In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Claudia Ferrari wrote:GRATULUJE dwóm koleżanką którym się udało! który to Wasz transfer z kd?
Mam pytanie do dziewczyn które już brały hormony przygotowujące do transferu.
1. Jak czesto zdarzało się że do transferu nie dochodzilo przez endometrium nieodpowiednie lub inne problemy?
2. jak bralyscie hormony, jak sie czułyście? Bo ja zapisałam sobie grafik pracy normalnie jak teraz mam.... nie wzielam sobie wolnego.
Podczas przygotowań i brania leków czułam się dobrze (dodatkowo lepsza cera, żadnego przetluszczania się włosów). Wolne brałam w dniu transferu i dwa dni po, żeby kropek mógł się spokojnie zadomowić. Potem pracowałam normalnie (ale ja mam pracę przy komputerze), ograniczyłam dźwiganie i większy wysiłek fizyczny. -
Kurde, to widzę że tylko jedna wypowiedź napawa nadzieją... widzę że progesteron nie taki jak trzeba to częsta przypadłość
.
U nas transfer byłby końcem stycznia, a do końca lutego są ważne tylko badania te co 6mcy maja ważność (czyli większość...).
I dawaj znowu od nowa robienie wynikówI transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Ja tylko jednego nie rozumiem...
Jak spytałam się mojego ginekologa i ginekologa z invimedu - co jeśli przez transferem wyhoduje torbiel/e?
Jeden i drugi powiedział ze - to w niczym nie przeszkadza.
A później przeczytałam ze wysoki progesteron jest m.in. podczas torbieli.
No wiec skoro ona będzie, i bedzie powodowac wysoki progesteron to odwołają przecież transfer.
Bezsensu..I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Pisałam już na innym wątku ale uznałam, że tu też dam znać
Doszły wyniki pappy. Ryzyka niskie! To teraz spokojniejsza jestem. Dodatkowych badań nie robię już.
Ale żeby tak kolorowo nie było to ścięło mnie przez ostatnie 2 dni. Podejrzenie kolki nerkowej, sor. Czekam na wyniki moczu i posiewu moczu jeszcze. Ale prywatnie po dokładnym badaniu zostało to wykluczone i taki ból powodują moje rozciągające się mięśnie. Masakra. Jednak moja szczuplosc daje się we znakiNowa na forum, Aguśka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Saimi wrote:Pisałam już na innym wątku ale uznałam, że tu też dam znać
Doszły wyniki pappy. Ryzyka niskie! To teraz spokojniejsza jestem. Dodatkowych badań nie robię już.
Ale żeby tak kolorowo nie było to ścięło mnie przez ostatnie 2 dni. Podejrzenie kolki nerkowej, sor. Czekam na wyniki moczu i posiewu moczu jeszcze. Ale prywatnie po dokładnym badaniu zostało to wykluczone i taki ból powodują moje rozciągające się mięśnie. Masakra. Jednak moja szczuplosc daje się we znaki
Ja na razie po usg prenatalnym, wszystkie pomiary okSaimi, Aguśka, monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
gonia729 wrote:Czyli testujemy w Wigilie 😍
Mi przepisał dr takie same leki jak w cyklu sztucznym, 2xcyclogest 400, 2x duphaston, 1x prolutex i encorton 5 mg. Ale ja trochę to zmodyfikowałam bo inny lekarz powiedział ze jego zdaniem to przesada, wiec biorę 3x utrogestan 200, 2xduphaston i 10 encorton, po transferze będzie 15. Dziś mualam również wlew z immunoglobulin. Będę tez miała wlew z atosibanu( tu mam trochę wątpliwości co do działania bo podają go przez 15 min gdzie wszędzie czytam ze powinno się przez 3 godz) poprosiłam tez tym razem o embrioglue bo immuno mówił ze warto jeśli wcześniej były niepowodzenia. A endo jakie miałaś? U mnie 7,7
Sporo masz tego progesteronu, ja dziś zbadałam zobaczę jaki wynik i czy coś dorzucać. A na co podaje sie ten atosiban ? Endo u mnie ok 8,2. Niestety ale boli mnie okresowo brzuch wiec mam najgorsze mysliu mnie nie moze byc normalnie ..
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Hope_89 wrote:Ja wczoraj miałam USG 15+3 i mówią że to za wcześnie na płeć , kiedy będzie coś wiadomo?🙂
dlatego pisałam wcześniej, że to zgadywanie. Wcześniej można wiedzieć na podstawie testu nipt - od 10 tygodnia już. Więc ja też za tydzień się dowiem
15+3 masz z miesiączki? A w USG jest taka różnica ?
-
Dziewczyny, płeć można poznać po wyrostku płciowym na pierwszych prenatalnych pod warunkiem że dzidzia się ładnie ułoży i lekarz się na tym zna. U mnie było pięknie widac wyrostek dziewczęcy w 13tc a mój gin też zasugerował dziewczynkę na usg w 10t5d ciazy
.
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
•Pcos, IO, Hashimoto, niedrożne jajowody.
(Euthyrox88,metformax 2x850mg)
-2x C.P w 2011r
*1 IVF 2014r
•ET:1AA,1AB 😞
•FET:1BB (cykl S) 🙂
*2 IVF 2021r Mamy❄️❄️❄️
•FET:4AA (cykl N) 😞
•FET:4BA (cykl N) 😞
-Histeroskopia: stan zapalny endo--> leczenie...
•FET:12b♡(cykl N)😍
6dpt: ⏸️
Beta: 7dpt 38.6/9dpt: 76.8/ 11dpt 176.8
USG:24dpt-mamy❤️
Prenatalne:zdrowa dziewczynka 🎀
38t2d-CC: 3040g i 53cm kruszynki ♡ -
Lilu19 wrote:Dziewczyny, płeć można poznać po wyrostku płciowym na pierwszych prenatalnych pod warunkiem że dzidzia się ładnie ułoży i lekarz się na tym zna. U mnie było pięknie widac wyrostek dziewczęcy w 13tc a mój gin też zasugerował dziewczynkę na usg w 10t5d ciazy
.
A u mnie w rodzinie było właśnie takie wróżenie z fusów 😅 i właśnie koło 20 tygodnia wyszło, że jednak nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 14:32
-
monester wrote:To jest dalej wróżenie z fusów. Ale wiadomo, oficjalnie są tylko dwie płcie - więc ma duże szanse że trafi lekarz.
A u mnie w rodzinie było właśnie takie wróżenie z fusów 😅 i właśnie koło 20 tygodnia wyszło, że jednak nie.znam naprawde dużo kobiet które poznały płeć dziecka na prenatalnych w tym moja siostra z całą czwóreczką pociech jak i druga z dwójką
Ps. Nie mówię o metodzie Ramzi-ego gdzie niby płeć poznaję się na poczatku ciazy i patrzy sie po której stronie macicy jest zarodek, bo to wróżenie z fusów
-2x C.P w 2011r
*1 IVF 2014r
*2 IVF 2021r Mamy❄️❄️❄️
Lilu19 wrote:Nie tak do końca
znam naprawde dużo kobiet które poznały płeć dziecka na prenatalnych w tym moja siostra z całą czwóreczką pociech jak i druga z dwójką
Ps. Nie mówię o metodzie Ramzi-ego gdzie niby płeć poznaję się na poczatku ciazy i patrzy sie po której stronie macicy jest zarodek, bo to wróżenie z fusów -
monester wrote:Nie nie, standarodwo z prenetalnego USG lekarz byl pewny podobnie jak prowadzący i nie trafili. Dlatego ja bym się na to nie nastawiała, aczkolwiek to jest pół na pół więc duże szanse że się trafi. Taka pewność od 10 tygodnia to testy nipt dają.
zawsze istnieje ryzyko pomyłki
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-2x C.P w 2011r
*1 IVF 2014r
*2 IVF 2021r Mamy❄️❄️❄️
Lilu19 wrote:No wiesz, z usg po 20tc lekarze czasami tez się mylą i jest niespodzianka przy porodzie
zawsze istnieje ryzyko pomyłki
Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Tak, też słyszałam, że to pępowina była zawinięta np. ale w dobrych czasach żyjemy, chłopcy mogą chodzić w różu 😅
Pozdrawiam i powodzenia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 15:15
monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-2x C.P w 2011r
*1 IVF 2014r
*2 IVF 2021r Mamy❄️❄️❄️
38t2d-CC: 3040g i 53cm kruszynki ♡