In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Mati W. wrote:Zrobiłam jeszcxe dziś betę bo i tak oddawałam krew na morfologie więc szkoda byłoby nie skorzystać 😉
Trzymajcie kciuki dziewczyny bo ja mam znowu stresik 🍀🤞🍀Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Kciuki za transfer ! 7.6 do dobre Endo, a potem po włączeniu proga po prostu już nie rośnie, znam dużo udanych takich transferów! Jutro o której mamy zaciskać ?
-
Gonia jeśli nie ufasz lekarzowi to może warto zmienić go? Chyba najgorsze co może być to nie mieć zaufania do swojego lekarza..
Glodia 7,6 to kosmos dla mnie. Ja nigdy nie wyszłam poza grubość 7. U mnie zaryzykowaliśmy, bo z endo bujalismy się już rok i ciągle coś a teraz udało się mieć i endo w okolicach 7 i brak zapalenia endo i czysty posiew.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 12:07
glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
glodia wrote:Niestety panikuję, wszechświat mi nie sprzyja od kilku miesięcy. Nigdy nie miałam problemów z grubością endo, a teraz drugi miesiąc jestem na sztucznym cyklu i endo nie rośnie.
10 dc miałam 7,6mm; 16dc - 7,5mm, a 18dc (jutro) mam transfer.
Dobre masz endo, no stress!
Jak Monester pisze, po włączeniu proga już nie rośnie, tylko zmienia strukturę. To znaczy może rosnąć, ale tyle co nic. U nnie urosło w tym czasie dwa razy o 1-2mm, ale to moim zdaniem jest w granicy błędu pomiaru.
Trzymam kciuki za jutro!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 12:17
glodia lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:Kciuki za transfer ! 7.6 do dobre Endo, a potem po włączeniu proga po prostu już nie rośnie, znam dużo udanych takich transferów! Jutro o której mamy zaciskać ?
Tym razem i u mnie musi wystarczyć
Dziewczyny...nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczęOczywiście pozytywnie zazdroszczę
Kto może, niech pomyśli ciepło o moim kropku jutro o 15
Emily0723, Nowa na forum, Hope_89, Saimi lubią tę wiadomość
-
gonia729 wrote:Już któryś raz czytam ze endo po włączeniu proga lub po ovu nie rośnie. Pytałam kilka razy lekarza czy potem endo jeszcze urośnie i mówił ze tak. Jakoś już kompletnie mu nie wierze tyle razy mi nasciemnial, tak samo jak zapytałam go ile dni po włączeniu proga powinien być transfer powiedział ze w 5 jak zapytałam czemu ja miałam 4 doby i 3 godz po to on powiedział ze przy transferze jest jeszcze oceniana śluzówka i jak nie jest ok to transferu nie zrobię. Tylko jakim cudem jak jest już rozmrożony zarodek 🤷♀️
-
WiosnyFanka wrote:Dobre masz endo, no stress!
Jak Monester pisze, po włączeniu proga już nie rośnie, tylko zmienia strukturę. To znaczy może rosnąć, ale tyle co nic. U nnie urosło w tym czasie dwa razy o 1-2mm, ale to moim zdaniem jest w granicy błędu pomiaru.
Trzymam kciuki za jutro!
Trzymajcie kciuki! -
monester wrote:Ale chyba transfer jest pod kontrolą USG ?
tak!, ale nie sprawdzają ani grubości, ani hormonów. w gamecie bada się hormony i endo tylko raz: 9dc. Chyba, że się wymusi na lekarzu....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 12:35
-
Dziewczyny,jak juz temat o grubosci endometrium to tez myślałam,że po progesteronie jyz nie rosnie a tylko znienia strukturę a wszędzie podają,że w drugiej fazie cyku jest grubsze .Toc co powoduje jego progrubienie jak pod wpywiem proga nie rośnie,a progesteron jest przeciez wydzielay w drugiej fazie cyku czy to natural czy cykl sztuczny
-
glodia wrote:tak!, ale nie sprawdzają ani grubości, ani hormonów. w gamecie bada się hormony i endo tylko raz: 9dc. Chyba, że się wymusi na lekarzu....
WiosnyFanka, glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Saimi wrote:Gonia jeśli nie ufasz lekarzowi to może warto zmienić go? Chyba najgorsze co może być to nie mieć zaufania do swojego lekarza..
Glodia 7,6 to kosmos dla mnie. Ja nigdy nie wyszłam poza grubość 7. U mnie zaryzykowaliśmy, bo z endo bujalismy się już rok i ciągle coś a teraz udało się mieć i endo w okolicach 7 i brak zapalenia endo i czysty posiew.Saimi lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:To nie jest dobre endo, to jest minimalne do transferu. Poniżej 7mm w gamecie odwołuje się transfer. Są też kliniki, gdzie minimalka to 8mm. Z tego powodu wczoraj zrobili mi osocze, żeby może jeszcze coś urosło. Ale dziękuję za próbę pocieszenia
Tym razem i u mnie musi wystarczyć
Dziewczyny...nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczęOczywiście pozytywnie zazdroszczę
Kto może, niech pomyśli ciepło o moim kropku jutro o 15
glodia lubi tę wiadomość
-
Ada23 wrote:Dziewczyny,jak juz temat o grubosci endometrium to tez myślałam,że po progesteronie jyz nie rosnie a tylko znienia strukturę a wszędzie podają,że w drugiej fazie cyku jest grubsze .Toc co powoduje jego progrubienie jak pod wpywiem proga nie rośnie,a progesteron jest przeciez wydzielay w drugiej fazie cyku czy to natural czy cykl sztuczny
Ada23, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:No ale już grubości się nie sprawdza ono już zmienia strukturę pod wpływem progesteronu. Ważne żeby było 3 linijne przed a osocze na pewno pomoze też w receptywnosci. W Czechach też tylko się bada raz progesteron przed włączeniem dopochwowego i nie widzę żeby mieli inne wyniki w transferach.
A z tego co czytam na forum, dziewczyny często po transferach badają hormony. To znaczy, że robią to dla siebie, bez zlecenia lekarza...
Chyba tylko invicta albo invimed kontroluje hormony co 3 dni po transferze.. -
glodia wrote:To dobrze.
A z tego co czytam na forum, dziewczyny często po transferach badają hormony. To znaczy, że robią to dla siebie, bez zlecenia lekarza...
Chyba tylko invicta albo invimed kontroluje hormony co 3 dni po transferze.. -
monester wrote:U mnie lekarze mówili że ono się rozpulchnia pod wpływem progesteronu, zdecydowanie zmienia strukturę ale to już nie jest wzrost. Tylko tak jak pisała Wiosny fanka - spróbujcie sobie narysować na kartce 0.5 milimetra czy też 1 milimetr. Te pomiary zależą w dużej mierze od ręki operatora USG, podobnie jak pomiar zarodka na początkowym etapie- ja miałam ciągle inne zależy kto robił, az w końcu mi lekarz powiedział że to jest milimetr i nie da się tego tak precyzyjnie złapać.
-
Beta 14dpt 2930 mIU/ml 🙈🥳
Saimi, glodia, monester, Nat91, Virginia, Trinity_Nea, WiosnyFanka, gonia729, Luusia, Nefertiti89, Nowa na forum, Giosiek, Jatosia lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰