In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelles wrote:Jakaś inna oprócz Invicta? Jakaś konkretna propozycja?
Angelles lubi tę wiadomość
-
Paulijana wrote:My jesteśmy w Klinice Bocian. Jestem bardzo zadowolona. Jest tam super kontakt z położną, koordynatorką, lekarzem. I dobór dawczyni mieliśmy po 2 tygodniach.
Paulijana lubi tę wiadomość
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Angelles wrote:Hej dziewczyny
Może coś podpowiecie. Myśleliśmy, że po wprowadzeniu programu rządowego pójdzie już w miarę z górki. Nasza klinika (na południu kraju) nie ma dla Nas dawczyni odpowiadającej mojemu fenotypowi. Ja jestem jasną, bardzo szczupłą blondynką a ich propozycja to brunetka 185 cm wzrostu 90 kg... To chyba nawet pod kątem zdrowotnym i utrzymaniem ewentualnej ciąży może być nieodpowiedzialne.... Komórki nie mogę kupić i skorzystać z procedury u nich. Zastanawiamy się co zrobić. Czy orientujecie się która klinika w Polsce ma duży bank swoich dawczyń?Angelles lubi tę wiadomość
-
Może coś podpowiecie. Myśleliśmy, że po wprowadzeniu programu rządowego pójdzie już w miarę z górki. Nasza klinika (na południu kraju) nie ma dla Nas dawczyni odpowiadającej mojemu fenotypowi. Ja jestem jasną, bardzo szczupłą blondynką a ich propozycja to brunetka 185 cm wzrostu 90 kg... To chyba nawet pod kątem zdrowotnym i utrzymaniem ewentualnej ciąży może być nieodpowiedzialne.... Komórki nie mogę kupić i skorzystać z procedury u nich. Zastanawiamy się co zrobić. Czy orientujecie się która klinika w Polsce ma duży bank swoich dawczyń? -
Może coś podpowiecie. Myśleliśmy, że po wprowadzeniu programu rządowego pójdzie już w miarę z górki. Nasza klinika (na południu kraju) nie ma dla Nas dawczyni odpowiadającej mojemu fenotypowi. Ja jestem jasną, bardzo szczupłą blondynką a ich propozycja to brunetka 185 cm wzrostu 90 kg... To chyba nawet pod kątem zdrowotnym i utrzymaniem ewentualnej ciąży może być nieodpowiedzialne.... Komórki nie mogę kupić i skorzystać z procedury u nich. Zastanawiamy się co zrobić. Czy orientujecie się która klinika w Polsce ma duży bank swoich dawczyń?Angelles lubi tę wiadomość
-
Róża89 wrote:Hej, mam pytanie czy któraś z Was korzystała z kliniki Bocian w Poznaniu? Czy tam jeden lekarz prowadzi cały proces czy tak jak w Invicta się zmieniają? I czy długi jest czas oczekiwania jeśli korzysta się z projektu rządowego?
-
Claudia Ferrari wrote:Glodia nie bardzo rozumiem pytanie ^^.
Jak czy mam chorobę czy tylko mutacje ? Badania na trombofilie robi się z krwi. Miałam robione wszystkie mutacje, i wyszły mi pozytywne 3, w tym leiden w heterozygocie -
glodia wrote:Czyli miałaś badania genetyczne. W takiej sytuacji ginekolodzy przepisują heparynę w dawce profilaktycznej, dostaniesz np. clexane 400. Moim zdaniem jak masz mutację, to powinnaś sprawdzić dalej: antykoagulant toczniowy, białko s i c ....
-
Dzięki za odzew. Wzięłam sprawy w swoje ręce bo to jakiś słaby żart. Jestem już umówiona do Invicta Wrocław gdzie sama znalazłam sobie i zarezerwowalam dawczynię w ich banku on line. Dzisiaj dzwonili do mnie 3 razy żeby dopiąć szczegóły. Mają prawdopodobnie jeszcze inną propozycję dawczyni bo nie wszystko mają wprowadzone na bieżąco ze względu na nawał pracy. Za jednym razem umówili mi lekarza, opiekuna i być może uda się koordynatora dawstwa (jeśli ten nie da rady to może być to wizyta on line).
Pierwsze wrażenie bardzo dobre🙂
Dodam, że dawczyni w 100 % zgodna z moimi oczekiwaniami więc jest nadzieja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 16:19
Nowa na forum, gusia, Raija86, monester, WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Dokładnie, wizyta u hematolog i badania i on określi czy trzeba brać heparynę i jaka dawka. Ja brałam 600 przy mutacjach - ale poprzedzone badaniami dawkowanie i kontrola układu krzepnięcia
Jakie robiłaś badanie, żeby sprawdzić czy dawka heparyny jest odpowiednia?
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
monester wrote:AntyXa
A ile godzin po przyjęciu heparyny?
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Angelles wrote:Dzięki za odzew. Wzięłam sprawy w swoje ręce bo to jakiś słaby żart. Jestem już umówiona do Invicta Wrocław gdzie sama znalazłam sobie i zarezerwowalam dawczynię w ich banku on line. Dzisiaj dzwonili do mnie 3 razy żeby dopiąć szczegóły. Mają prawdopodobnie jeszcze inną propozycję dawczyni bo nie wszystko mają wprowadzone na bieżąco ze względu na nawał pracy. Za jednym razem umówili mi lekarza, opiekuna i być może uda się koordynatora dawstwa (jeśli ten nie da rady to może być to wizyta on line).
Dodam, że dawczyni w 100 % zgodna z moimi oczekiwaniami więc jest nadzieja.Angelles lubi tę wiadomość
-
Angelles wrote:Dzięki za odzew. Wzięłam sprawy w swoje ręce bo to jakiś słaby żart. Jestem już umówiona do Invicta Wrocław gdzie sama znalazłam sobie i zarezerwowalam dawczynię w ich banku on line. Dzisiaj dzwonili do mnie 3 razy żeby dopiąć szczegóły. Mają prawdopodobnie jeszcze inną propozycję dawczyni bo nie wszystko mają wprowadzone na bieżąco ze względu na nawał pracy. Za jednym razem umówili mi lekarza, opiekuna i być może uda się koordynatora dawstwa (jeśli ten nie da rady to może być to wizyta on line).
Dodam, że dawczyni w 100 % zgodna z moimi oczekiwaniami więc jest nadzieja.Angelles lubi tę wiadomość
-
monester wrote:4
Dziękuję 🙂
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Dodam, że dawczyni w 100 % zgodna z moimi oczekiwaniami więc jest nadzieja.Tigra, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
[/url]
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku -
GLODIA, MONESTER, najlepsze jest to ze gin z invimedu nie chciał mi dać heparyny, uważał ze to bez sensu bo w heterozygocie mówił ze co druga dziewczyna ma
A mój ginekolog powiedział ze mam zbadać tltko jeszcze homocysteine i ze jego zdaniem heparyna ma być koniecznie wdrożona przez niego. I tak zrobimy. Ale nie mówił nic o hematologa bardziej szczegółowych badaniach.
Tocznia miałam robionego jakoś przed 1 invitro i było Ok. Białka nie pamietam czy miałam robione. U mnie prywatnie na hematologa czeka się z 2mies. A ja mam transfer gdzieś za 3 tyg. Bo teraz w czwartek mam ostatni dzień cyklu i zaczynam brać leki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 17:08
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔