X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh właśnie zalogowałam się na ikp - tam się transferuja te same dane - wpisane mam prenetalne badania w historii zdarzeń. Ja miałam robione na NFZ, więc nic dziwnego w sumie, ze tam są . Edytuje- bo zobaczyłam kwotę którą NFZ zapłacił za to badanie i o mało nie spadłam z krzesła , na szybko licząc prawie 7 stów ! A na pewno więcej jak 600. Bo osobno z krwi osobno USG wycenione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2024, 15:27

• Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Hej, ja po USG mogę się pochwalić dziewczynką 😃
    Zrobiliśmy u mojego lekarza w sumie już połówkowe i wszystko jest w najlepszym porządku 🙂
    Za tydzień mam też połówkowe w klinice bo nie wiedziałam że on też robi i tam byłam już zapisana 🙂

Gratulacje 🩷🥰

Chyba jakoś pół na pół mamy na wątku chłopcy vs dziewczynki ? 😛

Hope_89 lubi tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Swoboda Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza888 wrote:
    Wiedziałam, że koszty będą ale szczerze nie sądziłam że aż takie. Zapytałam Was bo na stronie często piszą podstawowy koszt a wiadomo, że zawsze dochodzą koszty dodatkowe. Przy zwyklym ivf mialam ok 30% więcej niż cena wyjściowa.
    No cóż, muszę pomyśleć i przegadać temat. Bardzo Wam dziękuję za informację ❤

No tanio nie jest ale odbierzesz sobie w 800+ 🤣🤣🤣

• glodia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoboda wrote:
    Cyclogest 3x1
    Prolutex 1x1
    Progesteron besins 3x1

Miałam zwiększone leki bo w dniu transferu prog był 11 tak jakby się słabo wchłaniał ale dwa dni po już 35 a teraz 5 dni po 59.
    Dzięki, ja tak tylko z ciekawości pytam. Mam podobne dawki, ale u mnie progesteron około 20.

• monester Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia kiedy teraz masz USG ?
    A Swoboda kiedy się zdecydujesz na test? Chyba wcześniej niż mówił klinika ?

• Swoboda Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Glodia kiedy teraz masz USG ?
    A Swoboda kiedy się zdecydujesz na test? Chyba wcześniej niż mówił klinika ?

W 8 dpt planuje zrobić. Kupiłam sikańca jakiegoś bardzo czułego firma Viola jakoś tak. Nie wiem używała któraś?

• Swoboda Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Dzięki, ja tak tylko z ciekawości pytam. Mam podobne dawki, ale u mnie progesteron około 20.

No to dziwne hmm... A leżysz po cyclogescie tak z godzinę?

• glodia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoboda wrote:
    No to dziwne hmm... A leżysz po cyclogescie tak z godzinę?
    Raczej nie, ale dopochwowy i tak nie wychodzi we krwi 😉. Ja mam słaba wchłanialność leków przez celiakię, więc u mnie niskie wyniki to norma.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Raczej nie, ale dopochwowy i tak nie wychodzi we krwi 😉. Ja mam słaba wchłanialność leków przez celiakię, więc u mnie niskie wyniki to norma.

Cyclogest wychodzi we krwi. Ja na nim dobilam poziom po 60/70 gdzie inne dziewczyny mialy wyniki po kilkanascie jednostek. Nie wiem od czego to zalezy, od organizmu chyba wlasnie jak przyswaja.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoboda wrote:
    W 8 dpt planuje zrobić. Kupiłam sikańca jakiegoś bardzo czułego firma Viola jakoś tak. Nie wiem używała któraś?
    Ja mam przetestowane facelle, nord, test doz i jakieś z allegro które miały być super czułe a nie pokazały kreski wcale.

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja mam przetestowane facelle, nord, test doz i jakieś z allegro które miały być super czułe a nie pokazały kreski wcale.

Moim zdaniem facelle najlepsze.

monester lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Cyclogest wychodzi we krwi. Ja na nim dobilam poziom po 60/70 gdzie inne dziewczyny mialy wyniki po kilkanascie jednostek. Nie wiem od czego to zalezy, od organizmu chyba wlasnie jak przyswaja.
    serio? lekarz twierdzi inaczej... zresztą nieważne, tym gorzej dla mnie ;D wchłanialność to kwestia mocno indywidualna.. dla przykładu... mój chłop zażywał takie suplementy jak ja...jedliśmy to samo, on połykał garść suplementów na raz popijając łykiem kawy, ja - szklanka wody, połykane przez godzinę, pojedynczo... on wyniki 2-4 razy lepsze niż moje...także ten tego

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza888 wrote:
    Hej Dziewczyny, pierwszy raz pisze na tym wątku ponieważ nadszedł czas, w którym zaczynam zastanawiać się nad KD i AZ.

Po 3 procedurach z marnym wynikiem zaczynam rozważać inne możliwości.
    Czy mogłybyście powiedzieć mi jaki mniej więcej jest koszt takiej procedury z KD?
    Czy to wygląd podobnie jak zwykle IVF tylko bez punkcji i stymulacji? Czy cos jeszcze powinnam wiedzieć zanim podejmę decyzję? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi ❤
    Jest jeszcze jeden ważny aspekt, pomijając finanse 😔
    Ja nie wyobrażam sobie mając dobre nasienie, odebrać dla męża prawo do posiadania chociaż jego genów 🙂

monester, Nowa na forum, Nefertiti89 lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Są badania, bo jedynie średnio połowa 3 dniowcow dotrze do etapu blastkcysty, więc nie może być taki sam procent implantacji bo to niemożliwe. Ale w Twoim przypadku skoro nie masz gwarancji- bierz 3 dniowca na świeżo ale niech resztę hodują do blastkcysty.

A widzisz... to nie wiem dlaczego lekarze o tym nie mówią... rozumiem ze Ci z klinik niepłodności bo kolejne wizyty niepowodzenia to kolejna kasa. Ale nasi prywatni ginekolodzy?
    Ehh..
    W każdym razie, biorę na świeżo :) a reszte właśnie chce blaste.

Czy któraś z Was tutaj zaciążyła z zarodkiem 🦠a nie blastocysta????? 🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Klaudersenn Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    A widzisz... to nie wiem dlaczego lekarze o tym nie mówią... rozumiem ze Ci z klinik niepłodności bo kolejne wizyty niepowodzenia to kolejna kasa. Ale nasi prywatni ginekolodzy?
    Ehh..

Nam się udało za pierwszym razem z 3 dniowcem🍀

preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Ehh..

Lekarze nie z kliniki nie mają pojęcia o procedurze in vitro. I nie mówię tego złośliwie, nie jest to ich specjalizacja, pewnie jakiś zarys znają. Zresztą lata temu transferowalo się zarodki 2 dniowe zawsze. Wynika to z tego, że nie potrafiono zrobić takiego medium, które by im pozwoliło na dalszy rozwój. Zarodki po 3 dniach mają zmieniane medium hodowlane, żeby dostać nowe składniki odżywcze, a w mojej starej klinice w inkubatorach hodowlanych grali muzykę klasyczną - gdyż wprawia one medium w drgania które odzwierciedla warunki w jajowodzie. teraz to jest w miarę ustandaryzowane- i w każdej polskiej klinice korzystają z tego samego mniej więcej - ale kiedyś nie było. Wszystko idzie do przodu. A ci z kliniki niepłodności pewnie mówią lub nie bo zależy to od polityki firmy w której pracują . Przykładowo kliniki, które masowo badają zarodki po prostu pytają czy chcesz zbadać, a kliniki które tego nie oferują wymyślają webinary na których próbują udowadniać, że badanie zarodkow jest zle.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Jest jeszcze jeden ważny aspekt, pomijając finanse 😔
    Ja nie wyobrażam sobie mając dobre nasienie, odebrać dla męża prawo do posiadania chociaż jego genów 🙂
    Chyba, że małżonek uważa inaczej.
    A wiesz, ciekawostka taka, na wątku adopcja zarodka była dziewczyna, która miała 10 transferów ładnych blastkcyst wspólnych, jej mąż miał dobre parametry, a zaskoczyło pierwsze az. Czasem są jakieś inne nieznane przyczyny niepłodności u danej pary.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Chyba, że małżonek uważa inaczej.
    A wiesz, ciekawostka taka, na wątku adopcja zarodka była dziewczyna, która miała 10 transferów ładnych blastkcyst wspólnych, jej mąż miał dobre parametry, a zaskoczyło pierwsze az. Czasem są jakieś inne nieznane przyczyny niepłodności u danej pary.
    Jqk się nie udaje z kd, pomimo niby dobrego nasienia, to pewnie że tak. I po iluś tam próbach z kd, można spróbować AZ. Ale tak od razu? Też uważam, że para powina spróbować najpierw kd. Zresztą w drugą stronę podobnie, jeśli nasienie jest bardzo słabe, a kobieta teoretycznie wszystko ok.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Jqk się nie udaje z kd, pomimo niby dobrego nasienia, to pewnie że tak. I po iluś tam próbach z kd, można spróbować AZ. Ale tak od razu? Też uważam, że para powina spróbować najpierw kd. Zresztą w drugą stronę podobnie, jeśli nasienie jest bardzo słabe, a kobieta teoretycznie wszystko ok.
    Tak, ale jeśli ktoś ma odłożone to tylko 10 k. I brak perspektyw na więcej to niestety, czasem trzeba wybrać. To właśnie jest straszne w tym procesue. Plus właśnie jeszcze każdy może mieć inne poglądy, wszystkie trzeba uszanować. Nie każdy się zdecyduje na naszą drogę.

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudersenn wrote:
    Nam się udało za pierwszym razem z 3 dniowcem🍀

To możemy my Klaudie tak mamy :D

Klaudersenn lubi tę wiadomość

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ