X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Brzoza Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    3.2.2. Mam syna i teraz córkę w brzuszku...;-)
    wiem, śledzę Twoją historię :) i to mi daje nadzieję. Trzymaj się i oszczędzaj (tak wiem ciężko przy maluchu).

Martuśka87 lubi tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 0,7 we wrześniu 22
    I INV 12.22,I transfer - ciąża zatrzymana w 11 tyg
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
  • glodia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Nie
    podpytaj lekarza, wiem z wątku o poronieniach, że dziewczyny na podtrzymanie szyjki dostają wlewy z magnezu. Ale szczegółów nie znam.

monester lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    podpytaj lekarza, wiem z wątku o poronieniach, że dziewczyny na podtrzymanie szyjki dostają wlewy z magnezu. Ale szczegółów nie znam.
    Nie, to nie jest na podtrzymanie. Siarczan magnezu ma działać ochronnie na układ nerwowy płodu w przypadku przedwczesnego porodu. Do 32 tygodnia ma zastosowanie

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia, bardzo trzymam kciuki!

glodia lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nie, to nie jest na podtrzymanie. Siarczan magnezu ma działać ochronnie na układ nerwowy płodu w przypadku przedwczesnego porodu. Do 32 tygodnia ma zastosowanie
    Hmmm...pewnie masz rację :) ale dziewczyny akurat dostawały na powstrzymanie skurczy, co szło w parze ze skracającą się szyjką, a że Elkę zapamiętałam z nadaktywnej macicy, to tak napisałam, ale te moje skróty myślowe to pokrętne bywają ;D

• glodia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Glodia, bardzo trzymam kciuki!
    dziękuję <3

• glodia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    Glodia trzymamy mocno kciuki!!! Niech ci się powiedzie 😘
    Dziękuję <3

• glodia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    @Glodia trzymam kciuki, adopcja to wspaniała rzecz. zawsze chcialam adoptować dziecko, ale się nie złożyło... nie spotkałam nikogo, no nic, tak się życie ułożyło. w sumie KD to też swego rodzaju adopcja :)
    Dziękuję <3

• Mama1980 Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się ponownie

Czy miałyście taki przypadek bądź Wasze znajome

Z kalendarza jestem w 7 tygodniu ciąży dziś byłam w bocianie na kolejnej wizycie i nadal lekarz nie widzi serca coś mu pulsuje ale nie wie czy to nie jest mój puls czy dziecka
    jestem załamana zarodek jest wszystko piękne tylko serca brak i on nie widzi.
    Poprosił o wizytę za tydzień już u lekarza u mnie w miejscowości
    mam nadal mdłości , siusiam Non stop często napina mi się brzuch krwawienia nie mam
    Nie wiem co mam myśleć
    Umówiłam się na wizytę jutro do lekarza może będzie miał lepsze usg i coś pokaże ale do jutra oszaleje
    To był mój ostatni zarodek z KD i ostatnie podejście do procedury
    Chce jutro tez zrobić betę hcg ostatnia z 1 kwietnia to 260000

Czy to częste przypadki ze po invitro może być ta ciąża młodsza niż sie wydaje

• Mama1980 Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slimak wrote:
    Po ostatnim, nieudanym transferze mój świat się zawalił.
    To był najtrudniejszy z dotychczasowych — emocjonalnie rozdzierający. Pełen nadziei, ale też panicznego lęku. I niestety... zakończył się porażką.
    To uczucie, gdy ten maleńki zarodek opuszcza moje ciało, a ja nie mogę zrobić nic – tylko płakać – rozdziera serce. Wiem, że niejedna z Was zna ten ból.
    To był ostatni zarodek, siódmy transfer, piąta procedura… I w głębi serca wiedziałam, że to koniec.
    Za mną osiem lat starań w klinice. Zrobiłam absolutnie wszystko, co tylko się dało: góry badań, tony suplementów i leków, histeroskopie, laparoskopia, ananasy, koktajle z buraków, akupunktura, masaże, zioła, modlitwy, medytacje, cuda na kiju...
    Wiedziałam, że nie mam już siły – ani psychicznie, ani fizycznie – na kolejną stymulację. Kolejne procedury. Kolejne bieganie w kółko jak chomik w klatce.
    Kiedyś dziwiłam się, gdy ktoś mówił, że nie ma już siły walczyć. Myślałam: jak to? Przecież trzeba próbować dalej.
    Aż sama dotarłam do tego punktu. I teraz rozumiem.
    Doszłam do momentu, w którym wasze pozytywne testy i piękne bety kręciły łzę w moim oku. Zadawałam sobie tylko jedno pytanie: dlaczego nie ja?
    Przez cały ten czas nie dopuszczałam do siebie myśli o KD. Podziwiałam kobiety, które się na to decydowały – ale myślałam: to nie dla mnie. Mieliśmy przecież ładne zarodki, już za chwilę miałam być w ciąży...
    Decyzja o KD przyszła do mnie… sama. Prosta, oczywista, jasna jak słońce.
    Czy mam wątpliwości? Oczywiście. To naturalne. Dopuszczam je do siebie.
    Ale wiem też, że jeśli ten mały kropek, który teraz jest ze mną, mnie opuści – mój świat zawali się ponownie. Bo już go kocham.
    Dlaczego piszę ten post?
    Dla tych z Was, które właśnie stoją na granicy. Dla których temat KD może powoli się otwierać.
    Chcę powiedzieć: jeśli to droga dla Was, ta decyzja przyjdzie. Sama. I będziecie to wiedziały – nawet jeśli dziś wydaje się to kompletną abstrakcją.
    Sama szukałam Waszych historii. I bardzo mi pomogły. Dlatego zostawiam dziś tutaj moją.
    U mnie dziś 6dpt z KD.
    Trzymajcie się dziewczyny. Wysyłam Wam dużo ciepła i życzę powodzenia – na każdym etapie tej drogi. ❤️

Trzymaj się dzielnie aż się popłakałam :😢😢
    Dopuki sama nie spróbowałam tej walki to nie wiedziałam co czuja kobiety które walczą o dzieciątko Mimo ze ja już mam naturalna dwójkę dzieci to przechodząc trud i mękę w staraniach o kolejne dziecko (45 lat) wiem co przezywają kobiety bo sama to przeżywam i podziwiam Wasza wieloletnia walkę
    Kłaniam się do samej ziemi

Martuśka87, Anka43 lubią tę wiadomość

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama1980 wrote:
    Hej witam się ponownie

Z kalendarza jestem w 7 tygodniu ciąży dziś byłam w bocianie na kolejnej wizycie i nadal lekarz nie widzi serca coś mu pulsuje ale nie wie czy to nie jest mój puls czy dziecka
    mam nadal mdłości , siusiam Non stop często napina mi się brzuch krwawienia nie mam
    Nie wiem co mam myśleć
    Umówiłam się na wizytę jutro do lekarza może będzie miał lepsze usg i coś pokaże ale do jutra oszaleje

Ja znam przypadek że u mojej znajomej w 7t1d nie było serduszka ,lekarz nie zostawił jej złudzeń

Dziewczyna mocno to przeżyła i umówiła się do innego lekarza 5 dni później i mało ze szczęścia nie oszalała bo serduszko już było i ciąża rozwija się prawidłowo.
    Teraz zaczyna 25 tydzień ciąży i synek zdrowy .
    Nadzieja zawsze jest ,nie trać jej i głowa do góry .
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie 🤞🍀

Mama1980 lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️
    05.2024. II inseminacja ☹️
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
  • glodia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama1980 wrote:
    Hej witam się ponownie

Nie wiem co mam myśleć

U mnie kiedyś w 7tc nie było serduszka i zarodek był mniejszy niż 7tc, gin. kazał przyjechać za tydzień, ale serca nadal nie było. Poroniłam w 9tc. Mam nadzieję, że u Ciebie tak nie będzie. Najlepiej znaleźć lekarza z dobrym usg.
    Kiedyś mój miejscowy gin, super specjalista od ciążówek, powiedział, że z jego obserwacji wynika, że ciąże po in vitro rozwijają się ciut wolniej i wcześniej kończą. Czy to prawda - nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 21:43

Mama1980, Martuśka87 lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Hmmm...pewnie masz rację :) ale dziewczyny akurat dostawały na powstrzymanie skurczy, co szło w parze ze skracającą się szyjką, a że Elkę zapamiętałam z nadaktywnej macicy, to tak napisałam, ale te moje skróty myślowe to pokrętne bywają ;D
    Ja biorę osobno magne b6 forte 2po 1 bo zdarzają mi się skurcze łydek tqk miakambtsz u synka...dr mieila że przez e tygodnie nic niebyło niż nie skróciła due że 23 lub 30.04.25 kontrola ale myśli że to ostatnia...vedzue że wszystko dobrze wygląda...

glodia lubi tę wiadomość

• Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Ja w połowie ciąży dostawałam magnez w kroplówce ze względu na spinanie się brzucha, żeby wyciszyć ewentualne skurcze, ale faktycznie stosuje się też jak jest zagrozenie przedwczesnym porodem. Tylko wtedy ma to chyba znaczący wpływ jak porod nastąpi w ciągu 24 godzin od podania.

age.png
  • Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama1980 wrote:
    Hej witam się ponownie

Nie wiem co mam myśleć

Ja mam trochę inną historię, ale jak byłam w szpitalu w 6 tygodniu z silnym krwawieniem to lekarka powiedziała, że tętno dziecka jest za słabe (117 uderzen na minutę) i kazała przyjść za 2 tyg do kontroli. Byłam wtedy załamana.
    Za 2 dni pojechałam na pierwszą wizytę po transferze do kliniki i okazało się, że tętno i wszystko jest ok (oprócz krwiaka, którego w szpitalu nawet nie widzieli).

Trzymam kciuki, żeby lekarz zobaczył serducho.

age.png
  • Mama1980 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie serduszka nie ma bo jest za wcześnie na serduszko wg mojego lekarza to 6 tydzień ciąży i jest tylko piękny pęcherzyk żółtkowy nawet zarodka nie ma i kazał czekać 2 tygodnie
    Zdziwiony był skąd doktor w bocianie widział zarodek czekamy na rozwój ale mnie uspokoil

Ciąża jest bardzo młoda

• monester Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama1980 wrote:
    Jestem po wizycie serduszka nie ma bo jest za wcześnie na serduszko wg mojego lekarza to 6 tydzień ciąży i jest tylko piękny pęcherzyk żółtkowy nawet zarodka nie ma i kazał czekać 2 tygodnie
    Zdziwiony był skąd doktor w bocianie widział zarodek czekamy na rozwój ale mnie uspokoil

Ciąża jest bardzo młoda
    Doktor z Bociana zna dokładnie wiek ciążowy - bo to było ivf - tutaj się owulacja nie przesunęła. Wiem, że ciężko Ci, ale trzeba czekać. Kiedy miałaś transfer ?

Mysikrolik, Martuśka87 lubią tę wiadomość

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama1980 wrote:

Ciąża jest bardzo młoda
    Spokojnie nie denerwuj się na zapas ,musisz cierpliwie poczekać .
    A który to Twój dzień po transferze ?

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️
    05.2024. II inseminacja ☹️
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
  • Mama1980 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Doktor z Bociana zna dokładnie wiek ciążowy - bo to było ivf - tutaj się owulacja nie przesunęła. Wiem, że ciężko Ci, ale trzeba czekać. Kiedy miałaś transfer ?

5,marca miałam transfer

• Mama1980 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Spokojnie nie denerwuj się na zapas ,musisz cierpliwie poczekać .
    A który to Twój dzień po transferze ?

Dziś jest 37 dzień po transferze

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ