In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Lwica_Lewka wrote:Myślę, że warto spróbować nawet bez badania pgt-a, ja prawie bym zrezygnowała z tego badania zarodków, ale partner podchodzi do tego tak, że jak badaliśmy „swoje”, to i tym bardziej od obcej dawczyni.
Co do wlewu z Atosibanu, to proponowali mi w klinice badanie kurczliwości UMA, ale wiedząc, że mamy sporo zarodków, poszłam na żywioł bez badania i wlewu, dostałam jedynie relanium na 3 dni, aby zniwelować skurcze.
Czy miałaś cykl naturalny, jak badany poziom progesteronu wynosił ponad 3, bo jeśli tak, to on naturalnie z kolejnym dniem powinien wzrastać i pewnie dlatego nie zlecali badań w dniu transferu, co nie zmienia faktu, że powinni. Na przyszłość domagaj się tego badania, bo skoro mi badali kilkukrotnie progesteron, to i Tobie się to należy, jeśli jesteś w programie rządowym. Trzymam za Ciebie kciuki, aby wszystko poszło gładko 🤞🏼
Dziękuję Ci za radę.
Tak wtedy miałam cykl naturalny. To rozjaśniłaś mi
Tym razem będę na cyklu sztucznym, zatem za Twoją radą będę się domagać i prosić o badanie progesteronu.
Idąc za Twoim przykładem poproszę również o relanium, bo mi również to proponowali, ale bałam się to brać 🙁
Będę Was informować. W kupie siła 💪
Dzięki
Lwica_Lewka lubi tę wiadomość
-
Claudia Ferrari wrote:
info o zamrożonych 3 blastkach.
1. 🥇 4AA - z V doby
2. 🥈 4BA i 6BA - z VI doby
Ta 4AA wiem że najlepsza
ale co sądzicie o dwóch pozostałych? Czy znacie kogoś kto miał ciążę z takiej klasy zarodków i to z 6 doby?
50% porodów po naturalnym poczęciu to ciąże z blastocyst, które można okreslić jako 3-4-5-6 BB, reszta to mix z literkami A i C . Ciąże naturalne z AA to około 1%, bo same blastocysty klasy AA w naturze trfiają się rzadko. Kilku różnych embrilogów, inne ułożenie tej samej blastocysty na szkle pod mikroskopem i możesz mieć:
1. 🥇 4AB - z V doby
2. 🥈 4AA i 6BB - z VI doby
albo
1. 🥇 3BB - z V doby
2. 🥈 4CB i 5CB - z VI doby
itd, całkiem podobnie jak z mofologią plemników - subiektywna ocena osoby, która patrzy - to tylko teoretyczna ocena zdolności implantacyjnych zarodka na podstawie tego co widać. Ważne, że są, a nie ważne, że jakie. Skoro lab zdecydował zamrozić, to uznali, ze mają potencjał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 10:56
Angelles, Claudia Ferrari, Pyśś, Dotipik lubią tę wiadomość
wiem więcej -
Dziękuję za odpowiedzi

Endometrium 8mm. W poniedziałek transfer 4AA.
Pyśś, Lwica_Lewka, Cara, MalenaMi, Saimi, Mery0211, małgorzatek, Olamonola lubią tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Trzymam kciuki za transfer 🤞🤗Claudia Ferrari wrote:Dziękuję za odpowiedzi

Endometrium 8mm. W poniedziałek transfer 4AA.
My z transferu 4AA mamy 14 miesięczną córkę 🥰
MalenaMi, Olamonola lubią tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka
2012 ciąża naturalna dziewczynka
2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
26t1d-1028 córeczki 🥰
28tc-1277 g szczęścia
30t1d-1438g
34t-2389g
37t5d -Martynka 3090kg 49 cm
07.04.2026 Wracamy po rodzeństwo
5.1.1 - ciąża biochemiczna 😔
12.06.2026 - 5 komórek zapłodnionych-transfer odwołany 0 zarodków 😔 -
Pyśś wrote:Dziękuję Ci za radę.
Tak wtedy miałam cykl naturalny. To rozjaśniłaś mi
Tym razem będę na cyklu sztucznym, zatem za Twoją radą będę się domagać i prosić o badanie progesteronu.
Idąc za Twoim przykładem poproszę również o relanium, bo mi również to proponowali, ale bałam się to brać 🙁
Będę Was informować. W kupie siła 💪
Dzięki
Co klinika, to inne postępowanie. U mnie też nie badali progesteronu, nawet bety w klinice mi nie robili, kazali robić prywatnie. Mogłabym dużo jeszcze napisac, ale nie ma sensu. Cieszę się, że jakimś cudem udało się za pierwszym razem, bo szczerze mówiąc miałabym bardzo duże obiekcje, żeby dalej u nich próbować. 😐
Tobie życzę powodzenia i trzymam mocno kciuki! ✊🏼✊🏼✊🏼 -
Lwica_Lewka wrote:O tak idziemy we trzy praktycznie równolegle 🤞🏼ten sam etap ciąży i wiek podobny, musi nam się udać!
U mnie podobnie z mgłą mózgową i żołądkiem, jem co 3 godziny, żeby czuć się ok.
A będziesz robić badania genetyczne z krwi typu Nifty? Bo może coś przeoczyłam
Lwico droga
Ja zbadałam zarodki. Nifty daje prwdopodobieństwo, nie pewność 100% i czułe jest na trisomię 21.
PGTa daje pewność tak jak amniopunkcja że zarodek ma właściwą liczbę chromosomów.
Ani jedno ani drugie nie sprawdzi wielu innych chorób, zaburzeń
W mojej pierwszej naturalnej ciąży mój gin , który był też moim kumplem dobrym wytłumaczył mi to dokładnie, że jeśli mam jakiekolwioek wskazania do amnio, to robienie NIFTY jest bez sensu. Bo po co wydawać 2K na coś co nie daje rozstrzygnięcia?
Byłam długo na forum dziewczyn które tak jak ja miały chorą ciążę. Byłło tam mnóstow historii o tym jak NIFTy dawało zafałszowane wyniki, zarówno pozytywne jak i negatywne.
45l
Ja : AMH 0,75
hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
Immunologia nieznana.
45 On: wszystko ok
Kariotyp OK
V 2024 7 tydz biochem naturals
XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals
2025 czekam na cud
2026 Cuda się nie dzieją, działamy
26 styczeń czekamy na KD w WCLN
10.04.2026 Prague Fertility center
Dawczyni 23 lata, potwierdzona płodność.
12.04 7 rozwijających się zarodeczków
16.04 6 dotarło do blastocysty i poszło do PGTA
11.05 6 zdrowych zarodków po PGTa
22.05 pierwszy tranfer
26.05 7,9 BHCG prog 22,8
29.05 82 bHCG prog 15
2.06 523 Bhcg prog 19
5.06 1805 Bhcg prog 22
11.06 14700 bhcg prog 20
21dpt jest 🫀 -