X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 6 września, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziewczyny 2 poprzednie transfery stosowałam przed w trakcie i po PUERIA UNO. Jak okazało się ze mam teombofilie to się dowiedziałam ze kwas foliowy i witamina B (nie pamietam która ) ma być metylowana. I patrzę na skład Puerii UNO i kwas foliowy ma metylowany ale wit B nic nie ma napisane. Tylko ze posiada w składzie wit B6 i B12.

To jaki preparat ma metylowamy kw.foliowy i wit B?
    Claudia, ale wiesz, że kwas foliowy należy do grupy witamin B? To jest witamina B9.
    Ja brałam B Complex z Bicaps. Tam są wszystkie witaminy B (od B1 do B12), a B9 (czyli kwas foliowy) i B12 są metylowane.
    Z tym, że ja nie brałam preparatów stricte dla kobiet w ciąży, bo żaden nie spełniał moich kryteriów, co do składu. Każdy suplement brałam osobno.

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • gusia Przyjaciółka

Wysłany: 6 września, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Przypomnijcie mi proszę do kiedy brało się CYCLOGEST? Po transferze ?

Ja dostawalam go zawsze z acardem, metypredem i progesteronem na wizycie kontrolnej przed transferem (na cyklu sztucznym) - okolo tygodnia przed zabiegiem

Claudia Ferrari, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 6 września, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziewczyny 2 poprzednie transfery stosowałam przed w trakcie i po PUERIA UNO. Jak okazało się ze mam teombofilie to się dowiedziałam ze kwas foliowy i witamina B (nie pamietam która ) ma być metylowana. I patrzę na skład Puerii UNO i kwas foliowy ma metylowany ale wit B nic nie ma napisane. Tylko ze posiada w składzie wit B6 i B12.

To jaki preparat ma metylowamy kw.foliowy i wit B?

Ja biorę z Aliness prena care complete. Ma dobry sklad. Z tej serii jest też prena care start.

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 7 września, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze tez brałam Magne B6 Forte. Ale trzeba brać 3-4 tabletki dziennie. A jest jakiś magnez tak samo dobry silny ale ze bierzesz jedna tabletkę i już ? Bo przy tej ilości tabletek co mamy, to jeszcze żeby pamiętać żeby brać 4 razy dziennie magnez... 🙈

Tigra lubi tę wiadomość

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Ewa6 Znajoma

Wysłany: 7 września, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Jestem tu nowa. Mam 44 lata, 2 próby in vitro nieudane. Jedyna szansa to KD. Czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć więcej o programie rządowym? Jakie są koszty ostateczne? I dla porównania kd w Czechach? Z góry dziękuję za informację.

Ona 44 On 34
    IVF 09.2023 nieudane
    IVF 08.2024 nieudane
    IVF 10.2024 start procedury z KD
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 7 września, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaOczekujaca wrote:
    Hej. W którym tygodniu zaczęliście czuć puerwsze ruchy dziecka ?

Raija86 czujesz już coś? Bo my terminowo tak samo
    Ja dość późno, bo po 20 tc. Najpierw było uczucie, jakby mi pękło kilka bąbelków 😄, a potem coraz bardziej wyraźne. I jak już się zaczęło, to było je czuć codziennie.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 8 września, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo z Was zbytego co pamietam brało relanium po transferze. Jak się po nim czulyscie ? Mocno zwaliło z nog? Ja jestem niskocisnieniowcem i mysle czy brać 🫣

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Magda7676 Koleżanka

Wysłany: 8 września, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem tu nowa. Dopiero zastanawiam się nad in vitro z KD... ale coraz bardziej jestem zdecydowana. Gratuluję wszystkim, którym się już udało i życzę powodzenia tym, które się starają 😀👍

Saimi, Nefertiti89, glodia, Raija86, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Saimi Autorytet

Wysłany: 9 września, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dużo z Was zbytego co pamietam brało relanium po transferze. Jak się po nim czulyscie ? Mocno zwaliło z nog? Ja jestem niskocisnieniowcem i mysle czy brać 🫣

Miałam brać ta większą dawkę relanium, bodajże 5 jednostek. Ale przez przypadek kupiłam 3 jednostki i jak wzięłam raz to zawroty głowy itd. I ostatecznie po transferze nie brałam, dopiero jak zaczęła mi się skracac szyjka ok 21 tyg to przez 2 tyg brałam ale mniejsza dawkę niż ta zalecona i średnio się czułam. Potem odstawiłam zupełnie.

Co do kwasu foliowego to trzeba szukać bo można znaleźć z kilku firm. A b to chodzi przede wszystkim o wit b12. W aptece mówić, że ma być metylowana, pomogą znaleźć. Tylko trzeba sprawdzać bo czasem na siłę próbują wcisnąć złą a to bezsensu bo nam się ten normalny kwas foliowy i b12 nie wchłania.

Niestety chyba dużych jednostek magnezu nie ma. Ja brałam Aspargin 2x2 plus magnez dodatkowy 2x2. W większości ciąży brałam ok 20 tab dziennie plus globulki z progesteronem i heparyne 🙈 straszne to było.

Claudia na jakim etapie jesteś? Ciężko mi nadrobić forum, zwłaszcza ostatnio bo przygotowania do chrztu, wczoraj mieliśmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 07:15

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 9 września, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Ja brałam przy pierwszym i drugim transferze. Oprócz zawrotów głowy, to nic mi nie było. Przy ostatnim nie brałam, bo skonczyly mi się tabletki, więc spróbowałam bez 🙂

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 9 września, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Ja przy 1 transferze dostałam 5jednostek ale przy drugim już inny lekarz nie chciał mi przepisać więc musiałam się obyć bez. Brałam tylko ad hockowo jak czułam niepokój.
    Chyba jedyne co mi się działo to senność, żadnych zawrotów głowy itp. Nadal mam jedną tabletkę z tego 1 transferu 🙈 Trzymam w razie W 😂

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 9 września, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Nie brałam,w klinice wręcz odradzali,twierdząc,że nie jest obojętne dla przyszłego dziecka..Mówili bym ewentualnie brała nospę 3x1 i duże dawki magnezu.Kupiłam na internecie dawkę 200 mg,ważne by był to cytrian magnezu.Brałam bardzo dużo razem z wit B6.Później dostałam na receptę duzą dawkę magnezu.

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 9 września, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Jak wzięłam pierwszy raz, to po kilkunastu minutach odleciałam, tzn zasnęłam, ale czułam że muszę natychmiast się położyć, bo odpływam. Kolejne razy juz były mniej spektakularne, jak się nie położyłam, to mogłam normalnie funkcjonować
    Edit: brałam tylko 3 dni po transferze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 15:21

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Magda7676 Koleżanka

Wysłany: 9 września, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę wdzięczna za informację, którą klinikę w Wawie polecacie do in vitro z KD. Na stronach klinik informacje są dość ogólne. Mam mętlik w głowie. I może orientujecie się, jak to wygląda cenowo, tzn. gdzie taniej, gdzie drożej a gdzie najbardziej warto podejść?

• glodia Autorytet

Wysłany: 9 września, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa6 wrote:
    Cześć dziewczyny, Jestem tu nowa. Mam 44 lata, 2 próby in vitro nieudane. Jedyna szansa to KD. Czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć więcej o programie rządowym? Jakie są koszty ostateczne? I dla porównania kd w Czechach? Z góry dziękuję za informację.
    też chętnie się dowiem :)

• glodia Autorytet

Wysłany: 9 września, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda7676 wrote:
    Będę wdzięczna za informację, którą klinikę w Wawie polecacie do in vitro z KD. Na stronach klinik informacje są dość ogólne. Mam mętlik w głowie. I może orientujecie się, jak to wygląda cenowo, tzn. gdzie taniej, gdzie drożej a gdzie najbardziej warto podejść?
    nie będziesz korzystać z refundacji?

• Magda7676 Koleżanka

Wysłany: 9 września, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie łapie się już... 🙁🙁🙁

• glodia Autorytet

Wysłany: 9 września, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda7676 wrote:
    Nie łapie się już... 🙁🙁🙁
    tzn? najłatwiej zdobyć informacje dzwoniąc na infolinię. np. w Invicie wypełniasz ankietę na stronie, a oni zadzwonią do Ciebie. Bocian, Gameta - tu też najlepiej zadzwonić. Novum - chyba nie ma już dofinansowania do KD, chyba. Niestety ale są różnice w programach rządowych między klinikami. Moim zdaniem najlepiej wybrać taką, która ma własny bank dawczyń.
    Najlepsze nadal pozostaną Czechy, ale tu bez dofinansowania. Więcej wiedzy nie posiadam.

• Magda7676 Koleżanka

Wysłany: 10 września, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za stara jestem ... Dofinansowanie do 45rz ja mam więcej... Dziękuję, podzwonie i popytam jeszcze. Już byłam nawet na wizytach w invimedzie i bocianie ale miałam wątpliwości i odłożyłam to.... Teraz znowu zaczynam dzialac.....

• Tigra Autorytet

Wysłany: 10 września, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda7676 wrote:
    Za stara jestem ... Dofinansowanie do 45rz ja mam więcej... Dziękuję, podzwonie i popytam jeszcze. Już byłam nawet na wizytach w invimedzie i bocianie ale miałam wątpliwości i odłożyłam to.... Teraz znowu zaczynam dzialac.....
    Nie czekałabym tylko od razu uderzała w Czechy

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ