Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Cara Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przykro mi 🫂 Który dpt dziś jesteście 6 czy 7 dpt?

• SierpniowaJodła Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Dziewczyny, przykro mi 🫂 Który dpt dziś jesteście 6 czy 7 dpt?

7 prawie (o 13 będzie) ale ja miałam wylegającą się a Claudia zwykła więc myślę że u Niej większe szanse na późną implementację.

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czekaj, wzrosło Ci o 66% prawda ? Czy takie małe wartości ale które urosły, sugerują cb czy też może być pozamaciczna..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 14:57

I transfer - brak implantacji ❌
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
    IV transfer - blastocysta 4AAA 13.07.2026 - CB ❌

Wysłany: 20 lipca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    No właśnie jak Twoja się wylegała dopiero to Ty byś miała spowolnioną implantację a nie ja. Więc odwrotnie :* ale czekaj, wzrosło Ci o 66% prawda ? Czy takie małe wartości ale które urosły, sugerują cb czy też może być pozamaciczna..?

Wzrosło o 230% ale to są za niskie wartości na ten czas

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01

Wysłany: 20 lipca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Wzrosło o 230% ale to są za niskie wartości na ten czas

Kur* a ale pech 😔 a taki ładny przyrost..
    Przed chwilą czytałam artykuł jak jakaś idiotka urodziła swoje 4 dziecko mając 2% alko we krwi i dziecko też urodziło się pod wpływem alkoholu. JAKIE TO NIESPEAWIEDLIWE JEST!

Ja zrobiłam test przed chwilką dosłownie (14:30) więc nie z porannego moczu i dalej taka blada kreska się utrzymuje :( więc pewnie się nieznacznie podniosła beta dlatego się boję pozamacicznej :(

Tu zdjęcie testu:
    https://ibb.co/DDwxXRNV

5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 20 lipca, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw wydaje mi się że wylęgająca się jest właśnie w wyższym stadium i powinna się szybciej implementować niż 4. Ale niech mnie ktoś poprawi :P

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację SierpniowaJodła. Wylęgająca się blastocysra jest w dalszym stadium rozwoju niż standardowa i ona szybciej powinna się impmantować.

age.png

Wysłany: 20 lipca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak masz rację , źle powiedziałam.
    Widziałyście tą kreskę na teście ?🫣 a też miałam nadzieję że już spadnie beta, a ona jest wydaje mi się mocniejsza z rozcieńczonego moczu (zdjęcie na górze) niż ta wczorajsza z porannego moczu (zdjęcie na dole)…
    Więc pewnie tak jak Tobie Jodełka, urosła beta ale za mało.

https://ibb.co/fd5y8b8F

Pyśś, Martuśka87 lubią tę wiadomość

5/11/2024 8+4 💔
  • Cara Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Tak masz rację , źle powiedziałam.
    Widziałyście tą kreskę na teście ?🫣 a też miałam nadzieję że już spadnie beta, a ona jest wydaje mi się mocniejsza z rozcieńczonego moczu (zdjęcie na górze) niż ta wczorajsza z porannego moczu (zdjęcie na dole)…
    Więc pewnie tak jak Tobie Jodełka, urosła beta ale za mało.

https://ibb.co/fd5y8b8F
    Claudia, ja mialam takie kreski przy becie 50. Więc mocny wdech, policz do dziesięciu i zrób jutro betę ✊️😉

• Brzoza Ekspertka

Wysłany: 20 lipca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Claudia, ja mialam takie kreski przy becie 50. Więc mocny wdech, policz do dziesięciu i zrób jutro betę ✊️😉
    A ja w 8 dpt przy 42 😄

Claudia Ferrari, Cara lubią tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
    styczeń 2026 - CC, córcia na świecie ❤️❤️❤️

Wysłany: 20 lipca, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreska nie pojawiła się od razu tylko po 2 minutach prawie 3. Ale to 7dzien to chyba z tak niskiej bety nie będzie aż 40-50…. Jakby miały być normalne przyrosty to by nie było na początku tak nisko marnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 16:09

5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 20 lipca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kreska jest idealna już - nie ma się co dziwić przy becie 10. Ale cóż z tego jak do 9 dnia nie urośnie do 50 (5x musiała by się powiększyć) a zgodnie z badaniami to jest taki bezpieczny lvl na ten dzień.

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu na forum dziewczyna która startowała z bardzo mała beta ( poniżej 10) i urodziła zdrowego chłopca a też wszystko spisała na straty. To pojedyncze przypadki ale może jest jeszcze jakiś cień nadziei Claudia? Poprostu zbadaj jutro i będzie coś więcej wiadomo :)

Claudia Ferrari, Martuśka87, Hope_89 lubią tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png

Wysłany: 20 lipca, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Jest tu na forum dziewczyna która startowała z bardzo mała beta ( poniżej 10) i urodziła zdrowego chłopca a też wszystko spisała na straty. To pojedyncze przypadki ale może jest jeszcze jakiś cień nadziei Claudia? Poprostu zbadaj jutro i będzie coś więcej wiadomo :)

10 w którym dniu ? Bo to ma znaczeni :)

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
  • Piękno Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja co prawda z innego wątku, ale akurat tu zajrzałam i wtrącę swoje trzy grosze co do bety :). 5x przyrost w krótkim czasie na samym początku ciąży nie jest niczym niezwykłym i spokojnie może się zdarzyć i zdarza, więc nie skreślałabym tego zarodka :). A co do bety 10 - miałam taką w trzeciej ciąży w dniu planowanej miesiączki (28 dzień cyklu) i przyrastała książkowo dopóki oczywiście organizm znów jej nie odrzucił. Liczę, że się uda :). Powodzenia!

Claudia Ferrari lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

10.2024 8 tydzień (szpital) 💔 naturals
    04.2025 9 tydzień 💔 naturals
    07.2025 8 tydzień 💔 naturals
    09.2025 5 tydzień cb 💔 naturals
    06.2026 4 tydzień cb ❄️ 4AA 💔 IVF

Przyczyna: przewlekłe histiocytarne zapalenie międzykosmówkowe (CHI). Występuje w 6 na 10 000 (0,06%) ciąż. Ryzyko nawrotu bez leczenia: 70-100%. Diagnoza dzięki wykonaniu badania IPKoD. Żaden zarodek nie urósł powyżej 6 tygodnia, tylko raz bicie serca.

Endometrioza, adenomioza, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40% —> 5% ✅, zapalenie endometrium (wyleczone! 06.2026) i trochę słabe plemniki (w trakcie leczenia). Reszta ok lub bardzo dobrze. EBIOM 98% ✅.

02.2025 punkcja - został 2AA ❄️
    03.2026 histeroskopia dr Janowiec
    3 zastrzyki Diphereline

Wysłany: 20 lipca, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękno wrote:
    Cześć, ja co prawda z innego wątku, ale akurat tu zajrzałam i wtrącę swoje trzy grosze co do bety :). 5x przyrost w krótkim czasie na samym początku ciąży nie jest niczym niezwykłym i spokojnie może się zdarzyć i zdarza, więc nie skreślałabym tego zarodka :). A co do bety 10 - miałam taką w trzeciej ciąży w dniu planowanej miesiączki (28 dzień cyklu) i przyrastała książkowo dopóki oczywiście organizm znów jej nie odrzucił. Liczę, że się uda :). Powodzenia!

Patrząc na Twoją stópkę , nie napawa mnie to optymizmem…
    Miałaś zarodek taki jak ja 4AA i biochemię słabe przyrosty..

5/11/2024 8+4 💔
  • Piękno Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Patrząc na Twoją stópkę , nie napawa mnie to optymizmem…
    Miałaś zarodek taki jak ja 4AA i biochemię słabe przyrosty..

Nie mówię w tym momencie o tej ciaży biochemicznej z transferu, tylko o swojej poprzedniej trzeciej ciąży - to ona miała start 10 w dniu, który odpowiadałby 9dpt. Nie utrzymała się ze względu na zapalenie CHI, o którym wtedy nie wiedziałam. Ostatnio miałyśmy na wątku dziewczynę, która miała w 6dpt 4,9, a 11 dnia dobrze ponad 1000. I wszystko jest ok.

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

Przyczyna: przewlekłe histiocytarne zapalenie międzykosmówkowe (CHI). Występuje w 6 na 10 000 (0,06%) ciąż. Ryzyko nawrotu bez leczenia: 70-100%. Diagnoza dzięki wykonaniu badania IPKoD. Żaden zarodek nie urósł powyżej 6 tygodnia, tylko raz bicie serca.

Endometrioza, adenomioza, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40% —> 5% ✅, zapalenie endometrium (wyleczone! 06.2026) i trochę słabe plemniki (w trakcie leczenia). Reszta ok lub bardzo dobrze. EBIOM 98% ✅.

3 zastrzyki Diphereline

Wysłany: 20 lipca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękno wrote:
    Nie mówię w tym momencie o tej ciaży biochemicznej z transferu, tylko o swojej poprzedniej trzeciej ciąży - to ona miała start 10 w dniu, który odpowiadałby 9dpt. Nie utrzymała się ze względu na zapalenie CHI, o którym wtedy nie wiedziałam. Ostatnio miałyśmy na wątku dziewczynę, która miała w 6dpt 4,9, a 11 dnia dobrze ponad 1000. I wszystko jest ok.

Dziękuję za przykłady ! To nie jest tak że ja się kłócę dla sportu - bardzo bym chciała żeby się udało! Ale też wiem jakie są na to szanse i nie chce sobie robić nadzieji ktore potem będą bardziej boleć.

Moje bety narazie to: 5dpt -> 3,6, 7dpt -> 10,7.
    Liczby są bardzo małe i statystycznie szanse też są małe. Myślę że beta z 9dpt rozsadzi (muszę zrobić dla kliniki).

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Kreska nie pojawiła się od razu tylko po 2 minutach prawie 3. Ale to 7dzien to chyba z tak niskiej bety nie będzie aż 40-50…. Jakby miały być normalne przyrosty to by nie było na początku tak nisko marnie
    Ja miałam 6dpt - 8,5 a 10 dpt- 50 a jutro mam połówkowe 😉 nie przekreślała bym sprawy jeszcze 😃

Piękno, Claudia Ferrari, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Piękno Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Dziękuję za przykłady ! To nie jest tak że ja się kłócę dla sportu - bardzo bym chciała żeby się udało! Ale też wiem jakie są na to szanse i nie chce sobie robić nadzieji ktore potem będą bardziej boleć.

Moje bety narazie to: 5dpt -> 3,6, 7dpt -> 10,7.
    Liczby są bardzo małe i statystycznie szanse też są małe. Myślę że beta z 9dpt rozsadzi (muszę zrobić dla kliniki).

No pewnie, rozumiem, ale tak czy inaczej trzymam kciuki! 🤞☺️

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

3 zastrzyki Diphereline
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ