X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    W czwartek, nie mogę się doczekać, w ogóle mam wrażenie że żyję od jednego usg do kolejnego 🫣

Nowa, doskonale Cię rozumiem, bo też tak miałam na początku ciąży. Po badaniu wielka ulga, że wszystko jest w porządku, a po chwili czarne myśli, że sytuacja mogła się już zmienić przez te parę dni. No i znów stres oraz odliczanie dni do kolejnego badania.
    W pierwszej ciąży przeszło mi po badaniach prenatalnych. Niestety poroniłam w drugim trymestrze, także w obecnej ciąży, uspokoiłam się dopiero po połówkowych (wtedy też poinformowałam rodzinę inznajomych o ciąży).
    Doskonale zdaje sobie sprawę, że to moje przejścia wpłynęły na to, że nie umiałam odpuścić i cieszyć się ciążą, tak jak kobiety, które nigdy nie miały żadnych problemów.
    Mogę Cię jednak pocieszy, że na późniejszym etapie czas leci dużo szybciej i nie czeka się już tak na te USG. Ja mam wizyty co dwa tygodnie i jestem zaskoczona, gdy uświadamiam sobie, że to już czas na kolejne 😊

Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Nowa, doskonale Cię rozumiem, bo też tak miałam na początku ciąży. Po badaniu wielka ulga, że wszystko jest w porządku, a po chwili czarne myśli, że sytuacja mogła się już zmienić przez te parę dni. No i znów stres oraz odliczanie dni do kolejnego badania.
    W pierwszej ciąży przeszło mi po badaniach prenatalnych. Niestety poroniłam w drugim trymestrze, także w obecnej ciąży, uspokoiłam się dopiero po połówkowych (wtedy też poinformowałam rodzinę inznajomych o ciąży).
    Doskonale zdaje sobie sprawę, że to moje przejścia wpłynęły na to, że nie umiałam odpuścić i cieszyć się ciążą, tak jak kobiety, które nigdy nie miały żadnych problemów.
    Mogę Cię jednak pocieszy, że na późniejszym etapie czas leci dużo szybciej i nie czeka się już tak na te USG. Ja mam wizyty co dwa tygodnie i jestem zaskoczona, gdy uświadamiam sobie, że to już czas na kolejne 😊
    Czy w pierwszej ciąży badania prenatalne wykazały jakieś wady? Myślałam, że po prenatalnych uda się właśnie trochę bardziej na luzie. Z drugiej strony wciąż niedowierzam, że się uda (że się udało), więc możliwe że do końca tak będę od usg do usg.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    A Ty już po? Bo jakoś nie kojarzę wyników, coś przegapiłam?
    Bo jeszcze nie mam wyników, na ten opis z wyliczeniem ryzyk się czeka do 14 dni, ale w tym tygodniu pobiorą tez nifty

• monester Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Ja właśnie cały czas mam w głowie Twoja historię i jeszcze też to że też 4ty udany jak u Ciebie - okrutnie się boje, że powiele Twoja historie z 4 transferu kd

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po podglądzie. Dziś w nocy była owulacja i dr wyznaczył transfer na sobotę. Wyniki hormonów mam lh 11, estradiol 95 i prog 1,7. Endo 7,6 w najgrubszym miejscu. Myślicie ze jest ok?

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Ja po podglądzie. Dziś w nocy była owulacja i dr wyznaczył transfer na sobotę. Wyniki hormonów mam lh 11, estradiol 95 i prog 1,7. Endo 7,6 w najgrubszym miejscu. Myślicie ze jest ok?
    O super, że to już. A teraz coś bierzesz do tego transferu,? Immunoglobuliny? Ja myślę że wyniki ok, bo dzisiaj mamy poniedzialek dzień pierwszy i progesteron zaczyna juz rosnąć . Ale dołożył ci proga? Ja jeszcze brałam 1 estrofem po transferze zaczynając. I moja lekarka tej jednej tabletki nie odstawiala do 12 tygodnia

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    O super, że to już. A teraz coś bierzesz do tego transferu,? Immunoglobuliny? Ja myślę że wyniki ok, bo dzisiaj mamy poniedzialek dzień pierwszy i progesteron zaczyna juz rosnąć . Ale dołożył ci proga? Ja jeszcze brałam 1 estrofem po transferze zaczynając. I moja lekarka tej jednej tabletki nie odstawiala do 12 tygodnia
    Myślisz ze endo nie za cienkie? Od jutra mam brać leki normalnie jak przy sztucznym prolutex, progesteron, duphaston

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Myślisz ze endo nie za cienkie? Od jutra mam brać leki normalnie jak przy sztucznym prolutex, progesteron, duphaston
    W środę mam wlew z immunoglobulin

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia, myślę że Endo spoko, w eurofertil od 7 mm robią a ty masz prawie 8 ;) a było trojlinijne ? Bo to jest w sumie ważniejsze

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Gonia, myślę że Endo spoko, w eurofertil od 7 mm robią a ty masz prawie 8 ;) a było trojlinijne ? Bo to jest w sumie ważniejsze
    Było trojlinijne, ale najpierw jak mierzył to wyświetliło się 6,4 a potem przesunął w dol i w innym miejscu wyszło 7,6, ale dziwne było na zdjęciu takie wygięte na dole

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Było trojlinijne, ale najpierw jak mierzył to wyświetliło się 6,4 a potem przesunął w dol i w innym miejscu wyszło 7,6, ale dziwne było na zdjęciu takie wygięte na dole
    Monester rzucisz okiem na zdjęcie ?
    https://zapodaj.net/plik-OLTOCVofbX

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Monester rzucisz okiem na zdjęcie ?
    https://zapodaj.net/plik-OLTOCVofbX
    Ładnie widać, że jest 3 linijne, ale co do wygięcia to cała macica jest wyścielana więc moz po prostu tak głowice przyłożył, ale ultrasonografista ze mnie żaden. Jak Endo jest cieńsze to się bardziej liczy czy 3 linijne.

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:

Mocne kciuki za transfer 🍀🤞🍀🤞💚

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy myślicie moge robić pierwszego sikańca, żeby to miało sens ale żeby nie zwariować czekając 🙈
    10 dni po?

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Kiedy myślicie moge robić pierwszego sikańca, żeby to miało sens ale żeby nie zwariować czekając 🙈
    10 dni po?
    6 dni po blastocyscie ? Czyli 8 dni po transferze 3 dniowca? Wychodziły mi cienie cienia na facelle

SierpniowaJodła, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Czy w pierwszej ciąży badania prenatalne wykazały jakieś wady? Myślałam, że po prenatalnych uda się właśnie trochę bardziej na luzie. Z drugiej strony wciąż niedowierzam, że się uda (że się udało), więc możliwe że do końca tak będę od usg do usg.

Właśnie nie. Prenatalne wyszły książkowo. Robiłam też badania genetyczne nipt, które nic nie wykazały. Dlatego po prenatalnych odpuściłam stresowanie się i zaczęłam cieszyć się ciążą. Za radą lekarza zmniejszyłam częstotliwość wizyt i umówiłam się na kolejne usg za cztery tygodnie. No i na tym badaniu (w 18 tc) okazało się, że serduszko już nie bije. Zatrzymało się pomiędzy badaniami, a ja nawet nie wiedziałam kiedy i nie zorientowałam się. Wiedziałam o poronieniu zatrzymanym, ale nigdy nie myślałam, że mnie to dotknie.
    Dlatego w tej ciąży chodziłam na USG co dwa tygodnie. Lekarz to rozumiał i nie namawiał do rzadszych wizyt.

Chciałam jeszcze podkreślić, że to jest MOJA historia i wcale nie znaczy, że powtórzy się ona u którejkolwiek z Was. Nie jest moim zamiarem Was straszyć i psuć Wam radości z pozytywnych wyników badań prenatalnych czy genetycznych.
    Za każdą z Was trzymam mocne kciuki i wierzę, że będzie pięknie 😊
    Tak jak jest obecnie u mnie ☺️❤️

Edit: Doczytałam resztę wpisów.
    Monester, drugą część mojej wypowiedzi dedykuję Tobie 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 18:39

monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

age.png
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) zapisałam trochę, tydzień mnie nie było! Proszę o podsumowanie kto teraz w najbliższych dniach robi betę :) a wiecie ze jak policzyłam sobie, to ja dowiem się czy jest ciąża czy nie, mniej więcej w moje urodziny 16 lutego ?:p

Powiedzcie mi proszę, jakie hormony bierze się w przygotowaniu endometrium do transferu? Bo jak wspominałam, jak odstawię 4.01 tabletki, to przez te dwa tygodnie mam brać hormony na endometrium, a boje się wyhodować torbiele giganty do których mam skłonność.... żeby nie skończyć znowu na laparoskopii zamiast na transferze :( i zastanawiam się czy te hormony jeszcze dodatkowo prowokują do powstania torbieli.

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Klaudersenn Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Hej :) zapisałam trochę, tydzień mnie nie było! Proszę o podsumowanie kto teraz w najbliższych dniach robi betę :) a wiecie ze jak policzyłam sobie, to ja dowiem się czy jest ciąża czy nie, mniej więcej w moje urodziny 16 lutego ?:p

Powiedzcie mi proszę, jakie hormony bierze się w przygotowaniu endometrium do transferu? Bo jak wspominałam, jak odstawię 4.01 tabletki, to przez te dwa tygodnie mam brać hormony na endometrium, a boje się wyhodować torbiele giganty do których mam skłonność.... żeby nie skończyć znowu na laparoskopii zamiast na transferze :( i zastanawiam się czy te hormony jeszcze dodatkowo prowokują do powstania torbieli.
    Tez tak miałam 19 listopad urodziny na betę poszłam 18 dzień przed bo 19 była niedziela. Najlepszy prezent na urodziny nie mogłam sobie wymarzyć ❤️

preg.png
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Betę zrobię może w środę, pożyjemy zobaczymy😀
    Jeśli chodzi o endo to ja brałam tylko estrofem, u mnie nie było problemu z przyrostem i monitoring był wzorowy.

1991
    ✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
    🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
    🏥 Invicta Warszawa
    ▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
    CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Betę zrobię może w środę, pożyjemy zobaczymy😀
    Jeśli chodzi o endo to ja brałam tylko estrofem, u mnie nie było problemu z przyrostem i monitoring był wzorowy.

Ja też tylko estrofem i miałam 12cm endo w 10 dniu cyklu.

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ