X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Konstruktorka93 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Hejka, jak poszło w Brnie ?

Hej,
    Od listopada tamtego roku mamy 3 zarodki I ciągle coś nie tak ze mną i nie mamy jak podejść do transferu ;( już lekko ręce rozkładam.... W tym roku 3x histeroskopia i obecnie upierają się że kolejny raz polip z czym się nie zgadzam...

Starania od 2018
    💃93
    🤵91

2018-2020: 3x CB❌❌❌
    2021: 3x IUI ❌❌❌
    2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
    ° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
    2024:
    °4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
    °11/24: transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
    °Badania po nieudanym transferze:
    --> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
    --> Cytokiny rozjechane 🆘
    --> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
    --> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
    --> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
    --> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
    18/02/2025 ❄️4AA. 6dpt beta 6,7. 8dpt beta 33.8. 10dpt beta 111.9, 13dpt beta 399.80, 15dpt 810,20 17dpt 1545 20dpt 4214 22dpt 6464 27dpt 15553,50 30dpt mamy serducho ❤️ 8t2d aniołek 😢
  • Mentosik Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dawczynię 😁 wszystko się zgadza kolor oczu, włosów, wzrost itp wiek 20 lat 🙄 powinnam się cieszyć, że taka młoda? Targają mną myśli, że to jeszcze dzieciątko. Swoją drogą czy jak dawczynie oddają w ramach programu MZ to też dostają rekompensatę. We wtorek ma punkcje, mąż ma się wstawić na zapłodnienie. Czego się spodziewać? Telefonu w 3 i 5 dobie? W którym dniu cyklu transfer, będzie Mrożka napewno bo ja na htz i wgle biocenoza 4 muszę przeleczyc. Jestem zielona bo to nasza 1 procedura

Konstruktorka93, monester lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Hej,
    Od listopada tamtego roku mamy 3 zarodki I ciągle coś nie tak ze mną i nie mamy jak podejść do transferu ;( już lekko ręce rozkładam.... W tym roku 3x histeroskopia i obecnie upierają się że kolejny raz polip z czym się nie zgadzam...
    A to Brno mówi że trzeba histeroskopie? A proponowali Ci sztuczna menopauzę żeby całkowicie złuszczyc endometrium a potem odbudować estrofemem?

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A to Brno mówi że trzeba histeroskopie? A proponowali Ci sztuczna menopauzę żeby całkowicie złuszczyc endometrium a potem odbudować estrofemem?
    Tak, według nich histeroskopia, według mnie nie. I lekarzy w Polsce też nie. W pierwszej fazie cyklu nie widać nic, wraz ze wzrostem endometrium "polip" rośnie. Lekarze w Polsce mówią że zagi cię endometrium które na USG wygląda jak polip...
    Nie proponowali na Chwile obecna, wciąż naciskają na histero...

Starania od 2018
    💃93
    🤵91

2024:
    18/02/2025 ❄️4AA. 6dpt beta 6,7. 8dpt beta 33.8. 10dpt beta 111.9, 13dpt beta 399.80, 15dpt 810,20 17dpt 1545 20dpt 4214 22dpt 6464 27dpt 15553,50 30dpt mamy serducho ❤️ 8t2d aniołek 😢
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mentosik wrote:
    Mamy dawczynię 😁 wszystko się zgadza kolor oczu, włosów, wzrost itp wiek 20 lat 🙄 powinnam się cieszyć, że taka młoda? Targają mną myśli, że to jeszcze dzieciątko. Swoją drogą czy jak dawczynie oddają w ramach programu MZ to też dostają rekompensatę. We wtorek ma punkcje, mąż ma się wstawić na zapłodnienie. Czego się spodziewać? Telefonu w 3 i 5 dobie? W którym dniu cyklu transfer, będzie Mrożka napewno bo ja na htz i wgle biocenoza 4 muszę przeleczyc. Jestem zielona bo to nasza 1 procedura
    Jesteś w programie i masz procedurę ze swierzych komórek? A można wiedzieć w jakiej klinice? W mojej powiedzieli że z programu są tylko mrożone komórki.

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • NowaOczekujaca Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Cześć dziewczyny,

My czekamy na transfer z kd.
    Czy któraś z was jest z okolic Katowic i ma ochotę spotkać się na kawę? Pogadać, wesprzeć wzajemnie troszkę?
    Ja jestem.z okolic Katowic, chętnie spotkam się

• Mentosik Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocian 🥰 mają swój bank

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaOczekujaca wrote:
    Ja jestem.z okolic Katowic, chętnie spotkam się
    Napisz do mnie na priv lub na numer telefonu: 790369323 ;)

Starania od 2018
    💃93
    🤵91

2024:
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Ministerstwo wprowadziło już możliwość "dokupienia" różnych rzeczy. Podpisujesz tylko papierek, że zostałaś poinformowana o dodatkowych kosztach do procedury i już.
    Co do trombofilii - Ty masz stwierdzoną chorobę? miałaś robione badania na to? czy masz tylko mutację genu?

Glodia nie bardzo rozumiem pytanie ^^.
    Jak czy mam chorobę czy tylko mutacje ? Badania na trombofilie robi się z krwi. Miałam robione wszystkie mutacje, i wyszły mi pozytywne 3, w tym leiden w heterozygocie

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Paulijana Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mentosik wrote:
    Bocian 🥰 mają swój bank
    Ja też Bocian 👊
    Dawczyni 26 lat

Mentosik lubi tę wiadomość

• Tigra Autorytet

Wysłany: 1 września 2024, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mentosik wrote:
    Nasza miała 30 lat,troche się bałam,ale zależało nam ma potwierdzonej dawczyni.Dziewczyny rozwiały moje warpliwości.Czasem dzwonią codziennie,czasem dopiero na piąty dzień,zależy jaka klinika.

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 1 września 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mentosik wrote:
    Bocian 🥰 mają swój bank
    No jak to u mnie też Bocian ale powiedzieli że na swierzo nie stymulują tylko mają mrożone komórki. A jakie miasto ?

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • Angelles Ekspertka

Wysłany: 1 września 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna210782 wrote:
    Komórki pochodzą od w pełni zdrowych anonimowych dla nas jako pacjentek dawczyń. Panie te są przebadane pod każdym względem zarówno fizycznym jak i przez psychologów.
    Ja również otrzymałam informację, że komórki w programie rządowym pochodzą od pań, które zrzekły się komórek z tym, że są to osoby które znalazły się w klinice ze względu na czynnik męski. Otrzymałam informację, że nie można skorzystać z banku zagranicznego z którym klinika współpracuje. Nie można też kupić komórki i podejść do procedury w ramach programu a pytałam o to ponieważ klinika nie ma dawczyni, która będzie odpowiadała mojemu fenotypowi. Podobno szukają ale nie ma....

• monester Autorytet

Wysłany: 1 września 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Napisz do mnie na priv lub na numer telefonu: 3 ;)
    Słonko weź sobie zedytuj posta a numer wklej w wiadomość prywatnej - dodajcie się do przyjaciolek- bo potem będą Cię dziwne osoby nękać

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 1 września 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Tak, według nich histeroskopia, według mnie nie. I lekarzy w Polsce też nie. W pierwszej fazie cyklu nie widać nic, wraz ze wzrostem endometrium "polip" rośnie. Lekarze w Polsce mówią że zagi cię endometrium które na USG wygląda jak polip...
    Nie proponowali na Chwile obecna, wciąż naciskają na histero...
    Jeśli to miejsce oglądali podczas histeroskooii i widzą że to nie polip i to 3 x sprawdzali to bez sensu się upiera Brno. A to się konsultowałas w klinice leczenia niepłodności? Albo u lekarza który pracuje w takiej klinice ? Wiesz co, można by zrobić tak że tu się przygotujesz a Czechom dasz info tylko że jesteś gotowa na transfer żeby wyznaczyli datę. Dużo dziewczyn tak robilo- co prawda w innych klinikach, ale się dało

• Mentosik Znajoma

Wysłany: 1 września 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznań

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 1 września 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Może coś podpowiecie. Myśleliśmy, że po wprowadzeniu programu rządowego pójdzie już w miarę z górki. Nasza klinika (na południu kraju) nie ma dla Nas dawczyni odpowiadającej mojemu fenotypowi. Ja jestem jasną, bardzo szczupłą blondynką a ich propozycja to brunetka 185 cm wzrostu 90 kg... To chyba nawet pod kątem zdrowotnym i utrzymaniem ewentualnej ciąży może być nieodpowiedzialne.... Komórki nie mogę kupić i skorzystać z procedury u nich. Zastanawiamy się co zrobić. Czy orientujecie się która klinika w Polsce ma duży bank swoich dawczyń?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2024, 11:34

• Cara Ekspertka

Wysłany: 1 września 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Hej dziewczyny
    Może coś podpowiecie. Myśleliśmy, że po wprowadzeniu programu rządowego pójdzie już w miarę z górki. Nasza klinika (na południu kraju) nie ma dla Nas dawczyni odpowiadającej mojemu fenotypowi. Ja jestem jasną, bardzo szczupłą blondynką a ich propozycja to brunetka 185 cm wzrostu 90 kg... To chyba nawet pod kątem zdrowotnym i utrzymaniem ewentualnej ciąży może być nieodpowiedzialne.... Komórki nie mogę kupić i skorzystać z procedury u nich. Zastanawiamy się co zrobić. Czy orientujecie się która klinika w Polsce ma duży bank swoich dawczyń?
    Spróbuj w Invicta

• Paulijana Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Ja również otrzymałam informację, że komórki w programie rządowym pochodzą od pań, które zrzekły się komórek z tym, że są to osoby które znalazły się w klinice ze względu na czynnik męski. Otrzymałam informację, że nie można skorzystać z banku zagranicznego z którym klinika współpracuje. Nie można też kupić komórki i podejść do procedury w ramach programu a pytałam o to ponieważ klinika nie ma dawczyni, która będzie odpowiadała mojemu fenotypowi. Podobno szukają ale nie ma....
    Jeśli klinika nie ma swojego banku to pewnie tak jest. Może spróbuj w którejś klinice z bankiem komórek, tam są dawczynie ochotniczki - nie pacjentki.

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 1 września 2024, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulijana wrote:
    Jeśli klinika nie ma swojego banku to pewnie tak jest. Może spróbuj w którejś klinice z bankiem komórek, tam są dawczynie ochotniczki - nie pacjentki.
    Jakaś inna oprócz Invicta? Jakaś konkretna propozycja?

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ