X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dobre to są klasa A i B i takie mrożą.
    A co do różnic w nazwach - to podobnie jak u nas - 6 to już wykuta, 5 wykluwająca się, 4 expanded itd.

A mogę zapytać co znaczy 4.1.1?

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    A mogę zapytać co znaczy 4.1.1?
    https://parens.pl/artykuly/lab5/

4 to expanded blastocyst. Klasy najwyższej ta Twoja- 1- 1 czyli bez fragmentacji lub z minimalną fragmentacja.

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• Frankfurterka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Dziewczyny,

Mam jutro transfer i lekarka przepisała mi Realanium 5 mg jutro przed zabiegiem. Wczoraj kiedy dzwonili do nas w sprawie zarodków, usłydzałam ze powinnam wziasc dwie tabletki no spa jutro rano.
    Powiedziałam ze mam przepisane relanium i czy oprócz tego tez brac nospę pani w laboratorium powiedział zeby pytac lekaza.
    Moja lekarka bedzie dopiero jutro.

I nie iwem, brac doadtkow nospe czy relanium juz wystarczy?
    Boje sie ze w przypadku zbyt rozluznionej macicy nic z tego nie bedzie. W poprzednich transferach nie brałam ani nospy ani relanium :)

Jakie wy macie doswiadczenia?

Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.

5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
    KD: 02.2024
    VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
    VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
    VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:
    Cześc Dziewczyny,

Mam jutro transfer i lekarka przepisała mi Realanium 5 mg jutro przed zabiegiem. Wczoraj kiedy dzwonili do nas w sprawie zarodków, usłydzałam ze powinnam wziasc dwie tabletki no spa jutro rano.
    Powiedziałam ze mam przepisane relanium i czy oprócz tego tez brac nospę pani w laboratorium powiedział zeby pytac lekaza.

Boje sie ze w przypadku zbyt rozluznionej macicy nic z tego nie bedzie. W poprzednich transferach nie brałam ani nospy ani relanium :)

Bierz co dają. Relanium Ci też dobrze uspokoi głowę. Ja brałam to i to. Znaczy najpierw scopolan zamiast nospy

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:
    Cześc Dziewczyny,

ja brałam 1 tabletkę nospy i 1 relanium przed transferem (2 godziny przed)

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:
    Cześc Dziewczyny,

Ja brałam relanium przed transferem i potem 3x1 Nospa forte - nadal biorę.
    Relanium już nie mam bo przy tym transferze był już mój lekarz i mi odmówił wypisania recepty - powiedział że to przestarzały lek i żebym piła melisę xD
    Dobrze ze miałam jeszcze pół opakowania z poprzedniego transferu (inny lekarz mi podawał)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 12:05

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Frankfurterka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, dzieki za odpowiedzi !
    biore co daja :)

Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.

5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
    KD: 02.2024
    VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
    VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
    VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:
    Cześc Dziewczyny,

Ja też przy tym transferze brałam relanium a po transferze i to i to.
    Powodzenia jutro! 🍀✊

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • Marcelin@ Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!

Z góry bardzo przepraszam za moje smutki, ktore tu opiszę, ale muszę się wyżalić.
    Dzisiaj odebralam wynik bhcg, ktory w 6 dpt wynosi idealne 0 :((
    To moj 7 transfer z kd, z czego 4 biochemy, 1 puste jajo plodowe (poronienie 8 tc) i jedna ciąża, ktora wydawała sie cudem, wszystko bylo dobrze i nagle poronilam na koniec 16 tc. Niestety nie udalo sie ustalić przyczyny...

To był najcięższy moment, ale zdecydowalismy sie podejsc kolejny 3 raz do procedury z kd, tym razem z 6 komorek uzyskaliśmy 3 blastki i dzisiejszy wynik pierwszego transferu to zerowa beta...
    Mam przebadaną immunologie, jestem na encortonie i accofilu, a efekty jak widać...

Naprawdę nie wiem co robic dalej? Mamy ostatnie 2 blastki, ostatnie, bo mysle ze juz więcej sie nie zdecydujemy, ze wzgledu na wiek i jednak ogromne koszty juz 3 procedur z kd. Jak myślicie czy podchodzić od razu w kolejnym cyklu? Troche sie boję, ze "zmarnujemy" kolejny zarodek. Ale co jeszcze moge zrobic? Poradźcie proszę :)

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelin@ wrote:
    Czesc Dziewczyny!

Z góry bardzo przepraszam za moje smutki, ktore tu opiszę, ale muszę się wyżalić.
    To moj 7 transfer z kd, z czego 4 biochemy, 1 puste jajo plodowe (poronienie 8 tc) i jedna ciąża, ktora wydawała sie cudem, wszystko bylo dobrze i nagle poronilam na koniec 16 tc. Niestety nie udalo sie ustalić przyczyny...

To był najcięższy moment, ale zdecydowalismy sie podejsc kolejny 3 raz do procedury z kd, tym razem z 6 komorek uzyskaliśmy 3 blastki i dzisiejszy wynik pierwszego transferu to zerowa beta...
    Mam przebadaną immunologie, jestem na encortonie i accofilu, a efekty jak widać...

Naprawdę nie wiem co robic dalej? Mamy ostatnie 2 blastki, ostatnie, bo mysle ze juz więcej sie nie zdecydujemy, ze wzgledu na wiek i jednak ogromne koszty juz 3 procedur z kd. Jak myślicie czy podchodzić od razu w kolejnym cyklu? Troche sie boję, ze "zmarnujemy" kolejny zarodek. Ale co jeszcze moge zrobic? Poradźcie proszę :)
    Bardzo Tobie współczuję trudnej drogi i strat.
    Ja bym nie podchodziła od razu bo coś jest ewidentnie nie tak. Że swojego doświadczenia (też miałam późne poronienie bo w 20 tygodniu) mogę polecić konsultacje 7 dietetyka klinicznego Marcina Ostaszewskiego. Zrobi dokładne badania, wyrówna niedobory wyleczy ewentualne pasożyty, wirusy, bakterie. Poczytaj też u niego na insta o powodach biochemow bo sporo ich miałaś. Polecam też abyś zaczęła brać probiotyki doustnie i dopochwowo kwasy omega 3 bo one działają przeciwzapalnie oraz witaminę d3 jeżeli nie masz za wysokiego poziomu.
    Który immunolog się Tobą opiekuje? Nie proponuje immunoglobulin przy takiej długiej historii niepowodzenia? Robiłaś badanie na zapalenie endometrium? Klinika coś proponuję?

happilyeverafter, Frankfurterka, Marcelin@, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelin@ wrote:
    Czesc Dziewczyny!

Cześć. Bardzo mi przykro, że się nie udało. Ja podobnie jak przedmówczyni nie podchodziłabym w kolejnym cyklu.

Ja też mam za sobą 3 pełne procedury z AK, doskonale rozumiem rozterki związane i z wiekiem i z workiem pieniędzy, które poszły na procedury. Każdy przypadek jest inny, powiem więc jak było u mnie. Kluczem do sukcesu był w moim przypadku przebadany zarodek i/lub immunoglobuliny (3 wlewy). Do tego oczywiście dawczyni z potwierdzoną płodnością, świeże komórki i dobre parametry nasienia męża.

Daj znać jakie badania do tej pory macie z partnerem zrobione (ginekologiczne, endokrynologiczne, immunologiczne). Tak będzie łatwiej wyłapać to co być może zostało gdzieś po drodze przeoczone. Na pewno wszystkie tu zerkniemy i subiektywnie być może coś doradzimy.

Emily0723, Marcelin@, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuję, szczególnie straty w 16 tc. Jeśli byłabyś zainteresowana wizytą u dr Paśnika, to mogę Ci odstąpić termin w marcu.

Marcelin@ lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina - o masakra, współczucia ile przeszłaś. Immunoglobuliny to chyba dobra droga będzie także bierz wizyte od Glodii.

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie chce przerywać rozmowy zamelduje tylko przyrost 9dpt 120.

Mati W., glodia, Nowa na forum, happilyeverafter, WiosnyFanka, monester, Marcelin@, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Hej, nie chce przerywać rozmowy zamelduje tylko przyrost 9dpt 120.

Brawo 👏👏👏💚

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelin@ wrote:
    Czesc Dziewczyny!

Bardzo mi przykro, wiele przeszliście. Ja bym przed kolejnym transferem poradziła się innego immunologa, może inaczej spojrzy, może jakoś zmodyfikuje leczenie. Zastanowiłabym się też nad konsultacją z innym lekarzem z kliniki leczenia niepłodności. A czy zarodki były badane? Czy dawczyni miała potwierdzoną płodność?

Marcelin@, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Marcelin@ Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Bardzo współczuję, szczególnie straty w 16 tc. Jeśli byłabyś zainteresowana wizytą u dr Paśnika, to mogę Ci odstąpić termin w marcu.

Glodia bardzo serdecznie Ci dziękuję za propozycję, ale akurat tak się składa, ze mam umowioną wizytę u doc. P w marcu i chyba z niej skorzystam :) Przypomnij prosze, jak mozesz, ktorego Ty masz wizytę?

• Marcelin@ Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za dobre słowo i każdą radę :)

Z ciekawostek to klinika zalecila mi dzisiaj dalsze branie lekow... do 9 dpt i ponowne sprawdzenie bhcg, co uwazam ze jest bez sensu, nie znam przypadku, zeby ruszyło z 0 w 6 dpt, ale chyba taką mają procedurę...

Jezeli chodzi o moje badania to:

Immunologicznie - allo mlr ostatnio 20%, cross-match 39%, dodatnie Ana3, KIR Bx (ale brakuje kilku waznych kirow implantacyjnych), cytokiny (rozjechane), profil limfocytarny w miare ok, komorki nk tez ok

Ginekologicznie - wszystkie wymazy i posiewy ok, mialam histeroskopie, receptywnosc ok, ale juz sprzed 3 lat, klinika proponuje teraz powtorzyc, razem z cd138, moze po ostatnim poronieniu po ciąży cos sie rozjechalo

Endokrynologicznie - pod kontrolą, mam hashimoto, ale od lat biorę Euthyrox, ostatni wynik TSH 0,8

Te wszystkie badania oczywiście byly robione na przestrzeni kilku lat, wiec czesc z nich nie jest juz super aktualna

Jestem pod opieką doc. P,  ze względu na dodatnie Ana3 i wysoki cross-match w cyklu przed ostatnim transferem miałam zalecone leczenie immunosupresyjne (Encorton i Azathiopryna), do transferu Encorton i Accofil po 1/4 i heparyna. Jakie innego immunologa polecacie, zeby skonsultować leczenie?

Dawczyni bardzo mloda, 20 lat, nasienie tez dobre parametry, wiec nie badalismy zarodków, komorki byly mrożone, płodność moze ze względu na wiek nie byla potwierdzona, chociaz o to pytałam

Jezeli chodzi o suplementację, to probiotyki biore od 2-3 miesięcy ale tylko doustnie (takie zalecenie lekarza), witaminę d w dawce 10 tys., mialam poziom w środku normy, ale tez lekarz powiedział ze za mało, brałam przez jakis czas zelazo, biorę laktoferynę, witaminę c, e, kwas foliowy oczywiście metylowany

To tak w skrócie :)

Mam nadzieję, ze nikogo nie wystraszylam moją historią, to po prostu u mnie nie chce zaskoczyć :) za Was wszystkie bardzo mocno trzymam kciuki :*

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina, nikogo nie wystraszyłaś no coś Ty! U mnie też długo nie chciało zaskoczyć.

A jak u Ciebie kwestia endometriozy/ adenomiozy? Miałas USG u specjalisty, aby wykluczyć? Jeśli nie to polecam. Czasami nie ma żadnych objawów, a okazuje się że jakieś tam ogniska mimo wszystko są. Ważne tylko, żeby takie specjalistyczne USG wykonać faktycznie u kogoś kto "siedzi w temacie". Specem w temacie jest dr Janowiec, ale do niego dość ciężko się dostać. Ja wykonywałam to badanie u dr Wojtyły w Warszawie.

Jak zdecydujesz się na biopsję z CD138 to ze swojej strony bardzo polecam dopłacić pełen panel leukocytów endometrialnych -test IPLE w Krośnie. Wyniki są świetnie opisane i podają w wyniku od razu zalecenia. Naprawdę bardzo polecam to badanie (wskazują nawet na ewentualną konieczność podania immunoglobulin). Jeśli się zdecydujesz to Masz 3 mozliwości wykonania tego badania:
    - jedziesz do Krosna, materiał pobierasz u dr Weklara i zawozisz materiał do MadlifeCover;
    - pobierasz materiał u dowolnego ginekologa i wysyłasz materiał (zabezpieczony według określonych zasad) do Medlifecover kurierem;
    - pobierasz materiał w placówce, która sama zajmie się wysłaniem materiału do Krosna (np CODE w Łodzi).

Jeśli chodzi o receptywność to wynik ważny jest podobno rok. Z drugiej strony już od dwóch lekarzy słyszałam, że odchodzi się od tego badania bo podobno po kilku latach obecności testów ERA i beReady okazuje się, że nie są diagnostyczne. Nie wiem ile w tym prawdy. Z jednej strony kliniki róznie transferują zarodki (np. Eurofertil w 5 dobie brania progesteronu, a Reprofit w 6). Ja akurat w ramach "odhaczania wszystkich badań" zrobiłam test ERA i pilnowałam godziny transferu co do godziny (okno implantacyjne wyszło w u mnie na 6 godzin).

Jeśli chodzi o Allo MLR to wydaje się ciut za niskie. Nie jestem lekarzem, ale zawsze docent P. powtarzał mi, że takie minimum to 25%. Przedyskutuj może z docentem możliwość podania immunoglobulin (załatwisz nimi i Allo i kiry). Jeżeli chcesz skonsultować się z innym immunologiem to masz do wyboru: dr Malinowskiego z Łodzi (on jest fanem szczepień, więc jeśli nie jesteś na nie zdecydowana to nie jest to najlepszy wybór) oraz dr Sydor z Krakowa/Katowic/Tarnowa. Ja ze swojej strony bardzo polecam dr Litmanowicza z warszawy. U nas akurat zalecenie docenta Paśnika nie pomogły, a zalecenia dr Litmanowicza już tak.

No i pozostaje mieć pewność co do zarodków. Jeśli ich nie badaliście to nie ma żadnej pewności, że były ok. Sam wiek dawczyni wcale nie wskazuje na to, że ma udowodniona płodność. Nasza procedura z 20-letnią dawczynią okazała się niestety tą najgorszą.

Z innych "drobiazgów" to pilnowałam poziomu prolaktyny, homocysteiny, glukozy i insuliny.

Gdybyś miała jakieś pytania to pisz śmiało.

glodia, Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelin@ wrote:
    Glodia bardzo serdecznie Ci dziękuję za propozycję, ale akurat tak się składa, ze mam umowioną wizytę u doc. P w marcu i chyba z niej skorzystam :) Przypomnij prosze, jak mozesz, ktorego Ty masz wizytę?
    to super, ponoć często ma dobrą intuicję. moja wizyta jest 14.03

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ