In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Claudia Ferrari wrote:Kochana 3x1 eatroden to mało ?😱😱
Tak dokładnie. 15.01 mam usg, jeśli będzie progesteron i endo w normie, to mąż 16.01 oddaje nasienie, ogrzewają zapładniają i 19.01 transfer świeżaka. Tyle wiem 🙈 i tak dużo zapamiętałam jak na ten turbo stresTrinity_Nea, Angelles lubią tę wiadomość
-
Claudia Ferrari wrote:Kochana 3x1 eatroden to mało ?😱😱
Tak dokładnie. 15.01 mam usg, jeśli będzie progesteron i endo w normie, to mąż 16.01 oddaje nasienie, ogrzewają zapładniają i 19.01 transfer świeżaka. Tyle wiem 🙈 i tak dużo zapamiętałam jak na ten turbo stresTrinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Dziękuje za wsparcie, dzięki Wam się uspokoiłam 🤍. Ja na serducho biorę METOCARD i działa super, ale niestety trzeba go odstawić
.
A kiedy zaczynaja się zastrzyki? Bo narazie widzę mam wszystko doustnie i probiotyk dowcipnie.
Czy po transferze np. Dobę czy dwie, trzeba jakoś szczególnie odpoczywać?I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziękuje za wsparcie, dzięki Wam się uspokoiłam 🤍. Ja na serducho biorę METOCARD i działa super, ale niestety trzeba go odstawić
.
A kiedy zaczynaja się zastrzyki? Bo narazie widzę mam wszystko doustnie i probiotyk dowcipnie.
nie masz w rozpisce zastrzyków
Czy po transferze np. Dobę czy dwie, trzeba jakoś szczególnie odpoczywać?Claudia Ferrari lubi tę wiadomość
-
Claudia Ferrari wrote:Dziękuje za wsparcie, dzięki Wam się uspokoiłam 🤍. Ja na serducho biorę METOCARD i działa super, ale niestety trzeba go odstawić
.
Czy po transferze np. Dobę czy dwie, trzeba jakoś szczególnie odpoczywać?
Co do zastrzyków - możliwe że nie dostaniesz żadnych albo tylko heparynę - ja na przykład nie miałam progesteronu w zastrzykach. Zaczynasz brać wtedy kiedy partner oddaje nasienie. -
Claudia Ferrari, a coś mówili dlaczego będą transferować 3 dniowy zarodek, a nie 5 dniowy?
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Claudia Ferrari wrote:A heparynę w jakim celu się stosuje? Tzn. Wiem ze ona rozrzedza krew, ale jaki jest dokładny cel?
W profilaktyce przeciwzakrzepowej lub w leczeniu choroby zakrzepowej.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
gonia729 wrote:Mam allo 0 %, Kir AA, miałam mała dawkę bo 1 buteleczka 10 g, ale i tak podawana przez 5 godz. Byłam u Pasnika ale myśle o przeniesieniu się do Malinowskiego. On właśnie mówił ze w moim przypadku zaleca szczepienia nie immunoglobuliny. Jedyne czego nie miałam to właśnie szczepienia.
Myślałam żeby zrobić jeszcze biopsje endometrium w cyklu przed transferem . Mam nadzieje ze zarodek w Reprofit szybko znajda, mogłabym spróbować z pierwszym na imunoglobulinach tyle ze przy kolejnym znów placilabym cała kwotę 2gi raz plus te szczepienia. Już głowa mnie boli jak pomyśle ile kasy poszło na te starania 🤯🤯🤯
Gonia widzę u Ciebie w stopce że jeden z transferów zakończył się dla Ciebie szczęśliwe i masz synkajakim schematem i z jakimi lekami szłaś do tego udanego transferu ? Ps. Biopsja to dobry pomysł często wychodzi stan zapalny który leczy się antybiotykami wielu dziewczynom to pomaga w staraniach.
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Luusia wrote:Claudia Ferrari, a coś mówili dlaczego będą transferować 3 dniowy zarodek, a nie 5 dniowy?I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Nie nic nie mówili a ja nie pytałam, bo nie wiedziałam czy to ma jakieś znaczenie ?
Ja jestem po pierwszym nieudanym transferze 3dniowca i jak sobie cofniesz rozmowy kilka stron do tyłu to tam każda z dziewczyn doradziła mi żeby zmienić klinikę i iść tam gdzie dają gwarancję 5dniowej blastocysty. Ja nie jestem specjalistą, wiem tyle ile mi dziewczyny tutaj napisały ale tak łopatologicznie to dla mnie 5 dniowa blastka to większe szanse na ciążę. Drugi raz nie wyłożę kasy na 3 dniowca.
Co nie zmienia faktu, że są tutaj przypadki gdzie 3dniowiec był szczęśliwy.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
1991
✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
🏥 Invicta Warszawa
▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
🔸️4.12.2024 25+1 tc -
Claudia Ferrari wrote:Nie nic nie mówili a ja nie pytałam, bo nie wiedziałam czy to ma jakieś znaczenie ?
WiosnyFanka, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Podczytuje Was czasami 🙂 bo kiedys sie tu udzialalam wiecej i tez powiem, ze warto isc do kliniki gdzie transferuja 5 dniowe blastki. Moje znajome potracily mase pieniedzy na procedury gdzie mialy podawane trzydniowce. Oczywiscie z takich zarodkow tez sa ciaze i dzieci, nie ma watpliwosci ale kiedy kd kosztuje tak ogromne sumy to lepiej inwestowac w cos "pewniejszego". Bardzo duzo zarodkow odpada w 4 dobie.
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Jatosia wrote:Gonia widzę u Ciebie w stopce że jeden z transferów zakończył się dla Ciebie szczęśliwe i masz synka
jakim schematem i z jakimi lekami szłaś do tego udanego transferu ? Ps. Biopsja to dobry pomysł często wychodzi stan zapalny który leczy się antybiotykami wielu dziewczynom to pomaga w staraniach.
-
Mam złe wieści... krwiak się powiększył i na dodatek jakaś cześć już nawet nie wiem ile łożysko się odkleiło 😥 dzidzia rośnie i przybiera prawidłowo ❤️ zalecenia tylko leżenie nic nie mogą na to poradzić. Tak sobie teraz myślę że jakby miałoby dojść do najgorszego to wolałabym teraz niż później.... ten mały człowiek tak szybko rośnie.
Nawet glukoza wyszła mi podwyższona i muszę zrobić obciążenie glukozy bo na 99% jest cukrzyca -
Nie jest problemem uzyskać 3-dniowy zarodek a szacunek na hodowlę do 5-dniowej blastocysty 🙂[/url]
-
Klaudersenn wrote:Mam złe wieści... krwiak się powiększył i na dodatek jakaś cześć już nawet nie wiem ile łożysko się odkleiło 😥 dzidzia rośnie i przybiera prawidłowo ❤️ zalecenia tylko leżenie nic nie mogą na to poradzić. Tak sobie teraz myślę że jakby miałoby dojść do najgorszego to wolałabym teraz niż później.... ten mały człowiek tak szybko rośnie.
Nawet glukoza wyszła mi podwyższona i muszę zrobić obciążenie glukozy bo na 99% jest cukrzyca -
Klaudersenn wrote:Mam złe wieści... krwiak się powiększył i na dodatek jakaś cześć już nawet nie wiem ile łożysko się odkleiło 😥 dzidzia rośnie i przybiera prawidłowo ❤️ zalecenia tylko leżenie nic nie mogą na to poradzić. Tak sobie teraz myślę że jakby miałoby dojść do najgorszego to wolałabym teraz niż później.... ten mały człowiek tak szybko rośnie.
Nawet glukoza wyszła mi podwyższona i muszę zrobić obciążenie glukozy bo na 99% jest cukrzyca
Przykro mi. Dużo siły na ten trudny czas. Odpoczywaj dużo. Kiedy kolejna wizyta?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g