In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny mam dwa bardzo ważne dla mnie pytania..
1. Czy zrosty po laparoskopii (miałam 5lat temu laparo jajnika bo miaamduza torbiel) wpływają znacznie na zagnieżdżenie zarodka?
2. Czy któraś z Was miała tą "tańsza wersje umowy" kd? Czyli bez gwarancji 3 zarodków i bez gwarancji do 3 mies szukania dawczyni? Ja podpisałam ta umowę bez gwarancji czyli za Ok 10'tys nie licząc oczywiście badań, leków, wizyt. I znaleźli mi dawczynie w 2 mies.'
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Dziewczyny widze ze wiele z Was brało diphereline 3 miesiące przed udanym transferem. Czy dają to tylko w przypadku endometriozy czy są tez inne wskazania ?
-
Luusia wrote:My nie mieliśmy żadnych gwarancji poza tym mnie one nie przekonują bo aby je dostać nasienie musi spełniać odpowiednie parametry więc gwarantują jak wszystko jest dobrze nie biorąc ryzyka na siebie. Korzystaliśmy ze świeżych komórek plus dopłata do wszystkich komórek ze stymulacji dawczyni - z 12 komórek otrzymaliśmy 10 blastocyst.
Kochana a dawczyni była w jakim wieku? I jak transfery Twoje?I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
gonia729 wrote:Dziewczyny widze ze wiele z Was brało diphereline 3 miesiące przed udanym transferem. Czy dają to tylko w przypadku endometriozy czy są tez inne wskazania ?
gonia729 lubi tę wiadomość
-
Trinity_Nea wrote:Jatosia- Przykro mi...
Nie rozumiem jakim cudem dostałaś okres? Nie bierzesz proga? Przecież on blokuje cykl.
Może to jakieś paskudne krwawienie?
Nie poddawaj się. Każda z nas miała wielokrotnie momenty zwątpienia.
Ja miałam jak Gosiek- plan od wersji A do Z. I wtedy musiałabym odpuścić. Ale z poczuciem, że zrobiłam wszystko co mogłam.
Trzymaj się i dawaj znać jak sytuacja. -
gonia729 wrote:Dziewczyny widze ze wiele z Was brało diphereline 3 miesiące przed udanym transferem. Czy dają to tylko w przypadku endometriozy czy są tez inne wskazania ?
gonia729 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Nat91 wrote:W czwartek zaczęłam krwawić po rozmowie z lekarz która robiła transfer zostałam uspokojona, że to normalne po odstawieniu progesteronu. Wszystko przebiegało jak normalna miesiączka bo 6 dzień dzisiaj i końcówka krwawienia tak jak zawsze to u mnie wygląda poza jednym- kolo południa myślałam, że umrę z bólu. Miałam tak okropny ból macicy. Po około godzinie przeszło z pomocą przeciwboowych i teraz jest ok ale czuję takie lekkie skurcze.
W czwartek mam wizytę to może jakoś dotrwam.
To brzmi bardzo niepokojąco...
Jak rozumiem nie miałaś nigdy bolesnych miesiączek?"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Trinity_Nea wrote:To brzmi bardzo niepokojąco...
Jak rozumiem nie miałaś nigdy bolesnych miesiączek?
Miałam, ale nie 6 dnia gdzie praktycznie nie krwawiłam, aż tak też nigdy nie bolało. Ogólnie dziwny dzień cały czas czuję takie skurcze macicy i w dodatku chyba jeszcze zwyczajnym przypadkiem przeziębienie mnie złapało, już mam gorączkę i ciągle mi zimno.1991
✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
🏥 Invicta Warszawa
▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
🔸️4.12.2024 25+1 tc -
Dziękuję wam za wszystkie wiadomości. Dużo to dla mnie znaczy i podnosi na duchu.
WiosnyFanka rozumiem że immunoglobiny zaleca się na podstawie wyników Allo? Jest to w zasadzie jedyne badanie, którego z immunologii nie zrobiłam. Reszta sprawdzona. Napiszesz proszę w jakim dniu cyklu się je wykonuje i jaki jest koszt?
Goniu powtórzyłaś betę? czy zarodek był przebadany?
Trinity dostałam okres bo byłam na cyklu naturalnym i przyjmowałam niewielkie ilości progesteronu.
W ogóle zastanawiam się przed kolejnym podejściem czy nie zrezygnować tym razem z accofilu. Moje dwie udane implantacje były bez jakichkolwiek wspomagaczy, na accofilu nigdy się nie udało. Czechy nie są za tym lekiem. Jak myślicie czy accofil może po prostu nie pomóc ale nie zaszkodzi ?
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Jatosia wrote:Dziękuję wam za wszystkie wiadomości. Dużo to dla mnie znaczy i podnosi na duchu.
WiosnyFanka rozumiem że immunoglobiny zaleca się na podstawie wyników Allo? Jest to w zasadzie jedyne badanie, którego z immunologii nie zrobiłam. Reszta sprawdzona. Napiszesz proszę w jakim dniu cyklu się je wykonuje i jaki jest koszt?
Trinity dostałam okres bo byłam na cyklu naturalnym i przyjmowałam niewielkie ilości progesteronu.
W ogóle zastanawiam się przed kolejnym podejściem czy nie zrezygnować tym razem z accofilu. Moje dwie udane implantacje były bez jakichkolwiek wspomagaczy, na accofilu nigdy się nie udało. Czechy nie są za tym lekiem. Jak myślicie czy accofil może po prostu nie pomóc ale nie zaszkodzi ?
Tak, immunoglobuliny zaleca się na podstawie wyników Allo MLR. U mnie wskazanie do ich podania potwierdziły jeszcze dwa dodatkowe badania (biopsja endometrium robiona w Krośnie oraz wysokie przeciwciała wirusa EBV w klasie IgG). Ten ostatni wynik mówi o tym, że może być problem z utrzymaniem ciąży, a nie z implantacją. Ponieważ mają bardzo szerokie spektrum działania, to lekarze przepisują je też przy nieudanych próbach implantacji, nawet bez wyraźnych wskazań, gdy wszystkie inne metody zawiodły.
Przy robieniu Allo zaleca się zrobienie również badania cross match. Ja wszystkie badania immuno zawsze robiłam w APC w Łodzi, ale wiem, że robią je też niektóre punkty Diagnostyki. Ważne, żeby to był punkt który wysyła materiał właśnie do APC w Łodzi. Oba badania wykonujesz razem z mężem, ale wynik jest jeden. I nie ma tutaj znaczenia, że to procedura z AK. Na Allo MLR trzeba się w APC zapisywać. Dzień cyklu nie ma znaczenia, ale ważne żeby odczekać od nieudanego transferu około 6 tygodni. Koszt Allo MLR to 800zł, a cross match 350zł.
Jeżeli chodzi o Accofil to również u mnie był zlecony przy jednym transferze. Jak wyszło, że będę podchodzić na immunoglobulinach to docent Paśnik kazał z niego zrezygnować. U mnie Bx, ale brak 4 z 5 kirów implantacyjnych.Jatosia lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Jatosia wrote:Dziękuję wam za wszystkie wiadomości. Dużo to dla mnie znaczy i podnosi na duchu.
Zarodki były nieprzebadane. Mamy 8 stycznia telewizyte w Reprofit. Planujemy podejść tam do AŻ na przebadanym zarodku. Tylko nie wiem czy iść wcześniej w szczepienia i immuno czy spróbować na razie bez, mamy jeszcze jedna buteleczkę immunoglobulin.
Jaki u Ciebie plan? -
gonia729 wrote:Beta z dzisiaj 5,2 także transfer ostatniego zarodka nieudany 😔 Myśle ze w międzyczasie podskoczyła bo w poniedziałek kreska była ciemniejsza no ale niestety. Miałam tez dziwny objaw podobnie jak przy ostatnim poronieniu w poniedziałek zaczęłam czuć zakwasy w pośladkach i na dole pleców. Dziwne to było, jakby zwiastowało koniec.
Zarodki były nieprzebadane. Mamy 8 stycznia telewizyte w Reprofit. Planujemy podejść tam do AŻ na przebadanym zarodku. Tylko nie wiem czy iść wcześniej w szczepienia i immuno czy spróbować na razie bez, mamy jeszcze jedna buteleczkę immunoglobulin.
Jaki u Ciebie plan? -
gonia729 wrote:Beta z dzisiaj 5,2 także transfer ostatniego zarodka nieudany 😔 Myśle ze w międzyczasie podskoczyła bo w poniedziałek kreska była ciemniejsza no ale niestety. Miałam tez dziwny objaw podobnie jak przy ostatnim poronieniu w poniedziałek zaczęłam czuć zakwasy w pośladkach i na dole pleców. Dziwne to było, jakby zwiastowało koniec.
Jaki u Ciebie plan? -
Claudia Ferrari wrote:Kochana a dawczyni była w jakim wieku? I jak transfery Twoje?
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Luusia wrote:Jak to Bocian nic nie chcieli zdradzić ale wiem, że dawczyni poniżej 25 lat. 2 pierwsze transfery KD nieudane. Poszłam do immunologa i tu był problem - po leczeniu odrazu transfer udany ale straciłam ciążę przez krwiaka. Zaraz miałam następny transfer i z niego mam córeczkę.
-
Dziewczyny takie głupie pytanie , czy między wizytami (ja obecnie 17 tydzień + 3 dni) macie taką schize czy wszystko jest w porządku?
Ja się strasznie denerwuje, a kolejna wizyta 16.01 i po tygodniu połówkowe.
Brzuszek tak średnio mi urósł i tak się dziwnie doszukuje takich objawów, których na ten moment mi brak😔
Dodatkowo mam wrażenie, że nawet trochę zmalały mi piersi.[/url]
-
Jatosia, Gonia bardzo mi przykro 💔 Dużo siły dziewczyny.42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Hope_89 wrote:Dziewczyny takie głupie pytanie , czy między wizytami (ja obecnie 17 tydzień + 3 dni) macie taką schize czy wszystko jest w porządku?
Ja się strasznie denerwuje, a kolejna wizyta 16.01 i po tygodniu połówkowe.
Brzuszek tak średnio mi urósł i tak się dziwnie doszukuje takich objawów, których na ten moment mi brak😔
Dodatkowo mam wrażenie, że nawet trochę zmalały mi piersi.