In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie tak wygląda test ciążowy, prawie 5 dni po otrivelle, robiłam zastrzyk w poniedziałek ok 11 albo przed a test robilam o północy. użyłam jakiegoś kalkulatora z niemieckiej strony stworzonej przez ginekologa i podobno beta powinna być wtedy między 13 a 30
https://share.google/rfEvf1ion3dAtZJSCWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 00:13
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
Baylee ty robisz testy żeby sprawidzic czy się wypłukał tak ?
No kreska ładna ale to raczej zastrzyk nawet do 14 dni może się wypłukiwać
Ja miałam od 3 dot bodajże bole takie jak na miesiączke a potem plamienia delikatnie różowe 7.8 i i 9 dptWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 10:20
Baylee, Angelles lubią tę wiadomość
1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
18.12 FET 4.1.2
7dpt ⏸️
9dpt 164
11 dpt 460
25 dpt ♥️

AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
KarolinaKika wrote:Baylee ty robisz testy żeby sprawidzic czy się wypłukał tak ?
No kreska ładna ale to raczej zastrzyk nawet do 14 dni może się wypłukiwać
Ja miałam od 3 dot bodajże bole takie jak na miesiączke a potem plamienia delikatnie różowe 7.8 i i 9 dpt
tak dokładnie:) czekam aż zacznie blednąć2017-endometrioza
2018-POF/POI
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
Dziewczyny, chyba tutaj jeszcze nie zostawiłam informacji co u nas 🩷
Pamiętam jak sama szukając informacji śledziłam Wasze historie, czytałam wpisy archiwalne, szukałam potwierdzenia, że dobrze robię.. że to moja droga.
Początkiem stycznia przyszła na świat moja córka 💖 moja - bo o komórce dawczyni powiem szczerze nie myślę w ogóle.
Wręcz czuję smutek na myśl o tym, że mogłoby jej nie być, że mogłabym się nie zdecydować, przestraszyć, odpuścić.. Jest dla mnie doskonała
🩷🥹
Liolia, Jatosia, glodia, Cara, Asssia, Saimi, Brzoza, basiaO., Giosiek, Angelles, Mysikrolik, Mary27, Ewa6, Mandi41, Raija86, KarolinaKika, Olamonola lubią tę wiadomość
👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).
☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).
4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
Styczeń 2026 - jest już z nami 🫠✨🩷 -
Valletta wrote:Dziewczyny, chyba tutaj jeszcze nie zostawiłam informacji co u nas 🩷
Pamiętam jak sama szukając informacji śledziłam Wasze historie, czytałam wpisy archiwalne, szukałam potwierdzenia, że dobrze robię.. że to moja droga.
Początkiem stycznia przyszła na świat moja córka 💖 moja - bo o komórce dawczyni powiem szczerze nie myślę w ogóle.
Wręcz czuję smutek na myśl o tym, że mogłoby jej nie być, że mogłabym się nie zdecydować, przestraszyć, odpuścić.. Jest dla mnie doskonała
🩷🥹
Mega wzrusz 🥹 strasznie się cieszę ❤️
Valletta lubi tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
gratulacjeValletta wrote:Dziewczyny, chyba tutaj jeszcze nie zostawiłam informacji co u nas 🩷
🩷🥹
Angelles, Valletta lubią tę wiadomość
-
A moja córcia przyszła na świat wczoraj wieczorem, jest śliczna i cudowna i w nosie mam geny. Potem coś więcej opiszę, na razie jestem obolala, skołowana i zmęczona 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 05:32
basiaO., Giosiek, Angelles, Asssia, Liolia, Cara, Jatosia, Janis, Baylee, glodia, Mysikrolik, Mary27, Ewa6, Valletta, małgorzatek, Raija86, KarolinaKika, Magdus46, Olamonola lubią tę wiadomość
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️ -
brzoza wielkie gratulacje:)
u mnie nie ma dobrych wieści
beta 6dpt jedynie 8,2 więc jakaś porażka
wygląda że to resztki otrivelle i tyle
7 lat temu miałam bete ponad 40 dla porównania ( 8dpt trzydniowego zarodka)
jest mi cholernie przykro: tyle wizyt,tony leków, wydana kasa , z 6 komórek tylko jeden zarodek i nie wyszło.
taka to sprawiedliwość, eh2017-endometrioza
2018-POF/POI
Baylee, przecież to za wczesnie, bądź cierpliwa i zrób betę za 2 dni. Nie ma 2 takich samych ciaz. Ja np. zawsze miałam pozytywną betę już w 5dpt (7 transferow), a 1 taki, że w 5dpt beta zero i dopiero załapała w 7dpt. U Ciebie to jeszcze za wcześnie, poczekaj 🙂. Trzymam kciuki.Baylee wrote:brzoza wielkie gratulacje:)
u mnie nie ma dobrych wieści
beta 6dpt jedynie 8,2 więc jakaś porażka
wygląda że to resztki otrivelle i tyle
7 lat temu miałam bete ponad 40 dla porównania ( 8dpt trzydniowego zarodka)
jest mi cholernie przykro: tyle wizyt,tony leków, wydana kasa , z 6 komórek tylko jeden zarodek i nie wyszło.
taka to sprawiedliwość, eh -
glodia wrote:Baylee, przecież to za wczesnie, bądź cierpliwa i zrób betę za 2 dni. Nie ma 2 takich samych ciaz. Ja np. zawsze miałam pozytywną betę już w 5dpt (7 transferow), a 1 taki, że w 5dpt beta zero i dopiero załapała w 7dpt. U Ciebie to jeszcze za wcześnie, poczekaj 🙂. Trzymam kciuki.
dziękuję i tak nie mam wyjścia, muszę zrobić kolejna weryfikacje w poniedziałek.
mam jeden test ciążowy i zrobię go w niedzielę,jak wyjdzie blady to wiadomo będzie2017-endometrioza
2018-POF/POI
https://share.google/OM3cU6gHWTdzRakVB
to mój test z dzisiaj już po becie
jeśli mam bete poniżej 8 to czemu są dwie kreski?
te głupie siłacze tylko daja złudna nadzieję
testy niby mają czułość od 10 ml
2017-endometrioza
2018-POF/POI
Baylee wrote:https://share.google/OM3cU6gHWTdzRakVB
to mój test z dzisiaj już po becie
jeśli mam bete poniżej 8 to czemu są dwie kreski?
te głupie siłacze tylko daja złudna nadzieję
testy niby mają czułość od 10 ml
Ja tym pink nigdy nie ufałam. Zawsze używałam te facelle i poranny mocz. Chociaż te testy to też różnie, bo przy becie ok 60 miałam taki cień cienia, a wydawałoby się, że jak od 10 to powinna być bardziej wyraźna. Ja jak robiłam w 6dpt to mi lekarz mówił, że może nic nie pokazać, bo różnie się zarodek zagnieżdża i mam się wynikiem nie stresować tylko czekać na kolejne badania.Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
poczekam,ale nadziei za bardzo nie mam
jak czytałam to już 7dpt są w 90% wyższe wartości bety
u mnie chybaby bledsza kreska niż na Pink była przy tej becie ponad 40🙈
no cóż zawsze mam już dziecko, które kocham najbardziej na świecie, najwyżej będzie jedynaczką
wiecie ja po prostu nie spodziewałam się tylko jednego zarodka, liczyłam chociaż na 2 ,tym bardziej że
mąż miał dobre wyniki nasienia i przede wszystkim bardzo dużą ilość więc było w czym wybierać Pixi
dawczyni przebadana, nie pacjentka kliniki ,25 lat i taki efekt
przysługuje nam jeszcze druga procedura ale nie wiek czy ma to sens tym bardziej że zaraz będę bez pracy
mogłabym pogadać z szefem o tym wszystkim,on jest ludzki i dość empatyczny, mógłby mi nawet dać urlop bezpłatny i po zajściu w ciążę poszłabym na zwolnienie, ale nie wiem czy ma to sens ...
odmówi mi pewnie tak czy siak ,więc jak nie uda się teraz to chyba koniec prób2017-endometrioza
2018-POF/POI
Baylee 🫂 Wiem, że czujesz duże rozczarowanie tym wynikiem. Ale poczekaj z tymi myślami do poniedziałku.
Gdybym miala szansę na jeszcze jedną procedurę z rządowego programu, to bym się nie wahała. Ale ja juz nie mam takiej szansy, płacę grubą kasę ze swoich;) Ale obiecałam sobie, ze to juz ostatni raz.
Baylee lubi tę wiadomość
-
Ale cudownie Valletta ♥️ ja dziękuję Ci za pomoc na tym forum bo sporo informacji mi udzielilaś. Idę teraz drogą, która polecalaś Ty i Jatosia: immunoglobuliny i Prograf. Może i do mnie uśmiechnie się Słońce. Jak to powiedział mój mąż - zrobiłam wszystko co mogłam. Przecież oprócz tych nowości biorę wszystkie leki z poprzednich transferów a zarodk jest przebadaną 5. Z drugiej strony to marzenie wydaje się tak odległe. Co pomyślałaś jak po raz pierwszy zobaczyłaś córeczkę? Jak się czujesz?Valletta wrote:Dziewczyny, chyba tutaj jeszcze nie zostawiłam informacji co u nas 🩷
🩷🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 18:16
Valletta, Jatosia lubią tę wiadomość
♀️♂️ obydwoje po 38
On-zdrowy
Ona: AMH(1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26-1.2024)
Allo:28.3
Cross:35.9
CMT:9%
przeciwciała: -
V Leiden: -
Czynnik II (protrombiny):-
Czynnik VR2: -
MTHFR: układ heterozygotyczny
Zespół łamliwego chromosomu X: -
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Obydwoje HLA-C: C2C2
od 2023 3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI- brak zarodków
DECYZJA KD (25l), INVICTA
6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
1 transfer: 11.2024 - beta 0
Atosiban na moją prośbę:
2 transfer: 03.2025- beta 0
Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
10 dni Metronidazol, Macmirror,Unidox
NOWA DAWCZYNI-25l
6 kom,4 blas(2x:511,2x:522)
Po PGT: 2ok(511 i 522)
Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
15.10 transfer 511
15dpt:cb💔
12.01- 4transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, Immunoglobuliny, Prograf, NoSpa,Acard
ostatnia nadzieja ivig🍀
9.01-Flebogamma,
24dpt jest❤️
6.02 wlew Privigen