X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 października, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Wyprawka. Czy możecie mi pomóc? Potrzebuję w ekspresowym tempie kupić wszystko dla niemowlaka. Dosłownie wszystko: wózek, łóżeczko, ciuchy, kosmetyki, butelki, mleko ... nie mam żadnej wiedzy i nie mam czasu czytać, porównywać ofert itp. Czy może któraś ma jeszcze jakąś listę zakupową? Oczywiście wszystko musi być dostępne od ręki. Będę wdzięczna za linki (najlepiej allegro), nazwy, firmy itp. Wiem tylko tyle, że wózek chce 4w1 / 3w1, a łóżeczko - dostawne ala turystyczne. Help 🫣
    Glodia czy to związane z rodziną zastępczą? Czy dla siebie już kupujesz ? Wszystko zależy jakie dziecko jeśli chodzi o butelki czy mleko - dla mnie avent jest najlepszy bo dziecko samo decyduje. Smoczki uspokajające musza być takie płaskie., żeby były zdrowe dla zgryzu - souvinex na przykład. Wanienka tega baby i od razu ta duża bym brala. Przewijak z allegro z dostępem od przodu i duży. Ja jestem bardzo zadowolona z mojego. Jak chcesz to mogę ci na priv coś powysylac ale często coś było dobr na początku a po pół roku już nie . Fotelik musisz dobrać do auta swojego więc wizyta obowiązkowa w 8 gwiazdek lub fotelik info. Wózek spokojnie 2 w 1 bralabym z drugiej ręki - bo po roku wszyscy zmieniają.

glodia lubi tę wiadomość

• Asssia Przyjaciółka

Wysłany: 5 października, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczny,

U mnie dodatkowe badania chyba nic nowego nie wniosły. Cd138 nie wykazało stanu zapalnego, NK lekko podniesione, ale na to już wcześniej brałam encorton. Z krwi immunofentotyp, niefachowym okiem, wydaje się w miarę w normie, chociaż i tu NK w górnej granicy normy. Profil cytokin wygląda w miarę OK. Homocysteina w normie. ANA jeszcze badam, ale rozumiem, że dalej to wszystko sprowadza się do immunologii, a Hashimoto i Pof mam. Niby planuje wizytę z immunologiem, ale czy ona wniesie coś nowego? Może większą dawkę encortonu, a może wcześniej?
    Z implantacja raczej nie ma problemu, bo 2 razy była. Pierwsza - naturalna, ale wada genetyczna i zatrzymanie ok 8tyg. Druga rozwój już opóźniony w okolicy 5tyg., całkowite zatrzymanie ok. 7tyg.

Czy macie pomysły jakieś to tu więcej można zrobić?
    Pod koniec października mamy plany transferowe.

• glodia Autorytet

Wysłany: 5 października, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Glodia czy to związane z rodziną zastępczą? Czy dla siebie już kupujesz ? Wszystko zależy jakie dziecko jeśli chodzi o butelki czy mleko - dla mnie avent jest najlepszy bo dziecko samo decyduje. Smoczki uspokajające musza być takie płaskie., żeby były zdrowe dla zgryzu - souvinex na przykład. Wanienka tega baby i od razu ta duża bym brala. Przewijak z allegro z dostępem od przodu i duży. Ja jestem bardzo zadowolona z mojego. Jak chcesz to mogę ci na priv coś powysylac ale często coś było dobr na początku a po pół roku już nie . Fotelik musisz dobrać do auta swojego więc wizyta obowiązkowa w 8 gwiazdek lub fotelik info. Wózek spokojnie 2 w 1 bralabym z drugiej ręki - bo po roku wszyscy zmieniają.
    Tak, za kilka dni dołączy do naszej rodziny niemowlak. Moja ciąża to dopiero 10tc, więc zdecydowanie za wcześnie na zakupy :). Byłabym Ci bardzo wdzięczna za linki do sprawdzonych rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 16:57

Angelles, Jatosia, Trinity_Nea, Kalijot lubią tę wiadomość

• basiaO. Przyjaciółka

Wysłany: 5 października, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś mocno schizuję. W nocy miałam taki wodnisty wypływ w nieznacznej ilości lekko podbarwiony krwią. Przyjmuję luteinę 1x200mg na noc. Czy to mogło być po luteinie? Tabletki była niewielka domieszka. W ciągu dnia sucho. Lekarza mam dopiero we wtorek, chyba do tego czasu oszaleje.

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 5 października, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nici z mojego cyklu :( Endo nic nie urosło mimo dużych dawek estrogenu… i na dodatek zebrał się jakiś płyn w macicy ch*j wie skąd….a jak jest płyn, to choćby Endo było dobre to zarodka się nie transferuje..
    Dostałam estro+ progesteron i za 8 dni miesiączka…. Reset cyklu :(
    Pierwsze przygotowania do transferu od roku, i już klapa…

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 października, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Tak, za kilka dni dołączy do naszej rodziny niemowlak. Moja ciąża to dopiero 10tc, więc zdecydowanie za wcześnie na zakupy :). Byłabym Ci bardzo wdzięczna za linki do sprawdzonych rzeczy.
    Wow to będzie wyzwanie ! A ile ma miesięcy ? bo to też ma znaczenie i zaraz ci na priv zrobię listę co u mnie się sprawdziło.

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 5 października, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Dziewczyny dziś mocno schizuję. W nocy miałam taki wodnisty wypływ w nieznacznej ilości lekko podbarwiony krwią. Przyjmuję luteinę 1x200mg na noc. Czy to mogło być po luteinie? Tabletki była niewielka domieszka. W ciągu dnia sucho. Lekarza mam dopiero we wtorek, chyba do tego czasu oszaleje.
    Basia nie stresuj się to może być od leku

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki / 22.02 ET
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 5 października, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    O wow
    Duża rodzina zastępcza jesteście ?

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
  • glodia Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wow to będzie wyzwanie ! A ile ma miesięcy ? bo to też ma znaczenie i zaraz ci na priv zrobię listę co u mnie się sprawdziło.
    Ma prawie miesiąc. Dziękuję bardzo!

Ewa6, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    O wow
    Duża rodzina zastępcza jesteście ?
    Nie, dopiero zaczynamy, to 1sze dziecko

KarolinaKika, Jatosia, basiaO., Saimi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• gwen143 Znajoma

Wysłany: 6 października, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Nici z mojego cyklu :( Endo nic nie urosło mimo dużych dawek estrogenu… i na dodatek zebrał się jakiś płyn w macicy ch*j wie skąd….a jak jest płyn, to choćby Endo było dobre to zarodka się nie transferuje..

oj współczuję .. juz tak sie człowiek nastawia kolejny krok który ma przybliżyć i kolejna kłoda.. powiedz czy do tej pory były problemy z endometrium?

ja w przyszłym miesiącu startuje z cyklem sztucznym po raz pierwszy, ogólnie nigdy nie miałam problemu z endometrium

nie sadziłam ze tutaj może być kolejna przeszkoda! niesamowite ile musimy minąć przeciwności..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 12:52

2019 urodziłam syna ( naturals) w wieku 35l

41l. on 39l.

Od 2022 starania o rodzeństwo
    AMH=0,8, wiek 40l ( 2024.11)
    FSH - 5,37 ( 20.08.24)
    LH - 4,5 (20.08.24)
    TSH - 1,7

05.2024 ciąża naturalna, poronienie w 9t,

09.2024 pierwsze podejście do IVF , krótki protokół, 5 jajeczek, 3 zapłodnione , żadne nie rozwinęło się do blastocysty

11.2024 drugie podejscie do IVF , dlugi protokół, 4 jajeczka, 3 zapłodnione ,1 blastka niestety beta 10 dpt 2,1 :(

02.2025 trzecie podejscie do IVF , długi protokól duże dawki menopur 225+ gonal 150
    10 pobranych , 8 dojrzałych , 5 się zapłodniło tylko 1 blastka 3.A.B transfer nieudany

05.2025 4 podejście do IVF
    Długi protokół te same dawki co w 3 próbie
    Z 7 które było widać na USG żadne nie nadawało się do zapłodnienia - albo puste albo niedojrzałe :(

2 ministymulacje w Czechach - brak blastocysty..

Startuje z KD..
  • basiaO. Przyjaciółka

Wysłany: 6 października, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Stosowałaś estrofem? W jakiej dawce i sposób podania?

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    ruchliwość 63%

AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • małgorzatek Przyjaciółka

Wysłany: 6 października, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

u mnie estrofem nic nie działał, dopiero wlew z osocza i wlew z accofilu sprawił, że endo urosło, ale ja miałam już wcześniej problem, tym razem lekarka nie włączyła jedynie estrofemu, ale jak widziała, że on nie działa tak jak powinien to dorzuciła tamto i urosło, gdzie kiedyś słyszałam, że z takim endometrium to ja nigdy nie zajdę w ciążę. Obecnie 7 miesiąc. trzymam kciuki. p.s wcześniej były już problemu ze śluzówką? ... czy takie coś po raz pierwszy, a ten płyn w zatoce douglasa czy gdzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 14:08

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 6 października, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 4 raz podchodzę do in vitro. Nigdy nie było problemu z rośnięciem endometrium. Ja jestem w specyficznej sytuacji ponieważ przed in vitro jak i pomiędzy procedurami (przerwy kilka miesięcy) zawsze brałam tabletki anty ponieważ mam skłonność do dużych cyst.
    No i za 1 razem gdy podchodziłam do procedury, na standardowej dawce estrofemu bardzo wolno rosło ale jak dr zwiększyl to już poszło ok. I za każdym kolejnym razem byłam na tej dawce i było ok . Pierwszy cykl taki że mimo takiej samej dawki urloslo tylko do 7cm i koniec…

Ja musiałam brać 3x2 . W tym jeden raz dziennie dopochwowo.

Płyn w macicy 1 raz :/ :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 19:05

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • basiaO. Przyjaciółka

Wysłany: 6 października, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Już 4 raz podchodzę do in vitro. Nigdy nie było problemu z rośnięciem endometrium. Ja jestem w specyficznej sytuacji ponieważ przed in vitro jak i pomiędzy procedurami (przerwy kilka miesięcy) zawsze brałam tabletki anty ponieważ mam skłonność do dużych cyst.
    No i za 1 razem gdy podchodziłam do procedury, na standardowej dawce estrofemu bardzo wolno rosło ale jak dr zwiększyl to już poszło ok. I za każdym kolejnym razem byłam na tej dawce i było ok . Pierwszy cykl taki że mimo takiej samej dawki urloslo tylko do 7cm i koniec…

Ja musiałam brać 3x2 . W tym jeden raz dziennie dopochwowo.

Płyn w macicy 1 raz :/ :(

Hej! Ja miałam zalecony 2x1 tylko dopochwowo, bo doustnie mi się nie wchłaniał i miałam za niski poziom. A dopochwowo wchłaniał się rewelacyjnie i endometrium rosło grube. Może warto spróbować tylko dopochwowo?

Mi często robiła się torbiel na lewym jajniku, ale nigdy nie brałam tabletek anty. Nie pękały mi jajeczka przez ibuprom i potem podczas miesiączki tworzyła mi się torbiel wypełniona krwią.

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    ruchliwość 63%

AMH 04.2024 -2,17 ng/ml

AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    transfer nr 2 - 4.08
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 6 października, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zawsze mega problem z Endo. Miałam i wlewy osocza i estrogen w różnych postaciach - doustnie, dopochwowo, smarowanie brzucha, globulki z sildenofilem czy jakoś tak. A i tak Endo nie osiągnęło nawet 7 mm w szczęśliwym cyklu.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Ewa85 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruszyło dopiero jak brałam dopochwowo Estrofem. Doustnie nic nie pomagał

• basiaO. Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja już po wizycie. Wszystko jest dobrze. Małe rączki, nóżki, paluszki i serduszko 177 uderzeń. Mamy już 5.64 mm. W piątek prenatalne. Szyjka 5 cm i kilka mm, zamknięta i w normie, mam się nie stresować wydzielinami wodnistymi tak może być po luteinie. Jeszcze 10 dni i koniec luteiny.

Mysikrolik, Giosiek, glodia, KarolinaKika, Baylee, Angelles, Raija86, Saimi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    ruchliwość 63%

AMH 04.2024 -2,17 ng/ml

AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    transfer nr 2 - 4.08
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 7 października, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia super ♥️

basiaO. lubi tę wiadomość

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 7 października, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja jajo zniosę
    Jutro ma być wstępna informacja z kliniki nt ilości pobranych komórek i jak poszło zapłodnienie . Stresuje się już
    Jeśli chodzi o informacje na temat dawczyni zapytałam i dostałam info że w ogóle takich danych nie powinno się ujawniać . Więc znam tylko grupę krwi bo to mogą powiedzieć , kolor oczu i włosów , pytałam o wzrost wiek budowę ciała nie podadzą , ewentualnie wiek gdy będzie niezbędne do badań prenatalnych. Także tak
    Ale wydaje mi się że widziałam naszą dawczynię w poczekalni :) wszyscy byli w parach a ona jedna była sama i wezwano ją zaraz jak mój mąż poszedł oddać nasienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 15:18

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ