In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
glodia wrote:Żale się ...znowu... anulowany cykl transferowy, diphereline, to za mało. Przyszły wyniki mojej biopsji i mam przewlekłe zapalenie endometrium. Dostałam Tarivid i Metronidazol . I biorę to wszystko naraz. I jeszcze encorton i duphaston (jeszcze 4 dni). I jak zacznie się okres to mam normalnie zacząć przygotowania do transferu. I tak się obawiam, że to trochę za dużo i że powinnam odłożyć transfer na przyszły rok. A do tego skąd się wzięło to zapalenie endometrium? Podłamałam się.
glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
glodia wrote:Żale się ...znowu... anulowany cykl transferowy, diphereline, to za mało. Przyszły wyniki mojej biopsji i mam przewlekłe zapalenie endometrium. Dostałam Tarivid i Metronidazol . I biorę to wszystko naraz. I jeszcze encorton i duphaston (jeszcze 4 dni). I jak zacznie się okres to mam normalnie zacząć przygotowania do transferu. I tak się obawiam, że to trochę za dużo i że powinnam odłożyć transfer na przyszły rok. A do tego skąd się wzięło to zapalenie endometrium? Podłamałam się.
Miałam zacytować, nie polubić.
W wielu przypadkach przyczyny zapalenia nie są znane, a samo zapalenie często jest zupełnie bezobjawowe. Przyczynami miże być łyżeczkowanie, ueroplasma albo nawracające infekcje. Znam natomiast dziewczynę, która żadnej z tych rzeczy nie miała, a zapalenie gigantyczne. Masz opisane w badaniu jak duże jest to zapalenie? Lekarz nie zalecił po leczeniu biopsji kontrolnej? Oczywiście nie zapominaj o probiotykach.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Nowa na forum wrote:Może usg wyjaśni przyczynę, masz niedługo jakieś w planach?
Miałam w planach dopiero 27.12 jak będę na wizycie przed odstawieniem tabletek anty. Ale chyba przyspiesza teraz i zrobie w tym tyg.I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
WiosnyFanka wrote:Miałam zacytować, nie polubić.
W wielu przypadkach przyczyny zapalenia nie są znane, a samo zapalenie często jest zupełnie bezobjawowe. Przyczynami miże być łyżeczkowanie, ueroplasma albo nawracające infekcje. Znam natomiast dziewczynę, która żadnej z tych rzeczy nie miała, a zapalenie gigantyczne. Masz opisane w badaniu jak duże jest to zapalenie? Lekarz nie zalecił po leczeniu biopsji kontrolnej? Oczywiście nie zapominaj o probiotykach. -
WiosnyFanka wrote:Miałam zacytować, nie polubić.
W wielu przypadkach przyczyny zapalenia nie są znane, a samo zapalenie często jest zupełnie bezobjawowe. Przyczynami miże być łyżeczkowanie, ueroplasma albo nawracające infekcje. Znam natomiast dziewczynę, która żadnej z tych rzeczy nie miała, a zapalenie gigantyczne. Masz opisane w badaniu jak duże jest to zapalenie? Lekarz nie zalecił po leczeniu biopsji kontrolnej? Oczywiście nie zapominaj o probiotykach.
Nie widziałam badań, rozmawiałam z lekarzem przez telefon, wystawił receptę i powiedział, że po lekach nie będziemy nic więcej z tym robić. Zastanawiam się nad tym, bo w sierpniu w badaniach do transferu wyszła mi jakaś infekcja i brałam antybiotyk Clindamycin (już w trakcie stymulacji). I wtedy miałam CB. A jeszcze wcześniej (kilka miesięcy wstecz), gdy byłam w ciąży, wyszły mi bakterie w moczu. Lekarz wtedy powiedział, że nic z tym nie będziemy robić. Zaraz potem poroniłam i zapomniałam o jakichkolwiek bakteriach.
A teraz tak rozmyślam, czy przypadkiem ten dr nie ma zbyt lajtowego podejścia do zapaleń /zakażeń. -
monester wrote:Ja nie miałam nic z tych rzeczy więc obstawiam, że złapałam podczas histero laparo? Albo inseminacji ? No sama nie wiem czy to możliwe ale jednak tak było .
-
Glodia - ja po leczeniu nie miałam biopsji - uznano, że nie potrzebna - ale gdy nie udały się kolejne 3 transfery to lekarz mówi sprawdzimy - i potwierdził się brak stanu zapalnego. Więc ewidentnie u mnie to nie był ten brakujący element. Ale też lekarze uznają, że nie ma co za często kaleczyć endometrium, bo mogą się zrobić zrosty. Ostatnio Jatosia (którą serdecznie pozdrawiam jeśli do nas zagląda- Jatosia wróć do nas jak będziesz gotowa) miała właśnie powikłanie po takiej biopsji.
glodia lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:Nie widziałam badań, rozmawiałam z lekarzem przez telefon, wystawił receptę i powiedział, że po lekach nie będziemy nic więcej z tym robić. Zastanawiam się nad tym, bo w sierpniu w badaniach do transferu wyszła mi jakaś infekcja i brałam antybiotyk Clindamycin (już w trakcie stymulacji). I wtedy miałam CB. A jeszcze wcześniej (kilka miesięcy wstecz), gdy byłam w ciąży, wyszły mi bakterie w moczu. Lekarz wtedy powiedział, że nic z tym nie będziemy robić. Zaraz potem poroniłam i zapomniałam o jakichkolwiek bakteriach.
A teraz tak rozmyślam, czy przypadkiem ten dr nie ma zbyt lajtowego podejścia do zapaleń /zakażeń.
Zapytaj może lekarza przy okazji z ciekawości jak duże to zapalenie. W międzyczasie nie myślałaś, żeby zrobić wszystkie wymazy (bakterie tlenowe, beztlenowe, mykologia, ueroplasma, mycoplasma, chlamydia)? Wiem, że się powtarzam, ale na już wdrożyłabym probiotyki z pałeczkami kwasu mlekowego.Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
WiosnyFanka wrote:Zapytaj może lekarza przy okazji z ciekawości jak duże to zapalenie. W międzyczasie nie myślałaś, żeby zrobić wszystkie wymazy (bakterie tlenowe, beztlenowe, mykologia, ueroplasma, mycoplasma, chlamydia)? Wiem, że się powtarzam, ale na już wdrożyłabym probiotyki z pałeczkami kwasu mlekowego.
od wielu wielu miesięcy 1 lactovaginal na noc i doustnie omnibiotic. Teraz podwoiłam dawkę, a i tak czuję, że zaczyna mnie "wysuszać" po tych końskich dawkach leków.
-
glodia wrote:Takie badania to po przeleczeniu zrobić, prawda? Probiotyki oczywiście biorę
od wielu wielu miesięcy 1 lactovaginal na noc i doustnie omnibiotic. Teraz podwoiłam dawkę, a i tak czuję, że zaczyna mnie "wysuszać" po tych końskich dawkach leków.
Tak, myślę że najlepiej po przeleczeniu.
Starania od 2019.
-
Claudia Ferrari wrote:Czesto zdarza się "nie wyhodować" wystarczającego endometrium i transfer jest odwołany?
Zdarza się. Ja np o endo walczyłam prawie rok. A i tak ostatecznie zaryzykowaliśmy i podeszliśmy do transferu na bardzo cienkim endo. -
Klaudersenn wrote:Matko.. właśnie wstałam do łazienki a tu cała wkładka zaplamiona na brązowo.. lekki bol podbrzusza.. obawiam się najgorszego😭 dziś mam wizytę o 18 czy to nie jest za późno i jechać gdzies wcześniej?
Przy podcieraniu cały czas brozowe.[/url]
-
Klaudersenn wrote:Matko.. właśnie wstałam do łazienki a tu cała wkładka zaplamiona na brązowo.. lekki bol podbrzusza.. obawiam się najgorszego😭 dziś mam wizytę o 18 czy to nie jest za późno i jechać gdzies wcześniej?
Przy podcieraniu cały czas brozowe. -
glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Przy podcieraniu cały czas brozowe. -
Klaudersenn wrote:Dla świętego spokoju pojechałam na sor leki ból podbrzusza nie dawał spokoju. Ale akurat wszyscy lekarze operują i muszę czekać.
Daj znać po wizycie.Starania od 2019.