In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
SierpniowaJodła- super 🥰
Marcelin@- współczuję straty. To musiało być niezmiernie trudne. Dobrze, że się nie poddajecie 👍
Dziewczyny wyczerpują temat. Tam jak one, odradzam pójście od razu.
Mam nadzieję, że uda się znaleźć przyczynę i ją wyeliminować i nic więcej Ci nie będzie trzeba. Zawsze lubię mieć jednak plan B. Czy jako plan awaryjny rozważaliście AZ? To o niebo tańsze rozwiązanie.WiosnyFanka, Marcelin@ lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
I mnie poprzednia procedura się nie udała (komórki świeże 6 szt., dawczyni 21 lat). Druga procedura z inną dawczynią i zaleceniami immunologa (ja byłam u dr Małg. Jarosz ) i udany pierwszy transfer. Mieliśmy dopłatę do wszystkich komórek, komórki świeże, i wymagałam tym razem dawczyni z potwierdzeniem płodności. Myślę, że jeszcze jedną próbę byśmy podjęli, ale poza płodnością uparła bym się przy badaniu zarodków. A jakby też nie wyszło, to AZ. Koszty są ogromne i jeśli już jesteście pod kreską, o co przy takim leczeniu bardzo łatwo, to może faktycznie rozważyć AZ, bo tu koszty o wiele mniejsze. W jakiej klinice jesteś?
Marcelin@ lubi tę wiadomość
-
Sierpniowa ogromne gratulacje! 😍 Oby tak dalej 🤞🍀2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Marcelin@ macie za sobą bardzo trudną historię, współczuję straty i problemów z jakimi się borykacie 😔 Podziwiam za wolę walki ❤️ Myślę że Dziewczyny opisały obszernie co jeszcze warto sprawdzić. Ja ze swojej strony dodam abyście nie tracili wiary i nie poddawali się, Wasz trud w końcu zostanie nagrodzony, trzymam za Was kciuki 🍀🙏
Marcelin@ lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
WiosnyFanka bardzo bardzo dziękuję Ci za wszystkie informacje.
Bardzo zainteresował mnie test IPLE. Czy dobrze rozumiem, ze ten test zawiera w sobie m.in. cd138? I wysłkę materiału kurierem trzeba z nimi uzgodnić? Skontaktuję się z nimi, bo to byłoby dla mnie najwygodniejsze rozwiązanie.
Ja miałam badanie receptywnosci, to chyba nie do konca to samo co test ERA? Badanie potwierdziło tylko, ze okno implantacyjne jest pomiedzy 16 a 18 dc, w wyniku nie bylo mowy, ani lekarz nie wspominał o godzinie transferu... Chyba zastanowię sie nad kolejnym badaniem.
Co do zarodków niestety nie mamy pewności. Są tylko 2, wiec nie bedziemy ich juz badac, koszt chyba byłby bardzo wysoki...
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeszcze raz napiszę, ze bardzo Wam dziękuję za tak miłe slowa i wsparcie
Jest mi niezmiernie miło, choc jednocześnie dzisiaj łzy cisną mi się do oczu.
Ale jeszcze sie nie poddajemy
o AZ jeszcze nie myśleliśmy, ale po tylu latach leczenia juz wiem, ze do kolejnych decyzji dojrzewa się z czasem. KD to tez nie byl nasz pierwszy wybor, wczesniej podchodziłam do procedur na własnych komórkach, ale nie udało się uzyskać zadnego zarodka.
Czasami tez myślę, ze kiedys tę nierówną walkę trzeba bedzie skończyć. Nawet nie chcę myslec, ze jeszcze troche i będę starszą panią odwiedzającą kliniki niepłodnościEmily0723, happilyeverafter lubią tę wiadomość
-
Marcelin@ wrote:WiosnyFanka bardzo bardzo dziękuję Ci za wszystkie informacje.
Bardzo zainteresował mnie test IPLE. Czy dobrze rozumiem, ze ten test zawiera w sobie m.in. cd138? I wysłkę materiału kurierem trzeba z nimi uzgodnić? Skontaktuję się z nimi, bo to byłoby dla mnie najwygodniejsze rozwiązanie.
Ja miałam badanie receptywnosci, to chyba nie do konca to samo co test ERA? Badanie potwierdziło tylko, ze okno implantacyjne jest pomiedzy 16 a 18 dc, w wyniku nie bylo mowy, ani lekarz nie wspominał o godzinie transferu... Chyba zastanowię sie nad kolejnym badaniem.
Co do zarodków niestety nie mamy pewności. Są tylko 2, wiec nie bedziemy ich juz badac, koszt chyba byłby bardzo wysoki...
Tak, test IPLE również zawiera CD138. Do tego komórki NK i kilka innych parametrów. Ono bada nie tylko ich poziom, ale również relację między nimi. U mnie to badanie potwierdziło, że mam wskazania do podania immunoglobulin i jednocześnie że nie mam wskazań do podania jakichkolwiek sterydów, które niektórzy lekarze przepisują taśmowo.
Badanie receptywności to właśnie test ERA czy beReady. Ono wyznacza okno okno implantacyjne, czyli wskazuje ile godzin po włączeniu progesteronu endometrium jest najbardziej receptywne. Nie spotkałam się jednak wcześniej z wynikiem, który wskazuje, że okno trwa dwa dni i liczone jest on początku cyklu. Ono powinno być liczine od momentu włączenia progesteronu. Zweryfikuj to.
I jeszcze jedno dość ważne według mnie, a często pomijane to pilnowanie hormonów w cyklu transferowym:
- na początku cyklu przed włączeniem jakichkolwiek leków: estradiol<50 i progesteron<1.
- przed włączeniem progesteronu: progesteron<1.
- dzień przed transferem: estradiol>200, progesteron >15
No i oczywiście fragmentacja DNA plemnika jest mega ważna. To dodatkowe badanie, które wykonuje się poza podstawowym badaniem nasienia.Emily0723, Marcelin@ lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:Wiosnyfanka - spać nie możesz czy Ty tak wstajesz ? Bo ja właśnie też już od 5 oczy otwarte dzisiaj ...a teraz jestem wrakiem 😅 jak ja ogarnę niemowlaka to nie wiem
Dziś pierwszy raz od jakiś 2 miesięcy musiałam wstać o jakiejś chorej godzinie, żeby przypudrować nos i przyjechać do biuraTeż ledwo żyję i też nie wiem jak ogarnę nową rzeczywistość od czerwca.
Póki co dziękuję wszechświatowi za home office!Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Dziś pierwszy raz od jakiś 2 miesięcy musiałam wstać o jakiejś chorej godzinie, żeby przypudrować nos i przyjechać do biura
Też ledwo żyję i też nie wiem jak ogarnę nową rzeczywistość od czerwca.
Póki co dziękuję wszechświatowi za home office!WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Emily0723 wrote:Ja też polecam Litmanowicza. U mnie jego zalecenia pomogły a Paśnika niestety nie ( miałam te cale szczepienia limfocytami które według mnie totalnie nic nie wniosly).
monester lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jakie są teraz ważne punkty do zaliczenia?
Mam wizytę 19go - chce skonsultować ten progesteron na żywo bo ciągle mam w okolicach 13, ale wtedy chyba jeszcze nic nie zobaczymy na usg (14dpt). Będzie już wiadomo czy naprawdę coś tam się dzieje i to w odpowiednim miejscu?
Potem pęcherzyk? Serduszko?
Strasznie to wszystko stresujące!On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:Dziewczyny, jakie są teraz ważne punkty do zaliczenia?
Mam wizytę 19go - chce skonsultować ten progesteron na żywo bo ciągle mam w okolicach 13, ale wtedy chyba jeszcze nic nie zobaczymy na usg (14dpt). Będzie już wiadomo czy naprawdę coś tam się dzieje i to w odpowiednim miejscu?
Strasznie to wszystko stresujące!happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ważna sprawa. Wiecie może czy na cyklu sztucznym można trochę przesunąć termin transferu? Jeśli np. okaże na usg w 11 dniu cyklu, że endometrium jest ładne i wyznacza transfer na 18 dc, to czy można zrobić transfer np w 21 dc? Czy to ma bardzo duże znaczenie?
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nefertiti89 wrote:Dziewczyny, ważna sprawa. Wiecie może czy na cyklu sztucznym można trochę przesunąć termin transferu? Jeśli np. okaże na usg w 11 dniu cyklu, że endometrium jest ładne i wyznacza transfer na 18 dc, to czy można zrobić transfer np w 21 dc? Czy to ma bardzo duże znaczenie?
Mi zawsze Czechy dawały do wyboru 3 dni na transfer. Mogłam wybrać który dzień najlepiej pasuje na przyjazd. Ostatnio tylko dostałam konkretny 1 dzień ale to chyba była kwestia że nie było innych terminów i dodatkowo chciałam żeby transfer zrobiła dr R.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Nefertiti89 wrote:Dziewczyny, ważna sprawa. Wiecie może czy na cyklu sztucznym można trochę przesunąć termin transferu? Jeśli np. okaże na usg w 11 dniu cyklu, że endometrium jest ładne i wyznacza transfer na 18 dc, to czy można zrobić transfer np w 21 dc? Czy to ma bardzo duże znaczenie?
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Napisałam do koordynatorki i już wszystko wiem. Jeśli endo podczas podglądu nie jest za grube, to można o kilka dni przesunąć początek przyjmowania proga 🙂 Tylko faktycznie dobrze, że o tym piszesz monester, że trzeba przypilnować proga.
Mati mi teraz nie robiła transferu doktor R. Minęłam ją tylko na korytarzu. Uważasz, że lepiej jak ona robi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2024, 13:23
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
SierpniowaJodła wrote:Dziewczyny, jakie są teraz ważne punkty do zaliczenia?
Strasznie to wszystko stresujące!
A co bierzesz z progesteronu? Ja miałam już na granicy 15 (11 dpt) a powtarzałam później w 15dpt i wyszło mi 89,85 (po tym jak 2 x prolutex włączyłam, wcześniej miałam 1 zastrzyk). Aha i badanie robiłam jakieś 2h po zastrzyku rano.2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
happilyeverafter wrote:A co bierzesz z progesteronu? Ja miałam już na granicy 15 (11 dpt) a powtarzałam później w 15dpt i wyszło mi 89,85 (po tym jak 2 x prolutex włączyłam, wcześniej miałam 1 zastrzyk). Aha i badanie robiłam jakieś 2h po zastrzyku rano.
Ja badam przed podaniem leków - pytałam tutaj i mówiliście żeby tak robić.
Biorę 3x cyclo, 3x duphaston i prolutex 1x
7, 15 i 23 (oba razem ) a zastrzyk o 10 rano:
Lekarz kazał mi przyjechać od razu- jadę na 17 dziś.happilyeverafter lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️