Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i miałam wam pisać
    Naszą dawczyni ma 33 lata ( zapytałam lekarza na wizycie )

Illuminati lubi tę wiadomość

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
    Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
    5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
    18.12 FET 4.1.2
    7dpt ⏸️
    9dpt 164
    11 dpt 460
    25 dpt ♥️

preg.png

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
    10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%)
  • glodia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Cześć! Dziś byłam na oddziale porodowym na dniach otwartych. Fajne sale porodowe jednoosobowe. Dostępny różny sprzęt, wanna+prysznic z hydromasażem. Sale poporodowe dwuosobowe z łazienką, są też dwie sale rodzinne jednoosobowe. Całkiem przyzwoicie. Wszystko pokazali gdzie co i jak, jakie sprzęty mają itp. Teraz człowiek wie troszkę czym to pachnie. Od marca zaczynamy też szkołę rodzenia.
    Basia, ja transferowałam 4 dni później niż Ty, a jeszcze nic nie wiem i nie mam. Brzuch w końcu trochę mi wyszedł, więc poczułam, ze jestem w ciąży i zaczęłam panikować. W piątek mam wizytę, na której mam zadeklarować wybór szpitala, a nie umiem wybrać. Takie drzwi otwarte, to fajna sprawa, muszę popatrzeć, czy u nas są.

• basiaO. Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Basia i was będzie synek czy córeczka ?

Dziewczynka, Hania. Mały kręciołek kopie coraz więcej, kręci się, a o 22 codziennie zaczyna dyskotekę :)

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • basiaO. Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Basia, ja transferowałam 4 dni później niż Ty, a jeszcze nic nie wiem i nie mam. Brzuch w końcu trochę mi wyszedł, więc poczułam, ze jestem w ciąży i zaczęłam panikować. W piątek mam wizytę, na której mam zadeklarować wybór szpitala, a nie umiem wybrać. Takie drzwi otwarte, to fajna sprawa, muszę popatrzeć, czy u nas są.

Na spokojnie :) ja już brzuch mam dosyć spory i zaczyna mi czasem ciążyć, a teraz w zimie opatulona, to jak pingwin chodzę. U mnie szpital jeden, więc wyboru nie mam, chyba że w innym mieście, ale nie będę jeździć w świat jak już się zacznie. Mój ma 3 stopień referencyjności, sale przyzwoite no i blisko przede wszystkim.

glodia lubi tę wiadomość

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    ruchliwość 63%

AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • glodia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Na spokojnie :) ja już brzuch mam dosyć spory i zaczyna mi czasem ciążyć, a teraz w zimie opatulona, to jak pingwin chodzę. U mnie szpital jeden, więc wyboru nie mam, chyba że w innym mieście, ale nie będę jeździć w świat jak już się zacznie. Mój ma 3 stopień referencyjności, sale przyzwoite no i blisko przede wszystkim.
    no to ideał, nie ma co wymyślać :) U mnie w mieście niestety 2 stopień i kilka złych historii (takich na całą Polskę) więc nie chce tam rodzić, poza tym chcę/muszę mieć 3 stopień.
    Mi brzuch ciąży od dawna, mimo że mały, to bardzo twardy i ciągle w skurczach, ciężko mi się pochylać, dzisiaj ledwie umyłam włosy nad wanną, nie wiem jak dam radę z dużym 😆

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Dziewczynka, Hania. Mały kręciołek kopie coraz więcej, kręci się, a o 22 codziennie zaczyna dyskotekę :)
    ♥️

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
    Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
    5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
    18.12 FET 4.1.2
    7dpt ⏸️
    9dpt 164
    11 dpt 460
    25 dpt ♥️

preg.png

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
    10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%)
  • Baylee Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem, ze nie ale juz wariuje
    nie ma zadnych objawow implantacji itp prawda?
    jak sa objawy to leki
    jestem 4 dni po i nic nie czuje, czasem lekko pobolewa mnie brzuch ale to barzdo delikatne cmienie
    przez ten ovitrelle nie ma sensu robienie nawet testow bo wiadomo ze beda 2 kreski które nic nie znacza
    w piątek mam bete i tak naprawde to wciaz moze byc ovitrelle wiec dopiero 20.01 bede wiedziala ze przyrost moze oznaczac ciaze a spadek jej brak
    trzymajcie prosze kciuki

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Asssia Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    jak sa objawy to leki
    jestem 4 dni po i nic nie czuje, czasem lekko pobolewa mnie brzuch ale to barzdo delikatne cmienie
    przez ten ovitrelle nie ma sensu robienie nawet testow bo wiadomo ze beda 2 kreski które nic nie znacza
    w piątek mam bete i tak naprawde to wciaz moze byc ovitrelle wiec dopiero 20.01 bede wiedziala ze przyrost moze oznaczac ciaze a spadek jej brak
    trzymajcie prosze kciuki
    Baylee,
    Ja też nie mam żadnych objawów. Przy poprzednich 2 razach poczułam takie dziubanie chwilowe, a teraz nie miałam czegoś takiego. Aby spać mi się chce cały czas, ale to zapewne od proga. Jakbym się uparła to może i bym na siłę stwierdziła, że coś tam z prawej strony lekko poczułam jakiś taki minimalny ból ...Ale to ciężko stwierdzić czy to nie takie doszukiwanie na siłę....więc cóż trzeba czekać cierpliwie na test, bo co ma być to będzie.

Baylee lubi tę wiadomość

• basiaO. Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    jak sa objawy to leki
    trzymajcie prosze kciuki

Ja na początku nic nie czułam, dopiero przy drugim badaniu bety pobolewał mnie brzuch trochę jak na okres, czasem takie ciągnięcie, czasem tak mocno, że myślałam, że nic z tego, ale tak sporadycznie. Ale z tego co wiem nie zawsze są objawy, to zawsze sprawa indywidualna. Nie stresuj się, myśl pozytywnie, a my trzymamy kciuki!

Baylee, Angelles, Poziomkaaa lubią tę wiadomość

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    ruchliwość 63%

AMH 04.2024 -2,17 ng/ml

AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    transfer nr 2 - 4.08
  • Brzoza Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    jak sa objawy to leki
    trzymajcie prosze kciuki
    Mnie czasem lekko pobolewał brzuch jak na okres, i tyle. Nic więcej nie zrobisz, możesz tylko czekać. Trzymam kciuki 🙂

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
  • Brzoza Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Hihi miałam tak samo, ja się kładłam spać a Młoda do zabawy 😆 ciekawe czy jej tak zostanie, takie godziny aktywności 🙂

basiaO. lubi tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
  • Asssia Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    jak sa objawy to leki
    trzymajcie prosze kciuki
    Ja mocno trzymam kciuki za nas obie😁

Baylee lubi tę wiadomość

• Cara Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    jak sa objawy to leki
    trzymajcie prosze kciuki
    Baylee, Ty jesteś 4 dpt, prawda? To bardzo wcześnie. Dodatkowo miałaś bardzie wczesną blastocystę, która porrzebuje więcej czasu, więc myślę, ze to naprawdę duzo za wczesnie na objawy. Ja przy próbie/udanej implantacji coś tam czułam, ale np. raz kompletnie NIC, a beta była dodatnia i byłam w szoku. Wtedy mialam blastkę 2BB. Oczywiście skończyło sie cb ale to juz inna historia.
    Na tak wczesnym etapie naprawdę ciężko wyrokować po objawach.
    Masz czułe testy w domu? Ja na Twoim miejscu bym od jutra robiłam testy, żeby zobaczyć, jak wyplukuje się ovitrelle. Możesz nam tu wstawiać to ocenimy kreski ;) Wg mnie warto zrobić betę w piątek, zobaczysz jaki masz poziom po ovi. Wtedy w poniedziałek juz raczej powinno dać się ocenić, czy sie udało.
    Niezmiennie trzymam kciuki 🤞

Baylee lubi tę wiadomość

• Angelles Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widzę Nasza kolejka z transferami wyglądała następująco:
    Asssia: 8.01 🤞
    Baylee: 10.01☝️
    Ja:12.01☝️

Asssia Ty miałaś blastocyste podana? Bo jeśli tak to dzisiaj już beta powinna Ci wyjść. W mojej klinice 6 dpt to pierwsza weryfikacja bety i faktycznie jak transfer był udany to ta beta zawsze mi wtedy już wychodziła choć dziewczyny tu pisały nawet o 5dpt z pozytywną beta.
    Ja przy ostatnich 2 udanych transferach miałam tylko jeden objaw pobolewanie brzucha jak na miesiączkę i dolnej części pleców. Te symptomy miałam tak naprawdę od transferu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 16:31

glodia, Baylee, basiaO., Marta111, Asssia, KarolinaKika lubią tę wiadomość

♀️♂️ obydwoje po 38
    On-zdrowy
    Ona: AMH(1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26-1.2024)
    Allo:28.3
    Cross:35.9
    CMT:9%
    przeciwciała: -
    V Leiden: -
    Czynnik II (protrombiny):-
    Czynnik VR2: -
    MTHFR: układ heterozygotyczny
    Zespół łamliwego chromosomu X: -
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Obydwoje HLA-C: C2C2
    od 2023 3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI- brak zarodków
    DECYZJA KD (25l), INVICTA
    6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
    1 transfer: 11.2024 - beta 0
    Atosiban na moją prośbę:
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
    3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
    10 dni Metronidazol, Macmirror,Unidox
    NOWA DAWCZYNI-25l
    6 kom,4 blas(2x:511,2x:522)
    Po PGT: 2ok(511 i 522)
    Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
    15.10 transfer 511
    15dpt:cb💔
    12.01- 4transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, Immunoglobuliny, Prograf, NoSpa,Acard
    ostatnia nadzieja ivig🍀
    9.01-Flebogamma,
    24dpt jest❤️
    6.02 wlew Privigen
  • Baylee Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Baylee, Ty jesteś 4 dpt, prawda? To bardzo wcześnie. Dodatkowo miałaś bardzie wczesną blastocystę, która porrzebuje więcej czasu, więc myślę, ze to naprawdę duzo za wczesnie na objawy. Ja przy próbie/udanej implantacji coś tam czułam, ale np. raz kompletnie NIC, a beta była dodatnia i byłam w szoku. Wtedy mialam blastkę 2BB. Oczywiście skończyło sie cb ale to juz inna historia.
    Na tak wczesnym etapie naprawdę ciężko wyrokować po objawach.
    Masz czułe testy w domu? Ja na Twoim miejscu bym od jutra robiłam testy, żeby zobaczyć, jak wyplukuje się ovitrelle. Możesz nam tu wstawiać to ocenimy kreski ;) Wg mnie warto zrobić betę w piątek, zobaczysz jaki masz poziom po ovi. Wtedy w poniedziałek juz raczej powinno dać się ocenić, czy sie udało.
    Niezmiennie trzymam kciuki 🤞

mam 4 testy pink w domu więc mogę od jutra zacząć:)

ja też uważam Asia że możesz zrobić już betę:)

Angelles, Asssia lubią tę wiadomość

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

• Janis Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po transferach - trzymam za Was mocno kciuki! 💫
    Ja mam transfer zaplanowany na 22.01, jutro wieczorem biorę ovitrelle (czyli też nie będę mogła testować za wcześnie 😔). Później wjeżdża accofil (1/2 ampułki), powiem Wam, że trochę boję się tego leku. Widziałam, że w przypadku ciąży kontynuuje się go do 10-12 tygodnia. Dziewczyny, które miały accofil - rozumiem, że będę musiała podzielić ten lek "we własnym zakresie"? 😅 Trzeba dokupić dodatkowe strzykawki? Oczywiście z przejęcia nie zapytałam na wizycie 🙈

Baylee, Angelles, Asssia lubią tę wiadomość

• Baylee Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:
    Ja mam transfer zaplanowany na 22.01, jutro wieczorem biorę ovitrelle (czyli też nie będę mogła testować za wcześnie 😔). Później wjeżdża accofil (1/2 ampułki), powiem Wam, że trochę boję się tego leku. Widziałam, że w przypadku ciąży kontynuuje się go do 10-12 tygodnia. Dziewczyny, które miały accofil - rozumiem, że będę musiała podzielić ten lek "we własnym zakresie"? 😅 Trzeba dokupić dodatkowe strzykawki? Oczywiście z przejęcia nie zapytałam na wizycie 🙈

ja biorę accofil:) dwie pełne dawki i potem po 1/3 i niestety trzeba samemu przelać,ja kupiłam insulinowki i jakoś mąż to ogarnął.
    objawów po accofilu miałam 0 a jestem już po 3 zastrzykach,dziś wieczorem 4

Janis lubi tę wiadomość

2017-endometrioza
    2018-POF/POI

• Angelles Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:
    Jeśli chodzi o Accofil wzięłam tego duuuuzo i nigdy nie miałam skutków ubocznych choć dziewczyny tu pisały, że miały coś w rodzaju objawów grypopochodnych. Powiem szczerze, że nigdy nie myślałam o przelewaniu tego leku. Teraz po transferze biorę 0.5 ampułki co 3 dni i po prostu robię zastrzyk z połową leku a po 3 dniach wstrzykuje sobie drugą połowę. Skórę i strzykawkę dezynfekuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 19:39

Janis lubi tę wiadomość

♀️♂️ obydwoje po 38
    On-zdrowy
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Atosiban na moją prośbę:
    NOWA DAWCZYNI-25l
    15.10 transfer 511
    12.01- 4transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, Immunoglobuliny, Prograf, NoSpa,Acard
    ostatnia nadzieja ivig🍀
    9.01-Flebogamma,
    24dpt jest❤️
    6.02 wlew Privigen
  • Asssia Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Z tego co widzę Nasza kolejka z transferami wyglądała następująco:
    Asssia: 8.01 🤞
    Baylee: 10.01☝️
    Ja:12.01☝️

Asssia Ty miałaś blastocyste podana? Bo jeśli tak to dzisiaj już beta powinna Ci wyjść. W mojej klinice 6 dpt to pierwsza weryfikacja bety i faktycznie jak transfer był udany to ta beta zawsze mi wtedy już wychodziła choć dziewczyny tu pisały nawet o 5dpt z pozytywną beta.
    Ja przy ostatnich 2 udanych transferach miałam tylko jeden objaw pobolewanie brzucha jak na miesiączkę i dolnej części pleców. Te symptomy miałam tak naprawdę od transferu.
    Ooo Angelles, czyli i u Ciebe już po transferze, więc i za Ciebie trzymam mocno kciuki!🙂

Tak, ja miałam 5 dniowa blastkę. Ale jak na razie to nie mam odwagi już testować🙈

• Angelles Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Ooo Angelles, czyli i u Ciebe już po transferze, więc i za Ciebie trzymam mocno kciuki!🙂

Tak, ja miałam 5 dniowa blastkę. Ale jak na razie to nie mam odwagi już testować🙈
    Hehe wiem o co chodzi. Kciuki oczywiście odwzajemniam i podziwiam Twoja cierpliwość bo ja z tych typów co ostatnio 5dpt testowałam i wyszedł brak ciąży a 6 dpt byłam się znowu kłuc i już wyszło. Ogólnie okupuje laboratorium w 6dpt z rana przed wszystkimi staruszkami 😂😂😂😂😂

Asssia lubi tę wiadomość

♀️♂️ obydwoje po 38
    On-zdrowy
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Atosiban na moją prośbę:
    NOWA DAWCZYNI-25l
    15.10 transfer 511
    ostatnia nadzieja ivig🍀
    9.01-Flebogamma,
    24dpt jest❤️
    6.02 wlew Privigen
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ