In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Baylee, trzymam kciuki za Twoje endoBaylee wrote:jutro mam wizytę usg
zapisalam sie prywatnie poza invicta zeby zobaczyc jaka mam grubosc endometrium, czy ono w miarę [przyzwoicie rośnie czy wrecz przeciwnie
poniewaz ten transfer mam jednak miec pozniej minimum z tydzien
to jednak zdecydowalam sie na dawkowanie na razie estrofemu 2x1
potem zwiększe do 3x1 ale nie wiem jeszcze od ktorego dnia
czekam tez na wynik cd138 po biopsji endometrium-oczywiscie jest opoznienie bo wynik powinien byc najpozniej do piątku
Dobrze robisz, mi w invictcie nie zauważyli duzego ogniska adenomiozy do usunięcia na cito. Być moze to było przyczyną moich 2 transferów z betą 0 w Invi.
A możesz mi powiedzieć, gdzie sie zapisałaś na to usg? W Wawie? Ja będę potrzebować sprawdzonego miejsca na początku stycznia, boję się trafić kogoś przypadkowego. -
dzięki Cara:)
tak na Wilanowie sie zapisalam do lekarki ktora prowadzila ciąze mojej siostry
moge Ci podac na priv wiecej danych albo po wizycie czy dowiedzialam sie czegos istotnego
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
Baylee kciuki za endo
Baylee lubi tę wiadomość
1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
18.12 FET 4.1.2
7dpt ⏸️
9dpt 164
11 dpt 460
AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
a Ty jak sie czujesz?
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
Napisz mi na priv,będę wdzięcznaBaylee wrote:dzięki Cara:)
tak na Wilanowie sie zapisalam do lekarki ktora prowadzila ciąze mojej siostry
moge Ci podac na priv wiecej danych albo po wizycie czy dowiedzialam sie czegos istotnego
bo ja trafilam niby do dobrej ginekolożki prywatnie, ale ona sie kompletnie nie zna na ivf, zmierzyła endo na oko, a przecież u nas się każde miejsce po przecinku liczy
-
zaprosilam Cie do przyjaciolek:) jak przyjmiesz to będe mogla napisac2017-endometrioza
2018-POF/POI
Baylee ja dobrze . Miałam bóle moesiaczkowe i chodzę wzdęta i da się przeżyć 😂
Baylee lubi tę wiadomość
1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
18.12 FET 4.1.2
7dpt ⏸️
9dpt 164
11 dpt 460
AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
a ja sie zastrzele chyba
przyszedl w koncu wynik mojej biopsji endometrium
mam stan zapalny i to chyba spory:/
zero bólu, uplawow, czegokolwiek i macica podobno z wygladu tez dobrze wyglada ( tak uslyszalam po histreoskopii) a wynik taki:
40 komorek cd138/ 10dpw
w badanym materiale endometrium ogniskowo podwyzszona ilosc komórek cd138 (plazmozytów)
teoretycznie powinni mi odwolac transfer:/
i powinnam miec w innym cykllu, jestem zalamana
napisalam do dr Jarosz...
moze jak przepisze mi antybiotyki to jakos to poprawie ale zapalenie z tego co czytam jest spore2017-endometrioza
2018-POF/POI
Cześć dziewczyny!
na razie witam się z Wami na nowym wątku
Przeczytałam już go chyba całego
i bardzo Wam dziękuję.
Moja historia jest taka mam 44 lata, AMH rok temu 0,63
hormony podstwowe , tarczyca ok. Cykle regularne jakies trzy w tym roku bez owulacji, skrócone, a reszta 27 dni elegancko, bez anomalii torbieli itp
W zeszłym roku Ciąża biochemiczna maj
we wrześniu zaszłam w kolejną w 12 tyg po złej PAPie miałam biopsję trofoblastu, a potem aborcję w 16 tyg ( trisomia21) w Oleśnicy.
Po medykalizacji i traumie, długo się zbierałam, ale marzenia o macierzyństwie zostały i zrozumiałam ze mój pociag nie odjechał
Coś mi odpykneło, w głowie i teraz jestem umówiona na konsultacje z Dr Rokosova z Reprofitu, zrobie badania ( nie wiem czy, moze wiecie, czy na NFZ moja gin będzie skłonna mi przepisać podstawowe hormony?)
Endo miałam w maju w dniu owulacji 12 mm.
Myślę, że będą mnie namawiać na moje jajeczka, ale ja po tych przygodach wiem, że to raczej już nie warte za wiele, nie chce drugi raz wad genetycznych i poronień a wiem, że to ma sporo wspólnego. U mnie w rodzinie geny kiepskie. Nowotwory, AdHD, ciężki autyzm, także bez szału.
Bedę dawać znać
Angelles lubi tę wiadomość
44l partner 43
V 2024 7 tydz aniołek
IX 2024 15 tydz, wada genetyczna, terminacja
2025 czekam na cud -
Chwilę mi to zajęło, zanim ogarnęłam, gdzie się akceptuje te zaproszenia 😂 Ale udało się 🙂Baylee wrote:zaprosilam Cie do przyjaciolek:) jak przyjmiesz to będe mogla napisac
Mandi41, jesli to czytasz, to przepraszam, że dopiero teraz zaakceotowałam zaproszenie z listopada 🙃
-
Ale się porobiło, no kurcze... nie znam się na tych normach, ale 40 komórek to chyba sporo?Baylee wrote:a ja sie zastrzele chyba
przyszedl w koncu wynik mojej biopsji endometrium
mam stan zapalny i to chyba spory:/
zero bólu, uplawow, czegokolwiek i macica podobno z wygladu tez dobrze wyglada ( tak uslyszalam po histreoskopii) a wynik taki:
40 komorek cd138/ 10dpw
w badanym materiale endometrium ogniskowo podwyzszona ilosc komórek cd138 (plazmozytów)
teoretycznie powinni mi odwolac transfer:/
i powinnam miec w innym cykllu, jestem zalamana
napisalam do dr Jarosz...
moze jak przepisze mi antybiotyki to jakos to poprawie ale zapalenie z tego co czytam jest spore
Ciekawe co Ci Jarosz odpisze.
U mnie moze byc ta sama sytuacja- tez na histero nie widać było stanu zapalnego, ale kto wie... Ale mi dr J przepisala antybiotyk just in case, jestem w trakcie brania w czasie oczekiwania na wynik. Ale pewnie jak stan zapalny okaże sie duży, to transfer i tak bedzie odwołany:(
-
Baylee daj znać co powiesz dr Jarosz . Mam nadzieję że po lekach ci to zapalenie przejdzie i doczekasz się transferu w styczniu 🤞
Olamonola współczuję strat. Dawaj znać po wizycie co ci Poronina Czechy1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
18.12 FET 4.1.2
7dpt ⏸️
9dpt 164
11 dpt 460
AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
Witamy serdecznieOlamonola wrote:Cześć dziewczyny!
na razie witam się z Wami na nowym wątku
Przeczytałam już go chyba całego
i bardzo Wam dziękuję.
Moja historia jest taka mam 44 lata, AMH rok temu 0,63
hormony podstwowe , tarczyca ok. Cykle regularne jakies trzy w tym roku bez owulacji, skrócone, a reszta 27 dni elegancko, bez anomalii torbieli itp
W zeszłym roku Ciąża biochemiczna maj
we wrześniu zaszłam w kolejną w 12 tyg po złej PAPie miałam biopsję trofoblastu, a potem aborcję w 16 tyg ( trisomia21) w Oleśnicy.
Po medykalizacji i traumie, długo się zbierałam, ale marzenia o macierzyństwie zostały i zrozumiałam ze mój pociag nie odjechał
Coś mi odpykneło, w głowie i teraz jestem umówiona na konsultacje z Dr Rokosova z Reprofitu, zrobie badania ( nie wiem czy, moze wiecie, czy na NFZ moja gin będzie skłonna mi przepisać podstawowe hormony?)
Endo miałam w maju w dniu owulacji 12 mm.
Myślę, że będą mnie namawiać na moje jajeczka, ale ja po tych przygodach wiem, że to raczej już nie warte za wiele, nie chce drugi raz wad genetycznych i poronień a wiem, że to ma sporo wspólnego. U mnie w rodzinie geny kiepskie. Nowotwory, AdHD, ciężki autyzm, także bez szału.
Bedę dawać znać
rozgość się!

Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok -
KarolinaKika wrote:Baylee daj znać co powiesz dr Jarosz . Mam nadzieję że po lekach ci to zapalenie przejdzie i doczekasz się transferu w styczniu 🤞
Olamonola współczuję strat. Dawaj znać po wizycie co ci Poronina Czechy
dr Jarosz wyznaczyla mi wizyte na 2.01 za 400 zl
ja potrzebuje pomocy teraz a nie za 1.5 tyg
ide dzisiaj prywatnie do ginekolog i moze mi cos przepisze i sprawdze od razu endometrium
naprawde mam mega pecha
jeszcze tsh mi uroslo mimo brania ethyroxu, moze za mala dawke mialam
podobno przy estrofemie tez tsh wzrasta2017-endometrioza
2018-POF/POI
Baylee wrote:dr Jarosz wyznaczyla mi wizyte na 2.01 za 400 zl
ja potrzebuje pomocy teraz a nie za 1.5 tyg
ide dzisiaj prywatnie do ginekolog i moze mi cos przepisze i sprawdze od razu endometrium
naprawde mam mega pecha
jeszcze tsh mi uroslo mimo brania ethyroxu, moze za mala dawke mialam
podobno przy estrofemie tez tsh wzrasta
Hej! Ja po histeroskopii i niejednoznacznym wyniku dostałam tarivid i metronidazol na ok 2 tygodnie od lekarza prowadzącego. I jeszcze na tydzień jakiś antybiotyk dopochwowy, a potem probiotyk lakcid intima. Strasznie mnie sponiewierały fizycznie i psychicznie te antybiotyki. Może napisz do koordynatora jaki masz wynik i poproś o przekazanie lekarzowi prowadzącemu. Przecież mogą Ci zrobić teleporadę i coś przepisać. Ja tak robiłam i nie było problemu. Szkoda Twojego czasu tyle czekać, bo po antybiotykach też trzeba trochę odczekać przed transferem.Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
ja chetnie bym tak zrobila,ale boje sie ze kaza odraczac transfer a jak wiecie jstem na wypowiedzeniu i nie moge sobie na to pozwolic, takze biję sie z myslami co zrobic2017-endometrioza
2018-POF/POI
i tak ide na to usg wiec najwyzej jak nie dostane nic od tej gin z dzisiejszej wizycie to napisze do invicty2017-endometrioza
2018-POF/POI
Trzymam kciuki, żeby gin coś przepisał.Baylee wrote:i tak ide na to usg wiec najwyzej jak nie dostane nic od tej gin z dzisiejszej wizycie to napisze do invicty
Niestety z dr J tez mialam taka sytuację, mogłam wlaczyc antybiotyk o tydzień wcześniej, ale nie chciała przepisac bez wizyty za 400 zł. Masakra.
Baylee lubi tę wiadomość
-
no wlasnie kurcze to tylko recepta, wynik jej wyslalam
te antybiotyki to oni ze tak powiem na pałę przepisuja bo nie widza z gory ktory pomoze
a 400 zl za 5-10 min rozmowy
liczylam ze mi policza 100-150 za danie recepty po prostu2017-endometrioza
2018-POF/POI
Baylee wrote:ja chetnie bym tak zrobila,ale boje sie ze kaza odraczac transfer a jak wiecie jstem na wypowiedzeniu i nie moge sobie na to pozwolic, takze biję sie z myslami co zrobic
Rozumiem. Niestety nic nie przyspieszysz, wiem jak to stresuje. Mam nadzieję, że coś dostaniesz od ginekologa. Powodzenia!Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH