In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ada23 wrote:Dziewczyny ,a ja na cyklu sztucznym zawsze w dniu transferu estradiol mialam okolo 1700 a Wy piszecie o wartościach 15-200.Moze dlatego u nnie sie nie udawało
-
Nowa na forum wrote:A podpowiedzcie proszę jak ustawić suwaczek 🫣
Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Zarówno za niski poziom jak i za wysoki nie są dobre, kiedyś znalazlysmy badania jaki jest optymalny poziom, poszukam, ale na pewno dla sztucznego było powyżej 200. Teraz dziewczyny są na naturalnym więc po owulacji poziom spadnie a potem ciałko żółte będzie utrzymywać już stały poziom.
-
Ada23 wrote:Dziewczyny ,a ja na cyklu sztucznym zawsze w dniu transferu estradiol mialam okolo 1700 a Wy piszecie o wartościach 15-200.Moze dlatego u nnie sie nie udawało
Tu podsyłam fajne badania:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34537928/
Ten estradiol 1700 miałaś w dniu transferu, a nie przypadkiem przed włączeniem progesteronu?Ada23 lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka zamówiłam sobie ten wlew z magnezu - 30 euro nie pieniądz a moze pomoże 🙂 łykam też cały czas magnez w wysokiej dawce.
Monester te bóle mialas po transferze czy juz przed?
mi się wydaje ze u mnie to psychika bo jak nie mysle o transferze to nic nie czuje a jak tylko sobie przypomne to mnie zaczyna ćmić 😀 druga opcja to moze po tej histero sie cos dzieje
Mati czy bierzesz heparyne / acard? moze od tego to plamienie.
Dzieki siostry za kciuki za mnie i Gonie 😊WiosnyFanka lubi tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Jatosia wrote:WiosnyFanka zamówiłam sobie ten wlew z magnezu - 30 euro nie pieniądz a moze pomoże 🙂 łykam też cały czas magnez w wysokiej dawce.
Monester te bóle mialas po transferze czy juz przed?
mi się wydaje ze u mnie to psychika bo jak nie mysle o transferze to nic nie czuje a jak tylko sobie przypomne to mnie zaczyna ćmić 😀 druga opcja to moze po tej histero sie cos dzieje
Mati czy bierzesz heparyne / acard? moze od tego to plamienie.
Dzieki siostry za kciuki za mnie i Gonie 😊
Jedziecie już dzisiaj ? -
monester wrote:No właśnie ja już przed , ja w cyklach naturalnych to czuję całe podbrzusze. Bierz rozkurczowe po prostu.
Jedziecie już dzisiaj ?
No właśnie ja mam różnie raz nie czuję nic do okresu czasem tuż po owulacji ćmienia, pocieszyłaś mnie że mimo wszystko jest nadzieja na powodzenie
Monester ty jesteś na zaleceniach Sydora ? Jakie dawki accofilu bierzesz?
Jutro po 5 wyjeżdżamy - mamy 200 km 🫣❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Jatosia wrote:No właśnie ja mam różnie raz nie czuję nic do okresu czasem tuż po owulacji ćmienia, pocieszyłaś mnie że mimo wszystko jest nadzieja na powodzenie
Monester ty jesteś na zaleceniach Sydora ? Jakie dawki accofilu bierzesz?
Jutro po 5 wyjeżdżamy - mamy 200 km 🫣a ostatecznie codziennie 1/3.
-
Beta 9dpt - 225 🥳🥳🥳
Do poniedziałku może będę oddychać albo i nie 😉monester, WiosnyFanka, Jatosia, Nefertiti89, Luusia, Nowa na forum, Trinity_Nea, Saimi, Giosiek, happilyeverafter lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:Beta 9dpt - 225 🥳🥳🥳
Do poniedziałku może będę oddychać albo i nie 😉Mati W., Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Do poniedziałku może będę oddychać albo i nie 😉
No i to są wieści!
Genialnie!Mati W. lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:Mati, beta tej wartości świadczy o pięknym zagnieżdżeniu;) gratulacje, kropek pewnie wysyattowal. Ostatnio przy biochemie miałaś te wartości małe. Pamiętaj że 3 cyfrowy wynik w dniu 10 jest dobrym prognostykiem a ty już miałaś taki wynik w dniu 8 ! Mocny zarodek i dobre Endo. Co jeszcze było inaczej oprócz diphereline? Accofil tylko doszedł czy coś jeszcze ?
Cieszę się baaardzo ale jeszcze ostrożnie bo długa droga przed nami 😍
Jeszcze miałam wlew z magnezu oraz brałam magnez. Encorton od dnia transferu 10mg i cały czas probiotyki dopochwowo.42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Do poniedziałku może będę oddychać albo i nie 😉
Pięknie 🍀🍀🍀Mati W. lubi tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
monester wrote:Acoofil brałam ostatecznie 1/3 codziennie bo inaczej nie rosły wbc. W sumie tak też nie przekraczały nigdy 20 k. Ale najpierw całą ampulke, potem co 3 dni pół , potem co dwa dni pół
a ostatecznie codziennie 1/3.
No właśnie mi też nie rosną jakoś bardzo po 3 dniach całej ampułki wzrosły tylko do 14 - limit do 10.
Jesteś w tym temacie pod kontrolą immunologa czy ginekologa?
Ta ampułkę odrazu przelać na 2 insulinowki i trzymać jedną w lodówce?❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼