In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Elka198321 wrote:Też tak miałam...ale każdy przypadek jest inny ja bym skontrolowała....
Do tej pory nie miałam ani śladu, teraz wylatuje lekko zabarwiony Luthinus, taki ani to róż ani brąz. Nie jest to jakieś.
Wczoraj wieczorem był taki typowy róż. Czy możliwe że po dawce nocnej podwójnej i tej porannej to się cofnie?[/url]
-
monester wrote:Glodia, ale czy punktem wyjścia i powodem nawracających poronień nie miał być wiek/jakość swoich zarodków ? Bo wiecie, dlatego ostatecznie korzystamy z dawstwa. totez zastanawiam się na ile te eksperymentalne szczepienia są konieczne w tej sytuacji. Znaczy od siebie powiem że uważam, że wcale. Ja nie wiem dlaczego jest to dozwolone u nas i jeszcze chyba w Brazylii a zakazane gdzie indziej. Moga się skończyć całkowitym brakiem możliwości zajscia w ciążę. Naprawdę szła bym jak coś w immunoglobuliny.
Wątek adopcja zarodka pełen jest nieudanych transferów ze swoich gamet i udanych z dawstwa, coś w tym musi być.
To nie jest tak, że szczepienia dozwolone są tylko u nas i w Brazylii. Jest sporo opracowań na ten temat, ale głównie po angielsku. Opracowania i badania znajdują się pod nazwą LIT Therapy albo Lymphocyte Immunization Therapy. Faktem jest, że obecnie nie są dostępne np. w USA, ale na stronach amerykańskich klinik można znaleźć info, że oferują je np. w sąsiedniej Kanadzie i Meksyku. Jak każda terapia, nie każdemu pomaga, ale ja akurat jestem ich wielką zwolenniczką (oczywiście do czasu - nie pomogły 3 szczepienia to odpuszczam, a nie doszczepiam się w nieskończoność).Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Aktualizacja z dzis: beta 1911 😍, powoli zaczynam sobie pozwalać na małą radość, ale w środku nadal niedowierzam
Mati W., Luusia, Atika, monester, Cherry78, happilyeverafter, Aguśka, glodia, Elka198321, Virginia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Aktualizacja z dzis: beta 1911 😍, powoli zaczynam sobie pozwalać na małą radość, ale w środku nadal niedowierzam
O Cie Pierunie!
No Ci powiem, że pozamiatałaśNowa na forum lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
Nowa na forum wrote:Aktualizacja z dzis: beta 1911 😍, powoli zaczynam sobie pozwalać na małą radość, ale w środku nadal niedowierzam
Wow ale petarda 🚀🚀🚀💚💚💚Nowa na forum lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Hope_89 wrote:A jakiego rodzaju było to plamienie? Szybko przechodziło?
Do tej pory nie miałam ani śladu, teraz wylatuje lekko zabarwiony Luthinus, taki ani to róż ani brąz. Nie jest to jakieś.
Wczoraj wieczorem był taki typowy róż. Czy możliwe że po dawce nocnej podwójnej i tej porannej to się cofnie?
Też mam tak zabarwiony śluz. Wieczorem biorę lutinus i Cyclogest i rano mam właśnie tak śluz, 3 dzień już. W ciągu dnia jeszcze się pojawia ale tylko przy podcieraniu, bardzo bardzo mało. Mam 23dpt.
Napisalam do lekarza ale nie odpisał więc uznaje, że to normalne. Czytałam, że to może być podrażnienie ale też związane ze zmianami hormonalnymi, ewentualnie że spadkiem progesteronu (ale tu raczej typowe plamienia). Oczywiście to TYLKO CZYTAŁAM.
Ja progesteron badałam 2 razy : w 7dpt i 11 dpt, więcej mi nie kazano (miałam ponad 100 i powyżej 60). Aktualnie biorę 2x Cyclogest , 1x lutinus, 1x prolutex, 2x duphaston). Badanie USG dopiero w poniedziałek mam.
Zastanawiam się czy lecieć na krew czy sobie darować.. -
Saimi wrote:Też mam tak zabarwiony śluz. Wieczorem biorę lutinus i Cyclogest i rano mam właśnie tak śluz, 3 dzień już. W ciągu dnia jeszcze się pojawia ale tylko przy podcieraniu, bardzo bardzo mało. Mam 23dpt.
Napisalam do lekarza ale nie odpisał więc uznaje, że to normalne. Czytałam, że to może być podrażnienie ale też związane ze zmianami hormonalnymi, ewentualnie że spadkiem progesteronu (ale tu raczej typowe plamienia). Oczywiście to TYLKO CZYTAŁAM.
Ja progesteron badałam 2 razy : w 7dpt i 11 dpt, więcej mi nie kazano (miałam ponad 100 i powyżej 60). Aktualnie biorę 2x Cyclogest , 1x lutinus, 1x prolutex, 2x duphaston). Badanie USG dopiero w poniedziałek mam.
Zastanawiam się czy lecieć na krew czy sobie darować.. -
Tak. Pierwszy transfer w życiu i pierwszy raz w ciąży a staramy się 6 rok. Dlatego też wszystko co się dzieje odbiegające od normy mnie zastanawia
Ps. Team kd fajnie brzmimonester, Elka198321, glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Saimi wrote:Tak. Pierwszy transfer w życiu i pierwszy raz w ciąży a staramy się 6 rok. Dlatego też wszystko co się dzieje odbiegające od normy mnie zastanawia
Ps. Team kd fajnie brzmi
Ja na przykład nieustannie mam w głowie wizję pustego jaja😱 bo te wartości jednak mam no niskie, chcoiaz wiem że i z wysokich bywają. Eh... -
monester wrote:To witaj u nas, dla nas też wszystko nowe. Możesz nam opowiedzieć trochę o swojej historii.
Ja na przykład nieustannie mam w głowie wizję pustego jaja😱 bo te wartości jednak mam no niskie, chcoiaz wiem że i z wysokich bywają. Eh...
Przywołuję Cię do porządku i upraszam o zaprzestanie uprawiania czarnowidztwa. Dobre myśli i pozytywne wibracje to jest teraz Twój kierunek. Kiedy USG?Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
-
monester wrote:To witaj u nas, dla nas też wszystko nowe. Możesz nam opowiedzieć trochę o swojej historii.
Ja na przykład nieustannie mam w głowie wizję pustego jaja😱 bo te wartości jednak mam no niskie, chcoiaz wiem że i z wysokich bywają. Eh...
U mnie bardzo niskie amh, mthfr i lekkie hashimoto (delikatnie podwyższone atpo i atg, bez lekow), uszkodzone geny glutenu, mega problem z endo.
Próbowaliśmy uzyskać swoje zarodki ale po 3 punkcjach odpuściliśmy. Bo i tak czasowo trwało to bardzo długo a efektów brak, mimo dużych dawek leków (z 3 punkcji udało się uzyskać 1 zarodek, który zdegradowal w 3 dobie). Stąd decyzja o kd. Mamy 3 zarodki. Przez rok walczyliśmy z endo i złymi posiewami , 4 razy zapalenie endo, łyżeczkowanie błony pomogło i wreszcie wyszło bez zapalenia i z czystym posiewem. No i 5 razy akupunktura miałam.
Transfer się udał. Póki co bo usg nie było. Też niestety mam wizję pustego albo pizamavicznej chociaż cały czas tłumaczę sobie, żeby się cieszyć bo jestem wkoncu w ciąży, 1 razi dziękuję za to codziennie.
WiosnyFanka, Virginia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:Przywołuję Cię do porządku i upraszam o zaprzestanie uprawiania czarnowidztwa. Dobre myśli i pozytywne wibracje to jest teraz Twój kierunek. Kiedy USG?
Dokladnie co to za czarnowidztwo Monester. I jakie małe wartości??? Masz piękne wyniki bety a że ktoś ma większe to nie znaczy że Twoje są słabe. Czekamy na usg i ❤❤❤WiosnyFanka lubi tę wiadomość
42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞
-
Cały czas powtarzam, że tylko my wiemy przez co przechodzimy. Niektóre kobiety lekką ręką, bez obstawy leków, bez nerwów, bez wizyt . A ja nie potrafię normalnie funkcjonować, a od wczoraj od plamienia to już w ogóle głupie myśli. A jednak do tej pory wszystko jest w porządku 😉
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
[/url]
-
Saimi wrote:Też mam tak zabarwiony śluz. Wieczorem biorę lutinus i Cyclogest i rano mam właśnie tak śluz, 3 dzień już. W ciągu dnia jeszcze się pojawia ale tylko przy podcieraniu, bardzo bardzo mało. Mam 23dpt.
Zastanawiam się czy lecieć na krew czy sobie darować..[/url]
-
U mnie przebarwienia są zawsze po globulkach. Biorę wieczorem przed snem - rano jest przebarwiony śluz, potem rano biorę druga dawkę i znów śluz przebarwiony, po południu /wieczorem jest czysto.. Poza tym nic mnie nie boli i nic więcej się nie dzieje więc staram się być spokojna. Daj znać jak Ci odpiszą z kliniki. Moja Pani dr milczy..
-
WiosnyFanka wrote:Przywołuję Cię do porządku i upraszam o zaprzestanie uprawiania czarnowidztwa. Dobre myśli i pozytywne wibracje to jest teraz Twój kierunek. Kiedy USG?
Hope_89, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Za 10 dni. Ale poszłam na betę dzisiaj, albo mnie uspokoi albo wręcz przeciwnie.
Daj znać jaki wynik 💚💚💚42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞
-
monester wrote:Saimi, fajnie że w końcu Endo urosło i od razu zaskoczyło ! A w jakiej jesteś klinice ?
MedART Poznań. -
monester wrote:Za 10 dni. Ale poszłam na betę dzisiaj, albo mnie uspokoi albo wręcz przeciwnie.
Czekamy zatem na wynikimonester lubi tę wiadomość
Starania od 2019.