X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • glodia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Powiem Ci, że po wizycie na OION jak mój wcześniak tam trafił to dla mnie ciąża już by wiązała się z ogromnym stresem czy dotrwam do bezpiecznego momentu. Chcoiaz ja stara a z mojej sali byłam z najdłużej donoszonym dzieckiem.
    Wierzę, takie przeżycia zostawiają w nas strach na długo. Ale chcesz jeszcze podejść do transferu, prawda? Pamiętam, że macie mrozaki.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Wierzę, takie przeżycia zostawiają w nas strach na długo. Ale chcesz jeszcze podejść do transferu, prawda? Pamiętam, że macie mrozaki.
    Ja teraz mam stres czekam praktycznie z kontroli do kontroli bo dodatkowo muszę do Instytutu biegać....przez te szyjkę...dzisiaj dr pochwslima ze nic się nieskrócila bo mam długość na pograniczu i oprocz prowadxacego misze do Instytutu chodzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 21:53

• monester Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Mam jednego jezvze a było 5. Pewnie i tak by się nie udał transfer, ale raczej się nie przekonamy. Tak bardzo boje się że mi się coś stanie i nie będzie się kto miał zająć moim synem np podczas pobytu w szpitalu a z kolei jak on urośnie to mój wiek też już będzie zaawansowany, że tak powiem. No i jest też super absorbującym dzieckiem. Taki słodziak przylepka.

• monester Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia, a nie boisz się , że takie dzieciątko wróci do swojej rodziny biologicznej i będziesz musiała się z nim rozstać ? Czy można podczas opieki jak np sytuacja prawna dziecka się unormuje starać się o jego adopcje i to jest Wasz plan ?

• glodia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ja teraz mam stres czekam praktycznie z kontroli do kontroli bo dodatkowo muszę do Instytutu biegać....przez te szyjkę...dzisiaj dr pochwslima ze nic się nieskrócila bo mam długość na pograniczu i oprocz prowadxacego misze do Instytutu chodzić...
    Życzę Ci, żeby szyjka wytrzymała jak najdłużej. Oszczędzaj się w miarę możliwości. A masz wlewy z magnezu ?

• glodia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Glodia, a nie boisz się , że takie dzieciątko wróci do swojej rodziny biologicznej i będziesz musiała się z nim rozstać ? Czy można podczas opieki jak np sytuacja prawna dziecka się unormuje starać się o jego adopcje i to jest Wasz plan ?
    Dokładnie, to nasz plan. Kiedy normuje się sytuacja prawna, to RZ ma pierwszeństwo adopcji (poza tym nie musi wtedy przechodzić kursu na RA). Poza tym nasz MOPR jest spoko i "szuka" dla nas dziecka bez szans na powrót do RB. Oczywiście ryzyko zawsze istnieje. A jeszcze z kolejnej strony, dla nas ważne jest żeby "zaiskrzyło" między nami a dzieckiem.

monester, Anka43 lubią tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mam jednego jezvze a było 5. Pewnie i tak by się nie udał transfer, ale raczej się nie przekonamy. Tak bardzo boje się że mi się coś stanie i nie będzie się kto miał zająć moim synem np podczas pobytu w szpitalu a z kolei jak on urośnie to mój wiek też już będzie zaawansowany, że tak powiem. No i jest też super absorbującym dzieckiem. Taki słodziak przylepka.
    Rozumiem. Najważniejsze, że raz się udało i macie swojego słodziaka.

monester lubi tę wiadomość

• Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia trzymamy mocno kciuki!!! Niech ci się powiedzie 😘

glodia lubi tę wiadomość

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • Brzoza Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    poradźcie proszę bo już sama nie wiem co robić...chciałam transferować w tym cyklu (mam 3 mrożaczki), lekarze dali zielone światło (mam wzjg, zaleczony rzut), lekarz w klinice - jak to zwykle on - "jak Pani chce, ja nie widzę przeciwskazań", i właśnie nie wiem... czy to jakiś irracjonalny strach? a co jak się nie uda? @ się spóźnia (niby 2-3 dni, ale nie widać go jeszcze) - pewnie dlatego ze mnie przeziębienie dopadło (katar, lekki stan podgorączkowy). transfer wypadł by jakoś na majówkę..i nie wiem co robić. transferować w tym cyklu? czekać do następnego? tylko po co? no naprawdę nie wiem... nie mam z kim tego przegadać...niby czekałam (walcząc z chorobą) półtora roku na to, więc miesiąc mnie nie zbawi, ale z drugiej stron lata lecą, no nie młodniejemy ;) nie wiem...mam jeszcze kilka dni na decyzję, mam zadzwonić do lekarza jak dostanę @, wystawi recepty i umówi wizytę...ech, dylematy ;)

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 0,7 we wrześniu 22
    I INV 12.22,I transfer - ciąża zatrzymana w 11 tyg
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
  • Brzoza Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Glodia trzymam kciuki, adopcja to wspaniała rzecz. zawsze chcialam adoptować dziecko, ale się nie złożyło... nie spotkałam nikogo, no nic, tak się życie ułożyło. w sumie KD to też swego rodzaju adopcja :)

glodia lubi tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 0,7 we wrześniu 22
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
  • Slimak Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    poradźcie proszę bo już sama nie wiem co robić...chciałam transferować w tym cyklu (mam 3 mrożaczki), lekarze dali zielone światło (mam wzjg, zaleczony rzut), lekarz w klinice - jak to zwykle on - "jak Pani chce, ja nie widzę przeciwskazań", i właśnie nie wiem... czy to jakiś irracjonalny strach? a co jak się nie uda? @ się spóźnia (niby 2-3 dni, ale nie widać go jeszcze) - pewnie dlatego ze mnie przeziębienie dopadło (katar, lekki stan podgorączkowy). transfer wypadł by jakoś na majówkę..i nie wiem co robić. transferować w tym cyklu? czekać do następnego? tylko po co? no naprawdę nie wiem... nie mam z kim tego przegadać...niby czekałam (walcząc z chorobą) półtora roku na to, więc miesiąc mnie nie zbawi, ale z drugiej stron lata lecą, no nie młodniejemy ;) nie wiem...mam jeszcze kilka dni na decyzję, mam zadzwonić do lekarza jak dostanę @, wystawi recepty i umówi wizytę...ech, dylematy ;)

Jezeli jest zielone swiatlo to dzialaj, kazdy miesiac dziala na nasza niekozysc.

83 / 85
    Endometrium 7-8mm, genotyp homozygotyczny 4G/4G, MTHFR, heterozygota CT, heterozygota AC, ANA 1 dodatnie, histeroskopia x 2 , biopsiaja CD138 x 2 ok, cytokiny ok , komorki NK 12% , pgt-a , BX kirow implantacyjnych brak, laparo+histero ok

I IVF 2021 ❄️- 5.1.1
    1. Tranfer sztuczny marzec 22- 5dpt 40, 7dpd 30, 10dpd 2
    (atoziban + embrio glue, acard, ovitrell) ❌️
    II IVF 2022 ❄️❄️- 5.1.1 i 5.1.1
    2. Tranfer sztuczny listopad ❄️ brak serduszka 💔❌️
    (atoziban, embrio glue, acard)
    3. Transfer naturalny ❄️ 5.1.1 5dpt: <1,2❌️
    2023/2024: IVF III ❄️5.1.1 + IV IVF 0 + V IVF ❄️❄️5.1.1 6.1.2
    4. Transfer naturalny marzec
    (Heparyna, encotron, acard,
    ❄️5.1.1 7dpt: <1,2 9dpt: <1,2❌️
    5. Transfer ❄️5.1.1 czewriec metypred 8g, heparyna, acard 150, atoziban, ovitrell, akupunktura
    4dpt 3,7 (ovitrell?) 5 dpt cien cienia rano wieczorem cienia brak beta <2,3 ❌️
    6. Transfer wrzesien
  • Brzoza Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slimak wrote:
    Jezeli jest zielone swiatlo to dzialaj, kazdy miesiac dziala na nasza niekozysc.
    właśnie; to chyba jakiś irracjonalny strach przed porażką... mam dwie próby - bo pewnie podadzą 2, jak za pierwszym razem - w sumie nie zdążyłam lekarza dopytać na wizycie, dopytam jeszcze - a potem to chyba zostaje mi AZ. nasienie partnera jest słabe, ale mamy też 2 słomki zamrożone, sprzed półtora roku - na pewno lepsze niz dzisiejsze. dobra nie smęcę już ;)

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 0,7 we wrześniu 22
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
  • glodia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    właśnie; to chyba jakiś irracjonalny strach przed porażką... mam dwie próby - bo pewnie podadzą 2, jak za pierwszym razem - w sumie nie zdążyłam lekarza dopytać na wizycie, dopytam jeszcze - a potem to chyba zostaje mi AZ. nasienie partnera jest słabe, ale mamy też 2 słomki zamrożone, sprzed półtora roku - na pewno lepsze niz dzisiejsze. dobra nie smęcę już ;)
    Brzoza, ja bym nie czekała, nigdy nie wiesz kiedy będzie nawrót. A te dawki hormonów i leków, które bierzemy do transferu, tylko nas rozregulowują. Zastanów się lepiej nas sensem podania 2 zarodków. Czy nie lepiej dać sobie 2 próby, nawet miesiąc po miesiącu?

• Brzoza Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Brzoza, ja bym nie czekała, nigdy nie wiesz kiedy będzie nawrót. A te dawki hormonów i leków, które bierzemy do transferu, tylko nas rozregulowują. Zastanów się lepiej nas sensem podania 2 zarodków. Czy nie lepiej dać sobie 2 próby, nawet miesiąc po miesiącu?
    tak, hormony i leki do transferu mogą jakos-tam zaszkodzić, muszę pilnować lekkiej diety, żeby nie obciążać jelita. po porodzie może być nawrót, to ponoć częste.
    ja się nie będę upierać przy 2, lekarz (przy poprzednim transferze) tłumaczył to moim wiekiem - że niby w tym wieku podają po 2. przegadam to przy następnej okazji.

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 0,7 we wrześniu 22
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam Was w kwietniu, to mój szczęśliwy miesiąc :) w zeszłym roku 11/04 pojechałam na mój ostatni transfer ( IV procedura, 6 transfer, 1 i jedyny z kd) byłam przygnębiona i nie wierzyłam że to się uda. Jedna blastka, jak to się może udać?!
    Życzę powodzenia każdej z Was, czytam Wasze historie i trzymam kciuki.

Brzoza, jak jesteś w remisji to działaj nie czekaj, w naszym przypadku czas gra ogromną rolę. Pamiętam jak bardzo mnie to stresowało (u mnie w tym roku 44). Patrząc z perspektywy czasu nie podałabym juz 2 zarodkow na jeden transfer, na powodzenie na wpływ bardzo wiele czynników...każdy transfer to nowa szansa. A z drugiej strony, gdyby się zagnieździły dwa to też jest ogromne zagrożenie.

Miłego dnia!

Martuśka87, glodia lubią tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza lekarz mówił za pewne o dwóch zarodkach z twoich komórek, z kd nikt nie zaryzykuje podania dwóch blastocyst

Martuśka87, Mama1980 lubią tę wiadomość

• Brzoza Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Brzoza lekarz mówił za pewne o dwóch zarodkach z twoich komórek, z kd nikt nie zaryzykuje podania dwóch blastocyst
    tak, miałam podane 2 moje,1 się przyjął. teraz na wizycie nie wspomniał nic o tym a ja nie zapytałam, uznałam ze tak robią w moim wieku.
    ok, to dobrze w sumie. to mam 3 próby - blastki 2x3.2.2 i 2.2.2.
    tylko niech ten katar minie, no i okres się wreszcie pojawi. I działam. Dzieki Dziewczyny :)

monester, spineczka, EwelaKrk86 lubią tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 0,7 we wrześniu 22
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Życzę Ci, żeby szyjka wytrzymała jak najdłużej. Oszczędzaj się w miarę możliwości. A masz wlewy z magnezu ?
    Nie

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    tak, miałam podane 2 moje,1 się przyjął. teraz na wizycie nie wspomniał nic o tym a ja nie zapytałam, uznałam ze tak robią w moim wieku.
    ok, to dobrze w sumie. to mam 3 próby - blastki 2x3.2.2 i 2.2.2.
    tylko niech ten katar minie, no i okres się wreszcie pojawi. I działam. Dzieki Dziewczyny :)
    3.2.2. Mam syna i teraz córkę w brzuszku...;-)

• Kalijot Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    3.2.2. Mam syna i teraz córkę w brzuszku...;-)

No właśnie Ela, u Ciebie statystyka 100%! 💚 Gratuluję!

Ja się zastanawiam dlaczego u mnie z super zarodkiem nie udało się. 😞 Obstawiona byłam lekami i miało się udać… naprawdę w to wierzyłam. Zważywszy na jakość zarodka, wiek dawczyni, intralipidy itp to mieliśmy mieć jakieś 70% szans. Wiem, że nie poznamy przyczyny.
    Czy są tu dziewczyny, które też były w takiej sytuacji a w końcu jednak się udało? Szukam nadziei…

‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ