In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj 14 dcBaylee wrote:A w którym jesteś teraz dc?
W październiku miałam mieć transfer na cyklu sztucznym ale w połowie cyklu dostałam krwawienia . 30.11 rozpoczęłam cykl naturalny . Leków żadnych nie przyjmuje dopiero po dzisiejszej wizycie dostałam zalecenia1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
Czyli jednak się pomyliłambasiaO. wrote:Hej! Ja Invicta, ale Wrocław. I tak dwa pierwsze badania prenatalne robiłam u nich w ramach procedury, a dalej to już mój prowadzący ciążę.
Któraś z dziewczyn teraz w ciąży jest z Warszawy i zastanawiam się jaki szpital wybiera.
Ja jeżdżę do Invicty raz w miesiącu i już mnie cisną, żebym zdecydowała się, gdzie będę rodzić. Dla mnie to chyba jednak za wcześnie. -
Ja miałam zalecenia na sztucznym od 3 dnia 3 ×estrofem. Przy założeniu że ok.20.12 przed świętami ruszy cykl, to jedyny słuszny termin na monitoring, to 02.12. A transfer termin prawie taki jak termin porodu po transferze z kwietnia...co za ironia losu...Baylee wrote:Podzielisz się rozpiską? Chodzi mi o leki hormonalne.
Ja mam brać od 2 DC estrofem 3 razy dziennie a po skończeniu krwawienia dopochwowo i zgłosić się 10-12 DC do kliniki.
Dziś ostatni duphaston i od jutra czekam na okres i początek cyklu w którym mam mieć transfer.
Miał być paździenik na transfer, a weszła immunologia...I tak sobie czas płynie i za dużo czasu na myślenie:(
Baylee lubi tę wiadomość
-
2.01...po nowym roku...Może ten nowy rok będzie tym właściwym:)Asssia wrote:Ja miałam zalecenia na sztucznym od 3 dnia 3 ×estrofem. Przy założeniu że ok.20.12 przed świętami ruszy cykl, to jedyny słuszny termin na monitoring, to 02.12. A transfer termin prawie taki jak termin porodu po transferze z kwietnia...co za ironia losu...
Miał być paździenik na transfer, a weszła immunologia...I tak sobie czas płynie i za dużo czasu na myślenie:( -
Ja jestem z Wawy. I wybrałam Praski. Ma dobre opinie (mówię o porodowce nie calosci), i jest pusty 🤣 oddział odnowiony, personel wydaje się fajny. Leżałam tam po poronieniu i dobrze się mną zajęli. Mój lekarz ma tam dyżury, i on też mnie przekonal- jak nie chce Pani rodzic w tłumie to tylko tam. Tam są średnio 2 porody dziennie, a nie 20... jedyny minus to 1szy stopień referencyjnosci, ciąże donoszone i bez powikłań. Zaczęłam 36 tydz, wszystko jest ok tfu tfu wiec myślę że tam będę rodzic. Koleżanka niedawno rodziła na Karowej i też zadowolona. Ja na pewno nie zdecydowałabym się na żelazną czy południowy, tam są dzikie tłumy. Nikt nie ma dla ciebie czasu... Inna koleżanka rodziła kilka lat temu na Madalińskiego, tez tłum, nikt nie miał dla niej czasu, opryskliwe baby zmuszające ją do przystawiania do cyca jak miała zalecenie na mm bo musiała wrócić do leków, nie mogła dłużej czekać. Nie przyjmowali do wiadomości tego. Efekt taki ze dzieciak nie jadł dopóki rodzina jej nie przemycała mm, bardzo spadł na wadze i musieli zostać jeszcze 2 dni. Różnych historii się nasluchalam od koleżanek 😄glodia wrote:Czyli jednak się pomyliłam
Któraś z dziewczyn teraz w ciąży jest z Warszawy i zastanawiam się jaki szpital wybiera.
Ja jeżdżę do Invicty raz w miesiącu i już mnie cisną, żebym zdecydowała się, gdzie będę rodzić. Dla mnie to chyba jednak za wcześnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 09:10
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️ -
Kurde dziewczyny a u mnie chyba okres- w sensie krwawienie z odstawienia.
Wczoraj jeszcze duphaston brałam a dziś po 10 krew na papierze i ból brzucha którego się nie da z niczym pomylić.
Spodziewalam się krwawienia we wtorek lub środę najwcześniej,a teraz 10 DC wypada mi przed Wigilia2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
No ale to chyba dobrze, akurat przed wigilia podgląd a po świętach transfer. Ja myslam, że u mnie tak będzie. Ale trochę pomyliłam się z tabletkami i tydzień później będzie okres z odstawieniaBaylee wrote:Kurde dziewczyny a u mnie chyba okres- w sensie krwawienie z odstawienia.
Wczoraj jeszcze duphaston brałam a dziś po 10 krew na papierze i ból brzucha którego się nie da z niczym pomylić.
Spodziewalam się krwawienia we wtorek lub środę najwcześniej,a teraz 10 DC wypada mi przed Wigilia -
Nie wiem czy dobrze,nie spodziewałam się tak szybko,muszę to zgrać z accofilem i intralipidem, dużo mam tych leków ,ale może źle nie będzie,oni przecież mogą przedłużać cykl. Ja nie mam już urlopu na ten rok
Wiecie czy w invikcie dają zwolnienie na transfer np ?2017-endometrioza
2018-POF/POI
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
Pewnie wszędzie dająBaylee wrote:Nie wiem czy dobrze,nie spodziewałam się tak szybko,muszę to zgrać z accofilem i intralipidem, dużo mam tych leków ,ale może źle nie będzie,oni przecież mogą przedłużać cykl. Ja nie mam już urlopu na ten rok
Wiecie czy w invikcie dają zwolnienie na transfer np ?
-
Racja, Ty masz jeszcze te wlewy? A ile przed transferem? 5 dni?Baylee wrote:Nie wiem czy dobrze,nie spodziewałam się tak szybko,muszę to zgrać z accofilem i intralipidem, dużo mam tych leków ,ale może źle nie będzie,oni przecież mogą przedłużać cykl. Ja nie mam już urlopu na ten rok
Wiecie czy w invikcie dają zwolnienie na transfer np ? -
Pierwszy właśnie 10-14 dni przed a nie mam pojęcia kiedy będzie transfer
Jutro rano napisze do kliniki2017-endometrioza
2018-POF/POI
Tak, dają, od transferu do 1szej weryfikacji i potem ewentualnie przedluzaja. tylko trzeba ich pilnować, bo lekarze zapominają. Trzeba sprawdzać na ikp czy na pewno masz to zwolnienie.Baylee wrote:Nie wiem czy dobrze,nie spodziewałam się tak szybko,muszę to zgrać z accofilem i intralipidem, dużo mam tych leków ,ale może źle nie będzie,oni przecież mogą przedłużać cykl. Ja nie mam już urlopu na ten rok
Baylee lubi tę wiadomość
-
Baylee wrote:Nie wiem czy dobrze,nie spodziewałam się tak szybko,muszę to zgrać z accofilem i intralipidem, dużo mam tych leków ,ale może źle nie będzie,oni przecież mogą przedłużać cykl. Ja nie mam już urlopu na ten rok
Ja poprosiłam o l4 od dnia transferu do ostatniej weryfikacji ok 2 tygodnie. Nie robią problemów, ile poprosisz tyle powinni Ci dać.Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
Baylee wrote:Pierwszy właśnie 10-14 dni przed a nie mam pojęcia kiedy będzie transfer
Jutro rano napisze do kliniki
Transfer powinni Ci wyznaczyć w dniu kontroli endometrium na podstawie jego przyrostu, przynajmniej ja tak miałam.
Baylee lubi tę wiadomość
Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
Czyli tego 10 DC już mogą podjąć decyzję?
Kojarzycie jaka grubość endometrium jest wtedy optymalna?2017-endometrioza
2018-POF/POI
Baylee wrote:Czyli tego 10 DC już mogą podjąć decyzję?
Kojarzycie jaka grubość endometrium jest wtedy optymalna?
Ja miałam kontrolę w 12dc i endometrium bylo 9 mm. Z tego co piszą na stronie Invicty to: "Odpowiednia grubość endometrium zaczyna się od 8 mm, jednak czasem lekarze uznają również min. 7 mm".
Baylee lubi tę wiadomość
Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
transfer nr 2 - 4.08 -
To mnie pocieszyłaś ...Brzoza wrote:Ja jestem z Wawy. I wybrałam Praski. Ma dobre opinie (mówię o porodowce nie calosci), i jest pusty 🤣 oddział odnowiony, personel wydaje się fajny. Leżałam tam po poronieniu i dobrze się mną zajęli. Mój lekarz ma tam dyżury, i on też mnie przekonal- jak nie chce Pani rodzic w tłumie to tylko tam. Tam są średnio 2 porody dziennie, a nie 20... jedyny minus to 1szy stopień referencyjnosci, ciąże donoszone i bez powikłań. Zaczęłam 36 tydz, wszystko jest ok tfu tfu wiec myślę że tam będę rodzic. Koleżanka niedawno rodziła na Karowej i też zadowolona. Ja na pewno nie zdecydowałabym się na żelazną czy południowy, tam są dzikie tłumy. Nikt nie ma dla ciebie czasu... Inna koleżanka rodziła kilka lat temu na Madalińskiego, tez tłum, nikt nie miał dla niej czasu, opryskliwe baby zmuszające ją do przystawiania do cyca jak miała zalecenie na mm bo musiała wrócić do leków, nie mogła dłużej czekać. Nie przyjmowali do wiadomości tego. Efekt taki ze dzieciak nie jadł dopóki rodzina jej nie przemycała mm, bardzo spadł na wadze i musieli zostać jeszcze 2 dni. Różnych historii się nasluchalam od koleżanek 😄
dr z Invicty poleciła mi Żelazną lub Madalińskiego. Z kolei dr z mojego miasta poleciła Starynkiewicza (UCZKiN) WUM, bo ona tam pracuje, ale nie mam co na nią liczyć, bo bywa tam rzadko, wpada tylko czasem na operacje. Jedyne co wiem, że potrzebuję minimum II stopnia referencyjności.
-