X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • basiaO. Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    u mnie pierwszy transfer nieudany, a kolejny udany
    zbadalam immunologie ale wyniki byly jak juz bylam w ciazy
    poza tym zrobilam histeroskopie i od razu sratching endometrium
    mam kir aa, mąż HLA-C C1/C2 wiec wskazania do accofilu mialam ale paśnik juz kazal nie brac
    mialam tylko wlaczony intralipid, 2 dawki przed transferem i potem 2 po i heparyne
    no i acard i encorton ale przy 1 transferze to to bralam

teraz mam zalecenie na accofil i zamierzam brac

mialam dzisisaj wymaz z szyjki macicy w kirunku chlamydii , okres mam miec po htz za kilka dno dopiero a po wymazie mialam plamienia
    teraz boje sie ze wynik nie wyjdzie miarodajny i bede musiala powtarzac
    nie wiem czy z powodu badania bylo plamienie czy po prostu mam szybciej krwawienie"?

Hej! Spokojnie ja miałam wymazy w trakcie miesiączki, co mnie zdziwiło, ale położna kazała się tym nie przejmować. Wszystko było ok.

Ja przez te hormony to mam takie huśtawki temperatury i samopoczucia, że masakra. Jeszcze ból głowy. Fatalnie się czuję. Już 3 razy miałam plamienia, raz byłam 2 dni w szpitalu na obserwacji, ale wszystko jest dobrze. Za 4 dni odstawiam całkowicie estrofem, a za ok tydzień przechodzę na 1 tabletkę luteiny. 30.09 mam badania krwi do prenatalnych, a badanie 10.10.

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży miałam plamienie,dwa krwotoki a potem się oczyszczalam po nich wiec plamienia pół ciąży,potem odrobina spokoju i znowu plamienie w 8 miesiącu i tygodniowy pobyt w szpitalu.
    Także rozumiem Cię i też się obawiam jak to będzie w kolejnej ciąży jeśli się uda
    Chciałam też zapytać Cię w którym dniu cyklu miałaś transfer i czy zarodek był blastocysta?
    Jakie mogą być wskazania do wlewu z atosibanu ? Wiem że się robi test Uma ,ale kiedy się go zleca?

16uddqk30vgif7kq.png
‹‹ 767 768 769 770 771
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ