Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 28 maja, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Co u Was? Planujesz powrót po rodzeństwo?
    Mała chodzi już do żłobka 🙈nie wiem kiedy to zleciało 🫣raczej nie wracamy po śnieżynki - niestety wiek już swój mamy i teraz gdyby nam się nawet udał pierwszy transfer to jakby dziecko miało 18 lat to my aż 63, a dzieci potrzebują rodziców bo dziadkowie to inna instancja 😔 przykro mi strasznie z tego powodu 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 20:18

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 28 maja, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    Mała chodzi już do żłobka 🙈nie wiem kiedy to zleciało 🫣raczej nie wracamy po śnieżynki - niestety wiek już swój mamy i teraz gdyby nam się nawet udał pierwszy transfer to jakby dziecko miało 18 lat to my aż 63, a dzieci potrzebują rodziców bo dziadkowie to inna instancja 😔 przykro mi strasznie z tego powodu 😔
    Rozumiem 🙁
    Jak wszystko będzie dobrze, to chcemy wrócić za rok i spróbować, zostały nam 2. Chciałabym jeszcze jedno dziecko. Jeśli się uda, to będziemy mieć dokładnie tyle lat, ile wyliczyłaś. Mam nadzieję, że dzieci nie będą mieć o to pretensji. Oczywiście... jeśli się uda...

Trinity_Nea, glodia, Elka198321 lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Jesteśmy już po pierwszej wizycie w Invicta Wawa i jeśli wszystko pójdzie dobrze będziemy mogli skorzystać z programu rządowego.

Sama klinika względem poprzedniej na plus, lekarz ma o wiele więcej czasu dla pacjenta i jest opiekun co też ułatwia sprawę. Już teraz dostałam informację co mogę przed jeszcze zrobić na nfz.
    Mega dobre wrażenie po pierwszej wizycie.
    Klinika jest naprawdę spoko 2 inne przerabiałam i ta 3 okazała się super..Tam panuje naprawdę miła atmosfera...u kogo byłaś..też uważam że lekarz stara się wszystko dowiedzieć i ustalić z Wami plan działania...Lekarz robi najważniejsza rzecz a resztę ogsrniaja opiekunka z kd .jesttqm taka Iga która mega mi przypadła do gustu i do końca nam kibicywała..
    Ja pod koniec roku myślę wrzesień październik będę ogarniać kolejny transfer..
    Tak u nich fajnie bo mają nfz umowę i czesc rzeczy można na nfz zrobić,typu cytologia...

• glodia Autorytet

Wysłany: 28 maja, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Coś mnie ominęło, muszę prześledzić wątek. Wiadomo czy wszystko w porządku?
    Hope a Ty już urodziłaś?

• glodia Autorytet

Wysłany: 29 maja, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Z kronikarskiego obowiązku melduję, że mój synuś urodził się przez nagłe CC 16 maja (35+5). Jednego dnia wizyta kontrolna u lekarza prowadzącego - wszystko idelanie, a kilka godzin później zaczęły odchodzić w wody. W szpitalu udało się przeciągnąć jeszcze o tydzień Młodego w brzuchu, ale to wszystko co udało się lekarzom zrobić. Dziękuję losowi za ten dar i za możliwość doświadczenia bycia mamą. Dziękuję za możliwość życia w czasach, w których możliwa była AK.

Wszystkim dziewczynom, których Maluchy są już po tej stronie brzucha - dużo zdrowia dla Was i Waszych pociech. Wszystkim, które czekają na rozwiązanie - cieszcie się każdym dniem ciąży, nigdy nie wiadomo czy przypadkiem nie zakończy się ona wcześniej niż zakładamy. A wszystkim tym, które są w trakcie procedury lub stoją przed podjęciem decyzji o AK - nie zastanawiajcie się, to nie tylko trudna, ale i najpiękniejsza przygoda jakiej można w życiu doświadczyć (moim subiektywnym zdaniem).
    Gratulacje <3

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 29 maja, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Kochane ja urodziłam w 36+6 przez cc (stan przedrzucawkowy, pogorsząjace się parametry krwi) szyjka dała radę i została na poziomie 4 mm do końca. 50 dni w szpitalu, drugie tyle leżąc w domu i mam już mój mały cud w domku :)

Ściskam wszystkie mamy, ktire urodziły i te które mają bąble jeszcze w brzuszku :) dla każdej z nas ten dzień jest wyjątkowy!
    Gratulacje <3

Saimi lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 29 maja, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Rozumiem 🙁
    Jak wszystko będzie dobrze, to chcemy wrócić za rok i spróbować, zostały nam 2. Chciałabym jeszcze jedno dziecko. Jeśli się uda, to będziemy mieć dokładnie tyle lat, ile wyliczyłaś. Mam nadzieję, że dzieci nie będą mieć o to pretensji. Oczywiście... jeśli się uda...
    ja jestem takim późnym dzieckiem i powiem szczerze, że to wcale nie jest fajne. Moja mama urodziła mnie, gdy miała 37 lat. Dzieciaki w szkole śmiały się ze mnie, ciągle dogryzały pytaniem, "czy to twoja babcia czy mama". było źle. Na szczęście czasy trochę się zmieniły, I nie zrozumcie mnie źle, sama (mam nadzieję) będę późną mamą, ale z pkt widzenia dziecka to jest trudna sytuacja.

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 29 maja, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    ja jestem takim późnym dzieckiem i powiem szczerze, że to wcale nie jest fajne. Moja mama urodziła mnie, gdy miała 37 lat. Dzieciaki w szkole śmiały się ze mnie, ciągle dogryzały pytaniem, "czy to twoja babcia czy mama". było źle. Na szczęście czasy trochę się zmieniły, I nie zrozumcie mnie źle, sama (mam nadzieję) będę późną mamą, ale z pkt widzenia dziecka to jest trudna sytuacja.

Tak jak napisałaś- czasy się zmieniły. I to mocno. Za mojego dzieciństwa ciąża 40+ praktycznie nie istniała. Dziś mówi się o dojrzałym macierzyństwie i jest to wręcz (ośmielę się użyć takiego sformułowania) modne...
    Mam tylko nadzieję, że będę żyła na tyle długo, aby zobaczyć jak moje dzieci układają sobie życie i...zostać babcią 😁

Ola003, WiosnyFanka, Luusia, Nowa na forum, Nat91, monester, Elka198321, Giosiek lubią tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ku pokrzepieniu serc- moja mama urodzila mnie majac 40 lat, tata mial 50 ...😄 Tata zyje, ma sie w miare, mamy juz nie ma, ale odchowala mnie, zagwarantowala najwspanialsze dziecinstwo i byla najcudowniejsza przyjaciolka i mama pod sloncem. Dodatkowo cieszyla sie wnuczka 4 lata a byla wrecz pewna ze nie dozyje bycia babcia 🥰
    Bylam ich wyczekanym przez 20 lat dzieckiem i mama miala w nosie ze nazywaja ja babcia. Glupie czasy byly, cale szczescie ze teraz "dorosle rodzicielstwo" nikogo nie dziwi 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 20:26

Natuśka_85, WiosnyFanka, monester, Luusia, Emily0723, Nowa na forum, Trinity_Nea, Elka198321, Hania2010, Tigra, Niezapominajka24, Marcelin@, Giosiek lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 29 maja, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcemy wrócić po rodzeństwo dla Ali. Jak się uda to moje dziecko nie będzie jedynakiem jak jego mama. Chociaż moja końcówka ciąży nie zachęca do powtórek.

Akurat na to, że będę starszą mamą nie patrze. Ponoć wyglądam bardzo młodo więc tego się będę trzymać haha

WiosnyFanka, monester, Luusia, Nowa na forum, Trinity_Nea, Elka198321, Giosiek lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Klinika jest naprawdę spoko 2 inne przerabiałam i ta 3 okazała się super..Tam panuje naprawdę miła atmosfera...u kogo byłaś..też uważam że lekarz stara się wszystko dowiedzieć i ustalić z Wami plan działania...Lekarz robi najważniejsza rzecz a resztę ogsrniaja opiekunka z kd .jesttqm taka Iga która mega mi przypadła do gustu i do końca nam kibicywała..
    Ja pod koniec roku myślę wrzesień październik będę ogarniać kolejny transfer..
    Tak u nich fajnie bo mają nfz umowę i czesc rzeczy można na nfz zrobić,typu cytologia...

Byliśmy u doktora Jerzaka, nie będę chwaliła za mocno bo to pierwsza wizyta a pamiętam jak poprzedniego lekarza też chwaliłam🫣 a teraz wile rzeczy mi się nie podoba. Jerzak ogólnie też polecił jako opiekunów Ige i Honoratę, mamy Honoratę bo akurat ona była w pracy. Oni sami są w kropce z tym programem i biorstwem bo sami nie wiedzą co im będzie wolno zagwarantować. Lista juz jest, nas też wpisali i będą się odzywać pod koniec czerwca. Fenotyp już mają także przynajmniej szukać mają zacząć wcześniej.

Mam zalecenie do histeroskopii ze względu na bardzo bolesny pierwszy transfer. Właśnie cytologie zrobię u nich przy następnej wizycie na nfz.

Nowa na forum, Elka198321 lubią tę wiadomość

1991
    ✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
    🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
    🏥 Invicta Warszawa
    ▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 30 maja, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    Jest druga strona medalu.Jak was zabranie,to bedzie samo,a tak, może mieć rodzeństwo.

Trinity_Nea, Elka198321 lubią tę wiadomość

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png

Wysłany: 30 maja, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Jest druga strona medalu.Jak was zabranie,to bedzie samo,a tak, może mieć rodzeństwo.
    No właśnie..
    My mamy bardzo małą rodzinę, jakoś z dalszymi krewnymi nigdy więzi nie było. Nie chciałabym, aby synek został sam. Chociaż wiem, że i z rodzeństwem różnie bywa, to uważam, że wpajanie od najmłodszych lat, że mogą się kłócić ale nigdy obrażać, daje duże szanse na to, że będą mogli na siebie liczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 19:09

Trinity_Nea, Tigra lubią tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 maja, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    No właśnie..
    My mamy bardzo małą rodzinę, jakoś z dalszymi krewnymi nigdy więzi nie było. Nie chciałabym, aby synek został sam. Chociaż wiem, że i z rodzeństwem różnie bywa, to uważam, że wpajanie od najmłodszych lat, że mogą się kłócić ale nigdy obrażać, daje duże szanse na to, że będą mogli na siebie liczyć.
    Nowa wiesz już kiedy będziecie się przytulać z synkiem ? Jest już termin cięcia ?

Wysłany: 30 maja, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nowa wiesz już kiedy będziecie się przytulać z synkiem ? Jest już termin cięcia ?
    Termin wyznaczony na 03.06. Jeszcze 3 dni, żeby tylko obyło się bez niespodzianek w ostatniej chwili

monester, glodia, Saimi, Luusia, Trinity_Nea, Elka198321 lubią tę wiadomość

age.png
  • NowaOczekujaca Koleżanka

Wysłany: 30 maja, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mamy termin na transfer na 4.06. Jak się przygotować? Dostałam od lekarza luteinę dopochwowo. Mam zrobić progesteron 1,5 godz przed transferem. Chyba oszaleje tam przez te 1.5 h. Jakieś wskazówki?

Wysłany: 31 maja, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaOczekujaca wrote:
    Cześć dziewczyny. Mamy termin na transfer na 4.06. Jak się przygotować? Dostałam od lekarza luteinę dopochwowo. Mam zrobić progesteron 1,5 godz przed transferem. Chyba oszaleje tam przez te 1.5 h. Jakieś wskazówki?
    Lekarz pewnie wie, co powinnaś brać, ale dostałaś tylko luteinę? Ja miałam estrofem i progesteron. I badałam oba te hormony w sumie 3 x w cyklu transferowym.
    Z tym, że ja miałam tzw.cykl sztuczny, nie pamiętam teraz dokładnie jakie są leki na cyklu naturalnym, może taki właśnie jest u ciebie.
    Pozostaje najtrudniejsze: cierpliwość
    Po transferze szłam do domu, brałam relaniu przepisane przez dr i spałam kilka godzin. Później starałam się oszczędzać, żadnego wysiłku fizycznego, sexów i dźwigania. I czekac....

age.png
  • NowaOczekujaca Koleżanka

Wysłany: 31 maja, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Lekarz pewnie wie, co powinnaś brać, ale dostałaś tylko luteinę? Ja miałam estrofem i progesteron. I badałam oba te hormony w sumie 3 x w cyklu transferowym.
    Z tym, że ja miałam tzw.cykl sztuczny, nie pamiętam teraz dokładnie jakie są leki na cyklu naturalnym, może taki właśnie jest u ciebie.
    Pozostaje najtrudniejsze: cierpliwość
    Po transferze szłam do domu, brałam relaniu przepisane przez dr i spałam kilka godzin. Później starałam się oszczędzać, żadnego wysiłku fizycznego, sexów i dźwigania. I czekac....
    Tak ja również mam estrofen i luteinę 3x dziennie

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Byliśmy u doktora Jerzaka, nie będę chwaliła za mocno bo to pierwsza wizyta a pamiętam jak poprzedniego lekarza też chwaliłam🫣 a teraz wile rzeczy mi się nie podoba. Jerzak ogólnie też polecił jako opiekunów Ige i Honoratę, mamy Honoratę bo akurat ona była w pracy. Oni sami są w kropce z tym programem i biorstwem bo sami nie wiedzą co im będzie wolno zagwarantować. Lista juz jest, nas też wpisali i będą się odzywać pod koniec czerwca. Fenotyp już mają także przynajmniej szukać mają zacząć wcześniej.

Mam zalecenie do histeroskopii ze względu na bardzo bolesny pierwszy transfer. Właśnie cytologie zrobię u nich przy następnej wizycie na nfz.
    Do jarzwka trafiłam z plamieniem i dal odrazu prolutex i brałam kilka miesięcy....

• mi.nu Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej girls, która miała podawane immunoglobuliny? Please do Was o info jak to ogarnąć? Co mam pisać w mailach do aptek? Macie jakiś przykładowy mail? Muszę to szybko ogarnąć bo mam nowy cykl, w poniedziałek 03.06 podpisujemy dokumenty do transferu z rządowym dofinansowaniem i jak wszystko dobrze pójdzie to w tym cyklu transfer.

Ona i On '84
    2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
    2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
    08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
    11.2017 II poronienie 9tc
    02.2019 III poronienie 8tc
    09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
    AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
    07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
    04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
    31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ