X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Konstruktorka93 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Hejka, jak poszło w Brnie ?

Hej,
    Od listopada tamtego roku mamy 3 zarodki I ciągle coś nie tak ze mną i nie mamy jak podejść do transferu ;( już lekko ręce rozkładam.... W tym roku 3x histeroskopia i obecnie upierają się że kolejny raz polip z czym się nie zgadzam...

• Mentosik Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dawczynię 😁 wszystko się zgadza kolor oczu, włosów, wzrost itp wiek 20 lat 🙄 powinnam się cieszyć, że taka młoda? Targają mną myśli, że to jeszcze dzieciątko. Swoją drogą czy jak dawczynie oddają w ramach programu MZ to też dostają rekompensatę. We wtorek ma punkcje, mąż ma się wstawić na zapłodnienie. Czego się spodziewać? Telefonu w 3 i 5 dobie? W którym dniu cyklu transfer, będzie Mrożka napewno bo ja na htz i wgle biocenoza 4 muszę przeleczyc. Jestem zielona bo to nasza 1 procedura

Konstruktorka93, monester lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Hej,
    Od listopada tamtego roku mamy 3 zarodki I ciągle coś nie tak ze mną i nie mamy jak podejść do transferu ;( już lekko ręce rozkładam.... W tym roku 3x histeroskopia i obecnie upierają się że kolejny raz polip z czym się nie zgadzam...
    A to Brno mówi że trzeba histeroskopie? A proponowali Ci sztuczna menopauzę żeby całkowicie złuszczyc endometrium a potem odbudować estrofemem?

Wysłany: 31 sierpnia, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A to Brno mówi że trzeba histeroskopie? A proponowali Ci sztuczna menopauzę żeby całkowicie złuszczyc endometrium a potem odbudować estrofemem?
    Tak, według nich histeroskopia, według mnie nie. I lekarzy w Polsce też nie. W pierwszej fazie cyklu nie widać nic, wraz ze wzrostem endometrium "polip" rośnie. Lekarze w Polsce mówią że zagi cię endometrium które na USG wygląda jak polip...
    Nie proponowali na Chwile obecna, wciąż naciskają na histero...

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mentosik wrote:
    Mamy dawczynię 😁 wszystko się zgadza kolor oczu, włosów, wzrost itp wiek 20 lat 🙄 powinnam się cieszyć, że taka młoda? Targają mną myśli, że to jeszcze dzieciątko. Swoją drogą czy jak dawczynie oddają w ramach programu MZ to też dostają rekompensatę. We wtorek ma punkcje, mąż ma się wstawić na zapłodnienie. Czego się spodziewać? Telefonu w 3 i 5 dobie? W którym dniu cyklu transfer, będzie Mrożka napewno bo ja na htz i wgle biocenoza 4 muszę przeleczyc. Jestem zielona bo to nasza 1 procedura
    Jesteś w programie i masz procedurę ze swierzych komórek? A można wiedzieć w jakiej klinice? W mojej powiedzieli że z programu są tylko mrożone komórki.

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • NowaOczekujaca Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Cześć dziewczyny,

My czekamy na transfer z kd.
    Czy któraś z was jest z okolic Katowic i ma ochotę spotkać się na kawę? Pogadać, wesprzeć wzajemnie troszkę?
    Ja jestem.z okolic Katowic, chętnie spotkam się

• Mentosik Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocian 🥰 mają swój bank

Wysłany: 31 sierpnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaOczekujaca wrote:
    Ja jestem.z okolic Katowic, chętnie spotkam się
    Napisz do mnie na priv lub na numer telefonu: 790369323 ;)

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Ministerstwo wprowadziło już możliwość "dokupienia" różnych rzeczy. Podpisujesz tylko papierek, że zostałaś poinformowana o dodatkowych kosztach do procedury i już.
    Co do trombofilii - Ty masz stwierdzoną chorobę? miałaś robione badania na to? czy masz tylko mutację genu?

Glodia nie bardzo rozumiem pytanie ^^.
    Jak czy mam chorobę czy tylko mutacje ? Badania na trombofilie robi się z krwi. Miałam robione wszystkie mutacje, i wyszły mi pozytywne 3, w tym leiden w heterozygocie

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Paulijana Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mentosik wrote:
    Bocian 🥰 mają swój bank
    Ja też Bocian 👊
    Dawczyni 26 lat

Mentosik lubi tę wiadomość

• Tigra Autorytet

Wysłany: 1 września, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mentosik wrote:
    Nasza miała 30 lat,troche się bałam,ale zależało nam ma potwierdzonej dawczyni.Dziewczyny rozwiały moje warpliwości.Czasem dzwonią codziennie,czasem dopiero na piąty dzień,zależy jaka klinika.

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 1 września, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mentosik wrote:
    Bocian 🥰 mają swój bank
    No jak to u mnie też Bocian ale powiedzieli że na swierzo nie stymulują tylko mają mrożone komórki. A jakie miasto ?

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Angelles Ekspertka

Wysłany: 1 września, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna210782 wrote:
    Komórki pochodzą od w pełni zdrowych anonimowych dla nas jako pacjentek dawczyń. Panie te są przebadane pod każdym względem zarówno fizycznym jak i przez psychologów.
    Ja również otrzymałam informację, że komórki w programie rządowym pochodzą od pań, które zrzekły się komórek z tym, że są to osoby które znalazły się w klinice ze względu na czynnik męski. Otrzymałam informację, że nie można skorzystać z banku zagranicznego z którym klinika współpracuje. Nie można też kupić komórki i podejść do procedury w ramach programu a pytałam o to ponieważ klinika nie ma dawczyni, która będzie odpowiadała mojemu fenotypowi. Podobno szukają ale nie ma....

• monester Autorytet

Wysłany: 1 września, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Napisz do mnie na priv lub na numer telefonu: 3 ;)
    Słonko weź sobie zedytuj posta a numer wklej w wiadomość prywatnej - dodajcie się do przyjaciolek- bo potem będą Cię dziwne osoby nękać

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 1 września, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Tak, według nich histeroskopia, według mnie nie. I lekarzy w Polsce też nie. W pierwszej fazie cyklu nie widać nic, wraz ze wzrostem endometrium "polip" rośnie. Lekarze w Polsce mówią że zagi cię endometrium które na USG wygląda jak polip...
    Nie proponowali na Chwile obecna, wciąż naciskają na histero...
    Jeśli to miejsce oglądali podczas histeroskooii i widzą że to nie polip i to 3 x sprawdzali to bez sensu się upiera Brno. A to się konsultowałas w klinice leczenia niepłodności? Albo u lekarza który pracuje w takiej klinice ? Wiesz co, można by zrobić tak że tu się przygotujesz a Czechom dasz info tylko że jesteś gotowa na transfer żeby wyznaczyli datę. Dużo dziewczyn tak robilo- co prawda w innych klinikach, ale się dało

• Mentosik Debiutantka

Wysłany: 1 września, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznań

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 1 września, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Może coś podpowiecie. Myśleliśmy, że po wprowadzeniu programu rządowego pójdzie już w miarę z górki. Nasza klinika (na południu kraju) nie ma dla Nas dawczyni odpowiadającej mojemu fenotypowi. Ja jestem jasną, bardzo szczupłą blondynką a ich propozycja to brunetka 185 cm wzrostu 90 kg... To chyba nawet pod kątem zdrowotnym i utrzymaniem ewentualnej ciąży może być nieodpowiedzialne.... Komórki nie mogę kupić i skorzystać z procedury u nich. Zastanawiamy się co zrobić. Czy orientujecie się która klinika w Polsce ma duży bank swoich dawczyń?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 11:34

• Cara Przyjaciółka

Wysłany: 1 września, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Hej dziewczyny
    Może coś podpowiecie. Myśleliśmy, że po wprowadzeniu programu rządowego pójdzie już w miarę z górki. Nasza klinika (na południu kraju) nie ma dla Nas dawczyni odpowiadającej mojemu fenotypowi. Ja jestem jasną, bardzo szczupłą blondynką a ich propozycja to brunetka 185 cm wzrostu 90 kg... To chyba nawet pod kątem zdrowotnym i utrzymaniem ewentualnej ciąży może być nieodpowiedzialne.... Komórki nie mogę kupić i skorzystać z procedury u nich. Zastanawiamy się co zrobić. Czy orientujecie się która klinika w Polsce ma duży bank swoich dawczyń?
    Spróbuj w Invicta

• Paulijana Przyjaciółka

Wysłany: 1 września, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Ja również otrzymałam informację, że komórki w programie rządowym pochodzą od pań, które zrzekły się komórek z tym, że są to osoby które znalazły się w klinice ze względu na czynnik męski. Otrzymałam informację, że nie można skorzystać z banku zagranicznego z którym klinika współpracuje. Nie można też kupić komórki i podejść do procedury w ramach programu a pytałam o to ponieważ klinika nie ma dawczyni, która będzie odpowiadała mojemu fenotypowi. Podobno szukają ale nie ma....
    Jeśli klinika nie ma swojego banku to pewnie tak jest. Może spróbuj w którejś klinice z bankiem komórek, tam są dawczynie ochotniczki - nie pacjentki.

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 1 września, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulijana wrote:
    Jeśli klinika nie ma swojego banku to pewnie tak jest. Może spróbuj w którejś klinice z bankiem komórek, tam są dawczynie ochotniczki - nie pacjentki.
    Jakaś inna oprócz Invicta? Jakaś konkretna propozycja?

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ