In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
SierpniowaJodła wrote:Tak z ciekawości - nie możecie w DE zrobić sobie badań tak prywatnie wchodząc z drogi ?
Nie ma takich laboratoriow bo wszystko tu zalatwiaja przez lekarzy na kase chorych. Na codzien wiekszosc ludzi wlaczajac mnie nie ma takiej potrzeby problem sie zaczyna wlasnie jak chcesz sobie mierzyc cos co uznaja za bezsensowne. A ja robie te badania i tak w klinice w ktorej kiedys robilam IVF.pod tym wzgledem zazdroszcze wam alabu i diagnostyki.
happilyeverafter lubi tę wiadomość
Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
KD: 02.2024
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2 -
Frankfurterka wrote:Juz musialam wrocic do DE i tu jest problem bo generlanie nie robia wcczesnych testow (ponizej 14 dni). Mam termin na poniedzialek to bedzie 11 dzien po transferze 3 dniowca. Sikance zamierzam robic od srody.
Narazie ciesze sie marzeniem ze sie udalo 😉
Och kciuki Kochana za to, najmocniejsze, uda się wierzę w to z całych sił 🤞🍀🤞🍀🤞🍀❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 21:41
Frankfurterka lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Kochane powiedzcie mi którego dnia po transferze najlepiej umówić się żeby potwierdzić ciążę (w ogóle jak to brzmi? 😍) Pęcherzyk w macicy i być może serduszko już? Na razie umówiłam się na 25 dpt, myślicie że to będzie już ok czy lepiej później?
Drugie pytanko, czy w ciąży przyjmujecie probiotyki doustne, jeśli to jakie?
Dziękuję z góry ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 22:48
Frankfurterka lubi tę wiadomość
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Frankfurterka wrote:Nie ma takich laboratoriow bo wszystko tu zalatwiaja przez lekarzy na kase chorych. Na codzien wiekszosc ludzi wlaczajac mnie nie ma takiej potrzeby problem sie zaczyna wlasnie jak chcesz sobie mierzyc cos co uznaja za bezsensowne. A ja robie te badania i tak w klinice w ktorej kiedys robilam IVF.
pod tym wzgledem zazdroszcze wam alabu i diagnostyki.
Może to lepiej - będzie test dopiero jak wynik będzie pewny i unikniesz stresu. Jeszcze raz 🤞🏻🤞🏻 i dawaj znać.Frankfurterka lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:Może to lepiej - będzie test dopiero jak wynik będzie pewny i unikniesz stresu. Jeszcze raz 🤞🏻🤞🏻 i dawaj znać.
Tak, ale to sa zasady dla ludzi cierpliwych, a ja straciłam opanoanie jakies 5 nieudanych IVF temu
Dzisiaj mi sie przysniły dwie kreski wiec sie obudziąłm i zrobiłam test ktory jest zupełnie biały. nawet zdjecia nie robiła bo obejzany pod trzema rodzajami owietlenia nawet nie ma cienia.
Pocieszam sie tym co radze innym 5 dnia potransferze 3-dniowca testy moga sie mylic
Podbrzuze boli od niedzieli w tym samym miejscu.
Dwa mroziaczki na feriach na nas czekaja. dostałm dzisiaj wyniki zakoncenia hodowli: 2 blastki 5.1.2
Miłego dnia dziewczyny, oby był pełen pozytywów!WiosnyFanka, Marcelin@, SierpniowaJodła, Nefertiti89, glodia, Trinity_Nea, happilyeverafter lubią tę wiadomość
Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
KD: 02.2024
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2 -
happilyeverafter wrote:Kochane powiedzcie mi którego dnia po transferze najlepiej umówić się żeby potwierdzić ciążę (w ogóle jak to brzmi? 😍) Pęcherzyk w macicy i być może serduszko już? Na razie umówiłam się na 25 dpt, myślicie że to będzie już ok czy lepiej później?
Dziękuję z góry ❤️
Ja probiotyków nie brałam już po transferze, ale dziewczyny czasem biorą.SierpniowaJodła, happilyeverafter lubią tę wiadomość
-
happilyeverafter wrote:Kochane powiedzcie mi którego dnia po transferze najlepiej umówić się żeby potwierdzić ciążę (w ogóle jak to brzmi? 😍) Pęcherzyk w macicy i być może serduszko już? Na razie umówiłam się na 25 dpt, myślicie że to będzie już ok czy lepiej później?
Dziękuję z góry ❤️happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Hej, ktoś chyba pisał ostatnio że ma do odstąpienia termin wizyty u dr P.? Czy to jeszcze aktualne?
Ja po nieudanym transferze miałam konsultacje z ordynatorem kliniki bo moja dr chciała skonsultować żeby ktoś inny jeszcze spojrzał na moją historię i czy czegoś nie przeoczyła. Mam do powtórzenia histeroskopie z pobraniem biopsji i jeszcze raz robimy CD138.
Generalnie przy kolejnym transferze te same leki.
W międzyczasie mam jeszcze skonsultować immunologie u dr P. Może on zleci jeszcze jakieś badania lub jakoś inaczej zaleci leki.
Do rozważenia też czy przy kolejnym transferze podajemy dwa zarodki (mamy ostatnie 2 🥺).
Co do cienkiego endometrium to coś mogę na ten temat napisać. U mnie Estrofem nie pomaga, Sildenafil też nie. Do ostatniego transferu miałam wlew domaciczny z GCS-F przy endometrium 5,5mm i w ciągu dwóch dni urosło do 9mm więc tutaj pokładam nadzieję przed kolejnym transferem.
Wczoraj, w 10dc moje endometrium 4,5mm 😥 bez żadnych leków. Chcielibyśmy zrobić histero już w tym cyklu ale nie udało się bo owulacja była za szybko.Ona i On '84
2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
11.2017 II poronienie 9tc
02.2019 III poronienie 8tc
09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
❌02.2025 adenomioza-antybiotyki,Diphereline->AZ -
Happi ja biorę cały czas probiotyk doustnie Sanprobi super formula. Ogólnie to przed ciążą i w czasie ciąży cały czas, ale to że wzgl na ciągle infekcje w posiewie i stan zapalny endo.
Didatkowo jeszxze biorę czosnek w kapsułkach on też działa przeciw infekcja wszelkiego rodzaju. Plus chyba invag globulki dowcipnie to też probiotyk?happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:25 dpt będzie ok, kiedy to wypada? bo będę trzymać kciuki ✊✊
Ja probiotyków nie brałam już po transferze, ale dziewczyny czasem biorą.
Widzę w stopce że u Ciebie już w 19 dniu było ❤️
Ja mam wizytę 22dpt mam nadzieję, że też już będzie wiadomo czy wszystko ok.
Happily - dawaj znać kiedy trzymać kciuki! 🤞🏻Nowa na forum, happilyeverafter lubią tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️ -
mi.nu wrote:Hej, ktoś chyba pisał ostatnio że ma do odstąpienia termin wizyty u dr P.? Czy to jeszcze aktualne?
Ja po nieudanym transferze miałam konsultacje z ordynatorem kliniki bo moja dr chciała skonsultować żeby ktoś inny jeszcze spojrzał na moją historię i czy czegoś nie przeoczyła. Mam do powtórzenia histeroskopie z pobraniem biopsji i jeszcze raz robimy CD138.
Generalnie przy kolejnym transferze te same leki.
W międzyczasie mam jeszcze skonsultować immunologie u dr P. Może on zleci jeszcze jakieś badania lub jakoś inaczej zaleci leki.
Do rozważenia też czy przy kolejnym transferze podajemy dwa zarodki (mamy ostatnie 2 🥺).
Co do cienkiego endometrium to coś mogę na ten temat napisać. U mnie Estrofem nie pomaga, Sildenafil też nie. Do ostatniego transferu miałam wlew domaciczny z GCS-F przy endometrium 5,5mm i w ciągu dwóch dni urosło do 9mm więc tutaj pokładam nadzieję przed kolejnym transferem.
Wczoraj, w 10dc moje endometrium 4,5mm 😥 bez żadnych leków. Chcielibyśmy zrobić histero już w tym cyklu ale nie udało się bo owulacja była za szybko.mi.nu lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:hej, ja mam tę wizytę u dc Paśnika 14.03. Po badaniach prenatalnych 01.03 jeśli wszystko będzie dobrze to będę z niej rezygnować. Napisz do mnie na priv to jakoś to zorganizujemy.
glodia lubi tę wiadomość
Ona i On '84
V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
SierpniowaJodła wrote:Widzę w stopce że u Ciebie już w 19 dniu było ❤️
Ja mam wizytę 22dpt mam nadzieję, że też już będzie wiadomo czy wszystko ok.
Happily - dawaj znać kiedy trzymać kciuki! 🤞🏻 -
Dziękuję Wam Dziewczyny za polecenia probiotyków ❤️ No to ruszam 25dpt do kliniki, wypada to w piątek. Proszę Was o najmocniejsze kciuki za naszego malucha 🍀🍀🍀🤍🤍🤍🤞🤞🤞 Myślicie że brać męża i córeczkę na badanie czy lepiej nie robić sobie (i wszystkim) nadziei? 🥺 Wcześniej zrobię badanie proga i betę żeby wiedzieć co i jak na wizytę już.
Frankfurterka, Emily0723, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Nowa na forum wrote:Na forum się dowiedziałam, że to wyjątkowo szybko, ale z tego co pamiętam to 22 dpt już też powinno być. Twoja wizyta za tydzień?
Tak - 27go mam wizytęOn (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️ -
happilyeverafter wrote:Dziękuję Wam Dziewczyny za polecenia probiotyków ❤️ No to ruszam 25dpt do kliniki, wypada to w piątek. Proszę Was o najmocniejsze kciuki za naszego malucha 🍀🍀🍀🤍🤍🤍🤞🤞🤞 Myślicie że brać męża i córeczkę na badanie czy lepiej nie robić sobie (i wszystkim) nadziei? 🥺 Wcześniej zrobię badanie proga i betę żeby wiedzieć co i jak na wizytę już.
Mocne ❤️🤞🏻🤞🏻🤞🏻happilyeverafter lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️ -
Happi co do probiotyków to polecam takie typowo dedykowane dla kobiet z kwasem mlekowym, żeby utrzymać prawidłowe PH i chronić się przed infekcjami intymnymi. Ja biorę na zmianę Provag i Trivagin.
✊🤞 Mocno trzymamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 22:27
happilyeverafter lubi tę wiadomość
Ona i On '84
monester wrote:Saimi co u Ciebie ? Jak się czujecie?
Dziękuję, że pytasz. U nas bez zmian. Wizyta za 2 tyg. Czuję się dobrze, nic się nie dzieje, bóle czasem delikatne występują ale typowo związane z rozciąganiem wiazadel i powiększający brzuchem. Skurczy brak, stwardnienia brzucha bardzo rzadko, może z 2 dni czułam (chociaż często zastanawiam się czy to nie młoda mi wypycha niektóre miejsca bo brzuch nie cały twardnieje).
Dziewczynka kręci się w brzuchu, czuję już ja bardzo wyraźnie.
Leżę cały czas praktycznie, tylko obiad na siedząco jem i korzystanie z toalety i prysznicu plus przejście schodami rano do mamy i powrót wieczorem do siebie. Biorę masę leków plus niestety antybiotyk na bakterie w posiewie. I liczę, że nie zaszkodzę tylko pomogę.
W tym tyg przyszła do mnie położna środowiskowa i pobadała więc wszystko wygląda dobrze. Niestety czy z szyjka ok nikt nie powie bez badania usg. Więc czekam cierpliwie do wizyty i odliczam każdy Dzień. Byle donosić ciąże do bezpiecznego czasu.
Z minusów - zaczęły się bóle pleców od leżenia i braku ruchu. Póki co zamówiłam poduszkę ciążowa i liczę, że będzie ciut lepiej. Psychika różnie - depresja czasem łapie, chociaż staram się z tym walczyć.