Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Cześć dziewczyny. Dowiadujcie się w swoich klinikach czy te wasze wizyty i przygotowania do transferu mogą być już z tego rządowego programu IVF. Dziś ogłosili placówki które będą realizowały program. Ja dziś miałam maila ze swojej kliniki i już mam termin wizyty na czerwiec.
    Od czerwca mają realizować program...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuśka_85 wrote:
    To fajny wynik! Ja wprawdzie korzystałam z dawcy nasienia a nie z komórki jajowej ale miałam podobny wynik bo finalnie 3 zarodki (tylko tyle dojrzałych jajek wyprodukowałam). I teraz jestem w drugiej ciąży ☺️ Mamy jeszcze 1 zarodek i obstawiam, że i on da nam ciążę w przyszłości. Teraz nie musisz się martwić co zrobić z nadmiarowymi zarodkami ;) Z tych co masz możesz mieć 2 dzieci. Nie wiem jak jest z komórkami jajowymi od dawczyń ale może istnieje opcja rezerwacji takiej komórki w razie „W”? U mnie tak z mężem zrobiliśmy, że mieliśmy rezerwację na nasienie od swojego dawcy na wypadek gdyby jednak transfery kolejnych zarodków się nie udały. Takie zabezpieczenie aby nasze dziecko miało w przyszłości rodzeństwo.
    Masz dokładanie tej samej klasy zarodki co ja te 2 co dały ci ciążę..na jesień wracam po 2 kruszynkę...a w zeszłym roku listopad urodził się 1 syn;-)

Natuśka_85 lubi tę wiadomość

• Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Zacznij od najsłabszej klasy...wtedy mniejsze rozczarowanie że nic nie wyszło...u mnie akurat 3bb mamy syna..podobne tej klasy zarodki nirpotrzrbuja idealnych matunkow do implantacji co te lepsze..jedyne co bym przy nich zrobiła nacięcie ah i emrioglue ja tak miałam i many bąbelka;-)

ehh to mi wyszły 4AA...nie wiem czy moja macica podoła stworzeniu takich dobrych warunków!😟
    dziękuje dziewczyny za miłe słowa, zobaczymy co czas przyniesie! ale jak się nie uda będe naprawde rozczarowana😟

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
    14.11 szpital, założony szew okrężny
    20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
  • monester Autorytet

Wysłany: 25 maja, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczyny, że ten wątek ma nowe osoby ;)
    Wiosnyfanka już ma synusia po tej stronie, teraz Nowa za kilka dni zostanie mamą.

mi.nu, glodia, Ylka, Elka198321, WiosnyFanka, Trinity_Nea, Marcelin@ lubią tę wiadomość

• Klaudersenn Ekspertka

Wysłany: 25 maja, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wiosnyfanka już ma synusia po tej stronie, teraz Nowa za kilka dni zostanie mamą.
    Cudowne wiadomości! Jejku jak to wszystko szybko zleciało 🙈🙈🙈🙈🙈🙈

monester, Elka198321 lubią tę wiadomość

preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 25 maja, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudersenn wrote:
    Cudowne wiadomości! Jejku jak to wszystko szybko zleciało 🙈🙈🙈🙈🙈🙈
    A Ty jak się czujesz ? Mam nadzieję że nie podzielisz naszego losu szpitalnego na końcówce

• Klaudersenn Ekspertka

Wysłany: 25 maja, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A Ty jak się czujesz ? Mam nadzieję że nie podzielisz naszego losu szpitalnego na końcówce
    A dziękuję, na razie czuje się dobrze chyba nie mam na co narzekać... oprócz upałów. W tygodniu mieliśmy 3 prenatalne wszystko jest ok mały ważył 1750g ułożony główka w dół, szyjka długa zamknięta, łożysko wysoko, także tylko się cieszyć. Ciąża zostanie na pewno rozwiązana wcześniej ze względu na cukrzycę ciazowa ale póki co jeszcze jest czas. Ps bardzo bym chciała rodzic naturalnie ( strasznie boję się cesarki 🙈) mam nadzieję że będzie mi to dane. Wyprawka gotowa zostało tylko spakować torbę do szpitala ale z tym się wstrzymuje bo mówię że jak się spakuje to zaraz pojadę 🤣🤣🤣

monester, Nowa na forum, glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 25 maja, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudersenn wrote:
    A dziękuję, na razie czuje się dobrze chyba nie mam na co narzekać... oprócz upałów. W tygodniu mieliśmy 3 prenatalne wszystko jest ok mały ważył 1750g ułożony główka w dół, szyjka długa zamknięta, łożysko wysoko, także tylko się cieszyć. Ciąża zostanie na pewno rozwiązana wcześniej ze względu na cukrzycę ciazowa ale póki co jeszcze jest czas. Ps bardzo bym chciała rodzic naturalnie ( strasznie boję się cesarki 🙈) mam nadzieję że będzie mi to dane. Wyprawka gotowa zostało tylko spakować torbę do szpitala ale z tym się wstrzymuje bo mówię że jak się spakuje to zaraz pojadę 🤣🤣🤣
    Spakuj od razu to może właśnie nie będzie potrzebna. Ja zwlekałam i nagle musiałam pakować na cito. wrzucalam co popadnie

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• mi.nu Ekspertka

Wysłany: 25 maja, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Od czerwca mają realizować program...
    Tak, program rządowy rusza 1 czerwca. Już jestem umówioną na badania infekcyjne na 1 czerwca i to już będzie z tego rządowego dofinansowania więc nie będę płacić. Dziś byłam na wymazie na chlamydie bo to się czeka 10 dni na wynik. Za to musiałam dziś zapłacić. 3 czerwca już mam wizytę z dofinansowania i na wtedy już są potrzebne wyniki badań infekcyjnych. Cieszę się bardzo że uda się podejść to kolejnego transferu z dofinansowaniem bo jak wszystkie tutaj wiemy koszty są ogromne.

Elka198321, Nowa na forum, glodia lubią tę wiadomość

Ona i On '84
    2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
    2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
    08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
    11.2017 II poronienie 9tc
    02.2019 III poronienie 8tc
    09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
    AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
    07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
    04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
    31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
  • glodia Autorytet

Wysłany: 25 maja, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Tak, program rządowy rusza 1 czerwca. Już jestem umówioną na badania infekcyjne na 1 czerwca i to już będzie z tego rządowego dofinansowania więc nie będę płacić. Dziś byłam na wymazie na chlamydie bo to się czeka 10 dni na wynik. Za to musiałam dziś zapłacić. 3 czerwca już mam wizytę z dofinansowania i na wtedy już są potrzebne wyniki badań infekcyjnych. Cieszę się bardzo że uda się podejść to kolejnego transferu z dofinansowaniem bo jak wszystkie tutaj wiemy koszty są ogromne.
    W której klinice jesteś?

• glodia Autorytet

Wysłany: 25 maja, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    WiosnyFanka, Saimi chwalcie się ! Która jeszcze urodziła?

• monester Autorytet

Wysłany: 25 maja, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    WiosnyFanka, Saimi chwalcie się ! Która jeszcze urodziła?
    Wiecie co, wychodzi na to, że żadna z nas nie dała rady donosić ciąży. Mati pisała na innym wątku, że też już się synuś pospieszył i przyszedł na świat w 27 tygodniu.

• glodia Autorytet

Wysłany: 25 maja, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wiecie co, wychodzi na to, że żadna z nas nie dała rady donosić ciąży. Mati pisała na innym wątku, że też już się synuś pospieszył i przyszedł na świat w 27 tygodniu.
    Ciekawe...czy to zbieg okoliczności, kwestia starszego wieku ? U Mati i małego wszystko ok?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudersenn wrote:
    Kochana cesarka to nic strasznego...ale wiadomo skalpel...plusem jest ze bale się niemęczy....potem trzeba to ta ranem przemywać ale naprawdę nic strasznego...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja niunia w 39 tygodniu skonczonym miałam cc. Tyle że leżałam plackiem cała ciążę...Na l4 bo było ryzyko że poronie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 21:52

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Coś mnie ominęło, muszę prześledzić wątek. Wiadomo czy wszystko w porządku?

event.png[/url]
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 25 maja, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Coś mnie ominęło, muszę prześledzić wątek. Wiadomo czy wszystko w porządku?
    Jak na ten tc jest dobrze, trzeba trzymać kciuki żeby nadal tak było. Mati pisała, że zdążyła dostać sterydy ma płuca. Przed nimi jeszcze długa droga 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀✊✊✊✊

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 25 maja, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Ciekawe...czy to zbieg okoliczności, kwestia starszego wieku ? U Mati i małego wszystko ok?
    Każda z nas miała inny powód . Niewydolność łożyska, skrócenie szyjki, odpłynięcie wód, samoistna akcja porodowa, czy też łożysko przodujace. Prawda jest taka że gdybym ja prowadziła ciążę u jakiegoś powiatowego lekarza to nawet pewnie by nie wychwycił nieprawidłowości w przepływach i nie byłoby cięcia przedwczesnego. Po naszych przejściach dobry lekarz to podstawa.

Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Każda z nas miała inny powód . Niewydolność łożyska, skrócenie szyjki, odpłynięcie wód, samoistna akcja porodowa, czy też łożysko przodujace. Prawda jest taka że gdybym ja prowadziła ciążę u jakiegoś powiatowego lekarza to nawet pewnie by nie wychwycił nieprawidłowości w przepływach i nie byłoby cięcia przedwczesnego. Po naszych przejściach dobry lekarz to podstawa.
    To prawda komfort psychiczny że jesteś zaopiekowana to podstawa...Ja bałam się porodu naturalnego że mi jeszcze z kręgosłupem się coś zesra bo jestem po operacji dodatkowo niedarowwlabym bym sobie ze coś małemu przy porodzie mogłoby nie tak...a mamy przypadek w rodzinie że dziecko jest niepełnosprawne przez poród...

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 26 maja, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kronikarskiego obowiązku melduję, że mój synuś urodził się przez nagłe CC 16 maja (35+5). Jednego dnia wizyta kontrolna u lekarza prowadzącego - wszystko idelanie, a kilka godzin później zaczęły odchodzić w wody. W szpitalu udało się przeciągnąć jeszcze o tydzień Młodego w brzuchu, ale to wszystko co udało się lekarzom zrobić. Dziękuję losowi za ten dar i za możliwość doświadczenia bycia mamą. Dziękuję za możliwość życia w czasach, w których możliwa była AK.

Wszystkim dziewczynom, których Maluchy są już po tej stronie brzucha - dużo zdrowia dla Was i Waszych pociech. Wszystkim, które czekają na rozwiązanie - cieszcie się każdym dniem ciąży, nigdy nie wiadomo czy przypadkiem nie zakończy się ona wcześniej niż zakładamy. A wszystkim tym, które są w trakcie procedury lub stoją przed podjęciem decyzji o AK - nie zastanawiajcie się, to nie tylko trudna, ale i najpiękniejsza przygoda jakiej można w życiu doświadczyć (moim subiektywnym zdaniem).

monester, Nowa na forum, Klaudersenn, Giosiek, Hope_89, Saimi, mi.nu, Magdus46, Elka198321, Ylka, Trinity_Nea, glodia, Marcelin@ lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ