X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Alga_I Ekspertka

Wysłany: 3 października, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    To już za chwilkę się przywitacie, jak się czujesz?

1 i 2 trymestr bajka, teraz już trochę ciężko bo młoda 3200 waży 😝 można powiedzieć że w 8 i 9
    Miesiącu mój entuzjazm jest jakby mniejszy 😁

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 3 października, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MLP wrote:
    Z tego, co się dowiedziałem, w przypadku KD badania NIPT, takie jak NIFTY czy Panorama, umożliwiają niestety jedynie wykrycie trzech podstawowych trisomii (21,18,13), a pozostałe anomalie są niestety poza zasięgiem tych testów.

A wiesz może dlaczego przy kd pozostałe anomalie są poza zasięgiem tych testów? Skąd masz takie informacje? 🙂 Pytam z ciekawości, bo w ulotce czytałam, że są czule przy kd.

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 3 października, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Beta 23,4 prog 29,08 ...... czyli tak jak mówiłam, nisko.

Beta nie jest wysoka, ale jest pozytywna. Musi wystartować od jakiegoś poziomu 🙂 Trzymam kciuki za piękny przyrost!

Claudia Ferrari, Elka198321, Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀

• Saimi Autorytet

Wysłany: 3 października, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia bo Ci nakopie na tylek! Trzeba wierzyć w zarodeczek. Z takich bet są dzieci!
    A jeśli się okaże, że nic nie wyszło to wtedy będziesz rozpaczać albo szukać innych rozwiązań.

Przesyłam pozytywne fluidy!

Claudia Ferrari lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 3 października, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    A wiesz może dlaczego przy kd pozostałe anomalie są poza zasięgiem tych testów? Skąd masz takie informacje? 🙂 Pytam z ciekawości, bo w ulotce czytałam, że są czule przy kd.
    Panorama ma jakiś cyfrowy algorytm które to liczy i ma zapisane w opisie że tylko trisomie przy kd

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 3 października, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Claudia bo Ci nakopie na tylek! Trzeba wierzyć w zarodeczek. Z takich bet są dzieci!
    A jeśli się okaże, że nic nie wyszło to wtedy będziesz rozpaczać albo szukać innych rozwiązań.

Przesyłam pozytywne fluidy!

Saimi przepraszam :( po prostu czytam na różnych forach, ze dziewczyny w 7dpt blastki miały po 50 w zwyż , do tego mój gin powiedział mi przez tel dziś:
    "No dobrze ze pozytywna, ale nie powiem ze cieszylibyśmy się jakby była 3x taka.... zobaczymy w sobotę, już wszystko co mogliśmy to zrobiliśmy" No i tak dlatego się załamałam :( jeszcze patrząc na wcześniejsze moje historie gdzie mnie moja niestety wysoko rozwinięta intuicja "nie zawiodła"....... to wiesz :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 18:39

Saimi lubi tę wiadomość

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 3 października, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Panorama ma jakiś cyfrowy algorytm które to liczy i ma zapisane w opisie że tylko trisomie przy kd

Ahaa to nawet nie wiedziałam, że jest różnica przy kd. W takim razie może nifty ma podobnie.

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀

• MLP Nowa

Wysłany: 3 października, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:

Ja robiłam Panorame i tylko te trzy trisomie przyszły ku mojemu zdziwieniu, z NIFTy z tego co sprowadzałam jest tak samo. Lekarka mi powiedziała, że jeżeli ktoś oferuje więcej testów niż te 3 trisomie przy KD, to jest to oszustwo. Tutaj link do opisu panoramy:

https://www.lifelabsgenetics.com/2019/01/18/update-to-panorama-screening-for-twin-egg-donor-and-surrogate-pregnancies/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 18:47

• Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 3 października, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MLP wrote:
    Ja robiłam Panorame i tylko te trzy trisomie przyszły ku mojemu zdziwieniu, z NIFTy z tego co sprowadzałam jest tak samo. Lekarka mi powiedziała, że jeżeli ktoś oferuje więcej testów niż te 3 trisomie przy KD, to jest to oszustwo. Tutaj link do opisu panoramy:

https://www.lifelabsgenetics.com/2019/01/18/update-to-panorama-screening-for-twin-egg-donor-and-surrogate-pregnancies/.

To jest bardzo ciekawe co piszesz. Zaraz sobie poczytam 🙂 Dziękuję

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀

• glodia Autorytet

Wysłany: 3 października, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Dziewczyny od jutra zaczynam brać leki przygotowanie do transferu..Dziś dzwonię do kliniki i ustalam kontrolę endometrium.
    Oby i tym razem się udało...
    Trzymam kciuki! :)

Elka198321 lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 3 października, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Glodia napislam priv
    Już czytam

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 3 października, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alga_I wrote:
    1 i 2 trymestr bajka, teraz już trochę ciężko bo młoda 3200 waży 😝 można powiedzieć że w 8 i 9
    Miesiącu mój entuzjazm jest jakby mniejszy 😁
    To będzie co nosić już po drugiej stronie brzucha 😁

Alga_I lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 3 października, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MLP wrote:

Moim zdaniem to lekarka cię w błąd wprowadziła. Panorama jest najdroższym testem i ma inną metodę badania niż pozostałe testy. I rzeczywiście oficjalnie pisze że tylko 3 trisomie- nie ukrywają tego - natomiast nifty można robić i kosztuje 1200 zł mniej. Ja wiem, że panorama jest obecnie z testów nipt najbardziej wiarygodna plus leci do USA, ale - sam zakres panoramy nie jest taki duży, ma ograniczenia w kd a dodatkowo przy wykryciu ryzyka - żaden z tych testów nie jest testem diagnostycznym czyli i tak trzeba wykonać amniopunkcje żeby sprawdzić .Dlatego ja nie wybrałam panoramy akurat. Pamiętajcie że te testy to jest statystyka. Zaawansowana ale jednak statystyka

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• MLP Nowa

Wysłany: 4 października, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Moim zdaniem to lekarka cię w błąd wprowadziła. Panorama jest najdroższym testem i ma inną metodę badania niż pozostałe testy. I rzeczywiście oficjalnie pisze że tylko 3 trisomie- nie ukrywają tego - natomiast nifty można robić i kosztuje 1200 zł mniej. Ja wiem, że panorama jest obecnie z testów nipt najbardziej wiarygodna plus leci do USA, ale - sam zakres panoramy nie jest taki duży, ma ograniczenia w kd a dodatkowo przy wykryciu ryzyka - żaden z tych testów nie jest testem diagnostycznym czyli i tak trzeba wykonać amniopunkcje żeby sprawdzić .Dlatego ja nie wybrałam panoramy akurat. Pamiętajcie że te testy to jest statystyka. Zaawansowana ale jednak statystyka

Z tego co sprawdziłam to Nifty jest to koszt 2600 PLN, za Panorame zapłaciłam tyle samo. Myśle, że Nifty też nie testuje więcej niż te trzy trisomie w przypadku KD, tylko ładnie to marketingowo ukrywają. Znalazłam wpis na jednej ze stron dotyczacej Nifty małym druczkiem :).

*Testing services for trisomy conditions 21, 18 and 13 are available for twin pregnancies, egg donor pregnanciesand IVF pregnancies. Other testing options may not be available for twin pregnancies, egg donor pregnanciesand IVF pregnancies.

https://www.niftytest.com/introduction-to-nifty

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 4 października, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś zna kogoś we Wrocławiu w invimedzie i moze polecić ? Bo w końcu nie doczekałam się odpowiedzi :))

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 października, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MLP wrote:
    Z tego co sprawdziłam to Nifty jest to koszt 2600 PLN, za Panorame zapłaciłam tyle samo. Myśle, że Nifty też nie testuje więcej niż te trzy trisomie w przypadku KD, tylko ładnie to marketingowo ukrywają. Znalazłam wpis na jednej ze stron dotyczacej Nifty małym druczkiem :).

*Testing services for trisomy conditions 21, 18 and 13 are available for twin pregnancies, egg donor pregnanciesand IVF pregnancies. Other testing options may not be available for twin pregnancies, egg donor pregnanciesand IVF pregnancies.

https://www.niftytest.com/introduction-to-nifty
    Rok temu nifty pro 1950 panorama 2900. Ogólnie wszystkie ryzyka poza podstawowymi trisomiami nie są aż tak dokładne nawet jeśli nie są to egg donors. Panorama ma teraz bardzo duży marketing - nie wiem czemu na przykład nie polecają polskiego sanco które jest calogenowe. Do celu - czy panorama czy nifty to tylko dalej statystyka, więc jak dla mnie za droga statystyka skoro mogę mieć ja blisko tysiąc zk taniej

• Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 4 października, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Rok temu nifty pro 1950 panorama 2900. Ogólnie wszystkie ryzyka poza podstawowymi trisomiami nie są aż tak dokładne nawet jeśli nie są to egg donors. Panorama ma teraz bardzo duży marketing - nie wiem czemu na przykład nie polecają polskiego sanco które jest calogenowe. Do celu - czy panorama czy nifty to tylko dalej statystyka, więc jak dla mnie za droga statystyka skoro mogę mieć ja blisko tysiąc zk taniej

ja jak robiłam Nifty 2 lata temu to pani która mi polecała też nie dodała że przy wysokim ryzyku sie nie powinno go wykonywać🥴 no i wyszło tak że miałam wysokie ryzyko ZE, które docelowo okazało się triploidią😔 ale co ja sie na tym znałam w pierwszej ciąży... przez telefon było wszystko idealnie, pięknie itp!
    dopiero po czasie, po przestudiowaniu neta i rozmowie z genetykiem sie okazuje że naciągają na te testy genetyczne bez względu od sytuacji w jakiej jest pacjent! malutkim drukiem na stronkach po angielsku pisze kiedy właśnie nie stosować i kiedy wyniki wychodzą fałszywe😒
    także, ku przestrodze dziewczyny😉

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
  • Cara Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę jestem przerażona tym co piszecie o testach prenatalnych. Jakoś wcześniej nie myślałam, że jest różnica czy to KD czy nie... Co w takim razie robicie, jakie badanie? Od razu amnipunkcja? Nie wyobrażam sobie nie przebadać płodu. Zaczynam żałować, że nie badaliśmy zarodków...

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 4 października, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Czy ktoś zna kogoś we Wrocławiu w invimedzie i moze polecić ? Bo w końcu nie doczekałam się odpowiedzi :))
    Ja byłam na konsultacjach u Krzysztofa Żórawskiego. Moja przyjaciółka ma swoje bliźniaczki spod jego "opieki" :) sprawia wrażenie kompetentnego i konkretnego. To on nas nakierował na KD, ale same invitro miałam w Invicie. Generalnie polecam ich bank komórek. Fajnie to wszystko działa u nich.

Claudia Ferrari lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
    Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
    3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
    12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
    14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
  • Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 4 października, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Trochę jestem przerażona tym co piszecie o testach prenatalnych. Jakoś wcześniej nie myślałam, że jest różnica czy to KD czy nie... Co w takim razie robicie, jakie badanie? Od razu amnipunkcja? Nie wyobrażam sobie nie przebadać płodu. Zaczynam żałować, że nie badaliśmy zarodków...

ja w tej ciąży teraz polegam na starym Pappa! wyszło na szczęście dobrze, ale gdyby coś było nie tak to chyba robiłabym amnipunkcje! miałam już raz i nie jest taka straszna jak ją malują! to tego taki szybki test fish z wód płodowych, pobierają razem z amniopunkcją! no i wprawne oko lekarza w badaniu usg!
    pappa pokazuje też np ryzyko porodu przedwczesnego, stanu rzucawkowego, Nifty tego wykaże a niestety np przy mojej wadzie tej nieszczęsnej triploidii miałam wysokie i to i to, bo z takimi wadami idzie w parze wiele innych! u mnie była wada serca, jakas dysplazja nerek...no koszmar naprawde!

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ