In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
a bedziesz miec cc czy raczej sn?
ja w 38 tc urodzilam:)
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
Małgorzatek, będzie dobrze, już masz z górki😉 Ciesz sie choinką i świetami i myśl, że za chwilę będziesz się cieszyła maluchem;)małgorzatek wrote:jeśli jest w normach labo, to wg mnie ok, progesteron- zauważyłam, że on też jest kwestią indywidualną, u jednych wysoko, u drugich nieco niżej, każde ciało pracuję inaczej, liczy się że ciąża się rozwija... zawsze się stresowałam, że ktoś ma wyższy.. nie ma co się porównywać do innych..ale pamiętam, że też się stresowałam jak spadało poniżej 20.. a miałam nawet 14... i takie wartości.. choć lekarz z tego co pamiętał sugerował, że fajnie jak jest w wartościach 20..
w celach rozluźnienia napiszę, że ja go brałam dopochowowo, a okazało się, że trzeba doustnie:D.. i tak oto dokulałam do 38 t.c i nie mogę doczekać się rozwiązania.. "boshe" jestem przerażona:D i znów szpital- miejsce, które nienawidzę..
Trzymam za Ciebie kciuki cały czas...no i jednak zazdroszczę..., mogłyśmy być prawie w tym samym punkcie, ale ja wciąż jestem na starcie:( Jedyne co pozytywne, to cross match pięknie i niespodziewanie spadł mi po antybiotykach na wynik ujemny - sama nawet nie wierzyłam w taką możliwość, ale mógł być jednak jakiś stan zapalny w organizmie, co daje na nowo nadzieję i myślę, że po 3 króli będę chciała podejść do transferu o ile nie stanie nic na przeszkodzie...
A u Ciebie rozstrzygnięcie co do szpitala nastąpiło? -
Ja miałam 12,5, potem 11,5 i jakoś doturlalam się do 36 tyg 😃 także spokojnie. Brać leki i już, trzymam kciuki🙂 moja Diablica wczoraj nawet ładnie dala się zmierzyć (Zazwyczaj się wierciła i odwracała tyłem, teraz już jejciasno haha), waga wychodzi ok 3200 a to końcówka 36 tyg dopiero 🙈 i nie widać żeby się poród zbliżał, także tak o 😃 kolejna kontrola pocz.stycznia. I pewnie do 4 dobije i może być cc.
Baylee, Asssia, basiaO. lubią tę wiadomość
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️ -
KarolinaKika wrote:Dziewczyny 18,22 NG/ml to ok wynik ? Lekarz wczoraj nie znając jeszcze wyniku kazał brać besins 3x dziennie
Też miałam taki w dniu transferu, ale powiem Ci, że jak trafiłam do szpitala z lekkim plamieniem, to ginekolog kazal mi besins odstawić, a zostawić samą luteinę dopochwowo. Powiedział mi, że na doustnym umęczę tylko żołądek i watrobę, a wchloni się niewiele. Kiepsko u mnie wchłaniał się też progesteron w globulkach, wszystko wypływało. Mimo, że luteina podrażniała na niej miałam wysokie wyniki.Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -