In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Czemu aż do 5 ? A jaki masz poziom NK? Bo intraoipid jest na podwyższone nk oraz jak ten współczynnik bodajże cd4/cd8 jest za wysoki. I to akurat zbija. Chociaż ja do udanego transferu - który był piątym z kolei - akurat nie miałam intraoipidu. A miałam do kilku poprzednich . Jednak jadłam omega 3 od kilku poprzedzających miesięcy i obniżyły się wartości NK. Encorton też brałam do każdego transferu i accofil. Także pomimo obstawy nie udało się wiele transferów. Podeszłam na cyklu naturalnym i pyklo.
Komórki NK 28% tylko robiłam badanie kilka miesięcy temu, teraz zupełnie inaczej podchodzę do transferu z KD, bardziej na luzie i badań nie powtarzałam, tym bardziej, że lekarz generalnie uznał to za zabobony 🥴
Cykl transferowy u mnie też ma być naturalny -
Frankfurterka wrote:Magne na skurcze?
TakFrankfurterka lubi tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Paulijana wrote:Cześć, spokojnie. To zwykła rozmowa, my mieliśmy jedno pytanie o nasza historię. Bardzo miło k sprawnie poszło.
Dziewczyny ja mam do Was prośbę o radę. Odwołując się do Waszych doświadczeń czy warto próbować z wlewami z intralipidu?
Ja mam zalecenia od immunologa ale lekarz powiedział nam, że nie ma naukowego potwierdzenia, że to działa. Raczej magia i fart. Koszty są nie małe i trzeba to powtarzać w razie powodzenia transferu do 5 miesiaca ciaży. Nie wiem czy próbować. Lekarz pozostawia nam decyzję. Mam też encorton w zalecenia i raczej wolałabym z niego skorzystać.
U mnie dopiero transfer z intralipidem się udał, ale może to tylko przypadek. Mi lekarz zlecił wlewy do 12 tygodnia ciąży. Ciekawe dlaczego u Ciebie aż do 5 miesiąca 🤔
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Giosiek wrote:Frankfurterka, ja też polecam Reprofit.
Dzięki nim zostałam mamą po ponad 11 latach starań.
Też mieszkamy w Niemczech i z powodu bliższej odległości wybraliśmy ich oddział w Brno. Byłam pod opieką szefa kliniki doktora Otevrel. Serdecznie go polecam!
Jeśli dobrze pamiętam, to Twój mąż nie jest Polakiem? Możecie wybrać niemieckojęzyczną koordynatorkę 😉
Tak, jak już dziewczyny tutaj pisały, do kliniki jedzie się dwa razy - na oddanie nasienia i na transfer. Pierwsza konsultacja online. Wszystkie wizyty, konsultacje itd są już w cenie procedury.
Ja badania przed transferem robiłam u mojego gina i wysyłałam zdjęcia usg koordynatorce. Nie ma potrzeby być pod opieką innej współpracującej z nimi kliniki.
PS. Jestem zaskoczona kosztem transferu. Ja płaciłam w Reprofit w tamtym roku 570 €, czyli około 2600 zł.
Edit: Pierwszą procedurę z KD miałam w Eurofertil. Niestety z 4 zarodków udało się uzyskać jedynie ciążę biochemiczną i ciążę, którą poroniłam już po badaniach prenatalnych (i po teście Nipt).
Zmieniliśmy klinikę i udał się drugi transfer w Reprofit (pierwszy zakończył się cb).
Dzieki Giosiek za informacje. Niemieckojezyczna korodynatorka bylaby super. Nam nawet anglojezyczni ludzie wystarcza tylko zeby naprawde mowili po angielsku
A jakies dodatkow badania robilase De? Onintutaj niechetnie podchodza do niektorych badan o jakich czytam w Pl.
I gdzie mieszkasz e DE jezeli to nie tajmnica? Pytam bo szukam nowego ginaEverything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
KD: 02.2024
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2 -
Giosiek wrote:Frankfurterka, ja też polecam Reprofit.
Dzięki nim zostałam mamą po ponad 11 latach starań.
Też mieszkamy w Niemczech i z powodu bliższej odległości wybraliśmy ich oddział w Brno. Byłam pod opieką szefa kliniki doktora Otevrel. Serdecznie go polecam!
Jeśli dobrze pamiętam, to Twój mąż nie jest Polakiem? Możecie wybrać niemieckojęzyczną koordynatorkę 😉
Tak, jak już dziewczyny tutaj pisały, do kliniki jedzie się dwa razy - na oddanie nasienia i na transfer. Pierwsza konsultacja online. Wszystkie wizyty, konsultacje itd są już w cenie procedury.
Ja badania przed transferem robiłam u mojego gina i wysyłałam zdjęcia usg koordynatorce. Nie ma potrzeby być pod opieką innej współpracującej z nimi kliniki.
PS. Jestem zaskoczona kosztem transferu. Ja płaciłam w Reprofit w tamtym roku 570 €, czyli około 2600 zł.
Edit: Pierwszą procedurę z KD miałam w Eurofertil. Niestety z 4 zarodków udało się uzyskać jedynie ciążę biochemiczną i ciążę, którą poroniłam już po badaniach prenatalnych (i po teście Nipt).
Zmieniliśmy klinikę i udał się drugi transfer w Reprofit (pierwszy zakończył się cb). -
WiosnyFanka wrote:Zdecydowanie warto. Koszt wcale nie jest taki duży (w porównaniu np. do immunoglobulin), spokojnie znajdziesz za jakieś 600zł za wlew.
-
Ceny za wlew intralipidu wahają się od 200 zł (np vigor point) do podobno nawet ponad 1000 zł (invicta) 😱
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Nowa na forum wrote:To chyba sporo podrożało, ja miałam raz, przy nieudanym transferze jesienią 2022 r i płaciłam wtedy 250zl
Zależy od miejsca.
Ja płaciłam w Warszawie w City Clinic właśnie coś około 600zł. To było jakieś 1.5 roku temu.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Frankfurterka wrote:Dzieki Giosiek za informacje. Niemieckojezyczna korodynatorka bylaby super. Nam nawet anglojezyczni ludzie wystarcza tylko zeby naprawde mowili po angielsku
A jakies dodatkow badania robilase De? Onintutaj niechetnie podchodza do niektorych badan o jakich czytam w Pl.
I gdzie mieszkasz e DE jezeli to nie tajmnica? Pytam bo szukam nowego gina
Praktycznie wszystkie badania do ivf robiłam w Niemczech. Po nieudanych podejściach zmieniałam klinikę i wtedy „naciągałam” tę nową na dodatkowe badania. W sumie zaliczyłam 3 kliniki w mojej okolicy, które zbadały praktycznie wszystko poza immunologią (nie widzieli u mnie podstaw). Po transferze 5 zarodka z KD byłam na konsultacji u Paśnika. Miałam już u nich umówiony termin na zrobienie zleconych przez niego badań. Mój mąż nie jest jednak fanem „grzebania” w immunologii i namówił mnie na jeszcze jeden transfer bez badań. Mieliśmy już wtedy wyniki PGT i wszystkie wysłane do badań zarodki były zdrowe, więc zgodziłam się zaryzykować (pierwszy transfer był świeży z nieprzebadanym zarodkiem). Ten transfer się powiódł, także ostatecznie immunologii nie zbadałam. Nie miałam też żadnych leków immuno podanych na wszelki wypadek.
Obawiam się, że mieszkam daleko od Ciebie, bo w Niedersachsen 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 11:06
Frankfurterka lubi tę wiadomość
-
NowaOczekujaca wrote:Cześć. Powiedz mi wiadomo było co było powodem poronienia po badaniach prenatalnych ? Coś wyszło nie tak ? Przepraszam że pytam ale jestem w tym samym czasie i trochę się zmartwiłam.
Niestety nie dowiedziałam się co było powodem poronienia. Badania prenatalne, jak i genetyczne (robiłam fetalis) wyszły w porządku. Poroniłam w szpitalu (poronienie zatrzymane) i na moją prośbę wysyłali materiał do badania. Niestety one też nie wskazały przyczyny.
Przyznaję, że to był dla mnie duży cios. Czekałam do badań prenatalnych, by obwieścić światu dobrą nowinę. Myślałam, że jestem już na bezpiecznym etapie i nic złego nie może się wydarzyć.
Dlatego w ciąży z córką powiedziałam światu o ciąży dopiero po badaniach połówkowych. Mogłam sobie na to pozwolić, bo dopiero po 20 tc mój brzuch zaczął się zaokrąglać 😊 -
Giosiek wrote:Niestety nie dowiedziałam się co było powodem poronienia. Badania prenatalne, jak i genetyczne (robiłam fetalis) wyszły w porządku. Poroniłam w szpitalu (poronienie zatrzymane) i na moją prośbę wysyłali materiał do badania. Niestety one też nie wskazały przyczyny.
Przyznaję, że to był dla mnie duży cios. Czekałam do badań prenatalnych, by obwieścić światu dobrą nowinę. Myślałam, że jestem już na bezpiecznym etapie i nic złego nie może się wydarzyć.
Dlatego w ciąży z córką powiedziałam światu o ciąży dopiero po badaniach połówkowych. Mogłam sobie na to pozwolić, bo dopiero po 20 tc mój brzuch zaczął się zaokrąglać 😊 -
Człowiek myśli, że po prenatalnych już może zacząć się cieszyć, a tu na każdym etapie może się coś wydarzyć 😔
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Paulijana wrote:Cześć, spokojnie. To zwykła rozmowa, my mieliśmy jedno pytanie o nasza historię. Bardzo miło k sprawnie poszło.
Dziewczyny ja mam do Was prośbę o radę. Odwołując się do Waszych doświadczeń czy warto próbować z wlewami z intralipidu?
Ja mam zalecenia od immunologa ale lekarz powiedział nam, że nie ma naukowego potwierdzenia, że to działa. Raczej magia i fart. Koszty są nie małe i trzeba to powtarzać w razie powodzenia transferu do 5 miesiaca ciaży. Nie wiem czy próbować. Lekarz pozostawia nam decyzję. Mam też encorton w zalecenia i raczej wolałabym z niego skorzystać.Paulijana lubi tę wiadomość
Ona i On '84
2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
11.2017 II poronienie 9tc
02.2019 III poronienie 8tc
09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane -
Nefertiti89 wrote:Pamiętam, że pisałyście kiedyś o testach genetycznych. Niestety nie mogę teraz odnaleźć, a wtedy jeszcze mnie to nie dotyczyło. Czy któraś z Was robiła nifty pro? Z tego co czytałam sprawdza się też w ciąży z kd. I jest promocja za niecałe 2000 zł. W którym tyg robiłyście? 🙂
Nefertiti89 lubi tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Paulijana wrote:Komórki NK 28% tylko robiłam badanie kilka miesięcy temu, teraz zupełnie inaczej podchodzę do transferu z KD, bardziej na luzie i badań nie powtarzałam, tym bardziej, że lekarz generalnie uznał to za zabobony 🥴
Cykl transferowy u mnie też ma być naturalnyPaulijana, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Luusia wrote:Ogólnie większość leczenia od immunologów jest leczeniem off label - niektórzy lekarze je uznają inni nie - nie przeprowadzano badan naukowych na temat skuteczności tego leczenia - stąd leczenie to odbywa się na bazie doświadczeń danego lekarza
Na ostatniej wizycie nasz lekarz prowadzący mówił że jest po jakimś sympozjum czy konferencji gdzie przedstawiono najnowsze badania potwierdzające brak wpływu zaleceń immunologicznych na powodzenie ivf.
Stąd jego określenie, że to czary i mamy sami zdecydować czy tego chcemy.
Postanowiłam, że podejdę do transferu na samym encortonie, we wlewy narazie nie będę się bawiła.Frankfurterka lubi tę wiadomość