In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Hejka, jak poszło w Brnie ?
Hej,
Od listopada tamtego roku mamy 3 zarodki I ciągle coś nie tak ze mną i nie mamy jak podejść do transferu ;( już lekko ręce rozkładam.... W tym roku 3x histeroskopia i obecnie upierają się że kolejny raz polip z czym się nie zgadzam... -
Mamy dawczynię 😁 wszystko się zgadza kolor oczu, włosów, wzrost itp wiek 20 lat 🙄 powinnam się cieszyć, że taka młoda? Targają mną myśli, że to jeszcze dzieciątko. Swoją drogą czy jak dawczynie oddają w ramach programu MZ to też dostają rekompensatę. We wtorek ma punkcje, mąż ma się wstawić na zapłodnienie. Czego się spodziewać? Telefonu w 3 i 5 dobie? W którym dniu cyklu transfer, będzie Mrożka napewno bo ja na htz i wgle biocenoza 4 muszę przeleczyc. Jestem zielona bo to nasza 1 procedura
Konstruktorka93, monester lubią tę wiadomość
-
Konstruktorka93 wrote:Hej,
Od listopada tamtego roku mamy 3 zarodki I ciągle coś nie tak ze mną i nie mamy jak podejść do transferu ;( już lekko ręce rozkładam.... W tym roku 3x histeroskopia i obecnie upierają się że kolejny raz polip z czym się nie zgadzam... -
monester wrote:A to Brno mówi że trzeba histeroskopie? A proponowali Ci sztuczna menopauzę żeby całkowicie złuszczyc endometrium a potem odbudować estrofemem?
Nie proponowali na Chwile obecna, wciąż naciskają na histero... -
Mentosik wrote:Mamy dawczynię 😁 wszystko się zgadza kolor oczu, włosów, wzrost itp wiek 20 lat 🙄 powinnam się cieszyć, że taka młoda? Targają mną myśli, że to jeszcze dzieciątko. Swoją drogą czy jak dawczynie oddają w ramach programu MZ to też dostają rekompensatę. We wtorek ma punkcje, mąż ma się wstawić na zapłodnienie. Czego się spodziewać? Telefonu w 3 i 5 dobie? W którym dniu cyklu transfer, będzie Mrożka napewno bo ja na htz i wgle biocenoza 4 muszę przeleczyc. Jestem zielona bo to nasza 1 procedura
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
glodia wrote:Ministerstwo wprowadziło już możliwość "dokupienia" różnych rzeczy. Podpisujesz tylko papierek, że zostałaś poinformowana o dodatkowych kosztach do procedury i już.
Co do trombofilii - Ty masz stwierdzoną chorobę? miałaś robione badania na to? czy masz tylko mutację genu?
Glodia nie bardzo rozumiem pytanie ^^.
Jak czy mam chorobę czy tylko mutacje ? Badania na trombofilie robi się z krwi. Miałam robione wszystkie mutacje, i wyszły mi pozytywne 3, w tym leiden w heterozygocieI transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Mentosik wrote:Mamy dawczynię 😁 wszystko się zgadza kolor oczu, włosów, wzrost itp wiek 20 lat 🙄 powinnam się cieszyć, że taka młoda? Targają mną myśli, że to jeszcze dzieciątko. Swoją drogą czy jak dawczynie oddają w ramach programu MZ to też dostają rekompensatę. We wtorek ma punkcje, mąż ma się wstawić na zapłodnienie. Czego się spodziewać? Telefonu w 3 i 5 dobie? W którym dniu cyklu transfer, będzie Mrożka napewno bo ja na htz i wgle biocenoza 4 muszę przeleczyc. Jestem zielona bo to nasza 1 procedura
-
Mentosik wrote:Bocian 🥰 mają swój bank
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Anna210782 wrote:Komórki pochodzą od w pełni zdrowych anonimowych dla nas jako pacjentek dawczyń. Panie te są przebadane pod każdym względem zarówno fizycznym jak i przez psychologów.
-
Konstruktorka93 wrote:Tak, według nich histeroskopia, według mnie nie. I lekarzy w Polsce też nie. W pierwszej fazie cyklu nie widać nic, wraz ze wzrostem endometrium "polip" rośnie. Lekarze w Polsce mówią że zagi cię endometrium które na USG wygląda jak polip...
Nie proponowali na Chwile obecna, wciąż naciskają na histero... -
Hej dziewczyny
Może coś podpowiecie. Myśleliśmy, że po wprowadzeniu programu rządowego pójdzie już w miarę z górki. Nasza klinika (na południu kraju) nie ma dla Nas dawczyni odpowiadającej mojemu fenotypowi. Ja jestem jasną, bardzo szczupłą blondynką a ich propozycja to brunetka 185 cm wzrostu 90 kg... To chyba nawet pod kątem zdrowotnym i utrzymaniem ewentualnej ciąży może być nieodpowiedzialne.... Komórki nie mogę kupić i skorzystać z procedury u nich. Zastanawiamy się co zrobić. Czy orientujecie się która klinika w Polsce ma duży bank swoich dawczyń?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 11:34
-
Angelles wrote:Hej dziewczyny
Może coś podpowiecie. Myśleliśmy, że po wprowadzeniu programu rządowego pójdzie już w miarę z górki. Nasza klinika (na południu kraju) nie ma dla Nas dawczyni odpowiadającej mojemu fenotypowi. Ja jestem jasną, bardzo szczupłą blondynką a ich propozycja to brunetka 185 cm wzrostu 90 kg... To chyba nawet pod kątem zdrowotnym i utrzymaniem ewentualnej ciąży może być nieodpowiedzialne.... Komórki nie mogę kupić i skorzystać z procedury u nich. Zastanawiamy się co zrobić. Czy orientujecie się która klinika w Polsce ma duży bank swoich dawczyń? -
Angelles wrote:Ja również otrzymałam informację, że komórki w programie rządowym pochodzą od pań, które zrzekły się komórek z tym, że są to osoby które znalazły się w klinice ze względu na czynnik męski. Otrzymałam informację, że nie można skorzystać z banku zagranicznego z którym klinika współpracuje. Nie można też kupić komórki i podejść do procedury w ramach programu a pytałam o to ponieważ klinika nie ma dawczyni, która będzie odpowiadała mojemu fenotypowi. Podobno szukają ale nie ma....