Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Frankfurterka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moja beta po kolejnym transferze negatywna. Mamy jeszcze jeden embrion zamrożony w Novum (5.1.1, taki jak ten z którego właśnie nie ma ciazy) ale jesteśmy tak niezadowoleni z tego miejsca że zastanawiam czy jest sens probowac z ostatnia blastka I wydać kolejne 7.000 czy spróbować w innej klinice. Tylko wtedy będziemy zaczynać wszystko od zera. Mamy już 44 lata i właściwie ostatni rok na zajscie w ciaze zanim macica się zestarzeje już zupełnie. Co byście mi doradziły w takiej sytuacji. Za wszyskomplacimy komercyjnie więc ewentualne dopłaty nie są przeszkodą wyznacznikiem.

Pamiętam że jedna z dziewczyn tutaj na forum zmieniła klinikę po niepowodzeniu z KD. I w inne się udało.

Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.

5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
    KD: 02.2024
    VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
    VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
    VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:
    Hej dziewczyny moja beta po kolejnym transferze negatywna. Mamy jeszcze jeden embrion zamrożony w Novum (5.1.1, taki jak ten z którego właśnie nie ma ciazy) ale jesteśmy tak niezadowoleni z tego miejsca że zastanawiam czy jest sens probowac z ostatnia blastka I wydać kolejne 7.000 czy spróbować w innej klinice. Tylko wtedy będziemy zaczynać wszystko od zera. Mamy już 44 lata i właściwie ostatni rok na zajscie w ciaze zanim macica się zestarzeje już zupełnie. Co byście mi doradziły w takiej sytuacji. Za wszyskomplacimy komercyjnie więc ewentualne dopłaty nie są przeszkodą wyznacznikiem.

Pamiętam że jedna z dziewczyn tutaj na forum zmieniła klinikę po niepowodzeniu z KD. I w inne się udało.
    Ale teraz łapiesz się na program rządowy jeśli byś zdecydowała na kd .
    Ja zmieniłam wcześniej był invimed ,Novum i potem przenieśliśmy do Invicta. 1 transfer z kd udany.
    My we wrześniu wracamy po rodzeństwo

Wysłany: 13 sierpnia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie lapie na program rzadowy bo nie mieszkam w PL i nie mam tu ubezpieczenia. Niestety KD nie mozemy zrobic w Niemczech. :)

Czy reprofit moze wspolpracuje z jakims lokalnymi klinikam czy po wszystko trzeba jezdzic do nich?

Znajoma para robila KD w hiszpanii i oni jechali tam tylko na transfer, cala reszte zalatwiali na miejscu.

Rozumiem ze KD robilas tylko w Invicta, w pozstalych probowalas na wlasnych komorkach?

VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterko tyle kosztuje transfer w Novum ??? Ja bym dała szansę tej blastce bo ładna tylko zmieniła coś może do transferu?

• glodia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:

Kiedyś byłam na konsultacji w Płocku, w klinice Gravita, mieli taką opcję - adopcja zarodka z Czech, oni prowadzili monitoring, jechałaś tylko raz na transfer. Może mają już taką opcję z komórką?
    Poza tym Frankfurterka - czy Ty robiłaś biopsję endometrium? Stany zapalane często uniemożliwiają zagnieżdżenie zarodka. Teraz jest też nowy trend - badanie bakterii, pasożytów i stanu jelit. Są głosy mówiące o przechodzeniu bakterii z jelita grubego do macicy, które również mogą być odpowiedzialne za niepowodzenia. Nie wiem, czy to koleje szukanie po omacku, czy faktycznie mają jakieś dowody na to, ale wiem, że w niektórych szpitalach pojawiły się ankiety do wypełnienia przy poronieniach i są tam pytanie o jelita.

Frankfurterka lubi tę wiadomość

• Lusille Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:
    Ja sie nie lapie na program rzadowy bo nie mieszkam w PL i nie mam tu ubezpieczenia. Niestety KD nie mozemy zrobic w Niemczech. :)

Czy reprofit moze wspolpracuje z jakims lokalnymi klinikam czy po wszystko trzeba jezdzic do nich?

Znajoma para robila KD w hiszpanii i oni jechali tam tylko na transfer, cala reszte zalatwiali na miejscu.

Rozumiem ze KD robilas tylko w Invicta, w pozstalych probowalas na wlasnych komorkach?
    Mogę zapytać ile zarodków udało się wam uzyskać z KD?

Naturals 03.2023 💔
    I IVF 07.2024 ❌
    II IVF 09.2024 ❌
    III IVF 11.2024 ❄️
    FET 12.2024 🤔
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:

Bardzo mi przykro, że się nie udało :-(

Byłam w podobnej sytuacji do Twojej. Po kolejnej porażce w jednej z polskich klinik zdecydowaliśmy, że pomimo tego że jeszcze mamy tam zarodki to próbujemy z nową procedurą w nowym miejscu. Czulam się tam totalnie niezaopiekowana, nie było mozliwosci by przebadac pozostałe zarodki. Czułam w środku, że to nie jest miejsce dla nas.

Po zmianie kliniki udał się pierwszy transfer.

Rób jak czujesz i ufaj swojej intuicji.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:

Przy KD w Reprofit jedziesz do nich tylko na transfer, a partner dodatkowo na oddanie nasienia.

Wszystkie monitoringi, USG itd. robisz u swojego lekarza, a im wysyłasz tylko wyniki. Kontakt mailowy wzorowy, w razie nagłych wypadków mają hotline czynną 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu. Koordynatorki mówią płynnie po polsku i te, z którymi miałam do czynienia w PL nie dorastają im do pięt. Pierwsza wizyta jest online i bezpłatna. Dawczynię dobrali nam na pierwszej wizycie.

Jestem totalnie zachwycona ich standardami i polecam z całego serca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 11:05

Frankfurterka, Nefertiti89 lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png

Wysłany: 13 sierpnia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Frankfurterko tyle kosztuje transfer w Novum ??? Ja bym dała szansę tej blastce bo ładna tylko zmieniła coś może do transferu?

Właśnie problem w tym ze w novum niczego nie zmieniają. Jutro wieczorem mam rozmowę z lekarka wiec dowiem sie jak ona to widzi.

I tak tyle nas kosztował ten transfer. Plus obowiązkowe badania za 1.5 tysia

Wysłany: 13 sierpnia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Kiedyś byłam na konsultacji w Płocku, w klinice Gravita, mieli taką opcję - adopcja zarodka z Czech, oni prowadzili monitoring, jechałaś tylko raz na transfer. Może mają już taką opcję z komórką?
    Poza tym Frankfurterka - czy Ty robiłaś biopsję endometrium? Stany zapalane często uniemożliwiają zagnieżdżenie zarodka. Teraz jest też nowy trend - badanie bakterii, pasożytów i stanu jelit. Są głosy mówiące o przechodzeniu bakterii z jelita grubego do macicy, które również mogą być odpowiedzialne za niepowodzenia. Nie wiem, czy to koleje szukanie po omacku, czy faktycznie mają jakieś dowody na to, ale wiem, że w niektórych szpitalach pojawiły się ankiety do wypełnienia przy poronieniach i są tam pytanie o jelita.

Tak robiłam biopsje nawet dwa razy. Ostatnio w lipcu przed rransferem i wszystko było ok.

Ciekawe co piszesz o jelitach. Czy można tonzbadac na własną rękę?

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Już masz 30 tydzień ♥️ ale leci. Jak się czujesz?

Jak złoto - będę tęsknić za byciem w ciąży 🙈😂 Żadnych większych problemów (wiadomo ciężko człowiekowi i gorąco ale to żaden ból). A już za chwilę się zobaczymy 👶🏻

glodia, Frankfurterka, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    A możesz napisać jaki miałaś zestaw leków?

Cyclo 3x1, duphaston 3x1 i Prolutex 1x1 od dnia transferu

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️

Wysłany: 13 sierpnia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Przy KD w Reprofit jedziesz do nich tylko na transfer, a partner dodatkowo na oddanie nasienia.

Wszystkie monitoringi, USG itd. robisz u swojego lekarza, a im wysyłasz tylko wyniki. Kontakt mailowy wzorowy, w razie nagłych wypadków mają hotline czynną 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu. Koordynatorki mówią płynnie po polsku i nie dorastają do pięt tym, z którymi ja miałam do czynienia w PL. Pierwsza wizyta jest online i bezpłatna. Dawczynię dobrali nam na pierwszej wizycie.

Tak czytajac to forum od pol roku skłaniam sie właśnie do Reprofit. Czytalm tez gdzies statystyke udanych ciaz z KD wg. Krajow i czechy byly chyba drugie po hiszpanii.

Wysłany: 13 sierpnia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Wszystkie monitoringi, USG itd. robisz u swojego lekarza, a im wysyłasz tylko wyniki. Kontakt mailowy wzorowy, w razie nagłych wypadków mają hotline czynną 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu. Koordynatorki mówią płynnie po polsku i te, z którymi miałam do czynienia w PL nie dorastają im do pięt. Pierwsza wizyta jest online i bezpłatna. Dawczynię dobrali nam na pierwszej wizycie.

A powiedz mi jeszcze tennudany transfer był e Reprofit?

• glodia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:
    Tak robiłam biopsje nawet dwa razy. Ostatnio w lipcu przed rransferem i wszystko było ok.

Ciekawe co piszesz o jelitach. Czy można tonzbadac na własną rękę?
    Myślę, że tak. Potrzebne tylko porządne laboratorium, które robi posiewy.
    Gdybyś chciała, żeby ktoś Cię pokierował, to polecam Marcina Ostaszewskiego (poleciła mi go Emily, której bardzo dziękuję za to) - analizuje stare badania, nawet z kilku lat, zleca nowe, układa suplementacje. https://marcinostaszewski.com/

A poza tym podpisuje się pod słowami WiosnyFanki, jak intuicja mówi nie, to lepiej znaleźć nowe miejsce.

Frankfurterka, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Cyclo 3x1, duphaston 3x1 i Prolutex 1x1 od dnia transferu
    dziękuję

Wysłany: 13 sierpnia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Myślę, że tak. Potrzebne tylko porządne laboratorium, które robi posiewy.
    Gdybyś chciała, żeby ktoś Cię pokierował, to polecam Marcina Ostaszewskiego (poleciła mi go Emily, której bardzo dziękuję za to) - analizuje stare badania, nawet z kilku lat, zleca nowe, układa suplementacje. https://marcinostaszewski.com/

A poza tym podpisuje się pod słowami WiosnyFanki, jak intuicja mówi nie, to lepiej znaleźć nowe miejsce.

Super dzięki poczytam sobie, może to cos pomoże.

I umawiam kosultacje z Reprofit. Cokolwiek zdecydujemy dobrze miec przeglad mozliwosci.

WiosnyFanka, glodia, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:
    A powiedz mi jeszcze tennudany transfer był e Reprofit?

Tak :-)

Frankfurterka lubi tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png

Wysłany: 13 sierpnia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziemi dziewczyny za rady i wsparcie.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

• Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:
    Dziemi dziewczyny za rady i wsparcie.

Ja też polecam reprofit. Udał nam się 3 transfer. Cudowny kontakt z koordynatorka. Odpisuje bardzo szybko, a czasami zdarzało mi się zadawać dużo pytań. Atmosfera na miejscu też na duży plus. Czułam się bardzo swobodnie 🙂 Doktor Rakosova przed trzecim transferem zaproponowała różne rozwiązania, żeby coś zmienić.

Frankfurterka, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ