In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudersenn wrote:Jak tylko wyszłam ze szpitala to jeszcze tego samego dnia umówiłam się do swojej kliniki zobaczyć co oni powiedzą i niestety wszystko potwierdzili a nawet dokładniej zbadali i Wymiary są większe niż mi się wydawało 🙈
-
Nowa na forum wrote:Jatosia, Gonia
Nadal trzymam kciuki, jeszcze nic nie jest przesądzone
Test Jatosi po prostu nie pokazał, a beta u Goni właśnie zaczyna startować 🍀🍀🍀🍀🍀✊✊✊✊ -
Dziewczyny życzę Wam wszystkim dużo zdrowia, szczęścia, miłości i wytrwłości.
Święta to taki specyficzny czas, jedni już mają swój największy wyczekany prezent w rękach, inne noszą go pod sercem a jeszcze inne nadal na niego czekają. Dla wielu z nas nie będą to łatwe święta ale nikt nie mówił, że będzie łatwo.
Nowa na forum, glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
1991
✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
🏥 Invicta Warszawa
▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
🔸️4.12.2024 25+1 tc -
Wesołych świąt kochane.
Niech upływają w rodzinnym gronie. W zdrowiu i radością.
I oby w większym gronie w przyszłości dla wszystkich wciąż tu dzielnie walczących.Klaudersenn, Saimi, Nowa na forum, glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Nowa na forum wrote:Jak się czujesz?
-
Życzę wszystkim zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.
Nie traćcie nadziei, chociaż wiem jakie to trudne, bo w ubiegłym roku o tej porze byłam po trzecim nieudanym transferze, bez żadnych zarodków i raczej w ponurym nastroju.. czas nie działał na moją korzyść, nawet przy kd.
Życzę z całego serca, aby i Wam taki cud się przydarzył i to jak najszybciej.
Klauderssen moc pozytywnej energii zwłaszcza w Twoją stronę ✊✊🍀🍀Klaudersenn, glodia, Saimi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego! Dużo spokoju i odpoczynku 🥰
Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Cześć kochane dziewczyny ja niestety dostałam dziś okres, Goniu beta faktycznie niska ale różnie to bywa możliwe że odbije.
Szczerze wam powiem że brak mi sił i wiary .. to mój 9 transfer z bardzo dobrej jakości zarodkami (co prawda nieprzebadanymi). Chyba jestem rekordzistką tutaj co do ilości transferów.
Po wykryciu tego zrostu myślałam że może to była jedyna przyczyna niepowodzeń ale chyba niekoniecznie. Moja ostatnia deska ratunku są chyba immunoglobiny ale zostały mi 2 nieprzebadane zarodki z 6 doby i nie wiem czy jest sens inwestować w tak drogi lek bez pewności że zarodek był ok 😞 możliwe że będzie trzeba powiedzieć sobie stop skoro „nie działają” u mnie zarodki z młodej komórki.
W każdym razie dla każdej z nas bez względu na jakim etapie jesteśmy życzę dużo, zdrowia, spokoju oraz radości macierzyństwa ❤️
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Jatosia, nie wiem czy Cię to jakkolwiek pocieszy, ale chyba jednak nie jesteś rekordzistką 🙂
Ja miałam w sumie 6 pełnych procedur (z punkcją i zapłodnieniem) na moich komórkach w 3 różnych klinikach. Uzyskałam z nich 8 zarodków i miałam 5 transferów.
Później miałam jeszcze 2 procedury z KD w 2 różnych klinikach. Do tej pory miałam 6 transferów z 6 zarodkami z KD.
Także za parę dni urodzę dziecko, które było 14 zarodkiem z 11 transferu 🫣
Piszę to by dać Ci i reszcie dziewczyn nadzieję i może trochę siły do dalszej walki. Mój mąż już zrezygnował ze starań o dziecko, ale przekonałam go by spróbować ten jeden ostatni raz. Chciałam przy tym podejściu wykorzystać wszystkie możliwości (PGT, badania immunologiczne, immunoglobuliny), by w razie kolejnego niepowodzenia wiedzieć, że zrobiliśmy wszystko co mogliśmy i móc spokojnie zamknąć temat starań.
Zaczęliśmy starania, gdy miałam 29 lat, bo wymyśliłam sobie, że chciałabym urodzić pierwsze dziecko przed 30-stką 🙄 A nie udało mi się nawet urodzić przed 40-stką, którą obchodziłam w tym roku 🫣
Podsumowując, nasza walka o dziecko trwała 11 lat i kosztowała nas bardzo dużo nie tylko psychicznie, ale też fizycznie. O stronie finansowej nawet nie wspominając. Ale to wszystko nie ma z perspektywy czasu żadnego znaczenia, bo w końcu się udało, a to najważniejsze ☺️
Każdej z Was życzę wytrwałości w tej trudnej i czasem długotrwałej walce o dziecko 😊
Czytam forum od lat i wiem, że praktycznie każdej udaje się prędzej czy później. Jeśli nie na własnych komórkach, to z komórkami dawczyni, a jeśli ta droga też zawiedzie, to jest jeszcze adopcja zarodka.
Moim zdaniem nie można się poddawać, póki nie wykorzystało się wszystkich możliwości. W każdym razie to podejście sprawdziło się u mnie, a mogę Cię zapewnić, że nie raz traciłam nadzieję, że kiedykolwiek usłyszę słowo „mama”.
Nowa na forum, WiosnyFanka, OlaK88, glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Gosiek szczerze mówiąc Twoja historia naprawdę daje mi promyk nadziei ❤️ z tego co pamiętam do udanego transferu podeszłaś bez leków immunologicznych a jednak się udało..?
Dziękuję Ci za słowa, które dodają otuchy …Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2023, 12:10
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Jatosia wrote:Cześć kochane dziewczyny ja niestety dostałam dziś okres, Goniu beta faktycznie niska ale różnie to bywa możliwe że odbije.
Szczerze wam powiem że brak mi sił i wiary .. to mój 9 transfer z bardzo dobrej jakości zarodkami (co prawda nieprzebadanymi). Chyba jestem rekordzistką tutaj co do ilości transferów.
Po wykryciu tego zrostu myślałam że może to była jedyna przyczyna niepowodzeń ale chyba niekoniecznie. Moja ostatnia deska ratunku są chyba immunoglobiny ale zostały mi 2 nieprzebadane zarodki z 6 doby i nie wiem czy jest sens inwestować w tak drogi lek bez pewności że zarodek był ok 😞 możliwe że będzie trzeba powiedzieć sobie stop skoro „nie działają” u mnie zarodki z młodej komórki.
W każdym razie dla każdej z nas bez względu na jakim etapie jesteśmy życzę dużo, zdrowia, spokoju oraz radości macierzyństwa ❤️
Badalas allo mlr?
-
Jatosia wrote:Gosiek szczerze mówiąc Twoja historia naprawdę daje mi promyk nadziei ❤️ z tego co pamiętam do udanego transferu podeszłaś bez leków immunologicznych a jednak się udało..?
Dziękuję Ci za słowa, które dodają otuchy …
Tak, dobrze pamiętasz 😊
Mieliśmy konsultację u Paśnika po pierwszym świeżym transferze z nieprzebadanym zarodkiem, który zakończył się ciążą biochemiczną. Zlecił nam komplet badań, na które odrazu się umówiliśmy, bo mieliśmy je robić u nich w Łodzi.
Z racji, że wszystkie 3 wysłane do badania PGT zarodki okazały się zdrowe, to mąż przekonał mnie by podejść do kolejnego transferu jeszcze przed zrobieniem badań w Łodzi (on jest bardzo niechętny „grzebaniu” w immunologii).
Postanowiliśmy, że jeśli i tym razem się nie uda, to robimy przerwę i w jej czasie wykonujemy zlecone (i ewentualnie dodatkowe badania) oraz załatwiamy gdzieś za granicą immunoglobuliny.
Ostatecznie transfer się udał, także odwołałam kolejną wizytę u Paśnika i nadal nie wiem czy wszystko z tym u nas w porządku 😅
Moim zdaniem, w naszym przypadku, kluczem do sukcesu wydaje się być zdrowy zarodek. Żaden z poprzednich 13 -stu nie był zbadany i nigdy się nie dowiem czy problem był w nich czy jednak leżał gdzie indziej.
Dlatego jestem wielką zwolenniczką badań genetycznych zarodków, bo dzięki temu można wykluczyć jeden faktor i skupić się na innych. Gdy zarodki nie są przebadane, to w razie niepowodzenia zawsze pozostaje pytanie: czy to wina zarodka czy naszego ciała.
gonia729 lubi tę wiadomość
-
Jatosia, tak cholernie mi przykro
Podpisuję się pod tym co napisała Gosiek. Zgadzam się, że kluczem do sukcesu jest zdrowy zarodek. U nas jak wiesz w ostatniej procedurze na 6 blastek (dawczyni lat 26), 2 zarodki po badaniach odpadły (czyli pomimo młodego wieku dawczyni, 33% zarodków była do niczego). Może zorientuj się w Reprofit czy jest możliwość przebadania tych zarodków które Wam zostały. Oczywiście nie jest to idealna sytuacja, ale jest to może jakieś wyjście? Poza tym zdaję sobie sprawę, że każdy przypadek jest inny i u każdej z nas inne problemy generowały niepowodzenia, ale może immunoglobuliby byłyby u Was jakimś wyjściem? Ja bardzo mocno w nie wierzę (oczywiście przy założeniu, że wszystkie inne problemy zostały wyeliminowane). Jaki masz poziom Allo MLR?
Zresetuj Kochana głowę i podąrzajcie dalej za tym co podpowiada Wam serducho. Jeżeli jest cokolwiek co mogłabym zrobić dla Ciebie to daj koniecznie znać. Może chciałabyś listę badań, które wykonywałam na swojej wyboistej drodze? Nie mam pojęcia czy do czegokolwiek Ci się to przyda, ale gdyby tak było to tylko daj znać.
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Dziewczyny mam dwa bardzo ważne dla mnie pytania..
1. Czy zrosty po laparoskopii (miałam 5lat temu laparo jajnika bo miaamduza torbiel) wpływają znacznie na zagnieżdżenie zarodka?
2. Czy któraś z Was miała tą "tańsza wersje umowy" kd? Czyli bez gwarancji 3 zarodków i bez gwarancji do 3 mies szukania dawczyni? Ja podpisałam ta umowę bez gwarancji czyli za Ok 10'tys nie licząc oczywiście badań, leków, wizyt. I znaleźli mi dawczynie w 2 mies.'I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔