X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna44 wrote:
    Nie , nie probowalam odrazu, pol roku minelo zanim podeszlam drugi raz, mialam podaną blastkę i za pietrwszym razem i teraz oba zarodki byly tez przebadane .
    A wcześniej próbowałaś na swoich komórkach ? Czy od razu kd ? Z ciekawości powiesz jaka była statystyka tych zarodków - ile badaliscie i ile było prawidłowych ?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Antybiotyk bierz.
    Mam nadzieję, że teraz już będzie coraz lepiej i po antybiotykoterapii po bakteriach nie bęzie śladu. Pamiętaj o probiotykach.
    No wezmę , mam probiotyk i jeszcze coś dopochwowego. Zobaczymy.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Joanna44 Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A wcześniej próbowałaś na swoich komórkach ? Czy od razu kd ? Z ciekawości powiesz jaka była statystyka tych zarodków - ile badaliscie i ile było prawidłowych ?

Nie probowalam na swoich w ogole bo ja juz stara jestem 44 lata i lekarz powiedzial ze proponuje KD , po 3 m mielismy 4 zarodki, wszystkie oddalismy do badania, dwa zdrowe, 1 mozaika , ale mozna transferowac i 1 niestety zdegrafowal po badaniu więc stracilismy go

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Dziewczyny ja po polowkowych. Z dziewczynka wszystko w jak najlepszym porządku, 340 g na tą chwilę. Tylko szyjka leci mi już na łeb na szyję ehh 2,1 cm jest.
    Czy ktoś może ma taką sytuację i podpowie co jeszcze robić by się nie skróciła bardziej? Zalecenia : prolutex, nospa i relanium na stałe, brak współżycia, ćwiczeń i odpoczywać.
    Ja przy szyjce 3,1 w 16 tygodniu miałam zakładany szew szyjkowy. Trochę profilaktycznie bo miałam za sobą poronienie w 20 tygodniu. Ja uważam że nie ma na vo czekać i założyć pessar lub szew bo to wcześnie a szyjka krótka.

Saimi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna44 wrote:
    Nie probowalam na swoich w ogole bo ja juz stara jestem 44 lata i lekarz powiedzial ze proponuje KD , po 3 m mielismy 4 zarodki, wszystkie oddalismy do badania, dwa zdrowe, 1 mozaika , ale mozna transferowac i 1 niestety zdegrafowal po badaniu więc stracilismy go
    a tam stara, nie używamy tu takich sformułowań ;) po prostu dojrzała do macierzynstwa. Czasem się życie układa tak a nie inaczej i super, że medycyna daje możliwosci. To ładny wynik bardzo, a ile lat miała dawczyni ?

Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Saimi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Ja przy szyjce 3,1 w 16 tygodniu miałam zakładany szew szyjkowy. Trochę profilaktycznie bo miałam za sobą poronienie w 20 tygodniu. Ja uważam że nie ma na vo czekać i założyć pessar lub szew bo to wcześnie a szyjka krótka.

Dziękuję za odpowiedź dziewczyny.
    Jeśli mogę zapytać.. To poronienie w 20 tyg z powodu szyjki?

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Joanna44 Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    a tam stara, nie używamy tu takich sformułowań ;) po prostu dojrzała do macierzynstwa. Czasem się życie układa tak a nie inaczej i super, że medycyna daje możliwosci. To ładny wynik bardzo, a ile lat miała dawczyni ?
    Dawczyni miala 27 lat, poprosilam zeby dawczyni byla przed 30 stką. I dodam jeszcze, ze te zarodki to 3 chlopcow i 1 dziewczynka😁

monester, Trinity_Nea, Nowa na forum, Nefertiti89 lubią tę wiadomość

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Dziękuję za odpowiedź dziewczyny.
    Jeśli mogę zapytać.. To poronienie w 20 tyg z powodu szyjki?
    Dokładnie nie wiadomo bo do lekarza trafiłam już z pęcherzem płodowym w pochwie. Wcześniej lejarz prowadzący nie sprawdzał szyjki bo teoretycznie sprawdzą się chyba właśnie po polowkowych. Ja teraz ostrzegam wszystkie dziewczyny aby tego pilniwaly bo to jest straszne przeżycie, zwłaszcza dla Nas, długotrwałych staraczek. W szpitalu mówili, że szyjka poniżej 2,5 to jest naprawdę krotka.

• Joanna44 Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Dokładnie nie wiadomo bo do lekarza trafiłam już z pęcherzem płodowym w pochwie. Wcześniej lejarz prowadzący nie sprawdzał szyjki bo teoretycznie sprawdzą się chyba właśnie po polowkowych. Ja teraz ostrzegam wszystkie dziewczyny aby tego pilniwaly bo to jest straszne przeżycie, zwłaszcza dla Nas, długotrwałych staraczek. W szpitalu mówili, że szyjka poniżej 2,5 to jest naprawdę krotka.

Ja jestem po konizacji szyjki woęc moja w ogole jest krótka co tez wpędza mnie w straszny lęk

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna44 wrote:
    Ja jestem po konizacji szyjki woęc moja w ogole jest krótka co tez wpędza mnie w straszny lęk
    Joanna dobry lejarz to ogarnie. Jeżeli jesteś z Warszawy to mogę kogos polecić.

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Kochana no i pisz jak ten roczek z Córeczką Tobie upłynął? 💗💗 Kiedy wracacie po rodzeństwo? 😊

Dziękuję, że pytasz.
    Rok fantastyczny 🥰 Jest najcudowniejsza na świecie 🥰
    To był czas wielu wyzwań, a z każdym dniem coraz więcej przed nami 😍
    Co do rodzeństwa z wielu względów muszę poczekać, ale planuję czekać nie więcej niż rok, bo młodsza się nie robię....... Jeszcze nie wiem co na to mój M...

happilyeverafter lubi tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi, wiem, że pewnie masz mętlik w głowie ale nie czekaj te 2 tygodnie, idź od razu do lekarza. Może lekarz wspomoże pessarem, to tylko dla Waszego dobra. Ja tak naprawdę nie byłam świadoma jak to może się potoczyć, bo nigdy nie byłam na tym etapie, ale Emily ma rację, każdy też internetowy artykuł to potwierdza.

WiosnyFanka, Emily0723, Nowa na forum, Trinity_Nea, Saimi lubią tę wiadomość

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które miały podawane 3dniowe zarodki :) :
    Na ile przed transferem miałyście informacje ile zarodków powstało z komórek i ile jest mocnych a ile słabszych?? 🦠🦠🦠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 18:36

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Dziewczyny ja po polowkowych. Z dziewczynka wszystko w jak najlepszym porządku, 340 g na tą chwilę. Tylko szyjka leci mi już na łeb na szyję ehh 2,1 cm jest.
    Czy ktoś może ma taką sytuację i podpowie co jeszcze robić by się nie skróciła bardziej? Zalecenia : prolutex, nospa i relanium na stałe, brak współżycia, ćwiczeń i odpoczywać.
    Też lubię za info o córeczce, nie pomogę z szyjką niestety nie mam pojęcia, chyba trzeba pytać lekarza

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Dziękuję, że pytasz.
    Rok fantastyczny 🥰 Jest najcudowniejsza na świecie 🥰
    To był czas wielu wyzwań, a z każdym dniem coraz więcej przed nami 😍
    Co do rodzeństwa z wielu względów muszę poczekać, ale planuję czekać nie więcej niż rok, bo młodsza się nie robię....... Jeszcze nie wiem co na to mój M...

Wspaniale że doświadczasz macierzyństwa w tak cudowny sposób ❤️ Oj na pewno wyzwań przed Wami całe mnooostwo 😅 Ja mam córeczkę 3 latka i chyba z każdym rokiem jest ciekawiej 💗 Zawsze wszystkim młodym mamusiom mówię żeby zapamiętywać każdą chwilę z maleństwem, cieszyć się każdym dniem, nie czekać aż kolki miną, aż zęby wszystkie wyjdą, naprawdę dzieci rosną tak szybko i maleńkie są tylko przez chwilę 🤍 Trzymam kciuki więc za rozmowę z M. ✊

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem zdania ze lepiej dmuchac na zimne, sama przezylam zagrozenie porodem przedwczesnym i wielotygodniowe pobyty w szpitalu przez szyjke, zwlaszcza ze zaczelo sie zle dziac w momencie kiedy uslyszalam, ze "takich dzieci sie nie ratuje"... Mi zalozyli pessar na szyjke ok 3 cm bo widac bylo ze sie skraca, ze dziecko nisko w kanale i skurcze byly. Tu jest 2,1 wiec malutko a to jednak dopiero polowa ciazy.
    Mozna zawsze sie umowic do innego lekarza by poznac opinie, a szyjka to podstepna malpa i potrafi z dnia na dzien sie wyzerowac.

Trinity_Nea, Saimi lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png

Wysłany: 23 stycznia 2024, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Joanna, kciuki mocne za piękną betę, musi się udać ✊✊

...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 23 stycznia 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dziś byłam na wizycie, 12 dc, endo 8 mm, jest ładny pęcherzyk dominujący w prawym jajniku (ale jesteśmy na cyklu sztucznym i podajemy tylko zarodek) także dostałam od razu dziś ovitrelle na pęknięcie i za 2 dni włączam proga (2x dupek i 3x utrogestan 200) i accofil (mam jeszcze potwierdzić jaki czy wlew czy zastrzyk) i transfer planowany na 18 dc (w moje urodziny 😅).
    Lekarz powiedziała mi że wyszedł nam cykl taki pół sztuczny a pół naturalny. Tak to faktycznie rozumieć? Pytałam o ten wlew z accofilu i mówiła mi że oni mają dobre statystyki z nim właśnie ale jak chce zastrzyk to też ok zrobią. A Wy jakie dawki accofilu i na ile przed transferem przyjmowałyscie? Aha i czy prosić o antybiotyk dopochwowy przed transferem? Na wypadek jakiś stanów zapalnych? Biorę cały czas provag i invag probiotyki. Dziękuję z góry za opinie Wasze 💗

monester, Trinity_Nea, Cherry78 lubią tę wiadomość

• Saimi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanie mam, relanium jak bierzecie? Na noc, czy w dzień? Zupełnie nie pamiętam co zalecił mi lekarz..

Dziś mam taki mętlik w głowie, że hej. Jutro muszę na trzeźwo wszystko przemyśleć i zastanowić się nad dodatkowa wizyta. Póki co będę odpoczywać i brać te dodatkowe leki.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    A jeszcze pytanie mam, relanium jak bierzecie? Na noc, czy w dzień? Zupełnie nie pamiętam co zalecił mi lekarz..

Dziś mam taki mętlik w głowie, że hej. Jutro muszę na trzeźwo wszystko przemyśleć i zastanowić się nad dodatkowa wizyta. Póki co będę odpoczywać i brać te dodatkowe leki.
    Jeśli potrzebujesz trzeźwo myśleć to bierz na noc. Po tym się nie podejmuje żadnych decyzji czy to w pracy czy życiowych ani nie prowadzi auta.

Saimi, Emily0723 lubią tę wiadomość

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ