In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_89 wrote:Ja tez byłam u nich na swojej pierwszej procedurze invitro, nie wiem i nie dowiem się tego czy to nie była moja jedyna szansa w ogóle na macierzyństwo na swoich komórkach. Ale fakt , już po zmianie Kliniki też byliśmy mądrzejsi w temacie i mieliśmy porównanie i wiedzieliśmy o co pytać. Nie jesteś w tym sama. Takich jak my jesteś niestety więcej.
Wiem, że takich par jest multum- wystarczyło kilka wizyt żeby zobaczyć ile ludzi przewija się w klinice i ile kobiet było w poczekalni w dniu mojego transferu. Każda tak samo zestresowana, z buteką wody żeby wypełnić pęcherz.
Życie niestety jest okrutne.Hope_89, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
1991
✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
🏥 Invicta Warszawa
▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
🔸️4.12.2024 25+1 tc -
Nat91 wrote:Wiem, że takich par jest multum- wystarczyło kilka wizyt żeby zobaczyć ile ludzi przewija się w klinice i ile kobiet było w poczekalni w dniu mojego transferu. Każda tak samo zestresowana, z buteką wody żeby wypełnić pęcherz.
Życie niestety jest okrutne.
Tam mnie nikt nie kojarzył i za każdym razem przyjmował mnie inny , dość młody lekarz.[/url]
-
Mati jakie masz wskazania do heparyny? Czechy nie kazały odstawić ?
Gonia miałaś transfer blastki?❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Jatosia wrote:Mati jakie masz wskazania do heparyny? Czechy nie kazały odstawić ?
Gonia miałaś transfer blastki?Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Nie wiem jak Mati ale ja myślałam że heparynę mam z powodu pai homo, ale rozmawiałam z lekarzem i mówi że heparyna poprawia przepływy w łożysku i jest też profilaktyka preklampsja. Także to ogólnie myślę, że u na starszych i po niepowodzeniach to takie dodatkowe wsparcie.
Dokladnie, mam heparynę ze względu na wiek i po niepowodzeniach.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Wypuścili mnie do domu... na święta. Sytuacja jest niebezpieczna 😥 mam dużego krwiaka cały czas plamienia...Są 2 wyjścia albo cudem się wchlonie albo dojdzie do poronienia 😭😭😭 nie ma na to leku. Zalecenia to leżeć, leżeć I jeszcze raz leżeć wstawać tylko do łazienki. Maluszek jak na 8 tyg+5 przybiera prawidłowo. Lekarze nadzieje dają mała żeby ten krwiak był mniejszy... 😭😭😭😭
-
Jatosia wrote:Mati jakie masz wskazania do heparyny? Czechy nie kazały odstawić ?
Gonia miałaś transfer blastki?
Jak się czujesz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2023, 10:06
-
monester wrote:Giosiek- często myślę o Tobie, czy to już ?
To bardzo miło Monester, że o mnie myślisz ☺️
Ja nadal w dwupaku 😊
Moja Mała nie wykazuje żadnych oznak chęci opuszczenia brzucha. Mi to zupełnie nie przeszkadza, bo ciąża jest dla mnie od samego początku bardzo łaskawa (zero negatywnych objawów) i nadal czuję się rewelacyjnie. Walczyłam o nią 11 lat, także cieszę się każdym dniem jej trwania 😁
Długo mój stan jednak nie potrwa, bo 27.12 (w 39+4 tc) mam stawić się w szpitalu na indukcję 🫣
-
Klaudersenn wrote:Wypuścili mnie do domu... na święta. Sytuacja jest niebezpieczna 😥 mam dużego krwiaka cały czas plamienia...Są 2 wyjścia albo cudem się wchlonie albo dojdzie do poronienia 😭😭😭 nie ma na to leku. Zalecenia to leżeć, leżeć I jeszcze raz leżeć wstawać tylko do łazienki. Maluszek jak na 8 tyg+5 przybiera prawidłowo. Lekarze nadzieje dają mała żeby ten krwiak był mniejszy... 😭😭😭😭
Pamiętaj nic teraz nie jest tak ważne jak wasze bezpieczeństwo 😔[/url]
-
Klaudersenn wrote:Wypuścili mnie do domu... na święta. Sytuacja jest niebezpieczna 😥 mam dużego krwiaka cały czas plamienia...Są 2 wyjścia albo cudem się wchlonie albo dojdzie do poronienia 😭😭😭 nie ma na to leku. Zalecenia to leżeć, leżeć I jeszcze raz leżeć wstawać tylko do łazienki. Maluszek jak na 8 tyg+5 przybiera prawidłowo. Lekarze nadzieje dają mała żeby ten krwiak był mniejszy... 😭😭😭😭
-
monester wrote:Klaudersen a czy kazali odstawić jakieś leki albo coś brać dodatkowo ? Bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki żeby się wchłonął.
-
Trinity_Nea, Nat91 lubią tę wiadomość
-
Ada23 wrote:Dziewczyny ,na cyklu sztucznym w ktorym dniu nialyscie podgląd endometrium i w,ktorym dniu cyklu transfer.Czy na cyklu sztucznym tez są jakies widełki w ,ktorych dniach cyklu powinien być włączony progesteron?
Ada23 lubi tę wiadomość
-
Klaudersenn nie wiem co napisać.
Strasznie trudne to wszystko...
Na pewno robisz co w Twojej mocy.
A myślałaś o konsultacji gdzie indziej? Tak dla pewności?
(Nie podważam z góry zdania lekarzy. Może ktoś spojrzy inaczej, może na coś wpadnie...)
Trzymaj się i choć to najtrudniejsze nie trać wiary😘"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2023, 22:16
-
Klaudersenn wrote:Żadnych leków nie kazali odstawiać a biorę tylko ( estrofem, cyclogest i besins) nic dodatkowego również nie kazali brać.. jestem załamana 😥wiem że dopóki wszystko jest trzeba mieć nadzieję ale lekarze nie dają.
-
Dziewczyny zrobiłam test. Jest słaba druga kreska, nie za słaba jak na 7 dpt? Tak się boje
https://zapodaj.net/plik-QINtVCsxyPglodia lubi tę wiadomość