X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • glodia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    Bardzo ładny progesteron.
    a co dokładnie i w jakich ilościach przyjmujesz?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po USG mogę się pochwalić dziewczynką 😃
    Zrobiliśmy u mojego lekarza w sumie już połówkowe i wszystko jest w najlepszym porządku 🙂
    Za tydzień mam też połówkowe w klinice bo nie wiedziałam że on też robi i tam byłam już zapisana 🙂

glodia, Swoboda, Mati W., WiosnyFanka, Saimi, monester, Klaudersenn, Kasiek789, Nowa na forum, Trinity_Nea, Angelles lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • glodia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza888 wrote:
    Hej Dziewczyny, pierwszy raz pisze na tym wątku ponieważ nadszedł czas, w którym zaczynam zastanawiać się nad KD i AZ.

Po 3 procedurach z marnym wynikiem zaczynam rozważać inne możliwości.
    Czy mogłybyście powiedzieć mi jaki mniej więcej jest koszt takiej procedury z KD?
    Czy to wygląd podobnie jak zwykle IVF tylko bez punkcji i stymulacji? Czy cos jeszcze powinnam wiedzieć zanim podejmę decyzję? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi ❤
    W gamecie jest kilka tańszych opcji, najtańsza to komórki z banku gamety, których właścicielka się "zrzekła", to chyba kosztuje 10,5 tys + transfer około 3tys, ale nie masz żadnych gwarancji. nawet nie wiesz, czy komórek będzie 2 czy 6.
    Adopcja zarodka jest zdecydowanie tańsza od Ak. Jak to ładnie mówią, "zwracasz tylko za koszt badań i pozyskania tego zarodka", w praktyce wychodzi to około 2,5-3 tys + transfer 3tys.

Eliza888 lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Zrobiliśmy u mojego lekarza w sumie już połówkowe i wszystko jest w najlepszym porządku 🙂
    Za tydzień mam też połówkowe w klinice bo nie wiedziałam że on też robi i tam byłam już zapisana 🙂
    Gratulacje <3

• Swoboda Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    a co dokładnie i w jakich ilościach przyjmujesz?

Cyclogest 3x1
    Prolutex 1x1
    Progesteron besins 3x1

Miałam zwiększone leki bo w dniu transferu prog był 11 tak jakby się słabo wchłaniał ale dwa dni po już 35 a teraz 5 dni po 59.

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

Fantastycznie, gratuluję córeczki 💚💚💚

Hope_89 lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze do Was pytanie , bo taka prawdziwa kartę dopiero miałam zakładaną. Rozumiem, że to jest zarejestrowana ciąża tak?
    Mam tam informacje o KD, kto ma do tego wgląd? Trochę mnie to zmartwiło 😔

event.png[/url]
  • Eliza888 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że koszty będą ale szczerze nie sądziłam że aż takie. Zapytałam Was bo na stronie często piszą podstawowy koszt a wiadomo, że zawsze dochodzą koszty dodatkowe. Przy zwyklym ivf mialam ok 30% więcej niż cena wyjściowa.
    No cóż, muszę pomyśleć i przegadać temat. Bardzo Wam dziękuję za informację ❤

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza888 wrote:
    Wiedziałam, że koszty będą ale szczerze nie sądziłam że aż takie. Zapytałam Was bo na stronie często piszą podstawowy koszt a wiadomo, że zawsze dochodzą koszty dodatkowe. Przy zwyklym ivf mialam ok 30% więcej niż cena wyjściowa.
    W Invicta jest to opłata około 2x13 tysięcy

Eliza888 lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A mam jeszcze do Was pytanie , bo taka prawdziwa kartę dopiero miałam zakładaną. Rozumiem, że to jest zarejestrowana ciąża tak?
    Ja nie wiem jaką masz kartę , ja mam jakąś reklamowa z któregoś preparatu - i tam jest miejsce na różne dane. Ale mój lekarz nic nie wpisał nawet o ivf. Ty też nie musisz mieć tego w karcie - poproś lekarza żeby wypisał druga kartę po prostu na kolejnej wizycie. Ma mało do przepisywania na razie.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza888 wrote:
    No właśnie, adopcja zarodka zawsze będzie tańsza, bo w Polsce to zarodki darowane, bo w ak musisz zapłacić jakby za leki do stymulacji dawczyni, za jej punkcje, zapłodnienie, hodowlę to wiadomo, ale jeszcze rekompensata kosztów dla dawczyni, czyli tak naprawdę jej wynagrodzenie.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja nie wiem jaką masz kartę , ja mam jakąś reklamowa z któregoś preparatu - i tam jest miejsce na różne dane. Ale mój lekarz nic nie wpisał nawet o ivf. Ty też nie musisz mieć tego w karcie - poproś lekarza żeby wypisał druga kartę po prostu na kolejnej wizycie. Ma mało do przepisywania na razie.
    Zapomniałam zapytać , dopiero później zauważyłam 🙂 a to nie jest wpisane w jakieś systemy?

event.png[/url]
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

U mnie w karcie ciąży nie ma ani informacji o KD, ani o IVF.
    Monester dobrze mówi, poproś o założenie drugiej.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    U mnie w karcie ciąży nie ma ani informacji o KD, ani o IVF.
    Monester dobrze mówi, poproś o założenie drugiej.
    Tak będę rozmawiała🙂

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie podawalam informacji ani o in vitro ( o tym wiedziala aby moja gin) ani tym bardziej o kd- o tym moja gin nie wiedziala. Myslala ze podchodze na swoich komorkach. Co do ivf nie mialam nigdzie takiej notatki, wpisana byla po prostu data porodu wedlug ostatniej miesiaczki i dodatkowo z usg, bo ta sie pokrywala z transferem.

Z tego co mi lekarka mowila to nie ma rejestru ciaz, nie ma zadnej strony w ktora sie wprowadza informacje o tym ze jest pacjentka ciezarna. To wewnetrzne informacje zanotowane u danego lekarza. Nigdzie tego sie nie wpisuje. No wiadomo ze pozniej w razie hospitalizacji to tak, nfz bedzie miec z jakiego powodu byl szpital, ale jezeli sie prowadzi ciaze prywatnie, badania robi prywatnie to do samego porodu nie ma nigdzie wzmianki o ciazy.

Hope_89, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Klaudersenn Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Super wiadomość 🩷

preg.png
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze jedno ważne pytanie z wczorajszej wizyty u doktora.
    Od dawczyni mamy 10 komórek. W piątek mąż oddaje nasienie do zapłodnienia w poniedziałek mam transfer. Sobota Niedziela inVimed nie pracuje i nie dowiem się wcześniej ile komórek się zapłodnilo. Wszystkiego dowiem się w poniedziałek przed transferem.
    Pytałam się lekarza czy próbować 5-dniowa blastocyste. Lekarz powiedział to samo co mój prywatny ginekolog, że nie ma żadnych statystyk mówiących o tym że 5dniowa blastka częściej daje ciążę niż trzydniowy zarodek. I że ja ja wybrałam tańsza opcje in vitro bez gwarancji. Chodzi o to że gdyby np. podczas ogrzewania lub podczas zapładniania żaden zarodek lub tylko jeden dałby pozytywny efekt, to wtedy oni pozyskują 3 zarodki dodatkowo jakby rezerwowe dla mnie. Natomiast jeżeli podczas pierwszego podejścia od razu np. z trzech zarodków będę chciała uzyskać Blastocysty a to się nie powiedzie, to wtedy zostaje bez żadnych zarodków i na nowo koszta są po mojej stronie wtedy ta dodatkowa pula komórek mnie nie dotyczy. Lekarz zaproponował że lepiej za pierwszym razem podać jeden silny mocny zarodek ewentualnie z pozostałych jeśli jakieś będą silne spróbować zrobić Blastocysty i mieć je w razie co na kolejne podejścia.
    Co myślicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2024, 14:45

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Zapomniałam zapytać , dopiero później zauważyłam 🙂 a to nie jest wpisane w jakieś systemy?
    Nie, ja pytałam lekarza o ten słynny rejestr ciąż, mówi że nigdy nic tam nie podawał;) i nawet nie wie jak wygląda.

• monester Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziewczyny jeszcze jedno ważne pytanie z wczorajszej wizyty u doktora.
    Od dawczyni mamy 10 komórek. W piątek mąż oddaje nasienie do zapłodnienia w poniedziałek mam transfer. Sobota Niedziela inVimed nie pracuje i nie dowiem się wcześniej ile komórek się zapłodnilo. Wszystkiego dowiem się w poniedziałek przed transferem.
    Pytałam się lekarza czy próbować 5-dniowa blastocyste. Lekarz powiedział to samo co mój prywatny ginekolog, że nie ma żadnych statystyk mówiących o tym że 5dniowa blastka częściej daje ciążę niż trzydniowy zarodek. I że ja ja wybrałam tańsza opcje in vitro bez gwarancji. Chodzi o to że gdyby np. podczas ogrzewania lub podczas zapładniania żaden zarodek lub tylko jeden dałby pozytywny efekt, to wtedy oni pozyskują 3 zarodki dodatkowo jakby rezerwowe dla mnie. Natomiast jeżeli podczas pierwszego podejścia od razu np. z trzech zarodków będę chciała uzyskać Blastocysty a to się nie powiedzie, to wtedy zostaje bez żadnych zarodków i na nowo koszta są po mojej stronie wtedy ta dodatkowa pula komórek mnie nie dotyczy. Lekarz zaproponował że lepiej za pierwszym razem podać jeden silny mocny zarodek ewentualnie z pozostałych jeśli jakieś będą silne spróbować zrobić Blastocysty i mieć je w razie co na kolejne podejścia.
    Co myślicie ?
    Są badania, bo jedynie średnio połowa 3 dniowcow dotrze do etapu blastkcysty, więc nie może być taki sam procent implantacji bo to niemożliwe. Ale w Twoim przypadku skoro nie masz gwarancji- bierz 3 dniowca na świeżo ale niech resztę hodują do blastkcysty.

• monester Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Ja nie podawalam informacji ani o in vitro ( o tym wiedziala aby moja gin) ani tym bardziej o kd- o tym moja gin nie wiedziala. Myslala ze podchodze na swoich komorkach. Co do ivf nie mialam nigdzie takiej notatki, wpisana byla po prostu data porodu wedlug ostatniej miesiaczki i dodatkowo z usg, bo ta sie pokrywala z transferem.

Z tego co mi lekarka mowila to nie ma rejestru ciaz, nie ma zadnej strony w ktora sie wprowadza informacje o tym ze jest pacjentka ciezarna. To wewnetrzne informacje zanotowane u danego lekarza. Nigdzie tego sie nie wpisuje. No wiadomo ze pozniej w razie hospitalizacji to tak, nfz bedzie miec z jakiego powodu byl szpital, ale jezeli sie prowadzi ciaze prywatnie, badania robi prywatnie to do samego porodu nie ma nigdzie wzmianki o ciazy.
    Tak zwany rejestr ciąż istnieje - to jest zakładka w rejestrze zdarzeń medycznych. W teorii i narzucone prawnie jest obowiązkowe wpisywanie przez lekarza dowolnego informacji o ciąży - zatem czy rodzinny czy inny może to wpisać. W praktyce (bo rozmawiałam o tym z ginekologiem) - nikt nigdy tego ani nie sprawdzał, ani nie przeszkolił ich czy nadal dostępu do takiego raportowania. Mój ginekolog mówił, że jego koledzy po fachu też tego nie robią - co nie znaczy że się nie znajdzie nawiedzony baran. Bo zawsze się gdzieś jakiś znajdzie. Ale teraz po zmianie władzy to już na bank nie wpisują info nigdzie. Swoją drogą to wiecie, że recepty na c czy zwolnienia z kodem B też są informacja powszechna dla NFZ czy ZUS o naszych ciążach. Wracając jeszcze do raportów - wiem, że Medicover wpisuje każdą wizytę prywatną w ten rejestr zdarzeń medycznych - ale akurat ginekologicznej mi nie wpisali. A wszystkie inne tak.

‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ