X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zdrowych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia, pełnych nadziei, miłości i wiary 🎄🕊️😘
    Gonia, Jatosia nadal trzymam kciuki i wierzę w świąteczny cud 💗

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziewczyny mam dwa bardzo ważne dla mnie pytania..
    1. Czy zrosty po laparoskopii (miałam 5lat temu laparo jajnika bo miaamduza torbiel) wpływają znacznie na zagnieżdżenie zarodka?

2. Czy któraś z Was miała tą "tańsza wersje umowy" kd? Czyli bez gwarancji 3 zarodków i bez gwarancji do 3 mies szukania dawczyni? Ja podpisałam ta umowę bez gwarancji czyli za Ok 10'tys nie licząc oczywiście badań, leków, wizyt. I znaleźli mi dawczynie w 2 mies.'

Ja nie miałam takiej opcji w żadnej z moich klinik, także nie pomogę. Jednak ciekawa jestem czy „bez gwarancji 3 zarodków”, to znaczy, że nie masz żadnej gwarancji?

age.png
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie. Ale ponoć to "chwyt marketingowy" żeby zabulić więcej, i faktycznie. Nie miałam zadnej gwarancji czasowej na znalezienie dawczyni,
    Mogło to trwać nawet rok. A znaleźli w 2
    miesiące. Ma 8 jajeczek

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 25 grudnia 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prześle Ci kawałek tekstu z maila od koordynatorki:
    " W drugim programie jaki oferujemy tj. program adopcji komórek dostępnych w naszym wewnętrznym banku – nie są wymagane określone parametry badań nasienia. W przypadku dawstwa komórek z naszego wewnętrznego banku– para wypełnia dokumenty o przystąpieniu do programu i zostaje przyjęta na listę par oczekujących na dopasowanie komórek.. Niestety w tym programie nie umiemy określić czasu oczekiwania na dopasowanie. W przypadku programu z gwarancją 3 zarodków dopasowanie następuję w ciągu 1 miesiąca. Cena procedury w tym programie jest na poziomie ok. 10 tys (cena nie obejmuje wizyta, badań i leków). W przeciwieństwie do programu z gwarancją 3 zarodków – nie mamy tutaj określonej ilości komórek w programie, nie ma tutaj gwarancji 3 zarodków."

I tą opcje właśnie wybralismy.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Cześć kochane dziewczyny ja niestety dostałam dziś okres, Goniu beta faktycznie niska ale różnie to bywa możliwe że odbije.

Szczerze wam powiem że brak mi sił i wiary .. to mój 9 transfer z bardzo dobrej jakości zarodkami (co prawda nieprzebadanymi). Chyba jestem rekordzistką tutaj co do ilości transferów.
    Po wykryciu tego zrostu myślałam że może to była jedyna przyczyna niepowodzeń ale chyba niekoniecznie. Moja ostatnia deska ratunku są chyba immunoglobiny ale zostały mi 2 nieprzebadane zarodki z 6 doby i nie wiem czy jest sens inwestować w tak drogi lek bez pewności że zarodek był ok 😞 możliwe że będzie trzeba powiedzieć sobie stop skoro „nie działają” u mnie zarodki z młodej komórki.

W każdym razie dla każdej z nas bez względu na jakim etapie jesteśmy życzę dużo, zdrowia, spokoju oraz radości macierzyństwa ❤️

Bardzo mi przykro, ale jak napisała Giosiek, czasem trzeba długich starań, choć wiem, że Wasze krótkie już nie są, ale wierzę, że efekt wreszcie będzie, żeby sił i finansów wystarczyło, i tego Wam życzę oraz, aby ten cud zdarzył się jak najszybciej.
    Może inny immunolog? Może inaczej spojrzy na sprawę i zaproponuje coś inaczej? Immunoglobuliny podobno za wschodnią granicą są dużo tańsze. Jeśliby jednak nie wyszło z tymi zarodkami, które macie i zdecydujecie się na kolejną procedurę, to nie odpuściłabym badania zarodków.
    Niekoniecznie jedyną przyczyną jest twój organizm. Może AZ? My rozważaliśmy tą opcję, gdyby nie wyszło z KD, chociaż mój m na początku nie chciał o tym słyszeć, to po jakimś czasie już inaczej zaczął do tego podchodzić... wszystko ma swój czas.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 25 grudnia 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    1. Czy zrosty po laparoskopii (miałam 5lat temu laparo jajnika bo miaamduza torbiel) wpływają znacznie na zagnieżdżenie zarodka?

2. Czy któraś z Was miała tą "tańsza wersje umowy" kd? Czyli bez gwarancji 3 zarodków i bez gwarancji do 3 mies szukania dawczyni? Ja podpisałam ta umowę bez gwarancji czyli za Ok 10'tys nie licząc oczywiście badań, leków, wizyt. I znaleźli mi dawczynie w 2 mies.'
    Ad 1. nie pomogę, nie znam się
    Ad 2. Ja jestem w Bocianie, tam jest tylko opcja z KD mrożonymi, które są dostępne praktycznie od razu (nasze fenotypy są raczej mało oryginalne), albo kd świeże i tu czekaliśmy około 3 miesięcy (czas od podpisania dokumentów do punkcji dawczyni).
    Niestety w naszej klinice nie ma opcji gwarancji w żadnej z ww.

age.png

Wysłany: 25 grudnia 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze PILNE pytanie!!!🙈
    Kiedy partner oddaje nasienie do zapłodnienia komórek?
    Kiedy jedziecie na wizytę gdzie lekarz ustala Wam leki Przygotowujące do transferu?
    Czy pobierają nasienie dopiero po tych 2 tyg. Brania leków i po usg endometrium?
    Bo wiem ze jakoś 3-5 dni przed nie można współżyć.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 25 grudnia 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziewczyny jeszcze PILNE pytanie!!!🙈
    Kiedy partner oddaje nasienie do zapłodnienia komórek?
    Kiedy jedziecie na wizytę gdzie lekarz ustala Wam leki Przygotowujące do transferu?
    Czy pobierają nasienie dopiero po tych 2 tyg. Brania leków i po usg endometrium?
    Bo wiem ze jakoś 3-5 dni przed nie można współżyć.
    Za pierwszym razem było pobierane w dniu punkcji dawczyni, więc było wiadomo od początku jej stymulacji (2 tyg wcześniej), za drugim zostało oddane jeszcze przed znalezieniem dawczyni i zamrożone. Po punkcji dawczyni, po 5 dniach zarodki są mrożone i w kolejnym moim cyklu od 2 dnia przygotowanie. Tak było u nas.

age.png

Wysłany: 25 grudnia 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę. Wizytę mamy teraz w środę na której mam dostać leki na stymulację endometrium. Komórki dawczyni już są od kilku tyg. I teraz nie wiem czy pobierać będą od męża nasienie w środę, czy może po podaniu mi leków na kilka dni przed transferem. Wiec nie wiem czy teraz mogę współżyć czy nie.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 25 grudnia 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Kurczę. Wizytę mamy teraz w środę na której mam dostać leki na stymulację endometrium. Komórki dawczyni już są od kilku tyg. I teraz nie wiem czy pobierać będą od męża nasienie w środę, czy może po podaniu mi leków na kilka dni przed transferem. Wiec nie wiem czy teraz mogę współżyć czy nie.
    Dziś poniedziałek więc do środy już i tak za krótki odstęp ( 3-5 dni bez współżycia). Może mąż umówi się np na przyszły tydzień
    Edit: myślę, że mogliby najpierw uzyskać zarodki, a później zacząć twoje przygotowanie, chyba że chcą, żeby pierwszy transfer był świeżego zarodka, wtedy mąż odda nasienie około 14-16 dnia twojego cyklu, zaplodnią komórki i piątego piętra dnia blastka będzie transferowana.
    Pewnie dowiecie się wszystkiego na wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2023, 21:59

age.png

Wysłany: 25 grudnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Dziś poniedziałek więc do środy już i tak za krótki odstęp ( 3-5 dni bez współżycia). Może mąż umówi się npm na przyszły tydzień
    A czy może oddać nasienie dopiero w trakcie brania przezze mnie hormonów? Czyli w tym okresie 2 tyg przed transferem?
    Mamy wizytę w środę a wspolzylismy wczoraj. Czyli 3 dni

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Ja tym razem startowałam ze zrostami, podejrzeniem wodniaka i torbielami na prawym niepracującym praktycznie jajniku.
    Mam też dodatkowo Endo i adenomioze.
    Dostałam 3 dawki zastrzyku Diphereliny i na sztucznym cyklu udało mi się 🙂

event.png[/url]

Wysłany: 25 grudnia 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, jakoś sobie przyswoiłam ze on odda nasienie dopiero w styczniu jak pojadę na wizytę usg oceniające endometrium. ;/ zorientowałam się dopiero dziś ze mogą chcieć pobrać w środę ;/ mam nadzieje ze jeśli dzis i jutro będzie abstynencja to wystarczy...
    Nie bardzo nam kolejny raz jechać 250km tylko po to by oddać nasienie, skoro teraz jest wizyta kolejna już...

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 25 grudnia 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ja tym razem startowałam ze zrostami, podejrzeniem wodniaka i torbielami na prawym niepracującym praktycznie jajniku.
    Mam też dodatkowo Endo i adenomioze.
    Dostałam 3 dawki zastrzyku Diphereliny i na sztucznym cyklu udało mi się 🙂
    Cudowna informacja! Gratuluje! Za 1 razem?😍

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 25 grudnia 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    A czy może oddać nasienie dopiero w trakcie brania przezze mnie hormonów? Czyli w tym okresie 2 tyg przed transferem?
    Mamy wizytę w środę a wspolzylismy wczoraj. Czyli 3 dni
    Raczej nie ma to większego znaczenia, czy jutro czy np za tydzień, jeśli dojazd do kliniki to nie problem.
    Edit: doczytałam, że macie daleko, skoro zakres abstynencji jest od 3 dni i tyle będzie to wystarczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2023, 22:30

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Cześć kochane dziewczyny ja niestety dostałam dziś okres, Goniu beta faktycznie niska ale różnie to bywa możliwe że odbije.

Szczerze wam powiem że brak mi sił i wiary .. to mój 9 transfer z bardzo dobrej jakości zarodkami (co prawda nieprzebadanymi). Chyba jestem rekordzistką tutaj co do ilości transferów.
    Po wykryciu tego zrostu myślałam że może to była jedyna przyczyna niepowodzeń ale chyba niekoniecznie. Moja ostatnia deska ratunku są chyba immunoglobiny ale zostały mi 2 nieprzebadane zarodki z 6 doby i nie wiem czy jest sens inwestować w tak drogi lek bez pewności że zarodek był ok 😞 możliwe że będzie trzeba powiedzieć sobie stop skoro „nie działają” u mnie zarodki z młodej komórki.

W każdym razie dla każdej z nas bez względu na jakim etapie jesteśmy życzę dużo, zdrowia, spokoju oraz radości macierzyństwa ❤️
    Bardzo mi przykro. Nie trać nadziei!

Wysłany: 26 grudnia 2023, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziuuui dziewczyny! Właśnie przeliczyłam tabletki z blistra, i ostatnia biorę 30.12.2023 czyli dzień przed sylwestra!!! Nie wiem jak ja ostatnio obliczyłam swoje tabletki ze ginekologowi w invimedzie powiedziałam ze ostatnia biorę 4.01.2024!!! 😱😱😱😱
    Wizytę mam teraz w środę na której ma mi przepisac już hormony do transferu. Myślicie ze będę je juz brac od 1 dnia bez tabletki anty????
    Jak wiecie moja sytuacja jest trochę inna i nigdzie nie mogę znaleźć informacji jak to będzie wyglądać. Teraz to nocy nie przespie 🫢🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2023, 02:15

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia- Przykro mi...
    Nie rozumiem jakim cudem dostałaś okres? Nie bierzesz proga? Przecież on blokuje cykl.
    Może to jakieś paskudne krwawienie?
    Nie poddawaj się. Każda z nas miała wielokrotnie momenty zwątpienia.
    Ja miałam jak Gosiek- plan od wersji A do Z. I wtedy musiałabym odpuścić. Ale z poczuciem, że zrobiłam wszystko co mogłam.
    Trzymaj się i dawaj znać jak sytuacja.

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Boziuuui dziewczyny! Właśnie przeliczyłam tabletki z blistra, i ostatnia biorę 30.12.2023 czyli dzień przed sylwestra!!! Nie wiem jak ja ostatnio obliczyłam swoje tabletki ze ginekologowi w invimedzie powiedziałam ze ostatnia biorę 4.01.2024!!! 😱😱😱😱
    Wizytę mam teraz w środę na której ma mi przepisac już hormony do transferu. Myślicie ze będę je juz brac od 1 dnia bez tabletki anty????
    Jak wiecie moja sytuacja jest trochę inna i nigdzie nie mogę znaleźć informacji jak to będzie wyglądać. Teraz to nocy nie przespie 🫢🫣

Weź głęboki oddech...
    W środę masz wizytę, to się wszystkiego dowiesz. Nie znam Twojej sytuacji, więc nie wiem jaki plan ustalą. Ale "za chwilę " będziesz wiedziała.

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek zaczęłam krwawić po rozmowie z lekarz która robiła transfer zostałam uspokojona, że to normalne po odstawieniu progesteronu. Wszystko przebiegało jak normalna miesiączka bo 6 dzień dzisiaj i końcówka krwawienia tak jak zawsze to u mnie wygląda poza jednym- kolo południa myślałam, że umrę z bólu. Miałam tak okropny ból macicy. Po około godzinie przeszło z pomocą przeciwboowych i teraz jest ok ale czuję takie lekkie skurcze.
    W czwartek mam wizytę to może jakoś dotrwam.

1991
    ✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
    🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
    🏥 Invicta Warszawa
    ▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
    CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
    🔸️4.12.2024 25+1 tc
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ