In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Elka198321 wrote:3.2.2. Mam syna i teraz córkę w brzuszku...
i to mi daje nadzieję. Trzymaj się i oszczędzaj (tak wiem ciężko przy maluchu).
Martuśka87 lubi tę wiadomość
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 0,7 we wrześniu 22
I INV 12.22,I transfer - ciąża zatrzymana w 11 tyg
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany -
glodia wrote:podpytaj lekarza, wiem z wątku o poronieniach, że dziewczyny na podtrzymanie szyjki dostają wlewy z magnezu. Ale szczegółów nie znam.
-
Glodia, bardzo trzymam kciuki!
glodia lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:Nie, to nie jest na podtrzymanie. Siarczan magnezu ma działać ochronnie na układ nerwowy płodu w przypadku przedwczesnego porodu. Do 32 tygodnia ma zastosowanie
ale dziewczyny akurat dostawały na powstrzymanie skurczy, co szło w parze ze skracającą się szyjką, a że Elkę zapamiętałam z nadaktywnej macicy, to tak napisałam, ale te moje skróty myślowe to pokrętne bywają
-
Hej witam się ponownie
Czy miałyście taki przypadek bądź Wasze znajome
Z kalendarza jestem w 7 tygodniu ciąży dziś byłam w bocianie na kolejnej wizycie i nadal lekarz nie widzi serca coś mu pulsuje ale nie wie czy to nie jest mój puls czy dziecka
jestem załamana zarodek jest wszystko piękne tylko serca brak i on nie widzi.
Poprosił o wizytę za tydzień już u lekarza u mnie w miejscowości
mam nadal mdłości , siusiam Non stop często napina mi się brzuch krwawienia nie mam
Nie wiem co mam myśleć
Umówiłam się na wizytę jutro do lekarza może będzie miał lepsze usg i coś pokaże ale do jutra oszaleje
To był mój ostatni zarodek z KD i ostatnie podejście do procedury
Chce jutro tez zrobić betę hcg ostatnia z 1 kwietnia to 260000
Czy to częste przypadki ze po invitro może być ta ciąża młodsza niż sie wydaje -
Slimak wrote:Po ostatnim, nieudanym transferze mój świat się zawalił.
To był najtrudniejszy z dotychczasowych — emocjonalnie rozdzierający. Pełen nadziei, ale też panicznego lęku. I niestety... zakończył się porażką.
To uczucie, gdy ten maleńki zarodek opuszcza moje ciało, a ja nie mogę zrobić nic – tylko płakać – rozdziera serce. Wiem, że niejedna z Was zna ten ból.
To był ostatni zarodek, siódmy transfer, piąta procedura… I w głębi serca wiedziałam, że to koniec.
Za mną osiem lat starań w klinice. Zrobiłam absolutnie wszystko, co tylko się dało: góry badań, tony suplementów i leków, histeroskopie, laparoskopia, ananasy, koktajle z buraków, akupunktura, masaże, zioła, modlitwy, medytacje, cuda na kiju...
Wiedziałam, że nie mam już siły – ani psychicznie, ani fizycznie – na kolejną stymulację. Kolejne procedury. Kolejne bieganie w kółko jak chomik w klatce.
Kiedyś dziwiłam się, gdy ktoś mówił, że nie ma już siły walczyć. Myślałam: jak to? Przecież trzeba próbować dalej.
Aż sama dotarłam do tego punktu. I teraz rozumiem.
Doszłam do momentu, w którym wasze pozytywne testy i piękne bety kręciły łzę w moim oku. Zadawałam sobie tylko jedno pytanie: dlaczego nie ja?
Przez cały ten czas nie dopuszczałam do siebie myśli o KD. Podziwiałam kobiety, które się na to decydowały – ale myślałam: to nie dla mnie. Mieliśmy przecież ładne zarodki, już za chwilę miałam być w ciąży...
Decyzja o KD przyszła do mnie… sama. Prosta, oczywista, jasna jak słońce.
Czy mam wątpliwości? Oczywiście. To naturalne. Dopuszczam je do siebie.
Ale wiem też, że jeśli ten mały kropek, który teraz jest ze mną, mnie opuści – mój świat zawali się ponownie. Bo już go kocham.
Dlaczego piszę ten post?
Dla tych z Was, które właśnie stoją na granicy. Dla których temat KD może powoli się otwierać.
Chcę powiedzieć: jeśli to droga dla Was, ta decyzja przyjdzie. Sama. I będziecie to wiedziały – nawet jeśli dziś wydaje się to kompletną abstrakcją.
Sama szukałam Waszych historii. I bardzo mi pomogły. Dlatego zostawiam dziś tutaj moją.
U mnie dziś 6dpt z KD.
Trzymajcie się dziewczyny. Wysyłam Wam dużo ciepła i życzę powodzenia – na każdym etapie tej drogi. ❤️
Trzymaj się dzielnie aż się popłakałam :😢😢
Dopuki sama nie spróbowałam tej walki to nie wiedziałam co czuja kobiety które walczą o dzieciątko Mimo ze ja już mam naturalna dwójkę dzieci to przechodząc trud i mękę w staraniach o kolejne dziecko (45 lat) wiem co przezywają kobiety bo sama to przeżywam i podziwiam Wasza wieloletnia walkę
Kłaniam się do samej ziemiMartuśka87, Anka43 lubią tę wiadomość
-
Mama1980 wrote:Hej witam się ponownie
Z kalendarza jestem w 7 tygodniu ciąży dziś byłam w bocianie na kolejnej wizycie i nadal lekarz nie widzi serca coś mu pulsuje ale nie wie czy to nie jest mój puls czy dziecka
mam nadal mdłości , siusiam Non stop często napina mi się brzuch krwawienia nie mam
Nie wiem co mam myśleć
Umówiłam się na wizytę jutro do lekarza może będzie miał lepsze usg i coś pokaże ale do jutra oszaleje
Czy to częste przypadki ze po invitro może być ta ciąża młodsza niż sie wydaje
Dziewczyna mocno to przeżyła i umówiła się do innego lekarza 5 dni później i mało ze szczęścia nie oszalała bo serduszko już było i ciąża rozwija się prawidłowo.
Teraz zaczyna 25 tydzień ciąży i synek zdrowy .
Nadzieja zawsze jest ,nie trać jej i głowa do góry .
Trzymam mocno kciuki za Ciebie 🤞🍀Mama1980 lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka
2012 ciąża naturalna dziewczynka
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
KLINIKA BOCIAN
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
405 g szczęścia ❤️
16,1 cm , 146/min
26t1d-1028 córeczki 🥰
Tętno 153
28tc-1277 g szczęścia
30t1d-1438g
34t-2389g -
Nie wiem co mam myśleć
Kiedyś mój miejscowy gin, super specjalista od ciążówek, powiedział, że z jego obserwacji wynika, że ciąże po in vitro rozwijają się ciut wolniej i wcześniej kończą. Czy to prawda - nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 21:43
Mama1980, Martuśka87 lubią tę wiadomość
-
glodia wrote:Hmmm...pewnie masz rację
ale dziewczyny akurat dostawały na powstrzymanie skurczy, co szło w parze ze skracającą się szyjką, a że Elkę zapamiętałam z nadaktywnej macicy, to tak napisałam, ale te moje skróty myślowe to pokrętne bywają
glodia lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Nie, to nie jest na podtrzymanie. Siarczan magnezu ma działać ochronnie na układ nerwowy płodu w przypadku przedwczesnego porodu. Do 32 tygodnia ma zastosowanie
Ja w połowie ciąży dostawałam magnez w kroplówce ze względu na spinanie się brzucha, żeby wyciszyć ewentualne skurcze, ale faktycznie stosuje się też jak jest zagrozenie przedwczesnym porodem. Tylko wtedy ma to chyba znaczący wpływ jak porod nastąpi w ciągu 24 godzin od podania. -
Nie wiem co mam myśleć
Ja mam trochę inną historię, ale jak byłam w szpitalu w 6 tygodniu z silnym krwawieniem to lekarka powiedziała, że tętno dziecka jest za słabe (117 uderzen na minutę) i kazała przyjść za 2 tyg do kontroli. Byłam wtedy załamana.
Za 2 dni pojechałam na pierwszą wizytę po transferze do kliniki i okazało się, że tętno i wszystko jest ok (oprócz krwiaka, którego w szpitalu nawet nie widzieli).
Trzymam kciuki, żeby lekarz zobaczył serducho. -
Jestem po wizycie serduszka nie ma bo jest za wcześnie na serduszko wg mojego lekarza to 6 tydzień ciąży i jest tylko piękny pęcherzyk żółtkowy nawet zarodka nie ma i kazał czekać 2 tygodnie
Zdziwiony był skąd doktor w bocianie widział zarodek czekamy na rozwój ale mnie uspokoil
Ciąża jest bardzo młoda -
Mama1980 wrote:Jestem po wizycie serduszka nie ma bo jest za wcześnie na serduszko wg mojego lekarza to 6 tydzień ciąży i jest tylko piękny pęcherzyk żółtkowy nawet zarodka nie ma i kazał czekać 2 tygodnie
Zdziwiony był skąd doktor w bocianie widział zarodek czekamy na rozwój ale mnie uspokoil
Ciąża jest bardzo młodaMysikrolik, Martuśka87 lubią tę wiadomość
-
Mama1980 wrote:Jestem po wizycie serduszka nie ma bo jest za wcześnie na serduszko wg mojego lekarza to 6 tydzień ciąży i jest tylko piękny pęcherzyk żółtkowy nawet zarodka nie ma i kazał czekać 2 tygodnie
Ciąża jest bardzo młoda
A który to Twój dzień po transferze ?Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka
2012 ciąża naturalna dziewczynka
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
KLINIKA BOCIAN
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa