In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
happilyeverafter wrote:Oczywiście że dobry omen 🤞🍀 Każde odstępstwo od normy to znaczy że coś się dzieje. Ja przy pierwszej ciąży z córeczką na drugi dzień po transferze dostałam (wybaczcie 😅) biegunki i nie mogłam sobie darować że jakiś stary ananas mi się pewnie trafił i to kiedy, właśnie po transferze 🙈 A to była ciąża 😊 Także głowa do góry i trzymamy kciuki ✊✊
A Ty jak sie dzisiaj czujesz? JAk przeziebienie Twoje i maluszka?happilyeverafter lubi tę wiadomość
Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
KD: 02.2024
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2 -
Dziewczyny dopadły mnie obawy i to takie konkretne..
Mam wrażenie że coś złego się zadziało... kobieca intuicja znacie to. Zaznaczę ze lekarza mam w piątek ( 4 tygodnie bez wizyty, wieczność) nie zgodzę się już więcej na taką przerwę 🙈ale do rzeczy zauważyłam że mój brzuch we wcześniejszych tygodniach był większy niż teraz mam wrażenie że zmalał, brak ruchów obstawiam że jeszcze na to za wcześnie. Dużo rzeczy mi przeszkadzało np zapachy a teraz nie mam z tym problemu czy wy tez tak miałyście? Czy to tylko moja głupia głowa. Zastanawiam się czy próbować jutro gdzieś do lekarza czy czekać do tego piątku 🙈 -
Klaudersenn wrote:Dziewczyny dopadły mnie obawy i to takie konkretne..
Mam wrażenie że coś złego się zadziało... kobieca intuicja znacie to. Zaznaczę ze lekarza mam w piątek ( 4 tygodnie bez wizyty, wieczność) nie zgodzę się już więcej na taką przerwę 🙈ale do rzeczy zauważyłam że mój brzuch we wcześniejszych tygodniach był większy niż teraz mam wrażenie że zmalał, brak ruchów obstawiam że jeszcze na to za wcześnie. Dużo rzeczy mi przeszkadzało np zapachy a teraz nie mam z tym problemu czy wy tez tak miałyście? Czy to tylko moja głupia głowa. Zastanawiam się czy próbować jutro gdzieś do lekarza czy czekać do tego piątku 🙈 -
Frankfurterka wrote:A Ty jak sie dzisiaj czujesz? JAk przeziebienie Twoje i maluszka?
Dziękuję, jest lepiej, został nam jeszcze kaszel. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, nie mogę się doczekać żeby zrobić badania i sprawdzić co i jak 😔 No i wizyta 25 dpt, już serce wali mi jak młotem jak myślę o niej.Frankfurterka lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Klaudersenn- objawy się zmieniają w czasie ciąży, są, nie ma, są, nie ma i tak w kółko. Przyzwyczajaj się 😁
I niestety przy naszych przejściach łatwo pomylić kobiecą intuicję z kobiecym lękiem... Trzymam kciuki 🍀
Co do przeziębień, to u mnie działał Prenalen w tabletkach i miliony gorących herbat z miodem i cytrynąhappilyeverafter lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Dziewczyny, tez tak miałyście że po 1 nieudanym transferze, przed tym drugim jakoś nie miałyście pozytywnych myśli ze się uda ? W sensie takim ze jakby już się tak "nie podniecam" tym drugim razem, jakbym z góry zakładała "pewnie znowu i tak nic z tego nie będzie". Bo teraz w czw. będę miała wizytę kontrolującą endo. No i rozmrażanie zarodków do blastocyst. Tyle ze z leków nic mi nie zmieniono... badań jakiś innych nowych prócz progesteron mi nie zalecono...jakby nie szukali przyczyny nieudanego transferu, tylko po prostu kolejne takie same przygotowanie.
Oczywiście nie mówiąc już o tym ze mam myśli z"po do bierzesz wszystkie leki na nowo jak może sie nawe t żadna blastocysta nie zrobić"I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny, tez tak miałyście że po 1 nieudanym transferze, przed tym drugim jakoś nie miałyście pozytywnych myśli ze się uda ? W sensie takim ze jakby już się tak "nie podniecam" tym drugim razem, jakbym z góry zakładała "pewnie znowu i tak nic z tego nie będzie". Bo teraz w czw. będę miała wizytę kontrolującą endo. No i rozmrażanie zarodków do blastocyst. Tyle ze z leków nic mi nie zmieniono... badań jakiś innych nowych prócz progesteron mi nie zalecono...jakby nie szukali przyczyny nieudanego transferu, tylko po prostu kolejne takie same przygotowanie.
Oczywiście nie mówiąc już o tym ze mam myśli z"po do bierzesz wszystkie leki na nowo jak może sie nawe t żadna blastocysta nie zrobić"
Edit: trzymam mocno kciuki, żebyś na darmo tych leków nie brała, żeby ten transfer się udał 🍀🍀🍀🍀✊ ✊ ✊✊, ale faktycznie ze strony kliniki to dziwne podejście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2024, 18:50
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny, tez tak miałyście że po 1 nieudanym transferze, przed tym drugim jakoś nie miałyście pozytywnych myśli ze się uda ? W sensie takim ze jakby już się tak "nie podniecam" tym drugim razem, jakbym z góry zakładała "pewnie znowu i tak nic z tego nie będzie". Bo teraz w czw. będę miała wizytę kontrolującą endo. No i rozmrażanie zarodków do blastocyst. Tyle ze z leków nic mi nie zmieniono... badań jakiś innych nowych prócz progesteron mi nie zalecono...jakby nie szukali przyczyny nieudanego transferu, tylko po prostu kolejne takie same przygotowanie.
Oczywiście nie mówiąc już o tym ze mam myśli z"po do bierzesz wszystkie leki na nowo jak może sie nawe t żadna blastocysta nie zrobić" -
Trinity_Nea wrote:Klaudersenn- objawy się zmieniają w czasie ciąży, są, nie ma, są, nie ma i tak w kółko. Przyzwyczajaj się 😁
I niestety przy naszych przejściach łatwo pomylić kobiecą intuicję z kobiecym lękiem... Trzymam kciuki 🍀
Co do przeziębień, to u mnie działał Prenalen w tabletkach i miliony gorących herbat z miodem i cytryną
Mam prenalen się słabo mi pomaga, pije wszystko co się da, ale od rana mam 38st gorączki więc wzięłam teraz jeden apap na noc (0.5g paracetamolu) - przeczytałam że można go 1g dziennieTrinity_Nea lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
Oczywiście nie mówiąc już o tym ze mam myśli z"po do bierzesz wszystkie leki na nowo jak może sie nawe t żadna blastocysta nie zrobić"
Klaudia ja przy tym swoim pierwszym to kciuki trzymałam tydzień przed, wzięłam tydzień urlopu i leżałam, potem zaczęłam sikance od 5dpt. Przy drugim mocno wierzyłam, że się uda (nadal wierzę bo jeszcze nic nie wiadomo) ale nie wzięłam ani dnia wolnego, pracowałam żeby zająć głowę i pierwszy test zrobiłam z krwi 7dpt. Ale wszyscy wiemy że to nie od nas zależy tak naprawdę - jeśli ma się udać to się uda. Trzymam kciuki żeby już za tym razem Ci się udało!Trinity_Nea lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️ -
Claudia- miałam dokładnie tak jak Nowa.
Czasem takie "zrezygnowanie" pomaga. Nie spinasz się, więc organizm też nie.
Niezmiennie trzymam kciuki 🍀SierpniowaJodła lubi tę wiadomość
starania od 2017
AMH 0,5
FSH 13-15
stymulacje 10/11/12.2021
12dpt-1032
16dpt-6703
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
SierpniowaJodła- tak, paracetamol można do 1g na dobę. Lepiej dla zarodka wziąć leki niż dopuścić do wysokiej gorączki.
SierpniowaJodła lubi tę wiadomość
starania od 2017
AMH 0,5
FSH 13-15
stymulacje 10/11/12.2021
12dpt-1032
16dpt-6703
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
Kochane jesteście 🤍🫶
SierpniowaJodla ja tez normalnie pracowałam. I pisałam nawet do dziewczyn ze zapominałam ze transfer miałam. Dopiero się zaczęło jak wynik w labo pomyliliI transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Frankfurterka wrote:cześć dziewczyny,
wczoraj miałam transfer i dzisiaj d rana czuje sie bardzo zle. przez cały zin che mi się pić, wymiotuje i mam okropne bóle głowy. Nie zdarzało mi sie to przy poprzednich transferach ale tez nie dostawałam takiej ilosci progesteronu.
Teraz biore
Luteina 3x2
Lutius 3x1 i od wczoraj doadtkowo
Prolutex 25 mg 1 dziennie.
Czy to normale z taka iloscia prgesteronu czy powinnam sie martwic?
Czuje sie tak zle ze juz misie odechceiwa tej ciazyFrankfurterka lubi tę wiadomość
-
Ada23 wrote:Frankfurterka a czy po Prolutexie zastrzyki czujesz bóle takie jak na miesiaczkę.Pytam piniewaz kiedys miaam Prokutex i po nim skurcze macicy.Nawet w ulotce jest informacja,że lek moze powodoeać skurcze macicy i krwawienia z macicy.Dlatego pytam czy u ciebie wystepują takie objawy.Moze ja tak reaguję i skutki uboczne u mnie wystepują[
Nie skurczow macicy jako takich nie miala ale mam tez przepisana 3×nospe i scopolan rozkurczowo. Strasznie bolala mnie glowa nic nie moglam jesc spalam i wymiotowalam. To sa tez podobno skutki uboczne progesteronu. Po paracetamolu bylo lepiej.
Tak bylo w 1dpt, drugiego dnia przezszlo. Teraz tylko czuje bol w macicy ale w jednym miejscu wiec sie nakrecam ze to implementacja. 🤭
Ada23 lubi tę wiadomość
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
Frankfurterka wrote:Ada23 wrote:Frankfurterka a czy po Prolutexie zastrzyki czujesz bóle takie jak na miesiaczkę.Pytam piniewaz kiedys miaam Prokutex i po nim skurcze macicy.Nawet w ulotce jest informacja,że lek moze powodoeać skurcze macicy i krwawienia z macicy.Dlatego pytam czy u ciebie wystepują takie objawy.Moze ja tak reaguję i skutki uboczne u mnie wystepują[
Nie skurczow macicy jako takich nie miala ale mam tez przepisana 3×nospe i scopolan rozkurczowo. Strasznie bolala mnie glowa nic nie moglam jesc spalam i wymiotowalam. To sa tez podobno skutki uboczne progesteronu. Po paracetamolu bylo lepiej.
Tak bylo w 1dpt, drugiego dnia przezszlo. Teraz tylko czuje bol w macicy ale w jednym miejscu wiec sie nakrecam ze to implementacja. 🤭
Kciuki ! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 kiedy testujesz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 18:17
Frankfurterka lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:Kciuki ! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 kiedy testujesz ?
Juz musialam wrocic do DE i tu jest problem bo generlanie nie robia wcczesnych testow (ponizej 14 dni). Mam termin na poniedzialek to bedzie 11 dzien po transferze 3 dniowca. Sikance zamierzam robic od srody.
Narazie ciesze sie marzeniem ze sie udalo 😉SierpniowaJodła, happilyeverafter, Trinity_Nea, Marcelin@ lubią tę wiadomość
Toja33 wrote:Miałam intralipidy. Ale ja sukces upatruję w czym innym. Na 3 miesiące przed transferem wzięłam antybiotyki, a potem doustnie i dopochwowo prawie bez przerwy pchałam w siebie probiotyki zgodnie z zaleceniem czeskiej lekarki. Mimo że histeroskopie wychodziły dobrze wydaje mi się, że miałam stan zapalny endometrium. Ja mam nawracającego paciorkowca. Także zniszczyłam bakterie antybiotykami a potem intensywnie odbudowałam florę bakteryjną w macicy probiotykami. W tym upatruję sukces.
-
Hej, mam pytanie do Was.
Miałam przeleczone bakterie w pęcherzu, antybiotykiem.
Zrobiłam kontrolny posiew i wyszedł ok- ujemny. Mam jeszcze tydzień pobrać Żuravit.
I tu pytanie, jak często oddajecie mocz? W dzień jeszcze dobrze to znoszę. Ale przed snem muszę iść 3-4 razy. Później w nocy jeszcze ze dwa razy. Czasami na wieczór jest to dosłownie kilka kropel i wydaje mi się że przy tym dalej boli mnie moment oddania moczu. Macie podobne spostrzeżenia?[/url]
-
Frankfurterka wrote:Juz musialam wrocic do DE i tu jest problem bo generlanie nie robia wcczesnych testow (ponizej 14 dni). Mam termin na poniedzialek to bedzie 11 dzien po transferze 3 dniowca. Sikance zamierzam robic od srody.
Narazie ciesze sie marzeniem ze sie udalo 😉
Tak z ciekawości - nie możecie w DE zrobić sobie badań tak prywatnie wchodząc z drogi ?On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️