Baylee wrote:
u mnie pierwszy transfer nieudany, a kolejny udany
zbadalam immunologie ale wyniki byly jak juz bylam w ciazy
poza tym zrobilam histeroskopie i od razu sratching endometrium
mam kir aa, mąż HLA-C C1/C2 wiec wskazania do accofilu mialam ale paśnik juz kazal nie brac
mialam tylko wlaczony intralipid, 2 dawki przed transferem i potem 2 po i heparyne
no i acard i encorton ale przy 1 transferze to to bralam
teraz mam zalecenie na accofil i zamierzam brac
mialam dzisisaj wymaz z szyjki macicy w kirunku chlamydii , okres mam miec po htz za kilka dno dopiero a po wymazie mialam plamienia
teraz boje sie ze wynik nie wyjdzie miarodajny i bede musiala powtarzac
nie wiem czy z powodu badania bylo plamienie czy po prostu mam szybciej krwawienie"?
Hej! Spokojnie ja miałam wymazy w trakcie miesiączki, co mnie zdziwiło, ale położna kazała się tym nie przejmować. Wszystko było ok.
Ja przez te hormony to mam takie huśtawki temperatury i samopoczucia, że masakra. Jeszcze ból głowy. Fatalnie się czuję. Już 3 razy miałam plamienia, raz byłam 2 dni w szpitalu na obserwacji, ale wszystko jest dobrze. Za 4 dni odstawiam całkowicie estrofem, a za ok tydzień przechodzę na 1 tabletkę luteiny. 30.09 mam badania krwi do prenatalnych, a badanie 10.10.
Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08
Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08