In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ja po USG mogę się pochwalić dziewczynką 😃
Zrobiliśmy u mojego lekarza w sumie już połówkowe i wszystko jest w najlepszym porządku 🙂
Za tydzień mam też połówkowe w klinice bo nie wiedziałam że on też robi i tam byłam już zapisana 🙂glodia, Swoboda, Mati W., WiosnyFanka, Saimi, monester, Klaudersenn, Kasiek789, Nowa na forum, Trinity_Nea, Angelles lubią tę wiadomość
[/url]
-
Eliza888 wrote:Hej Dziewczyny, pierwszy raz pisze na tym wątku ponieważ nadszedł czas, w którym zaczynam zastanawiać się nad KD i AZ.
Po 3 procedurach z marnym wynikiem zaczynam rozważać inne możliwości.
Czy mogłybyście powiedzieć mi jaki mniej więcej jest koszt takiej procedury z KD?
Czy to wygląd podobnie jak zwykle IVF tylko bez punkcji i stymulacji? Czy cos jeszcze powinnam wiedzieć zanim podejmę decyzję? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi ❤
Adopcja zarodka jest zdecydowanie tańsza od Ak. Jak to ładnie mówią, "zwracasz tylko za koszt badań i pozyskania tego zarodka", w praktyce wychodzi to około 2,5-3 tys + transfer 3tys.Eliza888 lubi tę wiadomość
-
Hope_89 wrote:Hej, ja po USG mogę się pochwalić dziewczynką 😃
Zrobiliśmy u mojego lekarza w sumie już połówkowe i wszystko jest w najlepszym porządku 🙂
Za tydzień mam też połówkowe w klinice bo nie wiedziałam że on też robi i tam byłam już zapisana 🙂
-
Za tydzień mam też połówkowe w klinice bo nie wiedziałam że on też robi i tam byłam już zapisana 🙂
Fantastycznie, gratuluję córeczki 💚💚💚Hope_89 lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Wiedziałam, że koszty będą ale szczerze nie sądziłam że aż takie. Zapytałam Was bo na stronie często piszą podstawowy koszt a wiadomo, że zawsze dochodzą koszty dodatkowe. Przy zwyklym ivf mialam ok 30% więcej niż cena wyjściowa.
No cóż, muszę pomyśleć i przegadać temat. Bardzo Wam dziękuję za informację ❤ -
Eliza888 wrote:Wiedziałam, że koszty będą ale szczerze nie sądziłam że aż takie. Zapytałam Was bo na stronie często piszą podstawowy koszt a wiadomo, że zawsze dochodzą koszty dodatkowe. Przy zwyklym ivf mialam ok 30% więcej niż cena wyjściowa.
No cóż, muszę pomyśleć i przegadać temat. Bardzo Wam dziękuję za informację ❤Eliza888 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Hope_89 wrote:A mam jeszcze do Was pytanie , bo taka prawdziwa kartę dopiero miałam zakładaną. Rozumiem, że to jest zarejestrowana ciąża tak?
Mam tam informacje o KD, kto ma do tego wgląd? Trochę mnie to zmartwiło 😔Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Eliza888 wrote:Wiedziałam, że koszty będą ale szczerze nie sądziłam że aż takie. Zapytałam Was bo na stronie często piszą podstawowy koszt a wiadomo, że zawsze dochodzą koszty dodatkowe. Przy zwyklym ivf mialam ok 30% więcej niż cena wyjściowa.
No cóż, muszę pomyśleć i przegadać temat. Bardzo Wam dziękuję za informację ❤ -
monester wrote:Ja nie wiem jaką masz kartę , ja mam jakąś reklamowa z któregoś preparatu - i tam jest miejsce na różne dane. Ale mój lekarz nic nie wpisał nawet o ivf. Ty też nie musisz mieć tego w karcie - poproś lekarza żeby wypisał druga kartę po prostu na kolejnej wizycie. Ma mało do przepisywania na razie.
[/url]
-
Hope_89 wrote:A mam jeszcze do Was pytanie , bo taka prawdziwa kartę dopiero miałam zakładaną. Rozumiem, że to jest zarejestrowana ciąża tak?
Mam tam informacje o KD, kto ma do tego wgląd? Trochę mnie to zmartwiło 😔
U mnie w karcie ciąży nie ma ani informacji o KD, ani o IVF.
Monester dobrze mówi, poproś o założenie drugiej.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Ja nie podawalam informacji ani o in vitro ( o tym wiedziala aby moja gin) ani tym bardziej o kd- o tym moja gin nie wiedziala. Myslala ze podchodze na swoich komorkach. Co do ivf nie mialam nigdzie takiej notatki, wpisana byla po prostu data porodu wedlug ostatniej miesiaczki i dodatkowo z usg, bo ta sie pokrywala z transferem.
Z tego co mi lekarka mowila to nie ma rejestru ciaz, nie ma zadnej strony w ktora sie wprowadza informacje o tym ze jest pacjentka ciezarna. To wewnetrzne informacje zanotowane u danego lekarza. Nigdzie tego sie nie wpisuje. No wiadomo ze pozniej w razie hospitalizacji to tak, nfz bedzie miec z jakiego powodu byl szpital, ale jezeli sie prowadzi ciaze prywatnie, badania robi prywatnie to do samego porodu nie ma nigdzie wzmianki o ciazy.Hope_89, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Za tydzień mam też połówkowe w klinice bo nie wiedziałam że on też robi i tam byłam już zapisana 🙂 -
Dziewczyny jeszcze jedno ważne pytanie z wczorajszej wizyty u doktora.
Od dawczyni mamy 10 komórek. W piątek mąż oddaje nasienie do zapłodnienia w poniedziałek mam transfer. Sobota Niedziela inVimed nie pracuje i nie dowiem się wcześniej ile komórek się zapłodnilo. Wszystkiego dowiem się w poniedziałek przed transferem.
Pytałam się lekarza czy próbować 5-dniowa blastocyste. Lekarz powiedział to samo co mój prywatny ginekolog, że nie ma żadnych statystyk mówiących o tym że 5dniowa blastka częściej daje ciążę niż trzydniowy zarodek. I że ja ja wybrałam tańsza opcje in vitro bez gwarancji. Chodzi o to że gdyby np. podczas ogrzewania lub podczas zapładniania żaden zarodek lub tylko jeden dałby pozytywny efekt, to wtedy oni pozyskują 3 zarodki dodatkowo jakby rezerwowe dla mnie. Natomiast jeżeli podczas pierwszego podejścia od razu np. z trzech zarodków będę chciała uzyskać Blastocysty a to się nie powiedzie, to wtedy zostaje bez żadnych zarodków i na nowo koszta są po mojej stronie wtedy ta dodatkowa pula komórek mnie nie dotyczy. Lekarz zaproponował że lepiej za pierwszym razem podać jeden silny mocny zarodek ewentualnie z pozostałych jeśli jakieś będą silne spróbować zrobić Blastocysty i mieć je w razie co na kolejne podejścia.
Co myślicie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2024, 14:45
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny jeszcze jedno ważne pytanie z wczorajszej wizyty u doktora.
Od dawczyni mamy 10 komórek. W piątek mąż oddaje nasienie do zapłodnienia w poniedziałek mam transfer. Sobota Niedziela inVimed nie pracuje i nie dowiem się wcześniej ile komórek się zapłodnilo. Wszystkiego dowiem się w poniedziałek przed transferem.
Pytałam się lekarza czy próbować 5-dniowa blastocyste. Lekarz powiedział to samo co mój prywatny ginekolog, że nie ma żadnych statystyk mówiących o tym że 5dniowa blastka częściej daje ciążę niż trzydniowy zarodek. I że ja ja wybrałam tańsza opcje in vitro bez gwarancji. Chodzi o to że gdyby np. podczas ogrzewania lub podczas zapładniania żaden zarodek lub tylko jeden dałby pozytywny efekt, to wtedy oni pozyskują 3 zarodki dodatkowo jakby rezerwowe dla mnie. Natomiast jeżeli podczas pierwszego podejścia od razu np. z trzech zarodków będę chciała uzyskać Blastocysty a to się nie powiedzie, to wtedy zostaje bez żadnych zarodków i na nowo koszta są po mojej stronie wtedy ta dodatkowa pula komórek mnie nie dotyczy. Lekarz zaproponował że lepiej za pierwszym razem podać jeden silny mocny zarodek ewentualnie z pozostałych jeśli jakieś będą silne spróbować zrobić Blastocysty i mieć je w razie co na kolejne podejścia.
Co myślicie ?Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Ja nie podawalam informacji ani o in vitro ( o tym wiedziala aby moja gin) ani tym bardziej o kd- o tym moja gin nie wiedziala. Myslala ze podchodze na swoich komorkach. Co do ivf nie mialam nigdzie takiej notatki, wpisana byla po prostu data porodu wedlug ostatniej miesiaczki i dodatkowo z usg, bo ta sie pokrywala z transferem.
Z tego co mi lekarka mowila to nie ma rejestru ciaz, nie ma zadnej strony w ktora sie wprowadza informacje o tym ze jest pacjentka ciezarna. To wewnetrzne informacje zanotowane u danego lekarza. Nigdzie tego sie nie wpisuje. No wiadomo ze pozniej w razie hospitalizacji to tak, nfz bedzie miec z jakiego powodu byl szpital, ale jezeli sie prowadzi ciaze prywatnie, badania robi prywatnie to do samego porodu nie ma nigdzie wzmianki o ciazy.