In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
gonia729 wrote:Dziewczyny jak dzielilyscie accofil? Robilyscie jedna strzykawka kilka razy zastrzyk?
Mati W. lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Powiem tak z każdym dniem lepiej...Szczerze niedociera do mnie że mamy go.. Ja wczoraj byłam na zdjęciu szwów..opuchlizna zeszła że stóp...Generalnie to wszystkie noworodki mają taką fazę że że w nocy są niespokojne..Mój zawsze między wieczorem a następnym dniem rano ma fazę takich 2 godzin afery...ale potem wszystko ok...GPS ma w dupce wystarczy że wyjdę z pokoju sypialnego a on tam jest to zarz mega niespokojny jest..potxrbujr żeby ktoś w pomieszczeniu był..
Dziewczyny polecam z całego serca jak już będzie ciąża i dzieciątko się urodzi w szpitalu odrazu do szpitala wziazcie na wizytę konsultantki lsktacyjnrj ktora pomoże Wam rozkręcić laktacje..No szpitalu co zmiana to inne pomysły na moje dziecko było ..Krowy jierozumiwly dają za mało a Szczepanek tylko się denerwował.
Mleko jeśli modyfikowane na start dziecko dostanie do dokarmienia dopóki nierozkrevicie laktacji polecam Nestlé Nan Nh 1 naprawdę dzieciakom ładnie się przyswaja ...Po bebilionje większość dzieci płacze ma problemy z brzuszkiem bo porostu coś w tym mleku u niego jest co ba tak malutkie jelita i brzuszek daje się we znaki .
Super, że czujesz się lepiej.
Rozumiem co masz na myśli- u nas minęło 10 miesięcy, a ja nadal czasem nie mogę uwierzyć w mój Kochany Cud😍
Co do mleka, to uważam, że to indywidualna sprawa. Dwójka dzieci przyjaciółki i moja Mała były/jest na Bebilonie. Dzieci przyjaciółki nie miały w ogóle (!) kolek, a moja tylko kilkakrotnie. Bardzo sobie chwalimy."...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Klaudersenn wrote:Nie wytrzymałam.. poszłam wczoraj na beta ale wynik dopiero teraz dostałam i jest to 43.0 mlU/ml
Super. Czekam na więcej 😉Klaudersenn lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
gonia729 wrote:Dziewczyny my już jesteśmy po transferze, wszystko poszło sprawnie🙂. Za 7 dni mam zrobić test
Kciuki Kochana, dawaj znać jak objawy i samopoczucie 😘2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Klaudersenn wrote:Nie wytrzymałam.. poszłam wczoraj na beta ale wynik dopiero teraz dostałam i jest to 43.0 mlU/ml
Gratulacje 😊Klaudersenn lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Klaudersenn wrote:A jeszcze mam pytanie od transferu do dnia dzisiejszego mam zwolnienie ze względu na ciążka pracę fizyczna jak i psychiczna ( praca w sklepie supermarket) wiadomo trzeba dźwigać ( na tym etapie wole nie ryzykowac )a w pracy oczywiście nikt nic nie wie i na razie nie będą wiedziec. Pytanie jest takie czy lekarz może zdalnie przedłużyć zwolnienie?
gonia729 lubi tę wiadomość
-
gonia729 wrote:Dziewczyny jak dzielilyscie accofil? Robilyscie jedna strzykawka kilka razy zastrzyk?
gonia729 lubi tę wiadomość
-
Trinity_Nea wrote:Super, że czujesz się lepiej.
Rozumiem co masz na myśli- u nas minęło 10 miesięcy, a ja nadal czasem nie mogę uwierzyć w mój Kochany Cud😍
Co do mleka, to uważam, że to indywidualna sprawa. Dwójka dzieci przyjaciółki i moja Mała były/jest na Bebilonie. Dzieci przyjaciółki nie miały w ogóle (!) kolek, a moja tylko kilkakrotnie. Bardzo sobie chwalimy.
Jakby co mam 2 mleka rozne bebilonu 1 do odprzedania .1 całkowicie nierozpakowane, 2 przez 1 dzień jadł-kilka porcji 60 brakuje.
Chętnie odsprzedam Bo w Rossman nawet nieruszonr niemożna zwrócić... -
Klaudersenn wrote:A jeszcze mam pytanie od transferu do dnia dzisiejszego mam zwolnienie ze względu na ciążka pracę fizyczna jak i psychiczna ( praca w sklepie supermarket) wiadomo trzeba dźwigać ( na tym etapie wole nie ryzykowac )a w pracy oczywiście nikt nic nie wie i na razie nie będą wiedziec. Pytanie jest takie czy lekarz może zdalnie przedłużyć zwolnienie?
-
Klaudersenn wrote:Napisałam, mam nadzieję że dostane bo inaczej jutro czeka mnie co najmniej 12 godzinna praca ( remanent)
A to wiadomo tyle godzin może niekorzystnie wpłynąć na zdrowie. Tak tak, nie posłucham więcej swojej intuicji w błąd mnie tylko wprowadziła 🤣🤣
Nieruzykuj kochana żaden pracodawca niedoceni twojego poświęcenia a jak coś pójdzie nie tak to będziesz sama siebie obwiniać...Ja tak zrobiłam Bo 1 bąbel niewiem czy właśnie przez robotę stres po części niepoleciał..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2023, 11:02
-
monester wrote:Tak rozmyślam na temat tych badań i ja myślę że wybiorę jednak sanco - patrząc po zakresie - niby w delecjach dokładniejszy nifty pro ale zakres ograniczony no i sanco sprawdza wszystkie chromosomy- a ja nie miałam badanego zadodka. Oczywiście wiem, że to tylko statystyka. Teraz rozmyślam czy robić to po tym I prenatalnym czy przed ? I tak jak ryzyka będą wysokie to będę robić amnio. Hm...
Lekarz sam powiedział że że względu na mój wiek wszystko się rozjedzie,a poza tym to komórka z kd więc sama mogę zdecydować czy chcę.. -
Hope_89 wrote:No ja mam USG i Pappa 28.11 bo taki był pierwszy wolny termin.
I właśnie nie wiem czy odrazu nie pobrać tzw. NACE w Invicta tj. Nifty. Co myślicie?
Aminopukcja wykazuje wszystko,ale mimo wszystko jakiś procent setnych jest ryzyko poronienia więc odeszłam od tego . -
Dziewczyny natknęłam się na taki artykuł. Zostawię go tutaj
https://www.heighpubs.org/hjcap/apmh-aid1009.php
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
Naturals
28 XI 2024 narodziny synka
-
Gonia
Kciukasy ✊✊Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka wrote:Gonia
Kciukasy ✊✊ -
gonia729 wrote:Dziękuje 🥰 Dzisiaj mam gorszy dzień. przeczytałam ze podanie zarodka po 4 dobach i 3 godz to jest za wcześnie. Nie wiem dlaczego moj lekarz tak zdecydował, skoro to za wcześniej. Czy po tylu niepowodzeniach jak już wydaje się ze naprawdę zrobiłam wszystko co mogłam teraz ma się nie udać przez lekarza ….Straciłam nadzieje 😔
-
monester wrote:Gonia, i ja i Cherry w udanych transferach miałyśmy tak samo podany! To nie jest ten brakujący puzzel, zarodek sobie poczeka. Na eurofertil zobacz ile pozytywnych historii i tak samo , transfer po 4.5 dnia w standardzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2023, 18:02