In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
happilyeverafter wrote:Dziewczyny a ja dziś byłam na wizycie, 12 dc, endo 8 mm, jest ładny pęcherzyk dominujący w prawym jajniku (ale jesteśmy na cyklu sztucznym i podajemy tylko zarodek) także dostałam od razu dziś ovitrelle na pęknięcie i za 2 dni włączam proga (2x dupek i 3x utrogestan 200) i accofil (mam jeszcze potwierdzić jaki czy wlew czy zastrzyk) i transfer planowany na 18 dc (w moje urodziny 😅).
Lekarz powiedziała mi że wyszedł nam cykl taki pół sztuczny a pół naturalny. Tak to faktycznie rozumieć? Pytałam o ten wlew z accofilu i mówiła mi że oni mają dobre statystyki z nim właśnie ale jak chce zastrzyk to też ok zrobią. A Wy jakie dawki accofilu i na ile przed transferem przyjmowałyscie? Aha i czy prosić o antybiotyk dopochwowy przed transferem? Na wypadek jakiś stanów zapalnych? Biorę cały czas provag i invag probiotyki. Dziękuję z góry za opinie Wasze 💗happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Dlaczego niektórym dają lekarze relanium?
Dziewczyny, pytanie techniczne. Jak wiecie, CYCLOGEST jest dużą tabletka dopochwowa. Stosuje ją rano przed wstaniem, i na noc. I teraz pytanie koje, jak będę miała transfer na 11:30, i o 7:00 będę na niego jechac, to mam zaaplikować go? Zdąży się rozpuścić całkiem do 11? Nie będzie przeszkadzał w transferze? Czy można śmiało wziąć wtedy po transferze pierwsza a na noc drugą. Czy to trzeba co do godziny?Emily0723 lubi tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dlaczego niektórym dają lekarze relanium?
Dziewczyny, pytanie techniczne. Jak wiecie, CYCLOGEST jest dużą tabletka dopochwowa. Stosuje ją rano przed wstaniem, i na noc. I teraz pytanie koje, jak będę miała transfer na 11:30, i o 7:00 będę na niego jechac, to mam zaaplikować go? Zdąży się rozpuścić całkiem do 11? Nie będzie przeszkadzał w transferze? Czy można śmiało wziąć wtedy po transferze pierwsza a na noc drugą. Czy to trzeba co do godziny?
Tak, normalnie w dniu transferu przyjmujesz leki dopochwowe. Jak się nie rozpuści to lekarz sobie wyczyści co trzeba. W przyjmowaniu leków (jeśli nie ma wyraźnych wytycznych) chodzi o pilnowanie pory dnia, a nie konkretnej godziny.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Claudia Ferrari wrote:Dlaczego niektórym dają lekarze relanium?
Dziewczyny, pytanie techniczne. Jak wiecie, CYCLOGEST jest dużą tabletka dopochwowa. Stosuje ją rano przed wstaniem, i na noc. I teraz pytanie koje, jak będę miała transfer na 11:30, i o 7:00 będę na niego jechac, to mam zaaplikować go? Zdąży się rozpuścić całkiem do 11? Nie będzie przeszkadzał w transferze? Czy można śmiało wziąć wtedy po transferze pierwsza a na noc drugą. Czy to trzeba co do godziny? -
Claudia przeważnie bierze się to i to. Ja obawiałam się bardzo brać relanium i np po transferze nie brałam, jak miałam krwawienie na początku 7 tyg to też nie brałam mimo zaleceń. Bo poprostu się bałam, bo to silny lek uspokajający i na dodatek uzależniający, stwierdziłam, że na "nerwy" mogę pić melisę.. Dopiero Moja Pani dr mi powiedziała, że relanium to najsilniejszy lek przeciwporonny, właśnie na mikroskurcze macicy. Więc teraz już biorę.
-
happilyeverafter wrote:Dziewczyny a ja dziś byłam na wizycie, 12 dc, endo 8 mm, jest ładny pęcherzyk dominujący w prawym jajniku (ale jesteśmy na cyklu sztucznym i podajemy tylko zarodek) także dostałam od razu dziś ovitrelle na pęknięcie i za 2 dni włączam proga (2x dupek i 3x utrogestan 200) i accofil (mam jeszcze potwierdzić jaki czy wlew czy zastrzyk) i transfer planowany na 18 dc (w moje urodziny 😅).
Lekarz powiedziała mi że wyszedł nam cykl taki pół sztuczny a pół naturalny. Tak to faktycznie rozumieć? Pytałam o ten wlew z accofilu i mówiła mi że oni mają dobre statystyki z nim właśnie ale jak chce zastrzyk to też ok zrobią. A Wy jakie dawki accofilu i na ile przed transferem przyjmowałyscie? Aha i czy prosić o antybiotyk dopochwowy przed transferem? Na wypadek jakiś stanów zapalnych? Biorę cały czas provag i invag probiotyki. Dziękuję z góry za opinie Wasze 💗
Ja mam w zaleceniach 1/4 ampułki accofilu 6-8 godzin po transferze. I codziennie po 1/4 . Co 4 dni morfologia.happilyeverafter lubi tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Saimi wrote:Claudia przeważnie bierze się to i to. Ja obawiałam się bardzo brać relanium i np po transferze nie brałam, jak miałam krwawienie na początku 7 tyg to też nie brałam mimo zaleceń. Bo poprostu się bałam, bo to silny lek uspokajający i na dodatek uzależniający, stwierdziłam, że na "nerwy" mogę pić melisę.. Dopiero Moja Pani dr mi powiedziała, że relanium to najsilniejszy lek przeciwporonny, właśnie na mikroskurcze macicy. Więc teraz już biorę.
Ja zawsze brałam relanium jak podchodziłam w Polsce. Pytałam o ten lek doktor Rakosova to odpisała, że w Czechach nie stosują, ale jeśli lekarz w Polsce zalecił to mogę stosować. I teraz się zastanawiam. Może lepiej brać? Relanium mam, tylko nie pamiętam jak kazali stosować 🤔
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Oddałam krew na proga i estradiol. Powiedzieli, że wynik wieczorem 🫣 Mogłam podjechać do szpitala byłoby szybciej.
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Claudia - jeśli chodzi o hodowlę to jak jeszcze próbowałam na swoich komórkach to zawsze miałam i formacje ile pobrali, ile dojrzałych, następnego dnia ile się zapłodnilo a potem codziennie raport od embriologa jak się rozwijają przez telefon. Ale wiem, że niektóre kliniki nic nie mówią aż do transferu. Więc musisz dopytać jak jest u ciebie - a nawet możesz dzisiaj już zadzwonić do laboratorium - już wiedzą ile się ogrzało i zapłodnilo, bo to miało miejsce wczoraj.
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Nefertiti89 wrote:Oddałam krew na proga i estradiol. Powiedzieli, że wynik wieczorem 🫣 Mogłam podjechać do szpitala byłoby szybciej.
Czekamy na wyniki 🍀🤞🍀🤞🍀Nefertiti89 lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Bralyscie relanium?
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Ja mam teraz zapisane 1 raz dziennie relanium 2 mg. Jak dostałam krwawienie to miałam relanium 2x1 ale 5 mg. Po transferze nie pamiętam..
Nefertiti89 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Ja brałam, ale dopiero na noc bo musiałam autem jeździć dużo. Aha ale nie wiem na ile na skurcze ale miałam jakieś poddenerwowanie i wysoki puls w związku z tym a ono fajnie wycisza i mogłam spać.
Właśnie u mnie dzisiaj włączył się stres i szybsze bicie serca. Myślę, że relanium by mi nie zaszkodziło. Aż do bety nie muszę nigdzie jeździć itp.. Pamiętasz jakie miałaś zalecenia? Jakie dawkowanie? Mi coś świta, że miałam pierwsza dawkę kilka godz. Przed transferem 🤔
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Nefertiti89 wrote:Właśnie u mnie dzisiaj włączył się stres i szybsze bicie serca. Myślę, że relanium by mi nie zaszkodziło. Aż do bety nie muszę nigdzie jeździć itp.. Pamiętasz jakie miałaś zalecenia? Jakie dawkowanie? Mi coś świta, że miałam pierwsza dawkę kilka godz. Przed transferem 🤔
-
monester wrote:To nie ma znaczenia, jak nie musisz prowadzić auta i pracować to bierz od razu. Relanium brałam kilka dni po ale lekarz mówił, że jeśli czuje stres i kołatanie serca to mogę brać długo. Co do dawki to brałam 5 mg wieczorem.
Wezmę od razu 🙂 Dziękuję
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Iza15 wrote:Witam ja może w końcu będę mieć w lutym w gyncentrum Katowice ,tylko obawiam się o moje wyniki z nk CD56brihd74,CD 56dim 26 są fatalne
także twoje 74 do 26 jest wynikiem jak mój.