X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Ja też tylko estrofem i miałam 12cm endo w 10 dniu cyklu.

Ło jesusicku jakie tu są skutki nieporzadane. Zbladłam 😰

Często: depresja; ból głowy; ból brzucha, nudności; skurcze mięśni kończyn dolnych; powiększenie, ból i tkliwość piersi; obrzęki; zwiększenie masy ciała. Niezbyt często: zaburzenia widzenia; zatory żylne; niestrawność, wymioty, wzdęcia, wzdęcia z oddawaniem wiatrów; kamica żółciowa; wysypka, pokrzywka. Ponadto mogą wystąpić: nieregularne krwawienia z dróg rodnych (u kobiet z zachowaną macicą), nasilenie migreny, udar, zawroty głowy, biegunka, łysienie, zwiększenie ciśnienia krwi, zawał mięśnia sercowego, choroba zastoinowa serca, udar, żylna choroba zakrzepowo-zatorowa np. zakrzepica żył głębokich kończyn lub miednicy, zatorowość płucna, choroba pęcherzyka żółciowego, ostuda, rumień wielopostaciowy, rumień guzkowy, wysypka krwotoczna, plamica naczyniowa, kandydoza pochwy, ryzyko rozwoju złośliwego, estrogeno-zależnego raka endometrium, hiperplazja endometrium lub powiększenie włókniaków macicy, bezsenność, padaczka, zaburzenia libido, nasilenie astmy, demencja. U kobiet z zachowaną macicą ryzyko wystąpienia hiperplazji i raka endometrium wzrasta wraz z czasem podawania estrogenów, dodanie progestagenu do leczenia zmniejsza to ryzyko.

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Często: depresja; ból głowy; ból brzucha, nudności; skurcze mięśni kończyn dolnych; powiększenie, ból i tkliwość piersi; obrzęki; zwiększenie masy ciała. Niezbyt często: zaburzenia widzenia; zatory żylne; niestrawność, wymioty, wzdęcia, wzdęcia z oddawaniem wiatrów; kamica żółciowa; wysypka, pokrzywka. Ponadto mogą wystąpić: nieregularne krwawienia z dróg rodnych (u kobiet z zachowaną macicą), nasilenie migreny, udar, zawroty głowy, biegunka, łysienie, zwiększenie ciśnienia krwi, zawał mięśnia sercowego, choroba zastoinowa serca, udar, żylna choroba zakrzepowo-zatorowa np. zakrzepica żył głębokich kończyn lub miednicy, zatorowość płucna, choroba pęcherzyka żółciowego, ostuda, rumień wielopostaciowy, rumień guzkowy, wysypka krwotoczna, plamica naczyniowa, kandydoza pochwy, ryzyko rozwoju złośliwego, estrogeno-zależnego raka endometrium, hiperplazja endometrium lub powiększenie włókniaków macicy, bezsenność, padaczka, zaburzenia libido, nasilenie astmy, demencja. U kobiet z zachowaną macicą ryzyko wystąpienia hiperplazji i raka endometrium wzrasta wraz z czasem podawania estrogenów, dodanie progestagenu do leczenia zmniejsza to ryzyko.

Są, ja nie miałam żadnych skutków ubocznych ale też jak przeczytał ulotkę to stwierdzałam że może to być mój koniec😅

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

1991
    ✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
    🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
    🏥 Invicta Warszawa
    ▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
    CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ładnie widać, że jest 3 linijne, ale co do wygięcia to cała macica jest wyścielana więc moz po prostu tak głowice przyłożył, ale ultrasonografista ze mnie żaden. Jak Endo jest cieńsze to się bardziej liczy czy 3 linijne.
    Poszłam do drugiej kliniki sprawdzić i wiecie jakie jaja zmierzył ze endo ma 10 mm, ze co urosło tyle przez 5 godz 🤷‍♀️

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Poszłam do drugiej kliniki sprawdzić i wiecie jakie jaja zmierzył ze endo ma 10 mm, ze co urosło tyle przez 5 godz 🤷‍♀️
    OMG. Nie nie możliwe żeby tyle urosło... To teraz wychodzi jak różni lekarze mają sprzęt i ręce. Wiesz spróbuj narysować sobie 2 mm na kartce... No ciężko, lekko ręką się zachwieje mu przy głowicy USG i już pomiar inny. W każdym razie - Endo jest super !

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Ja też żadnych skutków ubocznych, a wręcz przeciwnie. Tym razem od początku sztucznego cyklu cera idealna, żadnego przetluszczania się włosów ( normalnie musiałam myć codziennie, i to nie był wymysł a konieczność, bo po 36h wyglądały jak posmarowane smalcem). Teraz wystarczy 2xtydzien, i to bardziej moja psychika po całym życiu codziennego mycia, bo są czysciutkie. Jedynie pocę się w nocy. Myślałam, że to od accofilu, ale odstawiłam 2 tygodnie temu i żadnej zmiany, więc może być to kwestia hormonów. Zresztą hormony już odstawiam, to zobaczę niedługo czy coś się zmieni.
    Odnośnie skutków ubocznych, to zwykły paracetamol też ma niezłą listę 🫣

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę mnie nie było i nadrabiam strony zaległości .. cudne wieści
    Wielkie gratulacje dla siostry od punkcji WiosnyFanka, wojowniczki Monester, Nowanaforum ❤️❤️ przepraszam jeśli kogoś pominęłam 🙂 no i chyba MatiW jesteś świeżo po transferze?? 🍀

Mati W., Nowa na forum lubią tę wiadomość

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari- duze dawki estrofemu mają zablokować wzrost pęcherzyków. Tyle w teorii. Bo w praktyce to zależało od cyklu, czasem i tak urósł. Dlatego jak Ty masz takie skłonności do torbieli to może lekarz da ci gonapeptyl daily najpierw żeby zupełnie przysadkę odciąć.

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Dziewczyny trochę mnie nie było i nadrabiam strony zaległości .. cudne wieści
    Wielkie gratulacje dla siostry od punkcji WiosnyFanka, wojowniczki Monester, Nowanaforum ❤️❤️ przepraszam jeśli kogoś pominęłam 🙂 no i chyba MatiW jesteś świeżo po transferze?? 🍀

No wreszcie do nas wróciłaś 💚💚💚 Pisz nam szybciutko co u ciebie ???

Tak, jestem świeżo po transferze, 5dpt.

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    No wreszcie do nas wróciłaś 💚💚💚 Pisz nam szybciutko co u ciebie ???

Tak, jestem świeżo po transferze, 5dpt.
    Będziesz jutro robić sikanca ?

• monester Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia- jak fajnie, że wróciłaś. My z Wiosnyfanka i Nowa podeszlysmy w odstepach co 3 dni dosłownie i miałyśmy potrójne szczęście! Jak Twoja histero ?

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjjj u mnie się działo pierwsze histero w znieczuleniu miejscowym wykazało że mam ogromny zrost blokujący ujscie jajnika dlatego musiałam zrobić kolejną histero tym razem w znieczuleniu ogólnym żeby usunąć to gówno .. teraz wracam do gry. Dajecie nadzieję dziewczyny. Naprawdę dzieje się magia na forum! Mati trzymam mocno kciuki za ciebie ✊🏻✊🏻✊🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 20:39

Mati W., Trinity_Nea lubią tę wiadomość

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Claudia Ferrari- duze dawki estrofemu mają zablokować wzrost pęcherzyków. Tyle w teorii. Bo w praktyce to zależało od cyklu, czasem i tak urósł. Dlatego jak Ty masz takie skłonności do torbieli to może lekarz da ci gonapeptyl daily najpierw żeby zupełnie przysadkę odciąć.

Możesz mi rozwinąć temat co to jest ten gonapeptyl i o co w tym chodzi?

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATOSIA!!! Siostro! Ale to radość dla mej duszy widzieć Cię znowu z nami! Przynajmniej kilka razy wywoływałyśmy Cię razem z Monester i zastanawiałyśmy się co u Ciebie.

Anyway - cudownie, że jesteś! Teraz już nas nie zostawiaj tak bez słowa ;)

Tak sobie myślę, że bardzo dobrze że ten cholerny zrost ktoś na USG wyłapał. Przeszkoda usunięta i teraz możesz spokojnie iść po swoje.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Możesz mi rozwinąć temat co to jest ten gonapeptyl i o co w tym chodzi?
    Najlepiej zapytaj lekarza swojego jak zapobiec temu, żeby jednak żaden pęcherzyk nie urósł pomimo brania estrofemu. Można zastosować medyczne odcięcie przysadki - wtedy Lh się nie wyprodukuje i nie będą rosnąć pęcherzyki/ a u Ciebie torbiele. Chociaż wiesz może być tak, że sam estrofem też to zablokuje - ale może tak się nie zdarzyć. Tu kilka z nas na estrofemie normalnie wyhodowalonlbpęcherzyki i to całkiem szybko.

• monester Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Ajjjj u mnie się działo pierwsze histero w znieczuleniu miejscowym wykazało że mam ogromny zrost blokujący ujscie jajnika dlatego musiałam zrobić kolejną histero tym razem w znieczuleniu ogólnym żeby usunąć to gówno .. teraz wracam do gry. Dajecie nadzieję dziewczyny. Naprawdę dzieje się magia na forum! Mati trzymam mocno kciuki za ciebie ✊🏻✊🏻✊🏻
    Jatosia- a jak to nie wyszło wcześniej ? Udało się wszystko ładnie usunąć? Kiedy startujesz ?

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam kiepski czas, musiałam się odciąć od myślenia .. powiem wam że to jakieś zrządzenie losu, ze ten jeden jedyny lekarz do którego trafiłam przypadkowo zobaczył coś niepokojącego na USG .. wg lekarza który wykonywał mi histero ten zrost może być po łyżeczkowaniu które miałam 4 lata temu. Co ciekawe rok później miałam wykonywaną histero, która nic nie wykryła. Wg lekarza który usunął mi ten zrost szpital w którym sprawdzałam to po łyżeczkowaniu mógł tego nie wykryć, podobno mieli już kilka pacjentek z tego właśnie szpitala, gdzie nic nie widzieli a potem okazywało ze były jednak polipy czy zrosty. Z jednej strony poczułam ulgę że to wykryto i usunieto , a z drugiej nabiłam sobie głowę że przez to nie udały się moje liczne transfery na moich komórkach i tak ogarnął mnie smutek i żal.

W każdym razie mąż postawił mnie do pionu że nie mamy wpływ na przeszłość, ale możemy jeszcze postarać się o naszą przyszłość 😌 tak więc jestem w cyklu naturalnym, dziś pierwsza dawka acofilu, jutro sprawdzam czy była owulacja i w sobotę najprawdopodobniej transfer 🫣

WiosnyFanka u Ciebie będzie synuś ???
    Monester a Ty kiedy będziesz znała płeć?

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Dziewczyny miałam kiepski czas, musiałam się odciąć od myślenia .. powiem wam że to jakieś zrządzenie losu, ze ten jeden jedyny lekarz do którego trafiłam przypadkowo zobaczył coś niepokojącego na USG .. wg lekarza który wykonywał mi histero ten zrost może być po łyżeczkowaniu które miałam 4 lata temu. Co ciekawe rok później miałam wykonywaną histero, która nic nie wykryła. Wg lekarza który usunął mi ten zrost szpital w którym sprawdzałam to po łyżeczkowaniu mógł tego nie wykryć, podobno mieli już kilka pacjentek z tego właśnie szpitala, gdzie nic nie widzieli a potem okazywało ze były jednak polipy czy zrosty. Z jednej strony poczułam ulgę że to wykryto i usunieto , a z drugiej nabiłam sobie głowę że przez to nie udały się moje liczne transfery na moich komórkach i tak ogarnął mnie smutek i żal.

W każdym razie mąż postawił mnie do pionu że nie mamy wpływ na przeszłość, ale możemy jeszcze postarać się o naszą przyszłość 😌 tak więc jestem w cyklu naturalnym, dziś pierwsza dawka acofilu, jutro sprawdzam czy była owulacja i w sobotę najprawdopodobniej transfer 🫣

Witamy ponownie, mam nadzieję, że wszystkie przeszkody już usunięte i teraz wreszcie będzie "pozytywnie".

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:

Masz bardzo mądrego męża ! Prawdę mowi, przeszłości nie na co rozpatrywać, bo nic nie zmienisz ale możesz zmienić przyszłość. Pobieram w czwartek nifty więc pewnie jakos za tydzień będzie wynik. Chciałam już być patriotką i pobrać sanco, ale jak ja mam jechać z samego rana do laboratorium, ustawiać się w kolejkę, albo płacić 400 zł więcej to jednak zostaję przy nifty, który ma organizacje super. I w ogóle nie mam też wyników prenetalnych jeszcze. Więc stres jest ogromny, ale już ustawiłam suwaczek dzisiaj.

Jatosia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:

Doskonale Cię rozumiem. Też miałam taki okres, w którym zastanawiałam się "co by było gdyby". Tą konieczność odcięcia się i zresetowania głowy też totalnie rozumiem.

Fajny mąż, że przywołał Cię do porządku. Nie ma co zastanawiać się nad czymś co było bo i tak do niczego to nie prowadzi (ale to odkrywcze). Tak miało być, że trafiłaś w końcu na kogoś kto ten zrost zauważył. Problem wyeliminowany.

Już w tą sobotę transfer? O rany, ale super że to już! Tak bardzo Ci kibicuję.

U nas Nifty wykazało, że będzie chłopak.

Jatosia, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Będziesz jutro robić sikanca ?

Nie zrobiłam sikańca. Rano miałam taką myśl ale później stwierdziłam że transfer był po 12 i nie ma nawet 6dpt i odpuscilam.

WiosnyFanka, Nowa na forum, monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ