X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Mysikrolik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    dzięki Cara, tak zrobię.

A może z doświadczenia kojarzycie kiedy na cyklu sztucznym warto sprawdzić progesteronu albo estradiol?
    Jestem teraz w 3 dc

Ja progesteron sprawdzałam około 2-3 dni przed transferem. W poprzedniej klinice, gdzie podchodziliśmy jeszcze komercyjnie, tak zalecali. Natomiast przy udanym transferze w innej klinice, kazali sprawdzać dopiero parę dni po transferze. Ja jednak sprawdziłam przed, i w dniu transferu, zwiększono mi dawkę Cyclogestu i wypisano Prolutex w razie zbyt niskiego poziomu w dniu pozytywnej bety.
    Estradiolu nie badałam wcale.

age.png
  • Cara Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee, ja sprawdziłabym jeszcze hormony (estradiol, progesteron) rano w w dniu włączenia progesteronu albo dzień przed, czy czasem nie ma przykrej niespodzianki i progesteron jest już >1. Ja mialam raz taka sytuację na cyklu sztucznym, że 10 dc prog mialalm juz 2. Transfer odwołany. A robilam tylko ruty mowe badania hormonów przy okazji podglądu endo 🤷‍♀️

Raija86, Baylee lubią tę wiadomość

‹‹ 808 809 810 811 812
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ