X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Paulijana Przyjaciółka

Wysłany: 1 września, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Jakaś inna oprócz Invicta? Jakaś konkretna propozycja?
    My jesteśmy w Klinice Bocian. Jestem bardzo zadowolona. Jest tam super kontakt z położną, koordynatorką, lekarzem. I dobór dawczyni mieliśmy po 2 tygodniach.

Angelles lubi tę wiadomość

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 1 września, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulijana wrote:
    My jesteśmy w Klinice Bocian. Jestem bardzo zadowolona. Jest tam super kontakt z położną, koordynatorką, lekarzem. I dobór dawczyni mieliśmy po 2 tygodniach.
    Zaprosiłam Cię na priv

Paulijana lubi tę wiadomość

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Angelles Ekspertka

Wysłany: 1 września, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulijana wrote:
    O to cenna informacja. Chyba będziemy się przenosić w takim wypadku.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 1 września, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Hej dziewczyny
    Może coś podpowiecie. Myśleliśmy, że po wprowadzeniu programu rządowego pójdzie już w miarę z górki. Nasza klinika (na południu kraju) nie ma dla Nas dawczyni odpowiadającej mojemu fenotypowi. Ja jestem jasną, bardzo szczupłą blondynką a ich propozycja to brunetka 185 cm wzrostu 90 kg... To chyba nawet pod kątem zdrowotnym i utrzymaniem ewentualnej ciąży może być nieodpowiedzialne.... Komórki nie mogę kupić i skorzystać z procedury u nich. Zastanawiamy się co zrobić. Czy orientujecie się która klinika w Polsce ma duży bank swoich dawczyń?
    Zdecydowanie Invicta ma bardzo duży bank...

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 1 września, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Hej dziewczyny
    Może coś podpowiecie. Myśleliśmy, że po wprowadzeniu programu rządowego pójdzie już w miarę z górki. Nasza klinika (na południu kraju) nie ma dla Nas dawczyni odpowiadającej mojemu fenotypowi. Ja jestem jasną, bardzo szczupłą blondynką a ich propozycja to brunetka 185 cm wzrostu 90 kg... To chyba nawet pod kątem zdrowotnym i utrzymaniem ewentualnej ciąży może być nieodpowiedzialne.... Komórki nie mogę kupić i skorzystać z procedury u nich. Zastanawiamy się co zrobić. Czy orientujecie się która klinika w Polsce ma duży bank swoich dawczyń?
    Ja byłam w bocianie, oni mają swój bank. Moja dawczyni była zgodna 98 procent fenotyp. To bez sensu co ci zaproponowali. Zmieniłabym klinikę i to szybko

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Aster_81 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Hej dziewczyny
    Możesz spróbować też w Parens. Mają swój bank i to jest duża klinika. W Bocianie w Warszawie też byliśmy na rozmowie, mają bank ale zupełnie nie podeszła nam tam organizacja, szczególnie zapchana poczekalnia ludźmi, którzy wszystko słyszą, co się mówi do rejestratorek, co chwilę inna rejestratorka i trzeba tłumaczyć od nowa itp. I lekarz, który nie chciał nawet oglądać naszych badań. Ale pewnie w innych miastach jest inaczej. Przenieśliśmy się do Parens i to jest niebo a ziemia

• Róża89 Debiutantka

Wysłany: 2 września, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie czy któraś z Was korzystała z kliniki Bocian w Poznaniu? Czy tam jeden lekarz prowadzi cały proces czy tak jak w Invicta się zmieniają? I czy długi jest czas oczekiwania jeśli korzysta się z projektu rządowego?

• Paulijana Przyjaciółka

Wysłany: 2 września, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża89 wrote:
    Hej, mam pytanie czy któraś z Was korzystała z kliniki Bocian w Poznaniu? Czy tam jeden lekarz prowadzi cały proces czy tak jak w Invicta się zmieniają? I czy długi jest czas oczekiwania jeśli korzysta się z projektu rządowego?
    Hej, ja jestem w Poznaniu w projekcie rzadowym, prowadzi Cię 1 lekarz przez cały proces. Czekaliśmy na pierwszą wizytę 3 tygodnie i na dawczynie 2 tygodnie. Wszystko przebiega sprawnie.

• glodia Autorytet

Wysłany: 2 września, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Glodia nie bardzo rozumiem pytanie ^^.
    Jak czy mam chorobę czy tylko mutacje ? Badania na trombofilie robi się z krwi. Miałam robione wszystkie mutacje, i wyszły mi pozytywne 3, w tym leiden w heterozygocie
    Czyli miałaś badania genetyczne. W takiej sytuacji ginekolodzy przepisują heparynę w dawce profilaktycznej, dostaniesz np. clexane 400. Moim zdaniem jak masz mutację, to powinnaś sprawdzić dalej: antykoagulant toczniowy, białko s i c ....

• monester Autorytet

Wysłany: 2 września, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Czyli miałaś badania genetyczne. W takiej sytuacji ginekolodzy przepisują heparynę w dawce profilaktycznej, dostaniesz np. clexane 400. Moim zdaniem jak masz mutację, to powinnaś sprawdzić dalej: antykoagulant toczniowy, białko s i c ....
    Dokładnie, wizyta u hematolog i badania i on określi czy trzeba brać heparynę i jaka dawka. Ja brałam 600 przy mutacjach - ale poprzedzone badaniami dawkowanie i kontrola układu krzepnięcia

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 2 września, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odzew. Wzięłam sprawy w swoje ręce bo to jakiś słaby żart. Jestem już umówiona do Invicta Wrocław gdzie sama znalazłam sobie i zarezerwowalam dawczynię w ich banku on line. Dzisiaj dzwonili do mnie 3 razy żeby dopiąć szczegóły. Mają prawdopodobnie jeszcze inną propozycję dawczyni bo nie wszystko mają wprowadzone na bieżąco ze względu na nawał pracy. Za jednym razem umówili mi lekarza, opiekuna i być może uda się koordynatora dawstwa (jeśli ten nie da rady to może być to wizyta on line).
    Pierwsze wrażenie bardzo dobre🙂
    Dodam, że dawczyni w 100 % zgodna z moimi oczekiwaniami więc jest nadzieja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 16:19

Nowa na forum, gusia, Raija86, monester, WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 2 września, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dokładnie, wizyta u hematolog i badania i on określi czy trzeba brać heparynę i jaka dawka. Ja brałam 600 przy mutacjach - ale poprzedzone badaniami dawkowanie i kontrola układu krzepnięcia

Jakie robiłaś badanie, żeby sprawdzić czy dawka heparyny jest odpowiednia?

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • monester Autorytet

Wysłany: 2 września, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Jakie robiłaś badanie, żeby sprawdzić czy dawka heparyny jest odpowiednia?
    AntyXa

• Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 2 września, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    AntyXa

A ile godzin po przyjęciu heparyny?

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀

• monester Autorytet

Wysłany: 2 września, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    A ile godzin po przyjęciu heparyny?
    4

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 2 września, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Dzięki za odzew. Wzięłam sprawy w swoje ręce bo to jakiś słaby żart. Jestem już umówiona do Invicta Wrocław gdzie sama znalazłam sobie i zarezerwowalam dawczynię w ich banku on line. Dzisiaj dzwonili do mnie 3 razy żeby dopiąć szczegóły. Mają prawdopodobnie jeszcze inną propozycję dawczyni bo nie wszystko mają wprowadzone na bieżąco ze względu na nawał pracy. Za jednym razem umówili mi lekarza, opiekuna i być może uda się koordynatora dawstwa (jeśli ten nie da rady to może być to wizyta on line).
    Invicta ma dobry bank i mi coprawda w odzialle w Warszawie ale pomogli. Wcześniej byłam w invimed i Novum.

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 2 września, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Kciuki żeby wszystko poszło sprawnie i zgodnie z oczekiwaniami ✊🍀

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 2 września, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    4

Dziękuję 🙂

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 2 września, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Moja historia jest dokładnie taka sama :) sama wybrałam sobie dawczynię, zarezerwowałam i potem zapłaciłam. Z racji tego, że komórki były w Warszawie, a ja jestem z Wrocławia, to zaproponowali mi jeszcze inną dawczynię, żebym nie musiała ponosić kosztów transportu, ale tamta mi kompletnie nie pasowała. Zostałam przy "mojej" i jestem teraz w 16 tygodniu ciąży :)

Tigra, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
    Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
    3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
    12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
    14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 3 września, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GLODIA, MONESTER, najlepsze jest to ze gin z invimedu nie chciał mi dać heparyny, uważał ze to bez sensu bo w heterozygocie mówił ze co druga dziewczyna ma :/
    A mój ginekolog powiedział ze mam zbadać tltko jeszcze homocysteine i ze jego zdaniem heparyna ma być koniecznie wdrożona przez niego. I tak zrobimy. Ale nie mówił nic o hematologa bardziej szczegółowych badaniach.

Tocznia miałam robionego jakoś przed 1 invitro i było Ok. Białka nie pamietam czy miałam robione. U mnie prywatnie na hematologa czeka się z 2mies. A ja mam transfer gdzieś za 3 tyg. Bo teraz w czwartek mam ostatni dzień cyklu i zaczynam brać leki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 17:08

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ