In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza123 wrote:Ostrozny jakis ten lekarz, w ciazy najlepiej jak jest progesteron powyzej 20. 15 to takie totalne minimum, dziewczyny majac tyle dostaja na juz zastrzyki a Ty masz ponad 5 wiec bardzo malo. Na normy lab sie nie patrzy. Duphaston nie wychodzi we krwi to fakt, ale jednak jest to wynik ostrzegawczy. No ale skoro lekarz tak twierdzi to trudno, sama sobie recepty nie wypiszesz. Jezeli tfu tfu zaczniesz plamic to szybko szukaj leku do dolozenia bo bete masz super a ona bedzie teraz jeszcze "wyzerac" tego proga i potrzebuje go duzo do rozwoju.
A co ogolnie bierzesz ? Jestes na cyklu sztucznym ? -
Mysza123 wrote:Ostrozny jakis ten lekarz, w ciazy najlepiej jak jest progesteron powyzej 20. 15 to takie totalne minimum, dziewczyny majac tyle dostaja na juz zastrzyki a Ty masz ponad 5 wiec bardzo malo. Na normy lab sie nie patrzy. Duphaston nie wychodzi we krwi to fakt, ale jednak jest to wynik ostrzegawczy. No ale skoro lekarz tak twierdzi to trudno, sama sobie recepty nie wypiszesz. Jezeli tfu tfu zaczniesz plamic to szybko szukaj leku do dolozenia bo bete masz super a ona bedzie teraz jeszcze "wyzerac" tego proga i potrzebuje go duzo do rozwoju.
A co ogolnie bierzesz ? Jestes na cyklu sztucznym ?
Mysza właśnie tego proga bardzo się obawiam …
Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie, że w klinice bocian w Białymstoku lekarze nie biorą pod uwagę progesteronu.
Jestem na cyklu sztucznym ,transfer miałam w poniedziałek a w sobotę sama dla siebie zbadałam proga przed poniedziałkowym transferem i był 7,95
Mówiłam o tym lekarzowi przed transferem ale nie zrobiło to na nim większego wrażenia 🤷♀️
powiedział że jestem obstawiona duphostanem który nie wychodzi w krwi.
Dziś jak zapytałam lekarza o tego proga to ta sama sytuacja …
Nie daje mi to spokoju ,nie mogę cieszyć się pozytywną betą bo tylko się zamartwiam 😢
Leki które dostałam :
-Estrofem 3*1 od 3 dc do teraz
Później włączyli mi 5 dni przed transferem :
- crinone 80 mg dopochwowo do teraz
- duphaston 3*1
I dziś zwiększył mi dawkę duphostanu 4*1
Jestem na cyklu sztucznym z KDOna 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - 2.99 cm i tętno 173
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Martuśka87 wrote:Mysza właśnie tego proga bardzo się obawiam …
Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie, że w klinice bocian w Białymstoku lekarze nie biorą pod uwagę progesteronu.
Jestem na cyklu sztucznym ,transfer miałam w poniedziałek a w sobotę sama dla siebie zbadałam proga przed poniedziałkowym transferem i był 7,95
Mówiłam o tym lekarzowi przed transferem ale nie zrobiło to na nim większego wrażenia 🤷♀️
powiedział że jestem obstawiona duphostanem który nie wychodzi w krwi.
Dziś jak zapytałam lekarza o tego proga to ta sama sytuacja …
Nie daje mi to spokoju ,nie mogę cieszyć się pozytywną betą bo tylko się zamartwiam 😢
Leki które dostałam :
-Estrofem 3*1 od 3 dc do teraz
Później włączyli mi 5 dni przed transferem :
- crinone 80 mg dopochwowo do teraz
- duphaston 3*1
I dziś zwiększył mi dawkę duphostanu 4*1
Jestem na cyklu sztucznym z KD
Miałam 3x100ng luthinus,3x1 estrofem, 3x1 nospa,2 progesteron bensins.
Po tym jak zaczęłam plamić dorzucili mi zastrzyki prolutexWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 18:30
-
Madziarenka wrote:U mnie właśnie tak jest w klinice...kiedy w dniu sprawdzenia progesteron spadnie poniżej 20 od razu mam dzwonić w związku zmiana lub dołożeniem leków. Spadł mi ostatnio do 15 i zwiększyli mi dawkę jednego leku.
😭😭😭😭 jejku to co ja mam zrobić ,nie mam proga w domu . Już przeszło mi przez myśl żeby ten lek crinone brać 2 razy dziennie .Tylko skąd ja wezmę receptę jak lek się szybciej skończy😭 tam jest tylko 15 aplikatorów w opakowaniu .
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Elka198321 wrote:Ja miałam w dniu transferu 5,49ng i lekarz idrazu mi dołożył 2x200ng bensins
Mi nic nie dołożył 😞Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Martuśka87 wrote:😭😭😭😭 jejku to co ja mam zrobić ,nie mam proga w domu . Już przeszło mi przez myśl żeby ten lek crinone brać 2 razy dziennie .Tylko skąd ja wezmę receptę jak lek się szybciej skończy😭 tam jest tylko 15 aplikatorów w opakowaniu .
-
Elka198321 wrote:Lekarz prywatnie ginekolog Co przepisze..Ja mogę Cię jedynie wspomoc luteina chyba 100ng,napisz może na wątku miesięcznym może któraś z dziewczyn ma te leki co Ty i ci pomoże...
Nie wiem czy inny lekarz nawet prywatnie będzie chciał ingerować w leczenie invitro u innego specjalisty,ale masz rację spróbuję .
A myślisz że ta luteina mi pomoże ?
A co do tego wątku to masz jakiś link ? Bo ja jestem tu na forum ciemniakiem 🙈 nie wiem nawet gdzie to szukaćOna 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Martuśka87 wrote:Nie wiem czy inny lekarz nawet prywatnie będzie chciał ingerować w leczenie invitro u innego specjalisty,ale masz rację spróbuję .
A co do tego wątku to masz jakiś link ? Bo ja jestem tu na forum ciemniakiem 🙈 nie wiem nawet gdzie to szukać
Pamiętaj że każdy przypadek jest inny i nie możemy się porównywać do historii innych dziewczyn.
monester lubi tę wiadomość
-
Martuśka87 wrote:Nie wiem czy inny lekarz nawet prywatnie będzie chciał ingerować w leczenie invitro u innego specjalisty,ale masz rację spróbuję .
A co do tego wątku to masz jakiś link ? Bo ja jestem tu na forum ciemniakiem 🙈 nie wiem nawet gdzie to szukać
-
Ja nie chce zeby to zabrzmialo ze strasze w zwiazku z tym progiem po prostu siedze na tym forum juz 8 lat i pierwszy raz widze zeby lekarz powiedzial ze niecale 6 proga to jest ok na cyklu sztucznym... Nawet biorac duphaston powinien dorzucic cos co wychodzi we krwi najlepiej prolutex albo cyclogest czy bensis. Dla spokoju glowy przrciez nadmiar proga nie szkodzi. Ja sama mialam 70 i lekarz mi mowil ze im wiecej tym lepiej bo poczatkowa ciaza trzyma sie tylko na progesteronie, dzieki niemu rosnie.
Moja kolezanka w pierwszych betach miala wynik ok 5 i gin w wigilie ! wypisywal jej recepte po smsie online zeby zdazyla cos wykupic.
Ja bym cisnela na cos wiecej albo kombinowala na forum od dziewczyn. Ale to ja, jezeli Ty czujesz ze dzialasz zgodnie zaleceniami to tak trzymaj, odprez sie, badaj przyrosty i wierz ze bedzie dobrze 🙂WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Ja nie chce zeby to zabrzmialo ze strasze w zwiazku z tym progiem po prostu siedze na tym forum juz 8 lat i pierwszy raz widze zeby lekarz powiedzial ze niecale 6 proga to jest ok na cyklu sztucznym... Nawet biorac duphaston powinien dorzucic cos co wychodzi we krwi najlepiej prolutex albo cyclogest czy bensis. Dla spokoju glowy przrciez nadmiar proga nie szkodzi. Ja sama mialam 70 i lekarz mi mowil ze im wiecej tym lepiej bo poczatkowa ciaza trzyma sie tylko na progesteronie, dzieki niemu rosnie.
Moja kolezanka w pierwszych betach miala wynik ok 5 i gin w wigilie ! wypisywal jej recepte po smsie online zeby zdazyla cos wykupic.
Ja bym cisnela na cos wiecej albo kombinowala na forum od dziewczyn. Ale to ja, jezeli Ty czujesz ze dzialasz zgodnie zaleceniami to tak trzymaj, odprez sie, badaj przyrosty i wierz ze bedzie dobrze 🙂
Tak zrobię ,jutro będę dzwonić jeszcze raz ale nie sądzę że to coś pomoże bo ciężki z tym lekarzem temat 🤦♀️
Już zaczęłam szukać na własną rękę .Mam opakowanie 15 tabletek ultrgesten 200 mg ale jedno opakowanie to mało 😢Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Paulijana wrote:Może postaraj się uspokoić, odpoczywać i mimo wszystko zaufać lekarzowi.
Pamiętaj że każdy przypadek jest inny i nie możemy się porównywać do historii innych dziewczyn.
Wiem że każda jest inna ale co by nie było to ten progesteron to u mnie dramat 🤦♀️
Boję się że przez to mogę stracić ciążę 😢Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Martuśka87 wrote:Wiem że każda jest inna ale co by nie było to ten progesteron to u mnie dramat 🤦♀️
Boję się że przez to mogę stracić ciążę 😢
Zadzwoń jutro na spokojnie w razie czego poproś o knsultacje z drugim lekarzem ale naprawdę nie stresuj się.
Ja dzień przed moim transferem zadałam tutaj pytanie o tsh bo mój wynik był wyższy niż slyszalam że powinien być. Po odpowiedziach nie spałam cała noc i przeryczalam dzień transferu bo byłam pewna że jest on spisany na straty . Mimo że lekarz mnie uspokajał że będzie wszystko ok.
I co , i jest wszystko ok a beta sobie rośnie z dnia na dzień a tsh się wyrównało także glowa do góry. Dzisiaj już nic nie zdziałasz, możesz się wyspać i załatwić sprawę rano.
Wiem że dziewczyny tutaj są kochane i zawsze chcą pomoc ale czasami lepiej nie pytać i nie czytać -
Paulijana wrote:Spokojnie, zrobiłaś badania wcześniej pewnie niż zalecali. Może gdybyś zrobiła krew 10dpt to progesteron byłby dużo lepszy bo i beta wyższa.
Zadzwoń jutro na spokojnie w razie czego poproś o knsultacje z drugim lekarzem ale naprawdę nie stresuj się.
Ja dzień przed moim transferem zadałam tutaj pytanie o tsh bo mój wynik był wyższy niż slyszalam że powinien być. Po odpowiedziach nie spałam cała noc i przeryczalam dzień transferu bo byłam pewna że jest on spisany na straty . Mimo że lekarz mnie uspokajał że będzie wszystko ok.
I co , i jest wszystko ok a beta sobie rośnie z dnia na dzień a tsh się wyrównało także glowa do góry. Dzisiaj już nic nie zdziałasz, możesz się wyspać i załatwić sprawę rano.
Wiem że dziewczyny tutaj są kochane i zawsze chcą pomoc ale czasami lepiej nie pytać i nie czytać
Racja zrobiłam badania dwa dni przed zalecanymi .Teraz powtórzę w 10dpt🙏
Na dziś przestaje już o tym myśleć bo czuję że się zaraz rozsypie jak domek z kart 😟
A tak poza tym to gratuluję pozytywnej bety 💚
I życzę nudnej ciąży 🥰Paulijana lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Martuska, duphaston z krwi nie wychodzi to prawda i ogolnie leki które dostałaś to mega dziwna kombinacja. Standardowa dawka na sztucznym to 800 mg progesteronu dopochwowo lub 600 mg dopochwowo+ doustnie. Ja na przykład uważam że nawalanie progesteronu do poziomu we krwi kilkadziesiąt i przepisywanie pacjentkom zastrzyków które kosztują mnóstwo kasy czyli prolutex jest bezsensowne. Dobry poziom można osiągnąć tabletkami utrogestan lub cyclogest i wtedy we krwi jest wynik niższy a w macicy czterokrotnie wyższy. Duphaston to stary lek i już się go nie stosuje za bardzo w klinikach - ten twój lekarz to od dawna pracuje w kln? Podsumowując - poziom bezpieczny dla ciąży to jest powyżej 10. Zadzwoń do kliniki albo udaj się do zwykłego ginekologa żeby ci przepisał .
Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Martuska, duphaston z krwi nie wychodzi to prawda i ogolnie leki które dostałaś to mega dziwna kombinacja. Standardowa dawka na sztucznym to 800 mg progesteronu dopochwowo lub 600 mg dopochwowo+ doustnie. Ja na przykład uważam że nawalanie progesteronu do poziomu we krwi kilkadziesiąt i przepisywanie pacjentkom zastrzyków które kosztują mnóstwo kasy czyli prolutex jest bezsensowne. Dobry poziom można osiągnąć tabletkami utrogestan lub cyclogest i wtedy we krwi jest wynik niższy a w macicy czterokrotnie wyższy. Duphaston to stary lek i już się go nie stosuje za bardzo w klinikach - ten twój lekarz to od dawna pracuje w kln? Podsumowując - poziom bezpieczny dla ciąży to jest powyżej 10. Zadzwoń do kliniki albo udaj się do zwykłego ginekologa żeby ci przepisał .
Mój lekarz to zastępca dyrektora medycznego w klinice bocian w Białymstoku ,bardzo polecany .
Jutro skontaktuje się z nimi jeszcze raz .monester lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
monester wrote:Martuska, duphaston z krwi nie wychodzi to prawda i ogolnie leki które dostałaś to mega dziwna kombinacja. Standardowa dawka na sztucznym to 800 mg progesteronu dopochwowo lub 600 mg dopochwowo+ doustnie. Ja na przykład uważam że nawalanie progesteronu do poziomu we krwi kilkadziesiąt i przepisywanie pacjentkom zastrzyków które kosztują mnóstwo kasy czyli prolutex jest bezsensowne. Dobry poziom można osiągnąć tabletkami utrogestan lub cyclogest i wtedy we krwi jest wynik niższy a w macicy czterokrotnie wyższy. Duphaston to stary lek i już się go nie stosuje za bardzo w klinikach - ten twój lekarz to od dawna pracuje w kln? Podsumowując - poziom bezpieczny dla ciąży to jest powyżej 10. Zadzwoń do kliniki albo udaj się do zwykłego ginekologa żeby ci przepisał .
Na miejscu Martuśka87 jeśli w klince by nikt jej niedał dodatkowej dawki to zwykły ginekolog da.moj który mi ciążę prowadził też mi mówił że bezpieczny to jest poziom powyżej 10.
Wszystkie te leki które bierzemy to z reguły to jest progesteron występujący po inną nazwą producenta, poza estrofem, relanium i wiadomo lekami na rozrzedzenie krwi czy inne dolegwosci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 21:59
-
Martuśka87 wrote:Mój lekarz to zastępca dyrektora medycznego w klinice bocian w Białymstoku ,bardzo polecany .
Jutro skontaktuje się z nimi jeszcze raz . -
Tu badania ale odnoszą się do cyklu naturalnego - że nie było różnicy czy to był cyclogest czy duphaston - tylko w naturalnym cyklu to moim zdaniem inaczej - mówię dlatego że ja pomimo brania duphaston po inseminacji dostawałam okres.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10331522/