X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Paulijana Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2024, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Jakaś inna oprócz Invicta? Jakaś konkretna propozycja?
    My jesteśmy w Klinice Bocian. Jestem bardzo zadowolona. Jest tam super kontakt z położną, koordynatorką, lekarzem. I dobór dawczyni mieliśmy po 2 tygodniach.

Angelles lubi tę wiadomość

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 1 września 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulijana wrote:
    My jesteśmy w Klinice Bocian. Jestem bardzo zadowolona. Jest tam super kontakt z położną, koordynatorką, lekarzem. I dobór dawczyni mieliśmy po 2 tygodniach.
    Zaprosiłam Cię na priv

Paulijana lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 1 września 2024, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulijana wrote:
    O to cenna informacja. Chyba będziemy się przenosić w takim wypadku.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 1 września 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Hej dziewczyny
    Może coś podpowiecie. Myśleliśmy, że po wprowadzeniu programu rządowego pójdzie już w miarę z górki. Nasza klinika (na południu kraju) nie ma dla Nas dawczyni odpowiadającej mojemu fenotypowi. Ja jestem jasną, bardzo szczupłą blondynką a ich propozycja to brunetka 185 cm wzrostu 90 kg... To chyba nawet pod kątem zdrowotnym i utrzymaniem ewentualnej ciąży może być nieodpowiedzialne.... Komórki nie mogę kupić i skorzystać z procedury u nich. Zastanawiamy się co zrobić. Czy orientujecie się która klinika w Polsce ma duży bank swoich dawczyń?
    Zdecydowanie Invicta ma bardzo duży bank...

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 1 września 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Hej dziewczyny
    Może coś podpowiecie. Myśleliśmy, że po wprowadzeniu programu rządowego pójdzie już w miarę z górki. Nasza klinika (na południu kraju) nie ma dla Nas dawczyni odpowiadającej mojemu fenotypowi. Ja jestem jasną, bardzo szczupłą blondynką a ich propozycja to brunetka 185 cm wzrostu 90 kg... To chyba nawet pod kątem zdrowotnym i utrzymaniem ewentualnej ciąży może być nieodpowiedzialne.... Komórki nie mogę kupić i skorzystać z procedury u nich. Zastanawiamy się co zrobić. Czy orientujecie się która klinika w Polsce ma duży bank swoich dawczyń?
    Ja byłam w bocianie, oni mają swój bank. Moja dawczyni była zgodna 98 procent fenotyp. To bez sensu co ci zaproponowali. Zmieniłabym klinikę i to szybko

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Aster_81 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Hej dziewczyny
    Możesz spróbować też w Parens. Mają swój bank i to jest duża klinika. W Bocianie w Warszawie też byliśmy na rozmowie, mają bank ale zupełnie nie podeszła nam tam organizacja, szczególnie zapchana poczekalnia ludźmi, którzy wszystko słyszą, co się mówi do rejestratorek, co chwilę inna rejestratorka i trzeba tłumaczyć od nowa itp. I lekarz, który nie chciał nawet oglądać naszych badań. Ale pewnie w innych miastach jest inaczej. Przenieśliśmy się do Parens i to jest niebo a ziemia

preg.png
  • Róża89 Debiutantka

Wysłany: 2 września 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie czy któraś z Was korzystała z kliniki Bocian w Poznaniu? Czy tam jeden lekarz prowadzi cały proces czy tak jak w Invicta się zmieniają? I czy długi jest czas oczekiwania jeśli korzysta się z projektu rządowego?

• Paulijana Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża89 wrote:
    Hej, mam pytanie czy któraś z Was korzystała z kliniki Bocian w Poznaniu? Czy tam jeden lekarz prowadzi cały proces czy tak jak w Invicta się zmieniają? I czy długi jest czas oczekiwania jeśli korzysta się z projektu rządowego?
    Hej, ja jestem w Poznaniu w projekcie rzadowym, prowadzi Cię 1 lekarz przez cały proces. Czekaliśmy na pierwszą wizytę 3 tygodnie i na dawczynie 2 tygodnie. Wszystko przebiega sprawnie.

• glodia Autorytet

Wysłany: 2 września 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Glodia nie bardzo rozumiem pytanie ^^.
    Jak czy mam chorobę czy tylko mutacje ? Badania na trombofilie robi się z krwi. Miałam robione wszystkie mutacje, i wyszły mi pozytywne 3, w tym leiden w heterozygocie
    Czyli miałaś badania genetyczne. W takiej sytuacji ginekolodzy przepisują heparynę w dawce profilaktycznej, dostaniesz np. clexane 400. Moim zdaniem jak masz mutację, to powinnaś sprawdzić dalej: antykoagulant toczniowy, białko s i c ....

• monester Autorytet

Wysłany: 2 września 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Czyli miałaś badania genetyczne. W takiej sytuacji ginekolodzy przepisują heparynę w dawce profilaktycznej, dostaniesz np. clexane 400. Moim zdaniem jak masz mutację, to powinnaś sprawdzić dalej: antykoagulant toczniowy, białko s i c ....
    Dokładnie, wizyta u hematolog i badania i on określi czy trzeba brać heparynę i jaka dawka. Ja brałam 600 przy mutacjach - ale poprzedzone badaniami dawkowanie i kontrola układu krzepnięcia

• Angelles Autorytet

Wysłany: 2 września 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odzew. Wzięłam sprawy w swoje ręce bo to jakiś słaby żart. Jestem już umówiona do Invicta Wrocław gdzie sama znalazłam sobie i zarezerwowalam dawczynię w ich banku on line. Dzisiaj dzwonili do mnie 3 razy żeby dopiąć szczegóły. Mają prawdopodobnie jeszcze inną propozycję dawczyni bo nie wszystko mają wprowadzone na bieżąco ze względu na nawał pracy. Za jednym razem umówili mi lekarza, opiekuna i być może uda się koordynatora dawstwa (jeśli ten nie da rady to może być to wizyta on line).
    Pierwsze wrażenie bardzo dobre🙂
    Dodam, że dawczyni w 100 % zgodna z moimi oczekiwaniami więc jest nadzieja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2024, 16:19

Nowa na forum, gusia, Raija86, monester, WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dokładnie, wizyta u hematolog i badania i on określi czy trzeba brać heparynę i jaka dawka. Ja brałam 600 przy mutacjach - ale poprzedzone badaniami dawkowanie i kontrola układu krzepnięcia

Jakie robiłaś badanie, żeby sprawdzić czy dawka heparyny jest odpowiednia?

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • monester Autorytet

Wysłany: 2 września 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Jakie robiłaś badanie, żeby sprawdzić czy dawka heparyny jest odpowiednia?
    AntyXa

• Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    AntyXa

A ile godzin po przyjęciu heparyny?

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀

• monester Autorytet

Wysłany: 2 września 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    A ile godzin po przyjęciu heparyny?
    4

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 2 września 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Dzięki za odzew. Wzięłam sprawy w swoje ręce bo to jakiś słaby żart. Jestem już umówiona do Invicta Wrocław gdzie sama znalazłam sobie i zarezerwowalam dawczynię w ich banku on line. Dzisiaj dzwonili do mnie 3 razy żeby dopiąć szczegóły. Mają prawdopodobnie jeszcze inną propozycję dawczyni bo nie wszystko mają wprowadzone na bieżąco ze względu na nawał pracy. Za jednym razem umówili mi lekarza, opiekuna i być może uda się koordynatora dawstwa (jeśli ten nie da rady to może być to wizyta on line).
    Invicta ma dobry bank i mi coprawda w odzialle w Warszawie ale pomogli. Wcześniej byłam w invimed i Novum.

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 2 września 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Kciuki żeby wszystko poszło sprawnie i zgodnie z oczekiwaniami ✊🍀

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    4

Dziękuję 🙂

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Moja historia jest dokładnie taka sama :) sama wybrałam sobie dawczynię, zarezerwowałam i potem zapłaciłam. Z racji tego, że komórki były w Warszawie, a ja jestem z Wrocławia, to zaproponowali mi jeszcze inną dawczynię, żebym nie musiała ponosić kosztów transportu, ale tamta mi kompletnie nie pasowała. Zostałam przy "mojej" i jestem teraz w 16 tygodniu ciąży :)

Tigra, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GLODIA, MONESTER, najlepsze jest to ze gin z invimedu nie chciał mi dać heparyny, uważał ze to bez sensu bo w heterozygocie mówił ze co druga dziewczyna ma :/
    A mój ginekolog powiedział ze mam zbadać tltko jeszcze homocysteine i ze jego zdaniem heparyna ma być koniecznie wdrożona przez niego. I tak zrobimy. Ale nie mówił nic o hematologa bardziej szczegółowych badaniach.

Tocznia miałam robionego jakoś przed 1 invitro i było Ok. Białka nie pamietam czy miałam robione. U mnie prywatnie na hematologa czeka się z 2mies. A ja mam transfer gdzieś za 3 tyg. Bo teraz w czwartek mam ostatni dzień cyklu i zaczynam brać leki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2024, 17:08

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ