In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Aa i miałam wam pisać
Naszą dawczyni ma 33 lata ( zapytałam lekarza na wizycie )
Illuminati lubi tę wiadomość
1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
18.12 FET 4.1.2
7dpt ⏸️
9dpt 164
11 dpt 460
25 dpt ♥️

AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
Basia, ja transferowałam 4 dni później niż Ty, a jeszcze nic nie wiem i nie mam. Brzuch w końcu trochę mi wyszedł, więc poczułam, ze jestem w ciąży i zaczęłam panikować. W piątek mam wizytę, na której mam zadeklarować wybór szpitala, a nie umiem wybrać. Takie drzwi otwarte, to fajna sprawa, muszę popatrzeć, czy u nas są.basiaO. wrote:Cześć! Dziś byłam na oddziale porodowym na dniach otwartych. Fajne sale porodowe jednoosobowe. Dostępny różny sprzęt, wanna+prysznic z hydromasażem. Sale poporodowe dwuosobowe z łazienką, są też dwie sale rodzinne jednoosobowe. Całkiem przyzwoicie. Wszystko pokazali gdzie co i jak, jakie sprzęty mają itp. Teraz człowiek wie troszkę czym to pachnie. Od marca zaczynamy też szkołę rodzenia.
-
KarolinaKika wrote:Basia i was będzie synek czy córeczka ?
Dziewczynka, Hania. Mały kręciołek kopie coraz więcej, kręci się, a o 22 codziennie zaczyna dyskotekę
Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
glodia wrote:Basia, ja transferowałam 4 dni później niż Ty, a jeszcze nic nie wiem i nie mam. Brzuch w końcu trochę mi wyszedł, więc poczułam, ze jestem w ciąży i zaczęłam panikować. W piątek mam wizytę, na której mam zadeklarować wybór szpitala, a nie umiem wybrać. Takie drzwi otwarte, to fajna sprawa, muszę popatrzeć, czy u nas są.
Na spokojnie
ja już brzuch mam dosyć spory i zaczyna mi czasem ciążyć, a teraz w zimie opatulona, to jak pingwin chodzę. U mnie szpital jeden, więc wyboru nie mam, chyba że w innym mieście, ale nie będę jeździć w świat jak już się zacznie. Mój ma 3 stopień referencyjności, sale przyzwoite no i blisko przede wszystkim.
glodia lubi tę wiadomość
Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
no to ideał, nie ma co wymyślaćbasiaO. wrote:Na spokojnie
ja już brzuch mam dosyć spory i zaczyna mi czasem ciążyć, a teraz w zimie opatulona, to jak pingwin chodzę. U mnie szpital jeden, więc wyboru nie mam, chyba że w innym mieście, ale nie będę jeździć w świat jak już się zacznie. Mój ma 3 stopień referencyjności, sale przyzwoite no i blisko przede wszystkim.
U mnie w mieście niestety 2 stopień i kilka złych historii (takich na całą Polskę) więc nie chce tam rodzić, poza tym chcę/muszę mieć 3 stopień.
Mi brzuch ciąży od dawna, mimo że mały, to bardzo twardy i ciągle w skurczach, ciężko mi się pochylać, dzisiaj ledwie umyłam włosy nad wanną, nie wiem jak dam radę z dużym 😆 -
♥️basiaO. wrote:Dziewczynka, Hania. Mały kręciołek kopie coraz więcej, kręci się, a o 22 codziennie zaczyna dyskotekę
1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
18.12 FET 4.1.2
7dpt ⏸️
9dpt 164
11 dpt 460
25 dpt ♥️

AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
dziewczyny wiem, ze nie ale juz wariuje
nie ma zadnych objawow implantacji itp prawda?
jak sa objawy to leki
jestem 4 dni po i nic nie czuje, czasem lekko pobolewa mnie brzuch ale to barzdo delikatne cmienie
przez ten ovitrelle nie ma sensu robienie nawet testow bo wiadomo ze beda 2 kreski które nic nie znacza
w piątek mam bete i tak naprawde to wciaz moze byc ovitrelle wiec dopiero 20.01 bede wiedziala ze przyrost moze oznaczac ciaze a spadek jej brak
trzymajcie prosze kciuki
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
Baylee,Baylee wrote:dziewczyny wiem, ze nie ale juz wariuje
jak sa objawy to leki
jestem 4 dni po i nic nie czuje, czasem lekko pobolewa mnie brzuch ale to barzdo delikatne cmienie
przez ten ovitrelle nie ma sensu robienie nawet testow bo wiadomo ze beda 2 kreski które nic nie znacza
w piątek mam bete i tak naprawde to wciaz moze byc ovitrelle wiec dopiero 20.01 bede wiedziala ze przyrost moze oznaczac ciaze a spadek jej brak
trzymajcie prosze kciuki
Ja też nie mam żadnych objawów. Przy poprzednich 2 razach poczułam takie dziubanie chwilowe, a teraz nie miałam czegoś takiego. Aby spać mi się chce cały czas, ale to zapewne od proga. Jakbym się uparła to może i bym na siłę stwierdziła, że coś tam z prawej strony lekko poczułam jakiś taki minimalny ból ...Ale to ciężko stwierdzić czy to nie takie doszukiwanie na siłę....więc cóż trzeba czekać cierpliwie na test, bo co ma być to będzie.
Baylee lubi tę wiadomość
-
Baylee wrote:dziewczyny wiem, ze nie ale juz wariuje
jak sa objawy to leki
trzymajcie prosze kciuki
Ja na początku nic nie czułam, dopiero przy drugim badaniu bety pobolewał mnie brzuch trochę jak na okres, czasem takie ciągnięcie, czasem tak mocno, że myślałam, że nic z tego, ale tak sporadycznie. Ale z tego co wiem nie zawsze są objawy, to zawsze sprawa indywidualna. Nie stresuj się, myśl pozytywnie, a my trzymamy kciuki!
Baylee, Angelles, Poziomkaaa lubią tę wiadomość
Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
transfer nr 2 - 4.08 -
Mnie czasem lekko pobolewał brzuch jak na okres, i tyle. Nic więcej nie zrobisz, możesz tylko czekać. Trzymam kciuki 🙂Baylee wrote:dziewczyny wiem, ze nie ale juz wariuje
jak sa objawy to leki
trzymajcie prosze kciuki44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️ -
Hihi miałam tak samo, ja się kładłam spać a Młoda do zabawy 😆 ciekawe czy jej tak zostanie, takie godziny aktywności 🙂basiaO. wrote:Dziewczynka, Hania. Mały kręciołek kopie coraz więcej, kręci się, a o 22 codziennie zaczyna dyskotekę

basiaO. lubi tę wiadomość
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️ -
Ja mocno trzymam kciuki za nas obie😁Baylee wrote:dziewczyny wiem, ze nie ale juz wariuje
jak sa objawy to leki
trzymajcie prosze kciuki
Baylee lubi tę wiadomość
-
Baylee, Ty jesteś 4 dpt, prawda? To bardzo wcześnie. Dodatkowo miałaś bardzie wczesną blastocystę, która porrzebuje więcej czasu, więc myślę, ze to naprawdę duzo za wczesnie na objawy. Ja przy próbie/udanej implantacji coś tam czułam, ale np. raz kompletnie NIC, a beta była dodatnia i byłam w szoku. Wtedy mialam blastkę 2BB. Oczywiście skończyło sie cb ale to juz inna historia.Baylee wrote:dziewczyny wiem, ze nie ale juz wariuje
jak sa objawy to leki
trzymajcie prosze kciuki
Na tak wczesnym etapie naprawdę ciężko wyrokować po objawach.
Masz czułe testy w domu? Ja na Twoim miejscu bym od jutra robiłam testy, żeby zobaczyć, jak wyplukuje się ovitrelle. Możesz nam tu wstawiać to ocenimy kreski
Wg mnie warto zrobić betę w piątek, zobaczysz jaki masz poziom po ovi. Wtedy w poniedziałek juz raczej powinno dać się ocenić, czy sie udało.
Niezmiennie trzymam kciuki 🤞
Baylee lubi tę wiadomość
-
Z tego co widzę Nasza kolejka z transferami wyglądała następująco:
Asssia: 8.01 🤞
Baylee: 10.01☝️
Ja:12.01☝️
Asssia Ty miałaś blastocyste podana? Bo jeśli tak to dzisiaj już beta powinna Ci wyjść. W mojej klinice 6 dpt to pierwsza weryfikacja bety i faktycznie jak transfer był udany to ta beta zawsze mi wtedy już wychodziła choć dziewczyny tu pisały nawet o 5dpt z pozytywną beta.
Ja przy ostatnich 2 udanych transferach miałam tylko jeden objaw pobolewanie brzucha jak na miesiączkę i dolnej części pleców. Te symptomy miałam tak naprawdę od transferu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 16:31
glodia, Baylee, basiaO., Marta111, Asssia, KarolinaKika lubią tę wiadomość
♀️♂️ obydwoje po 38
On-zdrowy
Ona: AMH(1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26-1.2024)
Allo:28.3
Cross:35.9
CMT:9%
przeciwciała: -
V Leiden: -
Czynnik II (protrombiny):-
Czynnik VR2: -
MTHFR: układ heterozygotyczny
Zespół łamliwego chromosomu X: -
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Obydwoje HLA-C: C2C2
od 2023 3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI- brak zarodków
DECYZJA KD (25l), INVICTA
6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
1 transfer: 11.2024 - beta 0
Atosiban na moją prośbę:
2 transfer: 03.2025- beta 0
Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
10 dni Metronidazol, Macmirror,Unidox
NOWA DAWCZYNI-25l
6 kom,4 blas(2x:511,2x:522)
Po PGT: 2ok(511 i 522)
Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
15.10 transfer 511
15dpt:cb💔
12.01- 4transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, Immunoglobuliny, Prograf, NoSpa,Acard
ostatnia nadzieja ivig🍀
9.01-Flebogamma,
24dpt jest❤️
6.02 wlew Privigen -
Cara wrote:Baylee, Ty jesteś 4 dpt, prawda? To bardzo wcześnie. Dodatkowo miałaś bardzie wczesną blastocystę, która porrzebuje więcej czasu, więc myślę, ze to naprawdę duzo za wczesnie na objawy. Ja przy próbie/udanej implantacji coś tam czułam, ale np. raz kompletnie NIC, a beta była dodatnia i byłam w szoku. Wtedy mialam blastkę 2BB. Oczywiście skończyło sie cb ale to juz inna historia.
Na tak wczesnym etapie naprawdę ciężko wyrokować po objawach.
Masz czułe testy w domu? Ja na Twoim miejscu bym od jutra robiłam testy, żeby zobaczyć, jak wyplukuje się ovitrelle. Możesz nam tu wstawiać to ocenimy kreski
Wg mnie warto zrobić betę w piątek, zobaczysz jaki masz poziom po ovi. Wtedy w poniedziałek juz raczej powinno dać się ocenić, czy sie udało.
Niezmiennie trzymam kciuki 🤞
mam 4 testy pink w domu więc mogę od jutra zacząć
ja też uważam Asia że możesz zrobić już betę
Angelles, Asssia lubią tę wiadomość
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
Dziewczyny po transferach - trzymam za Was mocno kciuki! 💫
Ja mam transfer zaplanowany na 22.01, jutro wieczorem biorę ovitrelle (czyli też nie będę mogła testować za wcześnie 😔). Później wjeżdża accofil (1/2 ampułki), powiem Wam, że trochę boję się tego leku. Widziałam, że w przypadku ciąży kontynuuje się go do 10-12 tygodnia. Dziewczyny, które miały accofil - rozumiem, że będę musiała podzielić ten lek "we własnym zakresie"? 😅 Trzeba dokupić dodatkowe strzykawki? Oczywiście z przejęcia nie zapytałam na wizycie 🙈
Baylee, Angelles, Asssia lubią tę wiadomość
-
Janis wrote:Dziewczyny po transferach - trzymam za Was mocno kciuki! 💫
Ja mam transfer zaplanowany na 22.01, jutro wieczorem biorę ovitrelle (czyli też nie będę mogła testować za wcześnie 😔). Później wjeżdża accofil (1/2 ampułki), powiem Wam, że trochę boję się tego leku. Widziałam, że w przypadku ciąży kontynuuje się go do 10-12 tygodnia. Dziewczyny, które miały accofil - rozumiem, że będę musiała podzielić ten lek "we własnym zakresie"? 😅 Trzeba dokupić dodatkowe strzykawki? Oczywiście z przejęcia nie zapytałam na wizycie 🙈
ja biorę accofil:) dwie pełne dawki i potem po 1/3 i niestety trzeba samemu przelać,ja kupiłam insulinowki i jakoś mąż to ogarnął.
objawów po accofilu miałam 0 a jestem już po 3 zastrzykach,dziś wieczorem 4
Janis lubi tę wiadomość
2017-endometrioza
2018-POF/POI
Jeśli chodzi o Accofil wzięłam tego duuuuzo i nigdy nie miałam skutków ubocznych choć dziewczyny tu pisały, że miały coś w rodzaju objawów grypopochodnych. Powiem szczerze, że nigdy nie myślałam o przelewaniu tego leku. Teraz po transferze biorę 0.5 ampułki co 3 dni i po prostu robię zastrzyk z połową leku a po 3 dniach wstrzykuje sobie drugą połowę. Skórę i strzykawkę dezynfekuje.Janis wrote:Dziewczyny po transferach - trzymam za Was mocno kciuki! 💫
Ja mam transfer zaplanowany na 22.01, jutro wieczorem biorę ovitrelle (czyli też nie będę mogła testować za wcześnie 😔). Później wjeżdża accofil (1/2 ampułki), powiem Wam, że trochę boję się tego leku. Widziałam, że w przypadku ciąży kontynuuje się go do 10-12 tygodnia. Dziewczyny, które miały accofil - rozumiem, że będę musiała podzielić ten lek "we własnym zakresie"? 😅 Trzeba dokupić dodatkowe strzykawki? Oczywiście z przejęcia nie zapytałam na wizycie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 19:39
Janis lubi tę wiadomość
♀️♂️ obydwoje po 38
On-zdrowy
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Atosiban na moją prośbę:
NOWA DAWCZYNI-25l
15.10 transfer 511
12.01- 4transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, Immunoglobuliny, Prograf, NoSpa,Acard
ostatnia nadzieja ivig🍀
9.01-Flebogamma,
24dpt jest❤️
6.02 wlew Privigen -
Ooo Angelles, czyli i u Ciebe już po transferze, więc i za Ciebie trzymam mocno kciuki!🙂Angelles wrote:Z tego co widzę Nasza kolejka z transferami wyglądała następująco:
Asssia: 8.01 🤞
Baylee: 10.01☝️
Ja:12.01☝️
Asssia Ty miałaś blastocyste podana? Bo jeśli tak to dzisiaj już beta powinna Ci wyjść. W mojej klinice 6 dpt to pierwsza weryfikacja bety i faktycznie jak transfer był udany to ta beta zawsze mi wtedy już wychodziła choć dziewczyny tu pisały nawet o 5dpt z pozytywną beta.
Ja przy ostatnich 2 udanych transferach miałam tylko jeden objaw pobolewanie brzucha jak na miesiączkę i dolnej części pleców. Te symptomy miałam tak naprawdę od transferu.
Tak, ja miałam 5 dniowa blastkę. Ale jak na razie to nie mam odwagi już testować🙈 -
Hehe wiem o co chodzi. Kciuki oczywiście odwzajemniam i podziwiam Twoja cierpliwość bo ja z tych typów co ostatnio 5dpt testowałam i wyszedł brak ciąży a 6 dpt byłam się znowu kłuc i już wyszło. Ogólnie okupuje laboratorium w 6dpt z rana przed wszystkimi staruszkami 😂😂😂😂😂Asssia wrote:Ooo Angelles, czyli i u Ciebe już po transferze, więc i za Ciebie trzymam mocno kciuki!🙂
Tak, ja miałam 5 dniowa blastkę. Ale jak na razie to nie mam odwagi już testować🙈
Asssia lubi tę wiadomość
♀️♂️ obydwoje po 38
On-zdrowy
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Atosiban na moją prośbę:
NOWA DAWCZYNI-25l
15.10 transfer 511
ostatnia nadzieja ivig🍀
9.01-Flebogamma,
24dpt jest❤️
6.02 wlew Privigen