In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny moja beta po kolejnym transferze negatywna. Mamy jeszcze jeden embrion zamrożony w Novum (5.1.1, taki jak ten z którego właśnie nie ma ciazy) ale jesteśmy tak niezadowoleni z tego miejsca że zastanawiam czy jest sens probowac z ostatnia blastka I wydać kolejne 7.000 czy spróbować w innej klinice. Tylko wtedy będziemy zaczynać wszystko od zera. Mamy już 44 lata i właściwie ostatni rok na zajscie w ciaze zanim macica się zestarzeje już zupełnie. Co byście mi doradziły w takiej sytuacji. Za wszyskomplacimy komercyjnie więc ewentualne dopłaty nie są przeszkodą wyznacznikiem.
Pamiętam że jedna z dziewczyn tutaj na forum zmieniła klinikę po niepowodzeniu z KD. I w inne się udało.
Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
KD: 02.2024
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2 -
Frankfurterka wrote:Hej dziewczyny moja beta po kolejnym transferze negatywna. Mamy jeszcze jeden embrion zamrożony w Novum (5.1.1, taki jak ten z którego właśnie nie ma ciazy) ale jesteśmy tak niezadowoleni z tego miejsca że zastanawiam czy jest sens probowac z ostatnia blastka I wydać kolejne 7.000 czy spróbować w innej klinice. Tylko wtedy będziemy zaczynać wszystko od zera. Mamy już 44 lata i właściwie ostatni rok na zajscie w ciaze zanim macica się zestarzeje już zupełnie. Co byście mi doradziły w takiej sytuacji. Za wszyskomplacimy komercyjnie więc ewentualne dopłaty nie są przeszkodą wyznacznikiem.
Pamiętam że jedna z dziewczyn tutaj na forum zmieniła klinikę po niepowodzeniu z KD. I w inne się udało.
Ja zmieniłam wcześniej był invimed ,Novum i potem przenieśliśmy do Invicta. 1 transfer z kd udany.
My we wrześniu wracamy po rodzeństwo -
Ja sie nie lapie na program rzadowy bo nie mieszkam w PL i nie mam tu ubezpieczenia. Niestety KD nie mozemy zrobic w Niemczech.
Czy reprofit moze wspolpracuje z jakims lokalnymi klinikam czy po wszystko trzeba jezdzic do nich?
Znajoma para robila KD w hiszpanii i oni jechali tam tylko na transfer, cala reszte zalatwiali na miejscu.
Rozumiem ze KD robilas tylko w Invicta, w pozstalych probowalas na wlasnych komorkach?Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
Frankfurterka wrote:Hej dziewczyny moja beta po kolejnym transferze negatywna. Mamy jeszcze jeden embrion zamrożony w Novum (5.1.1, taki jak ten z którego właśnie nie ma ciazy) ale jesteśmy tak niezadowoleni z tego miejsca że zastanawiam czy jest sens probowac z ostatnia blastka I wydać kolejne 7.000 czy spróbować w innej klinice. Tylko wtedy będziemy zaczynać wszystko od zera. Mamy już 44 lata i właściwie ostatni rok na zajscie w ciaze zanim macica się zestarzeje już zupełnie. Co byście mi doradziły w takiej sytuacji. Za wszyskomplacimy komercyjnie więc ewentualne dopłaty nie są przeszkodą wyznacznikiem.
Poza tym Frankfurterka - czy Ty robiłaś biopsję endometrium? Stany zapalane często uniemożliwiają zagnieżdżenie zarodka. Teraz jest też nowy trend - badanie bakterii, pasożytów i stanu jelit. Są głosy mówiące o przechodzeniu bakterii z jelita grubego do macicy, które również mogą być odpowiedzialne za niepowodzenia. Nie wiem, czy to koleje szukanie po omacku, czy faktycznie mają jakieś dowody na to, ale wiem, że w niektórych szpitalach pojawiły się ankiety do wypełnienia przy poronieniach i są tam pytanie o jelita.Frankfurterka lubi tę wiadomość
-
Frankfurterka wrote:Ja sie nie lapie na program rzadowy bo nie mieszkam w PL i nie mam tu ubezpieczenia. Niestety KD nie mozemy zrobic w Niemczech.
Czy reprofit moze wspolpracuje z jakims lokalnymi klinikam czy po wszystko trzeba jezdzic do nich?
Znajoma para robila KD w hiszpanii i oni jechali tam tylko na transfer, cala reszte zalatwiali na miejscu.
Rozumiem ze KD robilas tylko w Invicta, w pozstalych probowalas na wlasnych komorkach?Naturals 03.2023 💔
I IVF 07.2024 ❌
II IVF 09.2024 ❌
III IVF 11.2024 ❄️
FET 12.2024 🤔 -
Bardzo mi przykro, że się nie udało
Byłam w podobnej sytuacji do Twojej. Po kolejnej porażce w jednej z polskich klinik zdecydowaliśmy, że pomimo tego że jeszcze mamy tam zarodki to próbujemy z nową procedurą w nowym miejscu. Czulam się tam totalnie niezaopiekowana, nie było mozliwosci by przebadac pozostałe zarodki. Czułam w środku, że to nie jest miejsce dla nas.
Po zmianie kliniki udał się pierwszy transfer.
Rób jak czujesz i ufaj swojej intuicji.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Frankfurterka wrote:Ja sie nie lapie na program rzadowy bo nie mieszkam w PL i nie mam tu ubezpieczenia. Niestety KD nie mozemy zrobic w Niemczech.
Rozumiem ze KD robilas tylko w Invicta, w pozstalych probowalas na wlasnych komorkach?
Przy KD w Reprofit jedziesz do nich tylko na transfer, a partner dodatkowo na oddanie nasienia.
Wszystkie monitoringi, USG itd. robisz u swojego lekarza, a im wysyłasz tylko wyniki. Kontakt mailowy wzorowy, w razie nagłych wypadków mają hotline czynną 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu. Koordynatorki mówią płynnie po polsku i te, z którymi miałam do czynienia w PL nie dorastają im do pięt. Pierwsza wizyta jest online i bezpłatna. Dawczynię dobrali nam na pierwszej wizycie.
Jestem totalnie zachwycona ich standardami i polecam z całego serca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 11:05
Frankfurterka, Nefertiti89 lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
monester wrote:Frankfurterko tyle kosztuje transfer w Novum ??? Ja bym dała szansę tej blastce bo ładna tylko zmieniła coś może do transferu?
Właśnie problem w tym ze w novum niczego nie zmieniają. Jutro wieczorem mam rozmowę z lekarka wiec dowiem sie jak ona to widzi.
I tak tyle nas kosztował ten transfer. Plus obowiązkowe badania za 1.5 tysiaEverything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
glodia wrote:Kiedyś byłam na konsultacji w Płocku, w klinice Gravita, mieli taką opcję - adopcja zarodka z Czech, oni prowadzili monitoring, jechałaś tylko raz na transfer. Może mają już taką opcję z komórką?
Poza tym Frankfurterka - czy Ty robiłaś biopsję endometrium? Stany zapalane często uniemożliwiają zagnieżdżenie zarodka. Teraz jest też nowy trend - badanie bakterii, pasożytów i stanu jelit. Są głosy mówiące o przechodzeniu bakterii z jelita grubego do macicy, które również mogą być odpowiedzialne za niepowodzenia. Nie wiem, czy to koleje szukanie po omacku, czy faktycznie mają jakieś dowody na to, ale wiem, że w niektórych szpitalach pojawiły się ankiety do wypełnienia przy poronieniach i są tam pytanie o jelita.
Tak robiłam biopsje nawet dwa razy. Ostatnio w lipcu przed rransferem i wszystko było ok.
Ciekawe co piszesz o jelitach. Czy można tonzbadac na własną rękę?Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
monester wrote:Już masz 30 tydzień ♥️ ale leci. Jak się czujesz?
Jak złoto - będę tęsknić za byciem w ciąży 🙈😂 Żadnych większych problemów (wiadomo ciężko człowiekowi i gorąco ale to żaden ból). A już za chwilę się zobaczymy 👶🏻glodia, Frankfurterka, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
glodia wrote:A możesz napisać jaki miałaś zestaw leków?
Cyclo 3x1, duphaston 3x1 i Prolutex 1x1 od dnia transferuOn (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
WiosnyFanka wrote:Przy KD w Reprofit jedziesz do nich tylko na transfer, a partner dodatkowo na oddanie nasienia.
Wszystkie monitoringi, USG itd. robisz u swojego lekarza, a im wysyłasz tylko wyniki. Kontakt mailowy wzorowy, w razie nagłych wypadków mają hotline czynną 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu. Koordynatorki mówią płynnie po polsku i nie dorastają do pięt tym, z którymi ja miałam do czynienia w PL. Pierwsza wizyta jest online i bezpłatna. Dawczynię dobrali nam na pierwszej wizycie.
Jestem totalnie zachwycona ich standardami i polecam z całego serca.
Tak czytajac to forum od pol roku skłaniam sie właśnie do Reprofit. Czytalm tez gdzies statystyke udanych ciaz z KD wg. Krajow i czechy byly chyba drugie po hiszpanii.
WiosnyFanka wrote:Przy KD w Reprofit jedziesz do nich tylko na transfer, a partner dodatkowo na oddanie nasienia.
Wszystkie monitoringi, USG itd. robisz u swojego lekarza, a im wysyłasz tylko wyniki. Kontakt mailowy wzorowy, w razie nagłych wypadków mają hotline czynną 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu. Koordynatorki mówią płynnie po polsku i te, z którymi miałam do czynienia w PL nie dorastają im do pięt. Pierwsza wizyta jest online i bezpłatna. Dawczynię dobrali nam na pierwszej wizycie.
Jestem totalnie zachwycona ich standardami i polecam z całego serca.
A powiedz mi jeszcze tennudany transfer był e Reprofit?Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
Frankfurterka wrote:Tak robiłam biopsje nawet dwa razy. Ostatnio w lipcu przed rransferem i wszystko było ok.
Ciekawe co piszesz o jelitach. Czy można tonzbadac na własną rękę?
Gdybyś chciała, żeby ktoś Cię pokierował, to polecam Marcina Ostaszewskiego (poleciła mi go Emily, której bardzo dziękuję za to) - analizuje stare badania, nawet z kilku lat, zleca nowe, układa suplementacje. https://marcinostaszewski.com/
A poza tym podpisuje się pod słowami WiosnyFanki, jak intuicja mówi nie, to lepiej znaleźć nowe miejsce.Frankfurterka, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
glodia wrote:Myślę, że tak. Potrzebne tylko porządne laboratorium, które robi posiewy.
Gdybyś chciała, żeby ktoś Cię pokierował, to polecam Marcina Ostaszewskiego (poleciła mi go Emily, której bardzo dziękuję za to) - analizuje stare badania, nawet z kilku lat, zleca nowe, układa suplementacje. https://marcinostaszewski.com/
A poza tym podpisuje się pod słowami WiosnyFanki, jak intuicja mówi nie, to lepiej znaleźć nowe miejsce.
Super dzięki poczytam sobie, może to cos pomoże.
I umawiam kosultacje z Reprofit. Cokolwiek zdecydujemy dobrze miec przeglad mozliwosci.
WiosnyFanka, glodia, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Frankfurterka wrote:A powiedz mi jeszcze tennudany transfer był e Reprofit?
TakFrankfurterka lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
-
Dziemi dziewczyny za rady i wsparcie.
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
Frankfurterka wrote:Dziemi dziewczyny za rady i wsparcie.
Ja też polecam reprofit. Udał nam się 3 transfer. Cudowny kontakt z koordynatorka. Odpisuje bardzo szybko, a czasami zdarzało mi się zadawać dużo pytań. Atmosfera na miejscu też na duży plus. Czułam się bardzo swobodnie 🙂 Doktor Rakosova przed trzecim transferem zaproponowała różne rozwiązania, żeby coś zmienić.Frankfurterka, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml