X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2023, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,na cyklu sztucznym w ktorym dniu nialyscie podgląd endometrium i w,ktorym dniu cyklu transfer.Czy na cyklu sztucznym tez są jakies widełki w ,ktorych dniach cyklu powinien być włączony progesteron?

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Dziewczyny ,na cyklu sztucznym w ktorym dniu nialyscie podgląd endometrium i w,ktorym dniu cyklu transfer.Czy na cyklu sztucznym tez są jakies widełki w ,ktorych dniach cyklu powinien być włączony progesteron?
    Ja transfer miałam późno bo w 23 dc, progesteron włączają jak endometrium osiągnie odpowiednia grubość i hormony będą nisko, prog musi być poniżej 1. Jeśli masz blastocyste transfer powinien być 5 dni po włączeniu progesteronu

Ada23 lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • monester Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia był jakiś tescik ?

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Gonia był jakiś tescik ?
    Tym razem czekam do soboty, to będzie 7 dpt, ale podobnie jak Jatosia nie nastawiam się bo zero objawów

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Hej dziewczyny, niestety mam złe przeczucia a przy moich wcześniejszych 8 transferach nigdy się nie pomyliłam .. zero objawów, brzuch od transferu przestał boleć, cycki flaki, jednym słowem plaża. Endo miałam piękne w dniu transferu 10mm - dawno takiego nie miałam. Zrobie test chyba w pierwszy dzień świąt żeby nie psuć sobie Wigilii.

Mam nadzieję że tym razem twoje przeczucie cię zawiedzie. Trzymam za was kciuki 🤞🍀🤞🍀💚💚💚

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Tylko bez ponurych myśli i paniki proszę!
    Odpoczywaj dziś, jak pisały dziewczyny zarodek taką betę Ci wywindował, że musi być dobrze, weź nospe i magnez i ewentualnie sprawdź poziom progesteronu. Czy bierzesz jakieś heparyny lub acard? Jeśli tak, to może być przez te leki. I pamiętaj, że niebezpieczne to jest czerwone krwawienie, a brazowe plamienie nie zwiastuje niczego złego.

Biorę heparynę to może być po niej ?
    A może to jest przez " skaczący " progesteron ? Ja mam raz 68 później 45 a wczoraj 35. Jak myślicie?

Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘😘😘
    Dorzuciłam agolutin co drugi dzień bo tak Czechy sugerowaly. I póki co plamienie bardzo delikatne o jaśniejsze. Ale cos mi się rozpycha w dole brzucha.
    Zestresował mnie dzisiejszy poranek okrutnie.

42 lat

06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    17+6 - 233g chłopczyka 😍

Klinika Bocian
    FETx 2 😞
    FETx2 😞

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    A może to jest przez " skaczący " progesteron ? Ja mam raz 68 później 45 a wczoraj 35. Jak myślicie?

Dorzuciłam agolutin co drugi dzień bo tak Czechy sugerowaly. I póki co plamienie bardzo delikatne o jaśniejsze. Ale cos mi się rozpycha w dole brzucha.
    To "coś " się będzie rozpychać najbliższe miesiące 😅

Mati W., Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Nat91 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczęłam niespodziewanie krwawić, po rozmowie z lekarką która robiła transfer dowiedziałam się że tak czasami jest nawet u osób które są na htz (u mnie normalna miesiączka wystąpiła ostatnio ponad rok temu bez htz czuję się jak kobieta po menopauzie). Organizm schodzi z wysokiego proga i pojawiła się miesiączka. Po niej normalnie wchodzę na htz, 28 mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego bo teraz niestety jest na urlopie.

1991
    ✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
    🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
    🏥 Invicta Warszawa
    ▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
    CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
  • monester Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Dziś zaczęłam niespodziewanie krwawić, po rozmowie z lekarką która robiła transfer dowiedziałam się że tak czasami jest nawet u osób które są na htz (u mnie normalna miesiączka wystąpiła ostatnio ponad rok temu bez htz czuję się jak kobieta po menopauzie). Organizm schodzi z wysokiego proga i pojawiła się miesiączka. Po niej normalnie wchodzę na htz, 28 mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego bo teraz niestety jest na urlopie.
    No to dawaj znać co postanowicie !

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Nat91 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No to dawaj znać co postanowicie !

Na 99% zmieniamy klinikę- tutaj każda z Was mi doradzała taką która daje gwarancję 5 dniowej blastki. Na 99% będzie to Invicta, kiedy następny transfer?
    Nie wiem, jest kilka spraw które musimy załatwić zanim zaczniemy na nowo bo postanowiliśmy zmienić miejsce zamieszkania i będzie trochę zamieszania. Co najważniejsze ja musze się oswoić z tą porażką bo jak kolejna porażka przyjdzie za szybko to nie wiem czy będą siły żeby kolejny raz próbować.
    Na wizytę pójdę bo chce sama dla siebie zrobić usg żeby lekarz spojrzał czy wszystko jest ok.
    Nie spodziewacie się, że przestanę śledzić wątek😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 19:21

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Na 99% zmieniamy klinikę ta jak tutaj każda z Was mi doradzała na taką która daje gwarancję 5 dniowej blastki. Na 99% będzie to Invicta, kiedy następny transfer?
    Nie wiem, jest kilka spraw które musimy załatwić zanim zaczniemy na nowo bo postanowiliśmy zmienić miejsce zamieszkania i będzie trochę zamieszania. Co najważniejsze ja musze się oswoić z tą porażką bo jak kolejna porażka przyjdzie za szybko to nie wiem czy będą siły żeby kolejny raz próbować.
    Na wizytę pójdę bo chce sama dla siebie zrobić usg żeby lekarz spojrzał czy wszystko jest ok.
    Nie spodziewacie się, że przestanę spędzić wątek😅
    Bardzo dobra decyzja na zmianę , cokolwiek by się nie wydarzyło nie ma dużej perspektywy w takim miejscu jak Artemida. Nie mówię że to nie możliwe, ale jednak są kliniki z dużo większym stażem i doświadczeniem.

event.png[/url]
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Bardzo dobra decyzja na zmianę , cokolwiek by się nie wydarzyło nie ma dużej perspektywy w takim miejscu jak Artemida. Nie mówię że to nie możliwe, ale jednak są kliniki z dużo większym stażem i doświadczeniem.

Zdaję sobie z tego sprawę, nie mam pretensji do nikogo z Artemidy ale z perspektywy "młodej" dziewczyny która dowiaduje się że zostało tyko korzystać z kd to napiszę tak więcej wiedzy dało mi to forum niż lekarz. Ja rozumiem,
    ze poza kliniką mają tez pacjentow szpitalnych ale jak juz stawka za wizyte wynosi kilka stów to wypada chociaz kojarzyc po co ja tam przychodzę. Takie jest moje zdanie, mozliwe ze pod tym wzgledem w nastepnej klinice bedzie tak samo , ale mam jednak nadzieje ze nie.
    Teraz to ja wiem o co pytać, na co zwrócić uwagę itp.

Trinity_Nea, Angelles lubią tę wiadomość

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Na 99% zmieniamy klinikę- tutaj każda z Was mi doradzała taką która daje gwarancję 5 dniowej blastki. Na 99% będzie to Invicta, kiedy następny transfer?
    Daj sobie tyle czasu, ile potrzebujesz, załatwcie formalności i wracajcie do walki o spełnienie marzeń 🍀

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 21 grudnia 2023, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:

Myślę, że to możliwe. Heparyna rozrzedza krew, podobnie ale o wiele słabiej działa acard. Jak miałam plamienia, to w 8tc kazali mi odstawić acard, i po niedługim czasie plamienia całkowicie ustały. Teraz znów zaczęłam brać acard, z powodu podwyższonego ryzyka preeklampsji, która wyszła na badaniach prenatalnych. Zobaczymy czy znów będą plamienia, na pewno będę musiała bardziej uważać. Wcześniej zdarzały się przy większym wysiłku typu szybszy spacer, podniesienie czegoś cięższego (oczywiście ciężary to nie były, np.jakieś kilka kg zakupów).

age.png

Wysłany: 21 grudnia 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    To "coś " się będzie rozpychać najbliższe miesiące 😅
    Świetnie to ujęłaś 👍

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Pamiętaj, że cokolwiek by lekarz nie próbował Ci tłumaczyć - to są wasze ciężko zarobione pieniądze, jak kupujesz telewizor za ułamek tej kwoty to też bierzesz ten z gwarancją... Nie kupiłabys bez. Moim zdaniem to jest bardzo nieuczciwe ze strony klinik, bez gwarancji to mogliby robić na przyklad z darowanych komórek przez pacjentki - wtedy byłoby uczciwie. Ktoś oddaje, ty je dostajesz, a płacisz tylko za zapłodnienie. Ale to nie w tym kraju.

Giosiek lubi tę wiadomość

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Myślę, że to możliwe. Heparyna rozrzedza krew, podobnie ale o wiele słabiej działa acard. Jak miałam plamienia, to w 8tc kazali mi odstawić acard, i po niedługim czasie plamienia całkowicie ustały. Teraz znów zaczęłam brać acard, z powodu podwyższonego ryzyka preeklampsji, która wyszła na badaniach prenatalnych. Zobaczymy czy znów będą plamienia, na pewno będę musiała bardziej uważać. Wcześniej zdarzały się przy większym wysiłku typu szybszy spacer, podniesienie czegoś cięższego (oczywiście ciężary to nie były, np.jakieś kilka kg zakupów).

U mnie plamienie pojawią się po nocy także to nie kwestia spaceru czy czegoś cięższego.

Obyś więcej żadnych plamien nie miała bo to straszny stres.

42 lat

06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    17+6 - 233g chłopczyka 😍

Klinika Bocian
    FETx 2 😞
    FETx2 😞

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Zdaję sobie z tego sprawę, nie mam pretensji do nikogo z Artemidy ale z perspektywy "młodej" dziewczyny która dowiaduje się że zostało tyko korzystać z kd to napiszę tak więcej wiedzy dało mi to forum niż lekarz. Ja rozumiem,
    ze poza kliniką mają tez pacjentow szpitalnych ale jak juz stawka za wizyte wynosi kilka stów to wypada chociaz kojarzyc po co ja tam przychodzę. Takie jest moje zdanie, mozliwe ze pod tym wzgledem w nastepnej klinice bedzie tak samo , ale mam jednak nadzieje ze nie.
    Teraz to ja wiem o co pytać, na co zwrócić uwagę itp.
    Ja tez byłam u nich na swojej pierwszej procedurze invitro, nie wiem i nie dowiem się tego czy to nie była moja jedyna szansa w ogóle na macierzyństwo na swoich komórkach. Ale fakt , już po zmianie Kliniki też byliśmy mądrzejsi w temacie i mieliśmy porównanie i wiedzieliśmy o co pytać. Nie jesteś w tym sama. Takich jak my jesteś niestety więcej.

event.png[/url]
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Zbieraj siły i wracaj do walki. Jesteś młoda masz duże szanse, tylko potrzebne są dobre komórki ❤️

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Zbieraj siły i wracaj do walki. Jesteś młoda masz duże szanse, tylko potrzebne są dobre komórki ❤️

❤️

1991
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🏥 Invicta Warszawa
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ