Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Encorton od 1dc 5mg x1, od transferu 2xdziennie po 5 mg. Cytokiny cytuję " mam najlepsze ze wszystkich pacjentek dr", na wyniku mam wszystkie w normie, tylko współczynniki poza normą: IFN/IL4 : 3(norma od 36), TNF/IL4:10(norma od 19), IFN/IL10 : 0,2(norma od 1,2), TNF/II10:0,7(norma od 0,7). Immunofenotyp w normie poza: limfocyty helper CD3+/CD4+ wynik 53(norma do 51), limfocyty supresor CD3+/CD8+ wynik 18(norma od 19), współczynnik cd4/cd8 : 2,9(norma do 2,5). Ana nie miałam w zaleceniach. Mialam jeszcze białko C i S, czynnik II i V, progesteron kilka dni po owulacji i homocyteine.
    A w zaleceniach mam jeszcze, żeby proga dawac z każdej strony: besins, prolutex i cyclogest.
    No to rzeczywiście obstawiona na maxa będziesz ! A intralipidu nie ma w tym zestawie ? Ja tam wierzę, że wam się uda szybko- nowa dawczyni, pewnie inna selekcja nasienia i jeszcze obstawa

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caryophyllaceae wrote:
    Za małe Endo też nie może być,bo po podaniu roga ponoć trochę spada ... Takie lux to ponoć 11-12 mm

10 to może udawało mi się wychodować na cyklu naturalnym stymulowanym. Tak jak napisała monester wiele dziewczyn podchodzi z 8 mm i mam nadzieje ze to wystarczy. Będę brać acrofil to podobno tez koksuje endometrium.

monester, Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak ! Już tydzień !

Jakoś nie zakodowałam ze po ostatniej cb podchodzisz odrazu kolejny raz. Ja mam wrażenie ze coraz gorzej przechodzę przyjmowanie estrogenów, mój organizm chyba się juz buntuje albo psychika tak działa ze wydaje mi się ze czuje mrowienia i dretwienia kończyn i estradiol mi wyrąbalo na 1600 ng/ml, do tego ten cholerny encorton tylko myśle o skutkach ubocznych i się stresuje 😀

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Resveratrol, ananasy i orzechy. Wyhodowałam na tym endo 16mm...
    Powodzenia

Czesc czy mogłabym napisać do ciebie na priv? Wysłałam zaproszenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 22:49

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • monester Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Jakoś nie zakodowałam ze po ostatniej cb podchodzisz odrazu kolejny raz. Ja mam wrażenie ze coraz gorzej przechodzę przyjmowanie estrogenów, mój organizm chyba się juz buntuje albo psychika tak działa ze wydaje mi się ze czuje mrowienia i dretwienia kończyn i estradiol mi wyrąbalo na 1600 ng/ml, do tego ten cholerny encorton tylko myśle o skutkach ubocznych i się stresuje 😀
    Idę za ciosem. Mam nadzieję, że Endo albo jajniki mi nie splatają figla. Ja dobrze się czuje bardzo, ale mam schizy że coś mi powinno być i na siłę wyszukuje objawów 😅 a że encorton biorę już ponad 20 dni to szukam objawów z internetu w lustrze. W tym miesiącu też włączyłam witaminę e - bierzecie ? W jakiej dawce? I zapodaje sobie kurację probiotykami z dwóch stron od kilku dni (chociaż ja nie mam problemów nigdy z infekcjami, ale no nie zaszkodzi a podpowiedziała mi jedna forumka, że to może pomóc.
    Jeszcze edytuje - z jakich dawek taki piękny estradiol ? Dowcipnie bierzesz czy badany po lekach ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 23:08

Trinity_Nea, Nowa na forum, Giosiek, Elka198321 lubią tę wiadomość

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Czesc czy mogłabym napisać do ciebie na priv? Wysłałam zaproszenie :)

Oczywiście. Pisz. Zaraz przyjmę zaproszenie

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No to rzeczywiście obstawiona na maxa będziesz ! A intralipidu nie ma w tym zestawie ? Ja tam wierzę, że wam się uda szybko- nowa dawczyni, pewnie inna selekcja nasienia i jeszcze obstawa
    Właśnie nie, i zapomniałam zapytać, ale o tym porozmawiam z lekarzem z kliniki.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po prenatalnych!!!
    Dziecko się pięknie rozwija i wszystko wygląda książkowo 🤩
    Mogę na chwilę odetchnąć 😅

monester, Nowa na forum, Mati W., Elka198321, Luusia, Cherry78, mar2śka, WiosnyFanka, Trinity_Nea, WandaBerenika lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • monester Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dziewczyny, ja już po prenatalnych!!!
    Dziecko się pięknie rozwija i wszystko wygląda książkowo 🤩
    Mogę na chwilę odetchnąć 😅
    Super !

Giosiek lubi tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam o płeć, to lekarz powiedział, że nie daje gwarancji, ale obstawia dziewczynkę 😁
    Ja miałam przeczucie na chłopca 😅
    Napisałam właśnie do kliniki z zapytaniem o płeć. Zobaczymy, kto miał rację - ja czy lekarz 😉

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Zapytałam o płeć, to lekarz powiedział, że nie daje gwarancji, ale obstawia dziewczynkę 😁
    Napisałam właśnie do kliniki z zapytaniem o płeć. Zobaczymy, kto miał rację - ja czy lekarz 😉

Gosiek ale fajnie 😊 ja marze o córeczce. Gratulacje ❤️

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Idę za ciosem. Mam nadzieję, że Endo albo jajniki mi nie splatają figla. Ja dobrze się czuje bardzo, ale mam schizy że coś mi powinno być i na siłę wyszukuje objawów 😅 a że encorton biorę już ponad 20 dni to szukam objawów z internetu w lustrze. W tym miesiącu też włączyłam witaminę e - bierzecie ? W jakiej dawce? I zapodaje sobie kurację probiotykami z dwóch stron od kilku dni (chociaż ja nie mam problemów nigdy z infekcjami, ale no nie zaszkodzi a podpowiedziała mi jedna forumka, że to może pomóc.
    Jeszcze edytuje - z jakich dawek taki piękny estradiol ? Dowcipnie bierzesz czy badany po lekach ?

To dobrze ja tez postanowiłam iść za ciosem i nie odwlekać transferów jeśli się nie powiedzie. W jakiej dawce bierzesz encorton? Ja aż 20mg mam nadzieje ze jeśli nie pomoże to chociaż nie zaszkodzi taka duża dawka. Jak czytam o tym encorotnie, ze jego działanie wzmaga jeszcze estradiol to mi się spabo robi. Witamina E to na co? Ja biorę tylko kwas foliowy, witamine B i Reserveratol na endo. Do włączenia proga biorę estrofem dopochwowo potem zacznę łykać, a estradiol badany przed aplikacja leku. Probiotyki dopochwowe typu lactovaginal? A jakie do łykania ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2023, 10:14

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD

Wysłany: 21 czerwca 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Ale fajnie 😍, niech rośnie zdrowo

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    To dobrze ja tez postanowiłam iść za ciosem i nie odwlekać transferów jeśli się nie powiedzie. W jakiej dawce bierzesz encorton? Ja aż 20mg mam nadzieje ze jeśli nie pomoże to chociaż nie zaszkodzi taka duża dawka. Jak czytam o tym encorotnie, ze jego działanie wzmaga jeszcze estradiol to mi się spabo robi. Witamina E to na co? Ja biorę tylko kwas foliowy, witamine B i Reserveratol na endo. Do włączenia proga biorę estrofem dopochwowo potem zacznę łykać, a estradiol badany przed aplikacja leku. Probiotyki dopochwowe typu lactovaginal? A jakie do łykania ?
    Wyczytałam, że witaminę e w dużych dawkach dobrze wpływa na endometrium, podeślę badania- poszukam. Do łykania wzięłam jakiś dla kobiet w aptece, same te lactocostam ;) masz taki estradiol właśnie przez dopochwowe podawanie , także to zupełnie normalne stężenie przy takim podaniu. Encorton biorę teraz w tej przerwie 7.5 bo zaczęłam 5 dni przed transferem dawkę 10 i juz zaczęłam schodzić to dostałam okres. Ale myślę że ta dawka 10 przez pierwsze dwa tygodnie już te stany zapalne wyciszyła - omega w dużych ilościach też przeciwzapalnie działa. Włączę jeczze larginine ale to już po USG. Mnie mówili o dawce 7.5 - max 10 encortonu więc boje się brać więcej. Witaminy biorę te z serii dla 1 trymestru, one do starań też są ok. Ja pytałam kiedyś lekarki na co konkretnie ten encorton to na Ana dodatnje i na podwyższone cd4/cd8. Z kolei intralipid miał działać na NK. Ale tego ja już nie będę brała ,skoro biochem był bez niego a z nim okrągłe 0. Podobno ważne żeby nie było też za nisko.

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wyczytałam, że witaminę e w dużych dawkach dobrze wpływa na endometrium, podeślę badania- poszukam. Do łykania wzięłam jakiś dla kobiet w aptece, same te lactocostam ;) masz taki estradiol właśnie przez dopochwowe podawanie , także to zupełnie normalne stężenie przy takim podaniu. Encorton biorę teraz w tej przerwie 7.5 bo zaczęłam 5 dni przed transferem dawkę 10 i juz zaczęłam schodzić to dostałam okres. Ale myślę że ta dawka 10 przez pierwsze dwa tygodnie już te stany zapalne wyciszyła - omega w dużych ilościach też przeciwzapalnie działa. Włączę jeczze larginine ale to już po USG. Mnie mówili o dawce 7.5 - max 10 encortonu więc boje się brać więcej. Witaminy biorę te z serii dla 1 trymestru, one do starań też są ok. Ja pytałam kiedyś lekarki na co konkretnie ten encorton to na Ana dodatnje i na podwyższone cd4/cd8. Z kolei intralipid miał działać na NK. Ale tego ja już nie będę brała ,skoro biochem był bez niego a z nim okrągłe 0. Podobno ważne żeby nie było też za nisko.

Co to są te Cd4/Cd8? To coś z NK? Z krwi się to robi? Ja mam taka dawkę na cytokiny. Problem w tym ze robiłam je rok temu i może wtedy był stan zapalny jakiś a teraz nie wiem jak to wyglada strasznie żałuje ze nie powtórzyłam badania cytokin przed tum podejściem, trudno już po ptakac.

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Gosiek ale fajnie 😊 ja marze o córeczce. Gratulacje ❤️
    Najważniejsze żeby dzieciątko zdrowe a czy to będzie chłopak czy dziewczyna to już naprawdę niema znaczenia...
    Ja przeżyłam szok Bo też na dziewczynkę byłam nastawiona a tu chłopak z badań nifty wyszedł i miałam 22 %w swojej krwi już męskich tych genów czy co tam jest i prowadzący powiedział że na 100% chłopak . ..Ale cieszę się z tego że będzie zdrowe a jak płeć no cóż mama moja będzie mieć też do patki wnuczka bo 1 dziewczynę już mamy;-)

Wysłany: 21 czerwca 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Co to są te Cd4/Cd8? To coś z NK? Z krwi się to robi? Ja mam taka dawkę na cytokiny. Problem w tym ze robiłam je rok temu i może wtedy był stan zapalny jakiś a teraz nie wiem jak to wyglada strasznie żałuje ze nie powtórzyłam badania cytokin przed tum podejściem, trudno już po ptakac.
    To z immunofenotypu, badania z krwi. Encorton chyba nie zaszkodzi skoro lekarze dają we wspomaganiu implantacji nawet bez badań immunologiczych.

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Najważniejsze żeby dzieciątko zdrowe a czy to będzie chłopak czy dziewczyna to już naprawdę niema znaczenia...
    Ja przeżyłam szok Bo też na dziewczynkę byłam nastawiona a tu chłopak z badań nifty wyszedł i miałam 22 %w swojej krwi już męskich tych genów czy co tam jest i prowadzący powiedział że na 100% chłopak . ..Ale cieszę się z tego że będzie zdrowe a jak płeć no cóż mama moja będzie mieć też do patki wnuczka bo 1 dziewczynę już mamy;-)

Pewnie oby tylko się udało a płeć to drugorzędną sprawa

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    To z immunofenotypu, badania z krwi. Encorton chyba nie zaszkodzi skoro lekarze dają we wspomaganiu implantacji nawet bez badań immunologiczych.

Tak ale 20mg to duża dawka tego się obawiam

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Oczywiście. Pisz. Zaraz przyjmę zaproszenie

Dzięki napisałam wiadomość

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ