In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Elka198321 wrote:My mieliśmy 2 zarodki 3.2.2. Transfer 1 zarodka 3.2.2. Z tego mam Szczepanka w brzuchu,jutro jadę na ktg niewiadomo cxy mnie w szpitalu niezostawi i następnego dnia cc.. jak będzie wszystko ok to dopiero 9.11.23 cc. A jak nie to wcześniej cc.
Elka198321 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Ja też uważam, że nie zaszkodza immunoglobuliny - a w razie czego to one działają dłużej chyba ? jakieś 30 dni tu wyczytałam ? więc ten ewentualny drugi transfer byłby też na poprzednim działaniu.
Gonia gratuluję, piękne zarodki.
Aguska- a robiłaś jakis test nipt albo będziesz robić ?
A reszta dziewczyn? Hope? Wiosnyfanka Ty to masz przebadany zarodek to nie ma sensu kasy wydawać. A Nowa - myslalas? Moja pani dr poleca panoramę nie wiem dlaczego akurat ten -
monester wrote:Ja też uważam, że nie zaszkodza immunoglobuliny - a w razie czego to one działają dłużej chyba ? jakieś 30 dni tu wyczytałam ? więc ten ewentualny drugi transfer byłby też na poprzednim działaniu.
A reszta dziewczyn? Hope? Wiosnyfanka Ty to masz przebadany zarodek to nie ma sensu kasy wydawać. A Nowa - myslalas? Moja pani dr poleca panoramę nie wiem dlaczego akurat ten
A wy kiedy odstawilyscie dodatkowe leki?[/url]
-
A reszta dziewczyn? Hope? Wiosnyfanka Ty to masz przebadany zarodek to nie ma sensu kasy wydawać. A Nowa - myslalas? Moja pani dr poleca panoramę nie wiem dlaczego akurat ten
Warto poczytać o tych badaniach;-) -
Nowa na forum wrote:Mam skierowanie na prenatalne, szczerze mówiąc w ogóle nie zgłębiłam tematu. Na tą chwilę myślę, że zrobię podstawowe badanie/badania. Z racji wieku jakieś mam darmowe. Właśnie, tam trzeba podać wiek, i wtedy mówimy wiek dawczyni? Monester, a jakie Ty będziesz robić? Teraz będę mieć trochę czasu to muszę poczytać.
monester lubi tę wiadomość
-
Rozmawiałam na ten temat z lekarzem z kliniki niepłodności, który prowadził mnie w czasie okołotransferowym i powiedział, że bezapelacyjnie mam zrobić badania, pomimo tego że zarodek po PGT-A. Na koniec podkreślił, żeby z tych wszystkich badań dostępnych na rynku wybrać właśnie Panoramę. Wiem, że Pappa np. wykrywa poza prawdopodobieństwem trisomii również prawdopodobieństwo ewentualnego stanu przedrzucawkowego.monester lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Nowa na forum wrote:Mam skierowanie na prenatalne, szczerze mówiąc w ogóle nie zgłębiłam tematu. Na tą chwilę myślę, że zrobię podstawowe badanie/badania. Z racji wieku jakieś mam darmowe. Właśnie, tam trzeba podać wiek, i wtedy mówimy wiek dawczyni? Monester, a jakie Ty będziesz robić? Teraz będę mieć trochę czasu to muszę poczytać.
Fiu fiu jak to szybko idzie
Już o prenatalnych myśli
Pamiętaj, że lepiej iść jak skończysz 12 tc - lepiej podobno widaćTakże ja czekam cierpliwie, chodź czasem mnie nosi...
Mi lekarz powiedział, że kryzysowy jest 8 9 tc i do tego czasu nie odstawil mi żadnych leków. Po tym czasie zeszłam tylko z estogenów...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2023, 19:27
Nowa na forum lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Dla niewtajemniczonych
Prenatalne przysługują po 35 r.ż za free ale są też sytuacje , które jeśli się spełni to zrobią za free. My się załapaliśmy. Takie sytuacje to mutacje w najbliższej rodzinie, u partnera.
U nas akurat wyszło nosicielstwo u chłopa na mukowistydozę.Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
No i ja i Nowa i Wiosnyfanka jesteśmy już grubo po 35 😅 więc prenatalne za free jak dotrwamy do 12 tygodnia, ale nipt można robić od 9 tygodnia (lub 10 zależy od testu).
Wiosny fanka racja, nipt wykryje jednogenowe też czego pgta nie bada . Ja głęboko rozmyślam nad chińszczyzna - czyli nifty pro- bo cena jak i zakres największym plus ubezpieczenie, ale porozmawiam z lekarzem jakie ma argumenty za panorama. Panorama kosztuje 2600, nifty z kodem rabatowym można zrobić za 2200. A prawda jest taka że jak coś źle wyjdzie w USG to i tak czeka nas amniopunkcja, więc to taki wydatek dla spokojnego sumienia. A nifty ma ubezpieczenie. Zakresem się różni też od panoramy, panorama bada mniej ale inna metodą -dokladniejsza.
Macie w ogóle dziewczyny jakieś objawy ?
Dzisiaj w nocy mnie bardzo bolał brzuch podczas spania i przeszło jak zmieniłam pozycję, ale aż mnie wybudził i do tej pory nie wiem czy to był sen czy naprawdę mnie aż tak bardzo bolał. -
monester wrote:No i ja i Nowa i Wiosnyfanka jesteśmy już grubo po 35 😅 więc prenatalne za free jak dotrwamy do 12 tygodnia, ale nipt można robić od 9 tygodnia (lub 10 zależy od testu).
Wiosny fanka racja, nipt wykryje jednogenowe też czego pgta nie bada . Ja głęboko rozmyślam nad chińszczyzna - czyli nifty pro- bo cena jak i zakres największym plus ubezpieczenie, ale porozmawiam z lekarzem jakie ma argumenty za panorama. Panorama kosztuje 2600, nifty z kodem rabatowym można zrobić za 2200. A prawda jest taka że jak coś źle wyjdzie w USG to i tak czeka nas amniopunkcja, więc to taki wydatek dla spokojnego sumienia. A nifty ma ubezpieczenie. Zakresem się różni też od panoramy, panorama bada mniej ale inna metodą -dokladniejsza.
Dzisiaj w nocy mnie bardzo bolał brzuch podczas spania i przeszło jak zmieniłam pozycję, ale aż mnie wybudził i do tej pory nie wiem czy to był sen czy naprawdę mnie aż tak bardzo bolał.
Jak już będziesz po konsultacji z lekarzem to daj znać koniecznie na co się decydujesz. Ciekawostka, że i Twój i mój poleca Panoramę. Muszę zrobić z tego doktorat
Ja miałam przez jakiś czas delikatne mdłości i czasem pobolewanie w podbrzuszu, ale póki co wszystko przeszło. Jak są dolegliwości - to źle. Jak nie ma - też nie dobrze.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Jak już będziesz po konsultacji z lekarzem to daj znać koniecznie na co się decydujesz. Ciekawostka, że i Twój i mój poleca Panoramę. Muszę zrobić z tego doktorat
Ja miałam przez jakiś czas delikatne mdłości i czasem pobolewanie w podbrzuszu, ale póki co wszystko przeszło. Jak są dolegliwości - to źle. Jak nie ma - też nie dobrze. -
monester wrote:Oj tak miałam 2 tygodnie delikatne mdłości , niestety minęły a ja robię napady na lodówkę. Ale tak naprawdę nie czuje się jakbym była w ciąży i ciagle się zastanawiam czy na pewno jeszcze w niej jestem ?
Ja tak mam do tej poryod czasu do czasu zgaga męczyła, ale to pikuś do tych kobiet co wiecznie w wc są.
monester lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
monester wrote:No i ja i Nowa i Wiosnyfanka jesteśmy już grubo po 35 😅 więc prenatalne za free jak dotrwamy do 12 tygodnia, ale nipt można robić od 9 tygodnia (lub 10 zależy od testu).
Dzisiaj w nocy mnie bardzo bolał brzuch podczas spania i przeszło jak zmieniłam pozycję, ale aż mnie wybudził i do tej pory nie wiem czy to był sen czy naprawdę mnie aż tak bardzo bolał.
Hejka, ja jak widać jestem po 40 głęboko 🙈 tylko napiszę jak bylo u mnie. u mnie I prenatalne dały wszystkie ryzyka podwyższone, plus ryzyko przedwczesnego porodu. Lekarz robiący usg dal nam przy opisie od razu skierowanie na amniopunkcję, tylko że to jest badanie inwazyjne, choc darmowe, na ktore sie nie zdecydowalam, bo wolalam najpierw zrobic nifty pro i dopiero jakby tu wyszlo coś nie tak to robiłabym amniopunkcję. Nifty wyszlo super i wszystkie ryzyka niskie, ciąża rozwija się prawidlowo, wszystkie parametry są w normie. Tak więc dla mnie bylo mniej stresu z robieniem amnio. Dla mnie były to bardzo dobrze wydane pieniądze na nifty i tylko czekania troszke, ale warto. Ale każda z Was postąpi jak uważa👍❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 06:46
Nowa na forum, monester, Mati W., Elka198321 lubią tę wiadomość
👩🦰 45 lat 👦 42 lat
Staramy się od 03.19r.
1 IVF:Aromek 3tab+Menopur225 1ET,IMSI,24.01punkcja🤞nie pobrano żadnych🥚
2 IVF:Puregon150j + Menopur150j26.03tranfer 3dn.8A 😥
KD:🤬
3IVF:ruszamy03.23 Elonva150+Menopur75, Orgalutran;od 9dc Menopur300j+Orgalutran; 1.04 Ovi,punkcja 3.04 4🥚moje+5od KD 3❄KD4.1.1,4.2.2,3.2.2
Transfer 8.04 4.1.1 moje🥚 prog 59,09 14.046dpt⏸ beta 19,6, prog27,90/17.04 9dpt/beta114,0,prog52,50/19.04 11dpt beta268,prog 57,60/21.04 13 dpt beta 608/24.04 16dpt beta 2552/28.04 20dpt beta 9235,prog 64,20
8.05 7tc mamy ♥️
22.05 9tc 22mm 150 ud ♥️
15.06 12+3 prenatalne USG ok,pappa ryz.podwyższ.🥺
18.07 17tcNifty wszystkie ryzyka niskie🥰
8.0820tc+1 połówkowe 335g dziewczynki♥️
26.1031tc+3 USG III trym 1983g
27.1136tc USG 2700g🥰
♥️ur. 21.12.23 CC córeczka 2970 gr, 53 cm
-
monester wrote:Oj tak miałam 2 tygodnie delikatne mdłości , niestety minęły a ja robię napady na lodówkę. Ale tak naprawdę nie czuje się jakbym była w ciąży i ciagle się zastanawiam czy na pewno jeszcze w niej jestem ?
-
No ok z tymi badaniami, tylko wiecie co? Jak wyjdzie np wada wrodzona typy trisomia, to co zrobię? Przecież nie usunę. Moja siostra miała inwazyjne i już po, bardzo żałowała, mówiła, że jakby pomyślała wcześniej, to by nie robila. właśnie z powodu, że i tak nic nie zrobi, a ono niosło ryzyko uszkodzenia płodu. A nieinwazyjne dają poczucie bezpieczeństwa, ale 100% żadne nie daje
-
Nowa na forum wrote:No ok z tymi badaniami, tylko wiecie co? Jak wyjdzie np wada wrodzona typy trisomia, to co zrobię? Przecież nie usunę. Moja siostra miała inwazyjne i już po, bardzo żałowała, mówiła, że jakby pomyślała wcześniej, to by nie robila. właśnie z powodu, że i tak nic nie zrobi, a ono niosło ryzyko uszkodzenia płodu. A nieinwazyjne dają poczucie bezpieczeństwa, ale 100% żadne nie daje
Ps: to nie jest tak, że nic nie można zrobić, bo dalej mamy granice otwarte a w kraju mamy też ośrodek ktory jest bardzo pomaocny w okolicach Wrocławia.WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Karenka wrote:Hejka, ja jak widać jestem po 40 głęboko 🙈 tylko napiszę jak bylo u mnie. u mnie I prenatalne dały wszystkie ryzyka podwyższone, plus ryzyko przedwczesnego porodu. Lekarz robiący usg dal nam przy opisie od razu skierowanie na amniopunkcję, tylko że to jest badanie inwazyjne, choc darmowe, na ktore sie nie zdecydowalam, bo wolalam najpierw zrobic nifty pro i dopiero jakby tu wyszlo coś nie tak to robiłabym amniopunkcję. Nifty wyszlo super i wszystkie ryzyka niskie, ciąża rozwija się prawidlowo, wszystkie parametry są w normie. Tak więc dla mnie bylo mniej stresu z robieniem amnio. Dla mnie były to bardzo dobrze wydane pieniądze na nifty i tylko czekania troszke, ale warto. Ale każda z Was postąpi jak uważa👍❤
-
Dzisiaj w nocy mnie bardzo bolał brzuch podczas spania i przeszło jak zmieniłam pozycję, ale aż mnie wybudził i do tej pory nie wiem czy to był sen czy naprawdę mnie aż tak bardzo bolał. -
WiosnyFanka wrote:To ja bym szła w immunoglobuliny.
U mnie przy Allo 0% tylko one sprawiły, że beta ruszyła.