X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Baylee Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak wygląda test ciążowy, prawie 5 dni po otrivelle, robiłam zastrzyk w poniedziałek ok 11 albo przed a test robilam o północy. użyłam jakiegoś kalkulatora z niemieckiej strony stworzonej przez ginekologa i podobno beta powinna być wtedy między 13 a 30

https://share.google/rfEvf1ion3dAtZJSC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 00:13

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Cara Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee dość mocna kreska. Ale dopiero jutro bedzie porównanie

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee ty robisz testy żeby sprawidzic czy się wypłukał tak ?
    No kreska ładna ale to raczej zastrzyk nawet do 14 dni może się wypłukiwać
    Ja miałam od 3 dot bodajże bole takie jak na miesiączke a potem plamienia delikatnie różowe 7.8 i i 9 dpt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 10:20

Baylee, Angelles lubią tę wiadomość

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
    Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
    5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
    18.12 FET 4.1.2
    7dpt ⏸️
    9dpt 164
    11 dpt 460
    25 dpt ♥️
    16+3 🩷👧

preg.png

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
    10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%)
  • Baylee Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Baylee ty robisz testy żeby sprawidzic czy się wypłukał tak ?
    No kreska ładna ale to raczej zastrzyk nawet do 14 dni może się wypłukiwać
    Ja miałam od 3 dot bodajże bole takie jak na miesiączke a potem plamienia delikatnie różowe 7.8 i i 9 dpt

tak dokładnie:) czekam aż zacznie blednąć

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

• Valletta Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba tutaj jeszcze nie zostawiłam informacji co u nas 🩷
    Pamiętam jak sama szukając informacji śledziłam Wasze historie, czytałam wpisy archiwalne, szukałam potwierdzenia, że dobrze robię.. że to moja droga.
    Początkiem stycznia przyszła na świat moja córka 💖 moja - bo o komórce dawczyni powiem szczerze nie myślę w ogóle.
    Wręcz czuję smutek na myśl o tym, że mogłoby jej nie być, że mogłabym się nie zdecydować, przestraszyć, odpuścić.. Jest dla mnie doskonała :) 🩷🥹

Liolia, Jatosia, glodia, Cara, Asssia, Saimi, Brzoza, basiaO., Giosiek, Angelles, Mysikrolik, Mary27, Ewa6, Mandi41, Raija86, KarolinaKika, Olamonola lubią tę wiadomość

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼

Styczeń 2026 - jest już z nami 🫠✨🩷
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Pamiętam jak sama szukając informacji śledziłam Wasze historie, czytałam wpisy archiwalne, szukałam potwierdzenia, że dobrze robię.. że to moja droga.
    Początkiem stycznia przyszła na świat moja córka 💖 moja - bo o komórce dawczyni powiem szczerze nie myślę w ogóle.
    Wręcz czuję smutek na myśl o tym, że mogłoby jej nie być, że mogłabym się nie zdecydować, przestraszyć, odpuścić.. Jest dla mnie doskonała :) 🩷🥹

Mega wzrusz 🥹 strasznie się cieszę ❤️

Valletta lubi tę wiadomość

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • glodia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    gratulacje <3

Angelles, Valletta lubią tę wiadomość

• Brzoza Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córcia przyszła na świat wczoraj wieczorem, jest śliczna i cudowna i w nosie mam geny. Potem coś więcej opiszę, na razie jestem obolala, skołowana i zmęczona 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 05:32

basiaO., Giosiek, Angelles, Asssia, Liolia, Cara, Jatosia, Janis, Baylee, glodia, Mysikrolik, Mary27, Ewa6, Valletta, małgorzatek, Raija86, KarolinaKika, Magdus46, Olamonola lubią tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
    styczeń 2026 - CC, córcia na świecie ❤️❤️❤️
  • Cara Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta, Brzoza- gratulacje! Dawajcie znać od czasu do czasu co u Was :)

Valletta lubi tę wiadomość

• Baylee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzoza wielkie gratulacje:)

u mnie nie ma dobrych wieści
    beta 6dpt jedynie 8,2 więc jakaś porażka
    wygląda że to resztki otrivelle i tyle
    7 lat temu miałam bete ponad 40 dla porównania ( 8dpt trzydniowego zarodka)

jest mi cholernie przykro: tyle wizyt,tony leków, wydana kasa , z 6 komórek tylko jeden zarodek i nie wyszło.
    taka to sprawiedliwość, eh

2017-endometrioza
    2018-POF/POI

• glodia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    A moja córcia przyszła na świat wczoraj wieczorem, jest śliczna i cudowna i w nosie mam geny. Potem coś więcej opiszę, na razie jestem obolala, skołowana i zmęczona 🥰
    Gratulacje <3

• glodia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    brzoza wielkie gratulacje:)

u mnie nie ma dobrych wieści
    beta 6dpt jedynie 8,2 więc jakaś porażka
    wygląda że to resztki otrivelle i tyle
    7 lat temu miałam bete ponad 40 dla porównania ( 8dpt trzydniowego zarodka)

jest mi cholernie przykro: tyle wizyt,tony leków, wydana kasa , z 6 komórek tylko jeden zarodek i nie wyszło.
    taka to sprawiedliwość, eh
    Baylee, przecież to za wczesnie, bądź cierpliwa i zrób betę za 2 dni. Nie ma 2 takich samych ciaz. Ja np. zawsze miałam pozytywną betę już w 5dpt (7 transferow), a 1 taki, że w 5dpt beta zero i dopiero załapała w 7dpt. U Ciebie to jeszcze za wcześnie, poczekaj 🙂. Trzymam kciuki.

• Baylee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Baylee, przecież to za wczesnie, bądź cierpliwa i zrób betę za 2 dni. Nie ma 2 takich samych ciaz. Ja np. zawsze miałam pozytywną betę już w 5dpt (7 transferow), a 1 taki, że w 5dpt beta zero i dopiero załapała w 7dpt. U Ciebie to jeszcze za wcześnie, poczekaj 🙂. Trzymam kciuki.

dziękuję i tak nie mam wyjścia, muszę zrobić kolejna weryfikacje w poniedziałek.
    mam jeden test ciążowy i zrobię go w niedzielę,jak wyjdzie blady to wiadomo będzie

2017-endometrioza
    2018-POF/POI

• Baylee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://share.google/OM3cU6gHWTdzRakVB

to mój test z dzisiaj już po becie
    jeśli mam bete poniżej 8 to czemu są dwie kreski?
    te głupie siłacze tylko daja złudna nadzieję
    testy niby mają czułość od 10 ml

2017-endometrioza
    2018-POF/POI

• basiaO. Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    https://share.google/OM3cU6gHWTdzRakVB

to mój test z dzisiaj już po becie
    jeśli mam bete poniżej 8 to czemu są dwie kreski?
    te głupie siłacze tylko daja złudna nadzieję
    testy niby mają czułość od 10 ml

Ja tym pink nigdy nie ufałam. Zawsze używałam te facelle i poranny mocz. Chociaż te testy to też różnie, bo przy becie ok 60 miałam taki cień cienia, a wydawałoby się, że jak od 10 to powinna być bardziej wyraźna. Ja jak robiłam w 6dpt to mi lekarz mówił, że może nic nie pokazać, bo różnie się zarodek zagnieżdża i mam się wynikiem nie stresować tylko czekać na kolejne badania.

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Cara Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee, to są czułe testy, niby od 10, ale wyłapują betę nawet 5. Podobnie Facelle. Z tym ze Pink się lepiej wybarwia, na Facelle są bardziej cienie.
    Powtórz w poniedziałek. Pamietaj, ze miałaś bardzo wczesną blastkę.

• Cara Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee, to są czułe testy, niby od 10, ale wyłapują betę nawet 5. Podobnie Facelle. Z tym ze Pink się lepiej wybarwia, na Facelle są bardziej cienie.
    Powtórz w poniedziałek. Pamietaj, ze miałaś bardzo wczesną blastkę.

• Baylee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekam,ale nadziei za bardzo nie mam
    jak czytałam to już 7dpt są w 90% wyższe wartości bety
    u mnie chybaby bledsza kreska niż na Pink była przy tej becie ponad 40🙈

no cóż zawsze mam już dziecko, które kocham najbardziej na świecie, najwyżej będzie jedynaczką

wiecie ja po prostu nie spodziewałam się tylko jednego zarodka, liczyłam chociaż na 2 ,tym bardziej że
    mąż miał dobre wyniki nasienia i przede wszystkim bardzo dużą ilość więc było w czym wybierać Pixi
    dawczyni przebadana, nie pacjentka kliniki ,25 lat i taki efekt

przysługuje nam jeszcze druga procedura ale nie wiek czy ma to sens tym bardziej że zaraz będę bez pracy
    mogłabym pogadać z szefem o tym wszystkim,on jest ludzki i dość empatyczny, mógłby mi nawet dać urlop bezpłatny i po zajściu w ciążę poszłabym na zwolnienie, ale nie wiem czy ma to sens ...
    odmówi mi pewnie tak czy siak ,więc jak nie uda się teraz to chyba koniec prób

2017-endometrioza
    2018-POF/POI

• Cara Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee 🫂 Wiem, że czujesz duże rozczarowanie tym wynikiem. Ale poczekaj z tymi myślami do poniedziałku.
    Gdybym miala szansę na jeszcze jedną procedurę z rządowego programu, to bym się nie wahała. Ale ja juz nie mam takiej szansy, płacę grubą kasę ze swoich;) Ale obiecałam sobie, ze to juz ostatni raz.

Baylee lubi tę wiadomość

• Angelles Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Ale cudownie Valletta ♥️ ja dziękuję Ci za pomoc na tym forum bo sporo informacji mi udzielilaś. Idę teraz drogą, która polecalaś Ty i Jatosia: immunoglobuliny i Prograf. Może i do mnie uśmiechnie się Słońce. Jak to powiedział mój mąż - zrobiłam wszystko co mogłam. Przecież oprócz tych nowości biorę wszystkie leki z poprzednich transferów a zarodk jest przebadaną 5. Z drugiej strony to marzenie wydaje się tak odległe. Co pomyślałaś jak po raz pierwszy zobaczyłaś córeczkę? Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 18:16

Valletta, Jatosia lubią tę wiadomość

♀️♂️ obydwoje po 38
    On-zdrowy
    Ona: AMH(O.26-1.2024)
    Allo:28,Cros:35,CMT:9
    przeciwc,VLeiden,
    CzynnikII(protromb),VR2: -
    MTHFR: układ heterozyg.
    Zesp.łam. chrom. X: -
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Obydwoje HLA-C: C2C2
    od 2023 3 próby na swoich kom. KRAKOVI- brak zar.
    DECYZJAKD 25l,INVICTA
    6kom,4 last(511,522,523), PGT: 3 ok
    1tr:11.24-beta0,Atosiban
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endo(10dni antyb)
    3 tran: 06.25, 8 t.c 💔
    10 dni antyb.
    NEWdawcz-25l,6kom, 4blas(511,522)PoPGT: 2ok
    Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
    15.10(4 tran)511:cb💔
    12.01- 5transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, IVIG,Prograf, NoSpa,Acard
    ostatnia nadzieja ivig🍀
    9.01-Flebogamma,
    24dpt jest❤️
    6.02,5.03wlew Privigen
    13.03 prenatalne ok🩵
    preg.png
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ