In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_89 wrote:Dziewczyny takie głupie pytanie , czy między wizytami (ja obecnie 17 tydzień + 3 dni) macie taką schize czy wszystko jest w porządku?
Ja się strasznie denerwuje, a kolejna wizyta 16.01 i po tygodniu połówkowe.
Brzuszek tak średnio mi urósł i tak się dziwnie doszukuje takich objawów, których na ten moment mi brak😔
Dodatkowo mam wrażenie, że nawet trochę zmalały mi piersi.
Ja jeszcze zupełnie nie ten etap ale jestem przed pierwszym USG I mamy dokładnie te same myśli. Ciągle doszukuje się objawów których brak i myślę czy na pewno wszystko jest w porządku. Jeszcze do tego mam czarne mysli po plamieniu, które miałam. Plamienia dawno minęły a czarne mysli pozostały.42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Hope_89 wrote:Dziewczyny takie głupie pytanie , czy między wizytami (ja obecnie 17 tydzień + 3 dni) macie taką schize czy wszystko jest w porządku?
Ja się strasznie denerwuje, a kolejna wizyta 16.01 i po tygodniu połówkowe.
Brzuszek tak średnio mi urósł i tak się dziwnie doszukuje takich objawów, których na ten moment mi brak😔
Dodatkowo mam wrażenie, że nawet trochę zmalały mi piersi. -
gonia729 wrote:Beta z dzisiaj 5,2 także transfer ostatniego zarodka nieudany 😔 Myśle ze w międzyczasie podskoczyła bo w poniedziałek kreska była ciemniejsza no ale niestety. Miałam tez dziwny objaw podobnie jak przy ostatnim poronieniu w poniedziałek zaczęłam czuć zakwasy w pośladkach i na dole pleców. Dziwne to było, jakby zwiastowało koniec.
Zarodki były nieprzebadane. Mamy 8 stycznia telewizyte w Reprofit. Planujemy podejść tam do AŻ na przebadanym zarodku. Tylko nie wiem czy iść wcześniej w szczepienia i immuno czy spróbować na razie bez, mamy jeszcze jedna buteleczkę immunoglobulin.
Jaki u Ciebie plan?
Przykro mi 😥 widać że coś się zaczęło dziać była próba implantacji, możliwe że zarodek nie ten... Do immunoglobin masz jakieś konkretne wskazania czy po prostu wcześniejsze niepowiedzenia? U jakiego immuno się leczysz ? Nie wiem jaka jest twoja sytuacja ale ja na szczepienia bym się nie zdecydowała, dr Sydor u którego byłam na wizycie mówił mi, że przy dawstwie (komórki czy zarodka) immunoglobiny świetnie się sprawdzają, za szczepieniami nie jest.
Mam jeszcze 2 próby chyba spróbuję bez wspomagaczy, jeśli się nie uda być może podjedziemy do ostatniej procedury tym razem wszystko na ful przebadane zarodki plus immunoglobiny i na tym koniec starań 😔❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Dziewczyny czy której z was udało się z blastka z 6 dnia ? Zostały mi tylko takie i to 2 klasy martwię się że szanse są małe❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Jatosia wrote:Przykro mi 😥 widać że coś się zaczęło dziać była próba implantacji, możliwe że zarodek nie ten... Do immunoglobin masz jakieś konkretne wskazania czy po prostu wcześniejsze niepowiedzenia? U jakiego immuno się leczysz ? Nie wiem jaka jest twoja sytuacja ale ja na szczepienia bym się nie zdecydowała, dr Sydor u którego byłam na wizycie mówił mi, że przy dawstwie (komórki czy zarodka) immunoglobiny świetnie się sprawdzają, za szczepieniami nie jest.
Mam jeszcze 2 próby chyba spróbuję bez wspomagaczy, jeśli się nie uda być może podjedziemy do ostatniej procedury tym razem wszystko na ful przebadane zarodki plus immunoglobiny i na tym koniec starań 😔
A propos - Giosiek zostawili Cie w szpitalu już na indukcji ?Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Jatosia wrote:Dziewczyny czy której z was udało się z blastka z 6 dnia ? Zostały mi tylko takie i to 2 klasy martwię się że szanse są małe
W Reproficie nie mrożą słabych zarodków także nie bierz sobie tego do głowy. Masz dwa piękne zarodki i dwie szanse 💚💚💚Jatosia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Jatosia wrote:Dziewczyny czy której z was udało się z blastka z 6 dnia ? Zostały mi tylko takie i to 2 klasy martwię się że szanse są małe
Jatosia, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Mój pierwszy udany transfer, świeży po stymulacji - więc cykl naturalny. Estradiol miałam kosmiczny powyżej 3000, progesteron też bardzo wysoki.
Drugi udany był na cyklu sztucznym tradycyjnie 3xestrofem i progesteron.
Zaczynam już chyba wierzyć w to że musi być splot kilku czynników o których wspominasz Monester i oczywiście najważniejsze to TEN zarodek. Zobaczę co zaproponują mi Czechy ale chyba do najbliższego transferu odpuszczę accofil.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
monester wrote:A propos - Giosiek zostawili Cie w szpitalu już na indukcji ?
Ostatecznie nie 😅
Spędziłam dziś pół dnia w szpitalu, bo miałam KTG, usg, konsultację z lekarką i jeszcze później ordynatorem. Ludzi przewijała się przez porodówkę cała masa, także sporo czasu spędziłam w poczekalni 🫣
Wszystkie wyniki wyszły idealnie i lekarka stwierdziła, że nie widzi wskazań do przyśpieszania porodu.
Dlatego miałam też konsultację z ordynatorem. On podzielił jej zdanie i mam wrócić do nich w terminie porodu i ewentualnie wtedy będę miała indukcję.monester, Mati W., Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Ada23 wrote:Luusia a pamietasz od kiedy zaczęłaś łykać Prograf?przed transferem czy po transferze,czy po dodatniej becie?
Ada23 lubi tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Jatosia wrote:Przykro mi 😥 widać że coś się zaczęło dziać była próba implantacji, możliwe że zarodek nie ten... Do immunoglobin masz jakieś konkretne wskazania czy po prostu wcześniejsze niepowiedzenia? U jakiego immuno się leczysz ? Nie wiem jaka jest twoja sytuacja ale ja na szczepienia bym się nie zdecydowała, dr Sydor u którego byłam na wizycie mówił mi, że przy dawstwie (komórki czy zarodka) immunoglobiny świetnie się sprawdzają, za szczepieniami nie jest.
Mam jeszcze 2 próby chyba spróbuję bez wspomagaczy, jeśli się nie uda być może podjedziemy do ostatniej procedury tym razem wszystko na ful przebadane zarodki plus immunoglobiny i na tym koniec starań 😔
Myślałam żeby zrobić jeszcze biopsje endometrium w cyklu przed transferem . Mam nadzieje ze zarodek w Reprofit szybko znajda, mogłabym spróbować z pierwszym na imunoglobulinach tyle ze przy kolejnym znów placilabym cała kwotę 2gi raz plus te szczepienia. Już głowa mnie boli jak pomyśle ile kasy poszło na te starania 🤯🤯🤯 -
monester wrote:Klaudersen - jak się czujesz ? Kiedy wizyta ?
-
Klaudersenn wrote:Ogólnie od paru dni było lepiej nie myślałam tak o tym może ze względu na święta rodzina itd. Ale do wczoraj.. znów było kilka kropli plamek na szczęście bardzo szybko ustały ale już sama nie wiem czy to dobrze czy źle. Wizytę mam jutro i jestem mega przerażona. Nawet nie mam karty ciąży założonej 🙈😔
-
monester wrote:Daj znać jutro ! A ten krwiak to jak duży był ? Nie wiem czy on powinien się opróżniać czy może się jakoś inaczej wchłonąć ? Ja kartę ciąży miałam dopiero założona w 10 tygodniu. Też mnie to w pewnym momencie zaczelo stresować że może coś jest nietak że jej nie zakładamy?
-
Dziewczyny dziś byłam na wizycie. Dostałam:
Protokól stymulacii:
- Od 2 dnia cyklu (drug dzien krwawienia miesiaczkowego) - do 7 dnia cyklu przyjmowanie
Estrofem 2mg 2x1tabl doustnie
- Od 8 dnia cyklu przyimowanie doustne leku Estrofem 2mg 3xItabl,
Dodatkowo od 2 dnia cyklu prosze przyjmowac nastepujace leki:
- ENCORTOLON 5mg 1X1 tabletka doustnie (rano)
- ACARD 1x1 tabletka doustnie
- pueria uno
- LAKCIT INTIMA 1XItabl
Mam zacząć brać od 3.01.2024.
Bardzo boje sie Estrofenubo mam z natury wysoki puls i arytmię.
Boje sie zatorów, udarów i zawału serca
Czy znacie osoby które miały takie przygody z tym lekiem?
Te powikłania są jako "niezbyt częste" nawet nie jako "rzadkie"I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny dziś byłam na wizycie. Dostałam:
Protokól stymulacii:
- Od 2 dnia cyklu (drug dzien krwawienia miesiaczkowego) - do 7 dnia cyklu przyjmowanie
Estrofem 2mg 2x1tabl doustnie
- Od 8 dnia cyklu przyimowanie doustne leku Estrofem 2mg 3xItabl,
Dodatkowo od 2 dnia cyklu prosze przyjmowac nastepujace leki:
- ENCORTOLON 5mg 1X1 tabletka doustnie (rano)
- ACARD 1x1 tabletka doustnie
- pueria uno
- LAKCIT INTIMA 1XItabl
Mam zacząć brać od 3.01.2024.
Bardzo boje sie Estrofenubo mam z natury wysoki puls i arytmię.
Boje sie zatorów, udarów i zawału serca
Czy znacie osoby które miały takie przygody z tym lekiem?
Te powikłania są jako "niezbyt częste" nawet nie jako "rzadkie" -
monester wrote:Wyluzuj. Wszystkie bralysmy tony estrofemu i większość z nas nic nie odczuła. Dawkę która masz jest bardzo mała dawka, estradiol nie będzie wynosić więcej niż w cyklu naturalnym. Encorton też w małej dawce masz. A reszta to witaminy i probiotyki. A acard na lepsze przepływy i ukrwienie macicy. To za 2 tygodnie masz USG ? I wtedy rozmrazaja komórki i hodowla start?
Kochana 3x1 eatroden to mało ?😱😱
Tak dokładnie. 15.01 mam usg, jeśli będzie progesteron i endo w normie, to mąż 16.01 oddaje nasienie, ogrzewają zapładniają i 19.01 transfer świeżaka. Tyle wiem 🙈 i tak dużo zapamiętałam jak na ten turbo stresI transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔