X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope - bardzo możliwe, że to progesteron, dosyć szybko obniżono Ci dawke, ale równie dobrze może to być od wczorajszego USG jakieś naruszone naczynko. Najlepiej zbadac poziom i poradzić się lekarza prowadzącego

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Hope - bardzo możliwe, że to progesteron, dosyć szybko obniżono Ci dawke, ale równie dobrze może to być od wczorajszego USG jakieś naruszone naczynko. Najlepiej zbadac poziom i poradzić się lekarza prowadzącego
    USG było w sobotę, raczej efekt zmniejszenia dawki progesteronu. Tak się martwię . Napisałam do kliniki. Może rano zrobię wynik progesteronu.

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    USG było w sobotę, raczej efekt zmniejszenia dawki progesteronu. Tak się martwię . Napisałam do kliniki. Może rano zrobię wynik progesteronu.
    Możesz też od razu dołożyć progesteronu od siebie.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Hej dziewczyny, takie pytanie teraz mam początek 7 tygodnia. Dzis pojawiły mi się malutkie przybrudzenia na wkładce . Najpierw jasniutki brąz, teraz bladziutki róż. Czy to może być coś poważnego? Czy np podraznilam coś Luthinusem?
    Ja jak miałam cokolwiek na wkładce poprostu dzwoniłam do kliniki i potem do jej jechałam sprawdzić..Ja jestem przezorna wolę za wczasy reagować niż potem płakać...Jak zaczęłam plamić zwiększyli mi dawki leków dorzucili zastrzyki prolutex..a wcześniej miałam tylko leki dopochwowe i doustnie...
    Najlepiej skontaktuj się z lekarzem prowadzącym...
    Profilaktycznie jeśli nikt nieodbiera od Ciebie telefonu zwiększyła bym dawkę leku do poprzedniej...
    Ja bardzo długo schodziłam z leków i miałam ich naprawdę sporo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 19:11

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ja jak miałam cokolwiek na wkładce poprostu dzwoniłam do kliniki i potem do jej jechałam sprawdzić..Ja jestem przezorna wolę za wczasy reagować niż potem płakać...Jak zaczęłam plamić zwiększyli mi dawki leków dorzucili zastrzyki prolutex..a wcześniej miałam tylko leki dopochwowe i doustnie...
    Najlepiej skontaktuj się z lekarzem prowadzącym...
    Profilaktycznie jeśli nikt nieodbiera od Ciebie telefonu zwiększyła bym dawkę leku do poprzedniej...
    Ja bardzo długo schodziłam z leków i miałam ich naprawdę sporo..
    Nie ma dużo , dopiero 2 czy 3 lekkie upławy. Ale boje się że dopiero się zaczyna. Wrócę do dawki poprzedniej i poczekam na kontakt 😔

event.png[/url]
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    400 dopochwowo to bardzo mało, swojego czasu szukałam informacji/badań o najbardziej optymalnym dawkowaniu progesteronu na sztucznym i było 2 x 400 dopochwowo oraz 400 doustnie lub 3x1 duphaston. Jeżeli chodzi o zastrzyk u nas to jest prolutex - to bardzo ładnie podbija ale niestety minusem jest jego cena. Besins też świetnie podbija ale niestety uczucie zamulenia jest po nim okrutne /chociaż mnie się nawet podoba jak nie mam obowiązków i jazdy autem😅
    Monester a ile tego besins trzeba, żeby było zamulenie? Ja nie zauważyłam🤪 Albo nie na każdego tak działa.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Monester a ile tego besins trzeba, żeby było zamulenie? Ja nie zauważyłam🤪 Albo nie na każdego tak działa.
    A mam po jednej 200 mg doustnie kręciołe przez 2 godziny... Jak na pusty żołądek to się zaczyna szybko 😅
    Ale moja gin sama pytała jak na to reaguje i czy daje radę funkcjonować czy musimy zmienić. Na noc to super bo nie wiem kiedy tak dobrze zasypiałam.

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas jednak nie będzie swierzego transferu. 8 dc miałam ból owulacyjny, estrofem zaczęłam brać od 9 dc. Dziś mam 13 i dr stwierdził ze rano była owulacja. Prog na poziomie 16. Także tak 😔

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    400 dopochwowo to bardzo mało, swojego czasu szukałam informacji/badań o najbardziej optymalnym dawkowaniu progesteronu na sztucznym i było 2 x 400 dopochwowo oraz 400 doustnie lub 3x1 duphaston. Jeżeli chodzi o zastrzyk u nas to jest prolutex - to bardzo ładnie podbija ale niestety minusem jest jego cena. Besins też świetnie podbija ale niestety uczucie zamulenia jest po nim okrutne /chociaż mnie się nawet podoba jak nie mam obowiązków i jazdy autem😅

Mega ciekawe z cenami. Tutaj w Stanach dopochwowo jest tylko jedna firma, ktora ma monopol i jedno opakowanie, ktore starcza na tydzien to $350! Ceny z kosmosu i jedyna alternatywa jest progresteron w zelu, ktory jest jeszcze drozszy. Za to progresteron w zastrzykach jest najtanszy, ale te zastrzyki igla, ktora ma jakies 4cm nie nalezy do najprzyjemniejszych.
    Czlowiek to zawsze ma pod gorke z tym leczeniem :(

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Mega ciekawe z cenami. Tutaj w Stanach dopochwowo jest tylko jedna firma, ktora ma monopol i jedno opakowanie, ktore starcza na tydzien to $350! Ceny z kosmosu i jedyna alternatywa jest progresteron w zelu, ktory jest jeszcze drozszy. Za to progresteron w zastrzykach jest najtanszy, ale te zastrzyki igla, ktora ma jakies 4cm nie nalezy do najprzyjemniejszych.
    O kurde, to u nas wybór preparatów z progesteronem jest bardzo dużo od mega taniej refundowanej luteiny z Adamed ,poprzez lutinus, cyclogest, besins, utrogestan a pewnie jeszcze jakieś inne (duphaston jeszcze oczywiście plus luteina pod język). A jakie w USA są ceny procedur ivf ?

• glodia Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Dziewczyny, jakie suple bierzecie po pozytywnej becie?
    Spora część lekarzy twierdzi, że od transferu najlepiej wszystko odstawić i brać tylko dedykowane dla cieżarnych na 1szy trymestr. ja zawsze biorę MamaDHA Premium +

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Hej dziewczyny, takie pytanie teraz mam początek 7 tygodnia. Dzis pojawiły mi się malutkie przybrudzenia na wkładce . Najpierw jasniutki brąz, teraz bladziutki róż. Czy to może być coś poważnego? Czy np podraznilam coś Luthinusem?

Ja miałam z podrażnienia.
    Jeśli jutro będzie czysto, to uważam że możesz o tym zapomnieć. Jak nie- zadzwoń do lekarza

Edit: doczytałam o obniżeniu dawki proga. Słusznie chcesz zrobić. Wróć do poprzedniej dawki i dzwoń do lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 23:32

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Dziewczyny, jakie suple bierzecie po pozytywnej becie?

Ja brałam Femibion.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • glodia Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znowu proszę Was o poradę :) Byłam dzisiaj u immunologa i niestety muszę powtórzyć test cba (poprzedni zrobiłam w synevo i nadaje się do śmieci). Poza tym mam zlecone szczepienia limfocytami (dawcy), 1szy termin 20.11, kolejny 18.12. I tu mój dylemat... bo te szczepienia odsuną mi transfer na kolejny rok .... czego bardzo bym nie chciała. Czy któraś miała takie szczepienia i czy przyniosły pozytywny efekt ? Cena szczepień również nie napawa optymizmem. Zastanawiam się, czy z nich nie zrezygnować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 23:45

• monester Autorytet

Wysłany: 17 października 2023, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Dziewczyny, znowu proszę Was o poradę :) Byłam dzisiaj u immunologa i niestety muszę powtórzyć test cba (poprzedni zrobiłam w synevo i nadaje się do śmieci). Poza tym mam zlecone szczepienia limfocytami (dawcy), 1szy termin 20.11, kolejny 18.12. I tu mój dylemat... bo te szczepienia odsuną mi transfer na kolejny rok .... czego bardzo bym nie chciała. Czy któraś miała takie szczepienia i czy przyniosły pozytywny efekt ? Cena szczepień również nie napawa optymizmem. Zastanawiam się, czy z nich nie zrezygnować.
    A dlaczego masz mieć szczepienia?
    Ja wiem, że dużo osób się szczepi, ale jeśli już chcesz się wspomóc to lepiej immunoglobuliny? Na niskie allo są stosowane zamiennie ze szczepieniami a są zdecydowanie bardziej bezpieczne. Tylko no, Ci sławni immunolodzy nie zarabiają wówczas na szczepieniach, bo kasa leci do producenta immunoglobuliny.

• glodia Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, które badanie konkretnie mu się nie spodobało, że zlecił mi te szczepienia, może po prostu ze względu na nawracające poronienia. ja z kolei byłam na tyle zaskoczona, że dobrze nie dopytałam. poza tym nie rozumiem, dlaczego mają to być limfocyty pulowane, a nie mojego niemęża, jaki to ma sens...
    (ps. ten doktor akurat nie robi szczepień, mam skierowanie do APC w Łodzi)

jestem zielona

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Zawsze możesz kupić sobie strzykawki insulinowki i lek do kieliszka wyciskać i potem insulinówką podawać...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Nie ma dużo , dopiero 2 czy 3 lekkie upławy. Ale boje się że dopiero się zaczyna. Wrócę do dawki poprzedniej i poczekam na kontakt 😔
    Też tak miałam...ale każdy przypadek jest inny ja bym skontrolowała....

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:

Ja miałam szczepienia pullowane (czyli od dawców). U mnie zupełnie nie pomogły, pomogły natomiast immunoglobuliny. Możesz mieć zlecone od razu pullowane np. ze względu na wysoki wynik cross match z partnerem.

KateM, glodia lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia, ale czy punktem wyjścia i powodem nawracających poronień nie miał być wiek/jakość swoich zarodków ? Bo wiecie, dlatego ostatecznie korzystamy z dawstwa. totez zastanawiam się na ile te eksperymentalne szczepienia są konieczne w tej sytuacji. Znaczy od siebie powiem że uważam, że wcale. Ja nie wiem dlaczego jest to dozwolone u nas i jeszcze chyba w Brazylii a zakazane gdzie indziej. Moga się skończyć całkowitym brakiem możliwości zajscia w ciążę. Naprawdę szła bym jak coś w immunoglobuliny.
    Wątek adopcja zarodka pełen jest nieudanych transferów ze swoich gamet i udanych z dawstwa, coś w tym musi być.

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ