WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Dziewczyny u nas dobre wieści, mamy 2 zarodki z 5 doby ❤️
    Super, bardzo się cieszę 👍

gonia729 lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 31 października 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    My mieliśmy 2 zarodki 3.2.2. Transfer 1 zarodka 3.2.2. Z tego mam Szczepanka w brzuchu,jutro jadę na ktg niewiadomo cxy mnie w szpitalu niezostawi i następnego dnia cc.. jak będzie wszystko ok to dopiero 9.11.23 cc. A jak nie to wcześniej cc.
    Kciukasy żeby wszystko było było dobrze 🍀✊✊🍀

Elka198321 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 31 października 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też uważam, że nie zaszkodza immunoglobuliny - a w razie czego to one działają dłużej chyba ? jakieś 30 dni tu wyczytałam ? więc ten ewentualny drugi transfer byłby też na poprzednim działaniu.
    Gonia gratuluję, piękne zarodki.
    Aguska- a robiłaś jakis test nipt albo będziesz robić ?
    A reszta dziewczyn? Hope? Wiosnyfanka Ty to masz przebadany zarodek to nie ma sensu kasy wydawać. A Nowa - myslalas? Moja pani dr poleca panoramę nie wiem dlaczego akurat ten
    Mam skierowanie na prenatalne, szczerze mówiąc w ogóle nie zgłębiłam tematu. Na tą chwilę myślę, że zrobię podstawowe badanie/badania. Z racji wieku jakieś mam darmowe. Właśnie, tam trzeba podać wiek, i wtedy mówimy wiek dawczyni? Monester, a jakie Ty będziesz robić? Teraz będę mieć trochę czasu to muszę poczytać.

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też uważam, że nie zaszkodza immunoglobuliny - a w razie czego to one działają dłużej chyba ? jakieś 30 dni tu wyczytałam ? więc ten ewentualny drugi transfer byłby też na poprzednim działaniu.
    A reszta dziewczyn? Hope? Wiosnyfanka Ty to masz przebadany zarodek to nie ma sensu kasy wydawać. A Nowa - myslalas? Moja pani dr poleca panoramę nie wiem dlaczego akurat ten
    Ja jeszcze nie wiem, muszę zagłębić się w temat 😉 ale to będę rozmawiała dopiero na wizycie 13.11. Wtedy też będziemy rozmawiali o odstawieniu Metypredu.
    A wy kiedy odstawilyscie dodatkowe leki?

event.png[/url]
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja robiłam nifty pro to oni jako pierwsi wprowadzili te badania ...niemiałam przebadanego zarodka...
    Warto poczytać o tych badaniach;-)

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Mam skierowanie na prenatalne, szczerze mówiąc w ogóle nie zgłębiłam tematu. Na tą chwilę myślę, że zrobię podstawowe badanie/badania. Z racji wieku jakieś mam darmowe. Właśnie, tam trzeba podać wiek, i wtedy mówimy wiek dawczyni? Monester, a jakie Ty będziesz robić? Teraz będę mieć trochę czasu to muszę poczytać.
    W usg 1 trymestru podawałam wiek dawczyni...

monester lubi tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Rozmawiałam na ten temat z lekarzem z kliniki niepłodności, który prowadził mnie w czasie okołotransferowym i powiedział, że bezapelacyjnie mam zrobić badania, pomimo tego że zarodek po PGT-A. Na koniec podkreślił, żeby z tych wszystkich badań dostępnych na rynku wybrać właśnie Panoramę. Wiem, że Pappa np. wykrywa poza prawdopodobieństwem trisomii również prawdopodobieństwo ewentualnego stanu przedrzucawkowego.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:

Fiu fiu jak to szybko idzie ;)
    Już o prenatalnych myśli ;)

Pamiętaj, że lepiej iść jak skończysz 12 tc - lepiej podobno widać ;) Także ja czekam cierpliwie, chodź czasem mnie nosi...

Mi lekarz powiedział, że kryzysowy jest 8 9 tc i do tego czasu nie odstawil mi żadnych leków. Po tym czasie zeszłam tylko z estogenów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2023, 19:27

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla niewtajemniczonych
    Prenatalne przysługują po 35 r.ż za free ale są też sytuacje , które jeśli się spełni to zrobią za free. My się załapaliśmy. Takie sytuacje to mutacje w najbliższej rodzinie, u partnera.
    U nas akurat wyszło nosicielstwo u chłopa na mukowistydozę.

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja i Nowa i Wiosnyfanka jesteśmy już grubo po 35 😅 więc prenatalne za free jak dotrwamy do 12 tygodnia, ale nipt można robić od 9 tygodnia (lub 10 zależy od testu).
    Wiosny fanka racja, nipt wykryje jednogenowe też czego pgta nie bada . Ja głęboko rozmyślam nad chińszczyzna - czyli nifty pro- bo cena jak i zakres największym plus ubezpieczenie, ale porozmawiam z lekarzem jakie ma argumenty za panorama. Panorama kosztuje 2600, nifty z kodem rabatowym można zrobić za 2200. A prawda jest taka że jak coś źle wyjdzie w USG to i tak czeka nas amniopunkcja, więc to taki wydatek dla spokojnego sumienia. A nifty ma ubezpieczenie. Zakresem się różni też od panoramy, panorama bada mniej ale inna metodą -dokladniejsza.
    Macie w ogóle dziewczyny jakieś objawy ?
    Dzisiaj w nocy mnie bardzo bolał brzuch podczas spania i przeszło jak zmieniłam pozycję, ale aż mnie wybudził i do tej pory nie wiem czy to był sen czy naprawdę mnie aż tak bardzo bolał.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No i ja i Nowa i Wiosnyfanka jesteśmy już grubo po 35 😅 więc prenatalne za free jak dotrwamy do 12 tygodnia, ale nipt można robić od 9 tygodnia (lub 10 zależy od testu).
    Wiosny fanka racja, nipt wykryje jednogenowe też czego pgta nie bada . Ja głęboko rozmyślam nad chińszczyzna - czyli nifty pro- bo cena jak i zakres największym plus ubezpieczenie, ale porozmawiam z lekarzem jakie ma argumenty za panorama. Panorama kosztuje 2600, nifty z kodem rabatowym można zrobić za 2200. A prawda jest taka że jak coś źle wyjdzie w USG to i tak czeka nas amniopunkcja, więc to taki wydatek dla spokojnego sumienia. A nifty ma ubezpieczenie. Zakresem się różni też od panoramy, panorama bada mniej ale inna metodą -dokladniejsza.
    Dzisiaj w nocy mnie bardzo bolał brzuch podczas spania i przeszło jak zmieniłam pozycję, ale aż mnie wybudził i do tej pory nie wiem czy to był sen czy naprawdę mnie aż tak bardzo bolał.

Jak już będziesz po konsultacji z lekarzem to daj znać koniecznie na co się decydujesz. Ciekawostka, że i Twój i mój poleca Panoramę. Muszę zrobić z tego doktorat ;-)
    Ja miałam przez jakiś czas delikatne mdłości i czasem pobolewanie w podbrzuszu, ale póki co wszystko przeszło. Jak są dolegliwości - to źle. Jak nie ma - też nie dobrze.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Jak już będziesz po konsultacji z lekarzem to daj znać koniecznie na co się decydujesz. Ciekawostka, że i Twój i mój poleca Panoramę. Muszę zrobić z tego doktorat ;-)
    Ja miałam przez jakiś czas delikatne mdłości i czasem pobolewanie w podbrzuszu, ale póki co wszystko przeszło. Jak są dolegliwości - to źle. Jak nie ma - też nie dobrze.
    Oj tak miałam 2 tygodnie delikatne mdłości , niestety minęły a ja robię napady na lodówkę. Ale tak naprawdę nie czuje się jakbym była w ciąży i ciagle się zastanawiam czy na pewno jeszcze w niej jestem ?

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Oj tak miałam 2 tygodnie delikatne mdłości , niestety minęły a ja robię napady na lodówkę. Ale tak naprawdę nie czuje się jakbym była w ciąży i ciagle się zastanawiam czy na pewno jeszcze w niej jestem ?

Ja tak mam do tej pory ;) od czasu do czasu zgaga męczyła, ale to pikuś do tych kobiet co wiecznie w wc są.

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • Karenka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Hejka, ja jak widać jestem po 40 głęboko 🙈 tylko napiszę jak bylo u mnie. u mnie I prenatalne dały wszystkie ryzyka podwyższone, plus ryzyko przedwczesnego porodu. Lekarz robiący usg dal nam przy opisie od razu skierowanie na amniopunkcję, tylko że to jest badanie inwazyjne, choc darmowe, na ktore sie nie zdecydowalam, bo wolalam najpierw zrobic nifty pro i dopiero jakby tu wyszlo coś nie tak to robiłabym amniopunkcję. Nifty wyszlo super i wszystkie ryzyka niskie, ciąża rozwija się prawidlowo, wszystkie parametry są w normie. Tak więc dla mnie bylo mniej stresu z robieniem amnio. Dla mnie były to bardzo dobrze wydane pieniądze na nifty i tylko czekania troszke, ale warto. Ale każda z Was postąpi jak uważa👍❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 06:46

Nowa na forum, monester, Mati W., Elka198321 lubią tę wiadomość

👩‍🦰 45 lat 👦 42 lat
    Staramy się od 03.19r.
    1 IVF:Aromek 3tab+Menopur225 1ET,IMSI,24.01punkcja🤞nie pobrano żadnych🥚
    2 IVF:Puregon150j + Menopur150j26.03tranfer 3dn.8A 😥
    KD:🤬
    3IVF:ruszamy03.23 Elonva150+Menopur75, Orgalutran;od 9dc Menopur300j+Orgalutran; 1.04 Ovi,punkcja 3.04 4🥚moje+5od KD 3❄KD4.1.1,4.2.2,3.2.2
    Transfer 8.04 4.1.1 moje🥚 prog 59,09 14.046dpt⏸ beta 19,6, prog27,90/17.04 9dpt/beta114,0,prog52,50/19.04 11dpt beta268,prog 57,60/21.04 13 dpt beta 608/24.04 16dpt beta 2552/28.04 20dpt beta 9235,prog 64,20
    8.05 7tc mamy ♥️
    22.05 9tc 22mm 150 ud ♥️
    15.06 12+3 prenatalne USG ok,pappa ryz.podwyższ.🥺
    18.07 17tcNifty wszystkie ryzyka niskie🥰
    8.0820tc+1 połówkowe 335g dziewczynki♥️
    26.1031tc+3 USG III trym 1983g
    27.1136tc USG 2700g🥰
    ♥️ur. 21.12.23 CC córeczka 2970 gr, 53 cm
    event.png

Wysłany: 1 listopada 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja chyba chwilami mam mdłości, bardzo słabe, jak zaczynam się robić głodna. Pobolewanie podbrzusza tylko czasem, jak się trochę zmęczę, coś podniosę cięższego. Ogólnie nie mam dolegliwości. Nawet nie jestem zmęczona i senna bardziej niż zwykle (od zawsze niedosypiam 😉). Raz po szybkim marszu miałam plamienie i było mi słabo, wzięłam nospe, poleżalam i przeszło, poza tym właściwie nic.

age.png

Wysłany: 1 listopada 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok z tymi badaniami, tylko wiecie co? Jak wyjdzie np wada wrodzona typy trisomia, to co zrobię? Przecież nie usunę. Moja siostra miała inwazyjne i już po, bardzo żałowała, mówiła, że jakby pomyślała wcześniej, to by nie robila. właśnie z powodu, że i tak nic nie zrobi, a ono niosło ryzyko uszkodzenia płodu. A nieinwazyjne dają poczucie bezpieczeństwa, ale 100% żadne nie daje

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    No ok z tymi badaniami, tylko wiecie co? Jak wyjdzie np wada wrodzona typy trisomia, to co zrobię? Przecież nie usunę. Moja siostra miała inwazyjne i już po, bardzo żałowała, mówiła, że jakby pomyślała wcześniej, to by nie robila. właśnie z powodu, że i tak nic nie zrobi, a ono niosło ryzyko uszkodzenia płodu. A nieinwazyjne dają poczucie bezpieczeństwa, ale 100% żadne nie daje
    Amnio jest bardzo demonizowana u nas - rzeczywiste ryzyko to mniej niż 0.5%- oczywiście trzeba wybrać sprawny ośrodek, który te badania wykonuje. Ja mysle, że niezależnie od tego co byś chciała zrobić z ciążą po jakimś negatywnym wyniku poważnym - to i tak warto zrobić badania bo można się przygotować lepiej na poród i wybrać lepszy szpital opiekę itd.
    Ps: to nie jest tak, że nic nie można zrobić, bo dalej mamy granice otwarte a w kraju mamy też ośrodek ktory jest bardzo pomaocny w okolicach Wrocławia.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenka wrote:
    Hejka, ja jak widać jestem po 40 głęboko 🙈 tylko napiszę jak bylo u mnie. u mnie I prenatalne dały wszystkie ryzyka podwyższone, plus ryzyko przedwczesnego porodu. Lekarz robiący usg dal nam przy opisie od razu skierowanie na amniopunkcję, tylko że to jest badanie inwazyjne, choc darmowe, na ktore sie nie zdecydowalam, bo wolalam najpierw zrobic nifty pro i dopiero jakby tu wyszlo coś nie tak to robiłabym amniopunkcję. Nifty wyszlo super i wszystkie ryzyka niskie, ciąża rozwija się prawidlowo, wszystkie parametry są w normie. Tak więc dla mnie bylo mniej stresu z robieniem amnio. Dla mnie były to bardzo dobrze wydane pieniądze na nifty i tylko czekania troszke, ale warto. Ale każda z Was postąpi jak uważa👍❤
    Karenka Ty już prawie na finiszu ! Ja nie wiem kiedy to zleciało - Twoją historię miesiącami sledzilam na wątku, a tu zaraz dziecko będzie po tej stronie ! Jak się czujesz ? I jakiś plan na poród ?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Na lewym boku najlepiej się śpi...nawet jeśli chodzi o zgagę to na lewym boku jest lżej

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    To ja bym szła w immunoglobuliny.
    U mnie przy Allo 0% tylko one sprawiły, że beta ruszyła.
    Możemy porozmawiać na priv? Wysłałam zaproszenie 🙂

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ