In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kobietki,
Domyslam się ze moj problem juz gdzies w jakims wątku jest poruszony ale sprawa nie daje mi spokoju.
Otóż jest to ultra cienkie endometrium. Przedwczoraj wdrozylam przepisany przez panią doktor w Invicta Estrofem- 2×dziennie dopochwowo. Jest chyba reakcja organizmu bo czuje ciągniecie w podbrzuszu.
Nie jest to u mnie Problem łyzeczkowania i zwiazanych z tym uszkodzen. Po prostu wychodze w menopauze- tydzien temu skonczylam 46 lat.
Jak widzicie moje szanse na pogrubienie endo? Czy ogolnie jest mozliwe doprowadzic je do tych 7/ 8 mm? Tzn oczywiscie mam wielką nadzieje. Naczytalam sie o wielu sposobach i lekach, chcialabym dodac sobie otuchy.
Pozdrawiam serdecznie,
Magda -
Magdus46 wrote:Hej kobietki,
Domyslam się ze moj problem juz gdzies w jakims wątku jest poruszony ale sprawa nie daje mi spokoju.
Otóż jest to ultra cienkie endometrium. Przedwczoraj wdrozylam przepisany przez panią doktor w Invicta Estrofem- 2×dziennie dopochwowo. Jest chyba reakcja organizmu bo czuje ciągniecie w podbrzuszu.
Nie jest to u mnie Problem łyzeczkowania i zwiazanych z tym uszkodzen. Po prostu wychodze w menopauze- tydzien temu skonczylam 46 lat.
Jak widzicie moje szanse na pogrubienie endo? Czy ogolnie jest mozliwe doprowadzic je do tych 7/ 8 mm? Tzn oczywiscie mam wielką nadzieje. Naczytalam sie o wielu sposobach i lekach, chcialabym dodac sobie otuchy.
Pozdrawiam serdecznie,
Magda
Hej Magda,
Nie wiem czy sytuacja jest taka sama ale ja jestem już po menopauzie (przedwczesne wygaszanie jajnikow) i na lekach robi mi się 11cm endo.
Magdus46 lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
Pozdrawiam serdecznie,
Magda
Jest wiele sposobów, wiele leków itd.
Ultra cienkie? Co to znaczy.. Mało piszesz na temat stymulacji. Ja np brałam bardzo dużo różnych preparatów na endo - estrofem, lenzetto, divigel, globulki z sildenafilem w różnych konfiguracjach i dawkach. U mnie niestety mimo tych leków endo max 7mm i nie drgalo wyżej. Ale udało się uzyskać ciąże.Magdus46 lubi tę wiadomość
-
SierpniowaJodła wrote:Happily, czułaś coś teraz po becie? Ja przedtem czułam kucie a teraz nic, piersi też nie bolą i oczywiście się stresuje już, że po ptakach....
Nie stresuj się Kochana, te objawy raz są a raz trochę słabna naprawdę, a wszystko jest później dobrze 😊 Ja też panikowałam ale dziewczyny tu mnie raz dwa do pionu postawiły 😉 Robisz teraz jakoś betę i proga? Ja planuje jeszcze raz w przyszłym tygodniu a później już umawiam się na wizytę w 25 dpt. Zobaczymy co będzie 🙏🍀🤞💕SierpniowaJodła lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Pozdrawiam serdecznie,
Magda
Mi pomógł wlew z osocze bogatoplytkowego
Też kilka miesięcy walczyłam i długo nic nie pomagało.Magdus46 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Ja dopiero zaczynam stymulacje endo, ultra cienkie to przedwczoraj 2 mm ale miesiac temu mialo nawet 4,5. Dostalam Estrofem na probe jak podziala. Czuje ze cos sie dzieje bo sa bole podbrzusza.
Dzieki za odpowiedzi Wasze, juz oddycham z ulgą ze udaje sie endo doprowadzic do wymaganych parametrow ❤️.
U nas IVF z KD, zamrozone komorki juz czekaja, u męza parametry w gornej granicy normy, ja nie mam zadnych problemow zdrowotnych, tylko to cienkie przedmenopauzowe endo....Frankfurterka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Magdus46 wrote:Dziewczyny,
Ja dopiero zaczynam stymulacje endo, ultra cienkie to przedwczoraj 2 mm ale miesiac temu mialo nawet 4,5. Dostalam Estrofem na probe jak podziala. Czuje ze cos sie dzieje bo sa bole podbrzusza.
Dzieki za odpowiedzi Wasze, juz oddycham z ulgą ze udaje sie endo doprowadzic do wymaganych parametrow ❤️.
U nas IVF z KD, zamrozone komorki juz czekaja, u męza parametry w gornej granicy normy, ja nie mam zadnych problemow zdrowotnych, tylko to cienkie przedmenopauzowe endo....
Witaj, jedz też od początku cyklu morele suszone (bez siarki) oraz orzechy brazylijskie. Mi dr mówiła też że robiąc wlew z accofilu (tzw przeplukujac macicę) można też poprawić endometrium przed transferem ale nie wiem na ile ma to wpływ, ja tego nie stosowałam ostatecznie, poprawcie mnie dziewczyny jeśli to bujda.
Mi np endo rosło o wiele lepiej na cyklu sztucznym (najlepiej na 3x estrofem, rano i wieczorem dopochwowo, w dzień doustnie), w tym cyklu wyszło mi jakoś 10 mm na kilka dni przed transferem, na cyklu naturalnym niestety zero reakcji.
Powodzenia w staraniach 🤞🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2024, 14:32
Magdus46 lubi tę wiadomość
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
monester wrote:Ja nie słyszałam , żeby ktoś tak miał od progesteronu. Skonsultuj się z lekarzem czy to nie jakiś zbieg okoliczności ? Wymioty mogą być od bolu głowy właśnie. Nie wiem, może tak reagujesz na prolutex? Albo lutinus? A jak hodowla ?
w klinice poweidzieli mi ze to moga byc skutki uboczne progesteronu, kazali brac paracetamol i faktycznie dzisiaj juz czuje sie lepiej. Dalej jem oszczednie, ale przynjamniej juz nie wymiotuje i nawet nie spałam od rana co traktuje jako duzy skuces.
dzieki za wsparcie!
Z czterech zarodków dwa juz sa łądna blastocysta i były dzisiaj mrozone, a dwa jescze obserwuja do poniedziałku co sie z nich rozwinie. Swoja droga to wtedy beda zarodki 7 dniowe co mi sie wydaje dziwen. Ale o ile bedzie wiecej mroziaczków to ok
Hope_89, monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
KD: 02.2024
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2 -
happilyeverafter wrote:Nie stresuj się Kochana, te objawy raz są a raz trochę słabna naprawdę, a wszystko jest później dobrze 😊 Ja też panikowałam ale dziewczyny tu mnie raz dwa do pionu postawiły 😉 Robisz teraz jakoś betę i proga? Ja planuje jeszcze raz w przyszłym tygodniu a później już umawiam się na wizytę w 25 dpt. Zobaczymy co będzie 🙏🍀🤞💕
Zrobiłam dziś (będzie ok 20) i zrobię w poniedziałek (14dpt) a potem już zrobię dopiero w piątek (18dpt) i w środę 27go mam wizytę kontrolna umówionahappilyeverafter lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️ -
happilyeverafter wrote:Dziewczyny a ja chora, chyba zaraziłam się od córeczki. W nocy miałam dosłownie drgawki od gorączki, kaszel pluce wypluwam, wcześniej gardło 😔 Czy może mieć to duży wpływ na dalsze zagnieżdżanie zarodka? Na kaszel kupiłam prenalen, pije herbatę z miodem. Co jeszcze można brać podczas takiego okresu?
Edit: Teraz czytam w internetach że może to stan przedrzucawkowy, problemy z łożyskiem i inne 😭 Jutro zadzwonię do kliniki ale czy myślicie ze jeśli ogólnie jestem przeziębiona, gorączka, kaszel itp to te dreszcze w nocy mógły być od tego?
Ja byłam bardzo chora ponad 3 tyg w styczniu i niestety poza prenalen i dużymi dawkami Wit d nie odkryłam nic dla ciazowek. Na poczatku brałam jeszcze b.duże dawki Wit. C ale podobno nie mozna. Mega kaszel został mi do tej pory, harcze jak gruźlik.happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Emily0723 wrote:Hej Magda,
Mi pomógł wlew z osocze bogatoplytkowego
Też kilka miesięcy walczyłam i długo nic nie pomagało.Emily0723, Magdus46 lubią tę wiadomość
-
Beta 514 dziś 12dpt. 10 Dpt było 270 ale pobranie o 17 a dziś o 7 więc nie minęło 48h
Zobaczymy w poniedziałekmonester, Trinity_Nea, Frankfurterka, Nowa na forum, WiosnyFanka, happilyeverafter, glodia, Marcelin@ lubią tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️ -
Happilyeveafter- to co napisała Monester wyczerpuje (znowu 🤣) to co chciałam Ci napisać 😁
SierpniowaJodła- bardzo ładny przyrost 👍 oby tak dalej 🍀
Frankfurterka- dobry prognostyk z tymi zarodkami. Czasami niektóre idą trochę wolniej i stadium blastocysty osiągają 1-2dni później, ale potem idą już prawidłowo. Dlatego laboratorium nie skreśla takich obiboków 😉
Magda46- ja oprócz leków jadłam orzechy (w sumie wszelkiego typu🫣), ananasy i olej z wiesiołka- tylko do dnia transferu, do tego suplementacja i resveratrol w tabletkach (bo czerwonego wina, to musiałabym pić...za dużo żeby osiągnąć skuteczny poziom).
Miałam wtedy endo 16mm. Cieszyłam się jak głupia, ale Dziewczyny tu piszą, że za grube to też niedobre...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2024, 19:50
Frankfurterka, happilyeverafter lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
dzieki za pocieszajace wiadomosci, ja dalej mam progesteronowego doła. Pocieszam sie tym ze w porzednich 5 razach tak nie było wiec moze to dobry omen
monester, happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2 -
glodia wrote:Czasem przeziębienie działa na plus (jeśli masz problemy z immuno) organizm zajęty przeziębieniem, zostawia zarodek w spokoju.
Ja byłam bardzo chora ponad 3 tyg w styczniu i niestety poza prenalen i dużymi dawkami Wit d nie odkryłam nic dla ciazowek. Na poczatku brałam jeszcze b.duże dawki Wit. C ale podobno nie mozna. Mega kaszel został mi do tej pory, harcze jak gruźlik.
Glodia dziękuję za wskazówki ❤️ Staram się jak mogę kurować ale wiadomo jak to jest. W dodatku maluch mój drugi chory a jestem z nią sama. Mam nadzieję tylko ze zarodek jest silny i przetrzyma ten trudny czas 🍀 Mąż wraca w tym tygodniu i będzie mi już lżej.2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
SierpniowaJodła wrote:Beta 514 dziś 12dpt. 10 Dpt było 270 ale pobranie o 17 a dziś o 7 więc nie minęło 48h
Zobaczymy w poniedziałek
Gratulacje, piękna beta! 🥳 Oby tak dalej ✊🍀SierpniowaJodła lubi tę wiadomość
Frankfurterka wrote:dzieki za pocieszajace wiadomosci, ja dalej mam progesteronowego doła. Pocieszam sie tym ze w porzednich 5 razach tak nie było wiec moze to dobry omen
Oczywiście że dobry omen 🤞🍀 Każde odstępstwo od normy to znaczy że coś się dzieje. Ja przy pierwszej ciąży z córeczką na drugi dzień po transferze dostałam (wybaczcie 😅) biegunki i nie mogłam sobie darować że jakiś stary ananas mi się pewnie trafił i to kiedy, właśnie po transferze 🙈 A to była ciąża 😊 Także głowa do góry i trzymamy kciuki ✊✊Frankfurterka lubi tę wiadomość
No i trafiło i mnie.. 5 rano a ja od 2 nie śpię przez ból gardła.
Próbowałam już wody z cytryną i miodem, rumianku, solanki i tabletek dla ciężarówek - nic nie pomaga, a ja już ledwo przełykam 😫
Macie jakiś sposób ?On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:No i trafiło i mnie.. 5 rano a ja od 2 nie śpię przez ból gardła.
Próbowałam już wody z cytryną i miodem, rumianku, solanki i tabletek dla ciężarówek - nic nie pomaga, a ja już ledwo przełykam 😫
Macie jakiś sposób ?
Ja sie zawsze lecze czosnkiem: kroje drobno 1-2 zabki i posupuje kromke z masłem i sola. pomaga na wszytko, nawet na gardło. I tak ilosc czosnku powinna byc bezpieczna dla ciezarnych.SierpniowaJodła lubi tę wiadomość
VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2