X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Baylee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bedziesz miec cc czy raczej sn?
    ja w 38 tc urodzilam:)

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Asssia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    jeśli jest w normach labo, to wg mnie ok, progesteron- zauważyłam, że on też jest kwestią indywidualną, u jednych wysoko, u drugich nieco niżej, każde ciało pracuję inaczej, liczy się że ciąża się rozwija... zawsze się stresowałam, że ktoś ma wyższy.. nie ma co się porównywać do innych..ale pamiętam, że też się stresowałam jak spadało poniżej 20.. a miałam nawet 14... i takie wartości.. choć lekarz z tego co pamiętał sugerował, że fajnie jak jest w wartościach 20..

w celach rozluźnienia napiszę, że ja go brałam dopochowowo, a okazało się, że trzeba doustnie:D.. i tak oto dokulałam do 38 t.c i nie mogę doczekać się rozwiązania.. "boshe" jestem przerażona:D i znów szpital- miejsce, które nienawidzę..
    Małgorzatek, będzie dobrze, już masz z górki😉 Ciesz sie choinką i świetami i myśl, że za chwilę będziesz się cieszyła maluchem;)
    Trzymam za Ciebie kciuki cały czas...no i jednak zazdroszczę..., mogłyśmy być prawie w tym samym punkcie, ale ja wciąż jestem na starcie:( Jedyne co pozytywne, to cross match pięknie i niespodziewanie spadł mi po antybiotykach na wynik ujemny - sama nawet nie wierzyłam w taką możliwość, ale mógł być jednak jakiś stan zapalny w organizmie, co daje na nowo nadzieję i myślę, że po 3 króli będę chciała podejść do transferu o ile nie stanie nic na przeszkodzie...
    A u Ciebie rozstrzygnięcie co do szpitala nastąpiło?

• Brzoza Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 12,5, potem 11,5 i jakoś doturlalam się do 36 tyg 😃 także spokojnie. Brać leki i już, trzymam kciuki🙂 moja Diablica wczoraj nawet ładnie dala się zmierzyć (Zazwyczaj się wierciła i odwracała tyłem, teraz już jejciasno haha), waga wychodzi ok 3200 a to końcówka 36 tyg dopiero 🙈 i nie widać żeby się poród zbliżał, także tak o 😃 kolejna kontrola pocz.stycznia. I pewnie do 4 dobije i może być cc.

Baylee, Asssia, basiaO. lubią tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
  • basiaO. Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Dziewczyny 18,22 NG/ml to ok wynik ? Lekarz wczoraj nie znając jeszcze wyniku kazał brać besins 3x dziennie

Też miałam taki w dniu transferu, ale powiem Ci, że jak trafiłam do szpitala z lekkim plamieniem, to ginekolog kazal mi besins odstawić, a zostawić samą luteinę dopochwowo. Powiedział mi, że na doustnym umęczę tylko żołądek i watrobę, a wchloni się niewiele. Kiepsko u mnie wchłaniał się też progesteron w globulkach, wszystko wypływało. Mimo, że luteina podrażniała na niej miałam wysokie wyniki.

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
‹‹ 809 810 811 812 813
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ