In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny, będę w poniedziałek rozmawiać z lekarzem, tylko pewnie nic mądrego nie usłyszę. Zapytam o diphereline. Najbardziej jestem zła znowu na lekarza, bo rozmawiałam z nim 3dc przez tel. i mówiłam, że znowu cykl miałam 19-dniowy, że jest mega dziwny itp. to usłyszałam, że szukam problemów na siłę... Jeszcze raz dzięki i sorki, musialam sie, gdzieś wyżalić...
-
glodia wrote:Dzięki dziewczyny, będę w poniedziałek rozmawiać z lekarzem, tylko pewnie nic mądrego nie usłyszę. Zapytam o diphereline. Najbardziej jestem zła znowu na lekarza, bo rozmawiałam z nim 3dc przez tel. i mówiłam, że znowu cykl miałam 19-dniowy, że jest mega dziwny itp. to usłyszałam, że szukam problemów na siłę... Jeszcze raz dzięki i sorki, musialam sie, gdzieś wyżalić...
Po to tutaj jesteśmy, żeby wysłuchać i doradzić 🤗glodia, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Aguśka wrote:U mnie konsultacja z genetykiem. Niskie bardzo wszystkie ryzyka, także uf. Niby nie trzeba nic robić.
Wow konkret beta. Kiedy na USG? Pęcherzyk już będzie 😁
Usg 4 grudnia 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2023, 15:03
-
glodia wrote:Jestem tak wkurzona..... tak się przygotowywałam do tego transferu, wszystko miało być idealnie.....
Nie wiem o co chodzi, ale od kilku miesięcy szaleją mi hormony i miesiączka, tak, że nic nie wychodzi, nic nie można zaplanować... -
Nefertiti89 wrote:Bardzo mi przykro 😔 Ile zarodków Ci jeszcze zostało?[/QUOTE
Jeden ostatni został, chciałabym podejść od razu na naturalnym ale nie wiem jak w grudniu się ułoży. No i znów myślenie i przeżywanie zamiast cieszyć się ze świat …Nefertiti89 lubi tę wiadomość
-
Nefertiti89 wrote:U nas pierwsze informacje z hodowli. Pobrali 9 dojrzałych komórek, zaplodniło się 9. W dniu dzisiejszym jest 8 prawidłowych zarodków, 1 zdegenerował. Teraz czekamy do poniedziałku 🫣
-
gonia729 wrote:Nefertiti89 wrote:Bardzo mi przykro 😔 Ile zarodków Ci jeszcze zostało?[/QUOTE
Jeden ostatni został, chciałabym podejść od razu na naturalnym ale nie wiem jak w grudniu się ułoży. No i znów myślenie i przeżywanie zamiast cieszyć się ze świat …
Oj miałam dać cytuj, zamiast polubienie. Chyba najgorzej jest jak zostaje ostatni zarodek, ale będziesz mieć podejście na immunoglobulinach, dobrze pamiętam? Oby wszystko ułożyło się po Twojej myśli ✊️
Ja jestem w Reprofit Ostrawa.
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Glodia - jeszcze dają gonapeptyl daily na kilkanaście dni żeby ta przysadkę wyciszyć i dopiero wjeżdża estrofem. Pogadaj z lekarzem. Diphereline z tego co kojarzę to dłużej działa. Ale ja też miałam jeden sztuczny anulowany w tym roku też miałam progesteron 8 w 8-9 dniu. Klinika poleciła od kolejnego cyklu brać więcej estrofemu od początku i już się jajniki uspokoiły.
-
Saimi wrote:Dziewczyny jak długo brałyście progesteron w ciąży? Ja dziś prawie płakałam podając sobie prolutex.. Ale z drugiej strony boję się bardzo odstawienia..
Bo heparyne brałyście do końca praktycznie pewnie?
Ja do tej pory na luteinie...
a nic się nie dzieje póki co...Saimi lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Dziewczyny jak u Was wyglądało przygotowanie do transferu na cyklu naturalnym? Czy szlyscie po prostu na pierwszy podglad w połowie cyklu bez żadnych leków wcześniej? Czy lekarz kazał brać lamette? Dostawalyscie zastrzyk ovitrelle aby wiedzieć kiedy była owulacja czy wszystko działo się raczej naturalnie ?
Po ilu dniach na sztucznym dostaliście miesiączki po odstawieniu leków ? -
monester wrote:Glodia - jeszcze dają gonapeptyl daily na kilkanaście dni żeby ta przysadkę wyciszyć i dopiero wjeżdża estrofem. Pogadaj z lekarzem. Diphereline z tego co kojarzę to dłużej działa. Ale ja też miałam jeden sztuczny anulowany w tym roku też miałam progesteron 8 w 8-9 dniu. Klinika poleciła od kolejnego cyklu brać więcej estrofemu od początku i już się jajniki uspokoiły.
-
gonia729 wrote:Dziewczyny jak u Was wyglądało przygotowanie do transferu na cyklu naturalnym? Czy szlyscie po prostu na pierwszy podglad w połowie cyklu bez żadnych leków wcześniej? Czy lekarz kazał brać lamette? Dostawalyscie zastrzyk ovitrelle aby wiedzieć kiedy była owulacja czy wszystko działo się raczej naturalnie ?
Po ilu dniach na sztucznym dostaliście miesiączki po odstawieniu leków ? -
Dziewczyny, nie udzielałam się tutaj od jakiegoś czasu - starałam się zrobić sobie trochę przerwę od myślenia, ale śledziłam wasze losy raz w tygodniu i bardzo się cieszę że wszystkich rozwijających się kropeczków🥰🥰 Teraz możecie spokojnie świętować i jeść sernika za dwoje!
Tym które nadal w drodze jak my - przyjdzie czas i na nas❤️✊🏻
Dostaliśmy zielone światło, toxo poszła w las i szykuje się do pierwsze o transferu (co oczywiste na sztucznym 🤪)
Mam tylko estrofem 1x1/1x2i 1x3 aż do 10 dnia i wtedy wizyta. Jak czytam wasze wpisy to ty miałyście jakieś multum leków!
Powinnam sobie sama jakieś badania z krwi ogarnąć nie patrząc na brak zaleceń z kliniki?
monester lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:Dziewczyny, nie udzielałam się tutaj od jakiegoś czasu - starałam się zrobić sobie trochę przerwę od myślenia, ale śledziłam wasze losy raz w tygodniu i bardzo się cieszę że wszystkich rozwijających się kropeczków🥰🥰 Teraz możecie spokojnie świętować i jeść sernika za dwoje!
Tym które nadal w drodze jak my - przyjdzie czas i na nas❤️✊🏻
Dostaliśmy zielone światło, toxo poszła w las i szykuje się do pierwsze o transferu (co oczywiste na sztucznym 🤪)
Mam tylko estrofem 1x1/1x2i 1x3 aż do 10 dnia i wtedy wizyta. Jak czytam wasze wpisy to ty miałyście jakieś multum leków!
Powinnam sobie sama jakieś badania z krwi ogarnąć nie patrząc na brak zaleceń z kliniki?
Z leków od gin na początku mialam oprócz estrofemu jeszcze lenzetto, bo u mnie hormony najpierw dobrze "szły", a później były za niskie. Stąd też potem progesteron z 3 stron (zastrzyk, globulki, tabl). Dodatkowo leki od immunolog, ponieważ po pierwszej nieudanej procedurze (3 transfery i 3x beta 0) trzeba szukać jakiegoś sposobu. W sumie żałuję, że od razu tego nie zbadałam, ale równie dobrze mogł być problem w zarodkach, tego już się nie dowiem. Czuję jednak, że właśnie immunologia mi blokowała implantację. -
Dziewczyny jak Wam minął pierwszy trymestr? Bo kilka już kończy albo niedawno skończyła. Jakie miałyście lub macie objawy typu mdłości, wymioty, wrażliwość na zapachy, nerwowość lub skłonność do płaczu? Jak brzuszki, czy garderoba już powoli wymieniona?
-
Wg moich wyliczeń to Aguska 14 TC, Hope 13 ? Saimi 12 tc, Potem ja, Wiosnyfanka i Nowanaforum- między nami ostatnimi jest tylko tydzień różnicy 😅 no i mamy swiezynke w 5 TC Klaudersen. Chyba nikogo nie pomknęłam?
Teraz zaraz dołącza do nas Mati i Sierpniowa jodła bo transfery tu pewnie będą w ciągu 2-3 tygodni, potem Glodia i Gonia będą transferować . Chyba Gonia szybciej.
I tak się zamknie rok transferowo. A w nowym roku też już się ustawia kolejka- pierwsza idzie Nefertiti.
Jak kogoś pominęłam to pisać
Sama sobie przhpomnjam, że Happilyeveryafter jeszcze ma początek cyklu, więc pewnie niedługo będzie wiadomo kiedy transfer. No i jeszcze jedno ważne wydarzenie - poród u Giosiek już niedługo 🤞
---- tu będę dopisywać swieze transfery: styczeń - Claudia FerrariWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 22:30
WiosnyFanka, Nowa na forum, Klaudersenn, Mati W., Giosiek lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o mnie to ja nie wierzę, że jestem w ciąży bo nic na to nie wskazuje/ czasem ból podbrzusza mnie złapie, cycki też bolą, ale przecież standardowo też mnie tak bolało połowę miesiąca. Żadnych wymiotów nie miałam, nie przytyłam, brzuch nie urósł. Także mam nadzieję, że wszystko z tym lokatorem jest ok pomimo braku objawów i mam nadzieję, że tak pozostanie.
-
monester wrote:Jeśli chodzi o mnie to ja nie wierzę, że jestem w ciąży bo nic na to nie wskazuje/ czasem ból podbrzusza mnie złapie, cycki też bolą, ale przecież standardowo też mnie tak bolało połowę miesiąca. Żadnych wymiotów nie miałam, nie przytyłam, brzuch nie urósł. Także mam nadzieję, że wszystko z tym lokatorem jest ok pomimo braku objawów i mam nadzieję, że tak pozostanie.
Cicha woda! Może zbiera siły, żeby pokazać charakterek po porodzie 🤪On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️