X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Mała86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PleySej wrote:
    a czy Akupunktura dziala rownież na Obniżenie Amh>? Bo kombinuje oprocz Tych witaminek co mi doradziłyście co zrobić by było lepiej ..? Hmm może po prostu właczyć to co wspominałyście i za 2mies zbadac w 2dc AMH czy mozna juz za miesiac?

Możesz sprawdzić ale przyjęło się ze na suplementację i dietę potrzeba 3 miesiące żeby zadziałało , wiec lepiej sprawdzić później

PleySej, Maggi, Ari lubią tę wiadomość

Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Mała86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merisa wrote:
    Oo to przy stymulacji jest możliwość czuć się źle? To jakoś wykanczam organizm?

Niestety te ilości hormonów i do tego stres sprawiają ze złe się czuje , chyba ze na naturalnym lekko stymulowanym wtedy hormonów mniej wiec lepsze samopoczucie.
    Oczywiście nie jest to Regula może ty będziesz się czuć zupełnie dobrze
    Mi to aż tak nie przeszkadzało np

PleySej, Ari lubią tę wiadomość

chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • PleySej Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Trzeba ograniczeniczyc wszystkie produkry mleczne, jajka są bardzo wskazane. Papierosy bardzo źle wpływają na jajniki i jajeczka niestety.

Ojej Dziewczyny to ja sobie chyba nie poradze bez jednej Fajki dziennie juz na samą myśl mnie aż skręca moze włącze ten słonecznik Wiecie co zauwazylam słonecznik z przyprawami Kupilam kiedys był nawet smaczny czy taki może byc czy raczej bez przypraw ?

Mała86 a czy Akupunktura dziala rownież na Obniżenie Amh>?

Dziekuje Wam kobietki za cenne wskazówki Jestescie Debest!

Ari lubi tę wiadomość

• Mała86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Dziewczyny czy jak w 13 dc będzie endometrium ponizej 7 mm to myślicie że jeszcze lekarz zdecyduje się na stymulację przed transferem czy dopiero w następnym cyklu?

Nie wiem dokładnie ale wydaje mi się ze transfer może być przełożony , najlepsze jest 10mm a 13 dzień to już dośc daleko . Ale to zależy od lekarza prowadzącego oczywiscie nie mam aż takiego doświadczenia może ktoś jeszcze się wypowie.A ty robisz stymulację i świeży transfer czy czekasz na przyjęcie mrozaczkow ? Nie pamietam do końca 🤔

chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
  • MEGI 123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Nie wiem dokładnie ale wydaje mi się ze transfer może być przełożony , najlepsze jest 10mm a 13 dzień to już dośc daleko . Ale to zależy od lekarza prowadzącego oczywiscie nie mam aż takiego doświadczenia może ktoś jeszcze się wypowie.A ty robisz stymulację i świeży transfer czy czekasz na przyjęcie mrozaczkow ? Nie pamietam do końca 🤔
    Na przyjęcie mrozaczka i jestem zła bo zawsze cykl był owu potwierdzony endometrium ok a teraz jak na złość 😡

• Skittles Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merisa wrote:
    Tak to prawda to wróg ale jakoś mi rano tego brakuje sądzę że już tak nie podwyże Amh jak przestanę ja pić samo życie więc jedna na dzień nie zaszkodzi no chyba że się mylę jestem bardzo ciekawa wyniku ponownego amh tak boję się go sprawdzać czy już jest ze szok ale oby był z leksza większy choć patrząc na pozostałe wyniki to wątpię..
    Na poprawę amh trzeba popracować przez pare miesięcy, i niestety wymaga to wyrzeczeń. Przede wszystkim dieta i proplodnosciowe jedzenie, mega dużo supli wspomagających płodność, akupunktura itd. Mam nadzieje, ze amh wyjdzie Ci wyższe, ale nawet jak nie to da się je w jakimś stopniu poprawić. Czy badanie amh wykonywałas w punkcie gdzie jest laboratorium na miejscu? Jeśli krew była wysyłana to znowu wynik może wyjść nieprawdziwy, najlepiej badać tam gdzie jest lab na miejscu.
    O przypomniałam sobie o jeszcze jednym przypadku dziewczyny z niskim amh, miała 0,04. Dieta, akupunktura, akupresura, ziołami podskoczyło jej do ponad 0,1, i pojawiły się 3 pecherzyki na jajnikach, miała już podchodzić do mezoterapii jajników, ale ze względu, ze jajniki zaczęły pracować, od razu przeszła do inf. Ta historia jest z fb, jest wiele grup dot in vitro, i tam dziewczyny piszą o swoich historiach, w ostatnim czasie było sporo z właśnie niskim amh z dwoma zerami.

Ari lubi tę wiadomość

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Mała86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PleySej wrote:
    Ojej Dziewczyny to ja sobie chyba nie poradze bez jednej Fajki dziennie juz na samą myśl mnie aż skręca moze włącze ten słonecznik Wiecie co zauwazylam słonecznik z przyprawami Kupilam kiedys był nawet smaczny czy taki może byc czy raczej bez przypraw ?

Mała86 a czy Akupunktura dziala rownież na Obniżenie Amh>?

Dziekuje Wam kobietki za cenne wskazówki Jestescie Debest!

Tez tak kiedyś myślałam ale się udaje , spróbuj E papierosy !!
    A czemu chciałabyś jeszcze bardziej obniżyć AMH ?? Raczej chodzi o to aby zwiększyć 🤔
    Wiec odpowiedz jest „nie” , wątpię żeby jakikolwiek akupunkturzysta zrobił coś co miało by pogorszyć stan pacjentki , to jest medycyna przecież. Akupunktura ma na calu zwiększyć amh a raczej polepszyć jakość jajeczek a nie je obniżyć !

PleySej, Maggi, Ari lubią tę wiadomość

chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
  • Mała86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Na przyjęcie mrozaczka i jestem zła bo zawsze cykl był owu potwierdzony endometrium ok a teraz jak na złość 😡

Megi na spokojnie czasem lepiej poczekać i uzyskać lepszy wynik ! Zaszłaś już tak daleko jest mrozaczek wiec przyjmij go do najlepszych warunków, stres tez nie sprzyja. Może to poprostu nie ten czas , następny miesiąc będzie lepszy . Wiesz co po nagle to po diable
    Trzymaj się x

Maggi, MEGI 123, Ari lubią tę wiadomość

chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PleySej wrote:
    Papierosy moga mi jeszcze obnizyc AMH ?
    Tak! Mogą być przyczyna przedwczesnej menopauzy. Mnie lekarz pytał czy pale papierosy, bo szukał przyczyny mojego niskiego amh.

Maggi, Ari lubią tę wiadomość

07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
  • PleySej Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Tez tak kiedyś myślałam ale się udaje , spróbuj E papierosy !!
    A czemu chciałabyś jeszcze bardziej obniżyć AMH ?? Raczej chodzi o to aby zwiększyć 🤔
    Wiec odpowiedz jest „nie” , wątpię żeby jakikolwiek akupunkturzysta zrobił coś co miało by pogorszyć stan pacjentki , to jest medycyna przecież. Akupunktura ma na calu zwiększyć amh a raczej polepszyć jakość jajeczek a nie je obniżyć !

o dobrze wiedzieć dziewczynki :*

Mała zauważyłam że mialaś wartości niskie
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3

i skoczyłaś na 0,3 No prosze szok! Czytalam ze owo nie ma możliwości zwiekszenia tego AMH a tu jaka niespodzianka
    Wogóle te AMH to dziwne jest lekarze twierdzą że nie ma szans podniesienia a tu wiele osob okazuje sie ze ma Większe.. Ciekawe ile mi to zajmie od jutra nowy tryb zycia
    Dziekuje :*

Maggi lubi tę wiadomość

• Merisa Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Na poprawę amh trzeba popracować przez pare miesięcy, i niestety wymaga to wyrzeczeń. Przede wszystkim dieta i proplodnosciowe jedzenie, mega dużo supli wspomagających płodność, akupunktura itd. Mam nadzieje, ze amh wyjdzie Ci wyższe, ale nawet jak nie to da się je w jakimś stopniu poprawić. Czy badanie amh wykonywałas w punkcie gdzie jest laboratorium na miejscu? Jeśli krew była wysyłana to znowu wynik może wyjść nieprawdziwy, najlepiej badać tam gdzie jest lab na miejscu.
    O przypomniałam sobie o jeszcze jednym przypadku dziewczyny z niskim amh, miała 0,04. Dieta, akupunktura, akupresura, ziołami podskoczyło jej do ponad 0,1, i pojawiły się 3 pecherzyki na jajnikach, miała już podchodzić do mezoterapii jajników, ale ze względu, ze jajniki zaczęły pracować, od razu przeszła do inf. Ta historia jest z fb, jest wiele grup dot in vitro, i tam dziewczyny piszą o swoich historiach, w ostatnim czasie było sporo z właśnie niskim amh z dwoma zerami.

Badanie Amh za 1szym razem wykonałam w punkcie poboru krwi i Co najdziwniejsze najpierw jechało to do innego miasta po czym te miasto Wysyłało to do łodzi - z łodzi wynik trafił znowu do innego miasta i te miasto wysłało wynik do tego mojego punktu ;/ zakręcone wiem ale dokłądnie tak było ! Na wynik czekałam prawie 2tygodni.
    Teraz robiłam Badanie w diagnostyce co prawda było droższe ale nie ważna była dla mnie cena -Ważny jest dla mnie wynik by był już nie dwu zerowy a chociaz jedno zerowy To moje marzenie
    a z Diagnostyki czekam tydzien wiec tez chyba od razu nie robią :(
    Widzisz nie widziałam tego na fb tych grup Wysylam Ci zaproszenie tutaj bym mogla do Ciebie napisać wiaodmosć prywatną Innym też wysłałam ale nie odbieracie zaproszeń -tzn z eich nie otrzymujecie?
    Jesli mozesz odbierz das zmi namiar na te grupy jesli mozesz oczywiście.

A czy akupunktura boli ?
    No ale jak już sa pecherzyki to można przeciez probować naturalnie po co inv ..
    Ja bym wolała natural

• Mała86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PleySej wrote:
    o dobrze wiedzieć dziewczynki :*

Mała zauważyłam że mialaś wartości niskie
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3

i skoczyłaś na 0,3 No prosze szok! Czytalam ze owo nie ma możliwości zwiekszenia tego AMH a tu jaka niespodzianka
    Wogóle te AMH to dziwne jest lekarze twierdzą że nie ma szans podniesienia a tu wiele osob okazuje sie ze ma Większe.. Ciekawe ile mi to zajmie od jutra nowy tryb zycia
    Dziekuje :*

Tak 4 lata temu miałam 0,05 a ostatnie z zeszłego roku 0,4 potem już nie badałam . Dlatego jesteśmy my tu ! lekarze często lecą po najmniejszej lini oporu , często nie chce im się zrobić coś więcej , i niestety ale dość często nas dołują. Ale to twoje życie nie ich i musisz wziąć sprawy w swoje ręce ;)
    Wiele tu histori z forum udowodniono ze medycyna medycyna a cuda cudami i wcale nie tak rzadko !!
    Mi 4 lata temu powiedzieli ze to już koniec , ze nic się nie da , ze nawet na az nie ma sensu bo jestem w takim złym stanie. A teraz podchodzę do inv na cyklu naturalnym ;)

Ari lubi tę wiadomość

chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merisa wrote:
    Badanie Amh za 1szym razem wykonałam w punkcie poboru krwi i Co najdziwniejsze najpierw jechało to do innego miasta po czym te miasto Wysyłało to do łodzi - z łodzi wynik trafił znowu do innego miasta i te miasto wysłało wynik do tego mojego punktu ;/ zakręcone wiem ale dokłądnie tak było ! Na wynik czekałam prawie 2tygodni.
    Teraz robiłam Badanie w diagnostyce co prawda było droższe ale nie ważna była dla mnie cena -Ważny jest dla mnie wynik by był już nie dwu zerowy a chociaz jedno zerowy To moje marzenie
    Widzisz nie widziałam tego na fb tych grup Wysylam Ci zaproszenie tutaj bym mogla do Ciebie napisać wiaodmosć prywatną Innym też wysłałam ale nie odbieracie zaproszeń -tzn z eich nie otrzymujecie?

A czy akupunktura boli ?
    Ja bym wolała natural
    Zaakceptowałam zaproszenie, nie mam ustawionych powiadomień o nowych wiad, a w wiad nie wchodzę, wiec nie wiem, ze coś do mnie przyszło.
    Wydaje mi się, może się mylę, ze znowu diagnostyka wysłała Twoja krew do labu centralnego, i tam badają. Amh jest bardzo niestabilnym parametrem, bardzo wrażliwym na warunki przechowywania, wiec wszelkie przechowywanie krwi i wysyłanie probki do labu gdzie sa wykonywane pomiary, może niekorzystnie wpłynąć na wynik. W jakim mieście mieszkasz? Jeśli w mniejszym, to pewnie zawsze będą wysyłać próbkę, lepiej naprawdę poszukać punktu tam gdzie jest lab na miejscu, żeby próbka nie stała i co gorsze nie była transportowana.
    Na fb są następujące grupy: in vitro nasza nadzieja, pragnąc dziecka o niepłodności i in vitro, in vitro adopcja grupa staraniowa, in vitro w Polsce. Wpisujesz w wyszukiwarkę na fb hasło in vitro i wszystkie grupy się pojawiają, ale podałam Ci dokładne nazwy, wiec będzie łatwiej wyszukać.
    Akupunktura nie boli, jest to odprężający zabieg, nie masz co się bać, chociaz ja tez miałam stracha jak pierwszy raz szlam.
    Z niskim amh, często nie ma owulacji, albo nie rośnie endometrium, lub nie pękają pecherzyki, bo już wszystko zaczyna zle funkcjonować, jest to stan przedmenopauzalny. Wszystko powoli wysiada.... w tej sytuacji każdy cykl się liczy, dlatego in vitro, żeby odpowiednio wystymulowac pecherzyki lekami, i jeśli są komórki to masz pewność, ze ich nie zmarnujesz, tylko zostaną one połączone z plemnikiem w laboratorium. Wiesz jak to jest ze staraniami naturalnymi, możesz się wcelować lub nie. Z inf masz pewność, ze Twoje ostatnie cenne komórki zostaną wykorzystane.

PleySej, Merisa, Ari lubią tę wiadomość

11.2018 amh 0,86
  • Mała86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merisa wrote:

A czy akupunktura boli ?
    Ja bym wolała natural

Mnie akupunktura relaksuje i nie boli ;)
    Jeżeli masz pecherzyki , potwierdzona owulacje, drożne jajowody i w miarę pecherzyki to jak najbardziej naturalnie można nawet trzeba!
    Myśle ze wszystkie z nas tu wolałyby naturalnie ale większość oprócz niskiego amh ma tez inne czynniki a wtedy w grę wchodzi tez czas .
    Po drodze naturalnie zawsze może przecież ;)
    Ja żałuje ze nie rozpoczęłam wcześniej podchodzić do inv niestety , nie wiem na co czekałam , a czas leci ...

Merisa, Maggi, Ari lubią tę wiadomość

chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
  • PleySej Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Tak 4 lata temu miałam 0,05 a ostatnie z zeszłego roku 0,4 potem już nie badałam . Dlatego jesteśmy my tu ! lekarze często lecą po najmniejszej lini oporu , często nie chce im się zrobić coś więcej , i niestety ale dość często nas dołują. Ale to twoje życie nie ich i musisz wziąć sprawy w swoje ręce ;)
    Wiele tu histori z forum udowodniono ze medycyna medycyna a cuda cudami i wcale nie tak rzadko !!
    Mi 4 lata temu powiedzieli ze to już koniec , ze nic się nie da , ze nawet na az nie ma sensu bo jestem w takim złym stanie. A teraz podchodzę do inv na cyklu naturalnym ;)

Wiec z taka Wartością jaką masz obecnie nie ma możliwości zajścia w ciąże Naturalnie ?
    Tak się zastanawiam czy są wogóle szanse u Mnie z takim Amh ..Bo wychodzi ze majac 0,09 to ż ejestem już całkowicie niepłodna tak? Czy spotkałaś sie z takim przypadkiem że przy takiej wartości ktoś zaszedł w ciąże?

• Maggi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PleySej wrote:
    czesc :)
    Badanie AMH nie badalam w 2/3 dc bo lekarz mówił że nie trzeba ze owo w obojetnym dniu ...wiec zbadalam 1dzien doslownie przed okresem Myslisz ze bedzie ok?
    Wiek juz napisalam wyzej troszke juz mam latek..
    A jak wyglada ta cala akupunktura?
    Lekarze mówią, że nie jest istotny dzień wykonania AMH ale z doświadczenia wiemy, że w 2-3 dniu jest najwyższe. Akupunktura poprawia działanie całego organizmu, w tym pobudza do pracy i reguluje jajniki i przygotowuje macicę. Rezultaty są widoczne po kilku miesiącach zabiegów po 2-3 razy w tygodniu, zależy od organizmu...

Ari lubi tę wiadomość

Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Maggi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Ja mam wraEnie ze mi dużo pomaga , generalnie czuje się lepiej , okres się unormował, wyniki lepsze myszkę ze pomaga . Dodoatkowo wysłałam kilka osób do niej z jakim bólem i wszystkim pomogło .
    Ja jeszcze dodatkowo pije ziółka od niej
    Ja też chodzę na aku od 5 miesięcy...i w lipcu pierwszy raz byłam w naturalnej ciąży biochemicznej po ok 2 latach naturalnych starań i 3 procedurach in vitro... myślę, że bez aku nie byłoby takiego postępu...

Mała86, Ari lubią tę wiadomość

Niedrożny prawy jajowód
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    03.2019 AMH 1.16
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Maggi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Dziewczyny czy jak w 13 dc będzie endometrium ponizej 7 mm to myślicie że jeszcze lekarz zdecyduje się na stymulację przed transferem czy dopiero w następnym cyklu?
    Ogólnie stymulacje zaczyna się od początku cyklu a nie w połowie, więc nie rozumiem o co Ci chodzi...

Niedrożny prawy jajowód
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    03.2019 AMH 1.16
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Merisa Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Zaakceptowałam zaproszenie, nie mam ustawionych powiadomień o nowych wiad, a w wiad nie wchodzę, wiec nie wiem, ze coś do mnie przyszło.
    Wydaje mi się, może się mylę, ze znowu diagnostyka wysłała Twoja krew do labu centralnego, i tam badają. Amh jest bardzo niestabilnym parametrem, bardzo wrażliwym na warunki przechowywania, wiec wszelkie przechowywanie krwi i wysyłanie probki do labu gdzie sa wykonywane pomiary, może niekorzystnie wpłynąć na wynik. W jakim mieście mieszkasz? Jeśli w mniejszym, to pewnie zawsze będą wysyłać próbkę, lepiej naprawdę poszukać punktu tam gdzie jest lab na miejscu, żeby próbka nie stała i co gorsze nie była transportowana.
    Na fb są następujące grupy: in vitro nasza nadzieja, pragnąc dziecka o niepłodności i in vitro, in vitro adopcja grupa staraniowa, in vitro w Polsce. Wpisujesz w wyszukiwarkę na fb hasło in vitro i wszystkie grupy się pojawiają, ale podałam Ci dokładne nazwy, wiec będzie łatwiej wyszukać.
    Akupunktura nie boli, jest to odprężający zabieg, nie masz co się bać, chociaz ja tez miałam stracha jak pierwszy raz szlam.
    Z niskim amh, często nie ma owulacji, albo nie rośnie endometrium, lub nie pękają pecherzyki, bo już wszystko zaczyna zle funkcjonować, jest to stan przedmenopauzalny. Wszystko powoli wysiada.... w tej sytuacji każdy cykl się liczy, dlatego in vitro, żeby odpowiednio wystymulowac pecherzyki lekami, i jeśli są komórki to masz pewność, ze ich nie zmarnujesz, tylko zostaną one połączone z plemnikiem w laboratorium. Wiesz jak to jest ze staraniami naturalnymi, możesz się wcelować lub nie. Z inf masz pewność, ze Twoje ostatnie cenne komórki zostaną wykorzystane.

Bardzo dziekuje za Wyjaśnienie tego Wszystkiego :) Poszukam tych grup zobacze co tam piszą
    Dziwie sie tylko ze szybko zachodzilam w ciąże zrob ilam sie rok przerwy i nagle ktos mnie wyslał na badania bo wczesniej mnie lekceważył lekarz i tu Amh niskie Wczesniej urodzilam dziecko i też starania trwaly mega krotko maxymalnie 1/2cyk jest.. Rok temu ale poroniłam moze przy czyszczeniu mi tak nagle spadlo ale aż tak drastycznie? Wolałabym naturalnie zajść niż Inv . Wogole ile koszt takiego Inv z moich komórek kosztuje >?Jestem z Gliwic .ciekawe czy moj lekarz zaproponuje mi Akupunktura

• Merisa Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Mnie akupunktura relaksuje i nie boli ;)
    Jeżeli masz pecherzyki , potwierdzona owulacje, drożne jajowody i w miarę pecherzyki to jak najbardziej naturalnie można nawet trzeba!
    Myśle ze wszystkie z nas tu wolałyby naturalnie ale większość oprócz niskiego amh ma tez inne czynniki a wtedy w grę wchodzi tez czas .
    Po drodze naturalnie zawsze może przecież ;)
    Ja żałuje ze nie rozpoczęłam wcześniej podchodzić do inv niestety , nie wiem na co czekałam , a czas leci ...
    Cenowo i Cie to Ile Wyszlo ?

Czy jak bed epic Zioła Ojca Sroki caly czas czy sobie zaszkodze?czy w odpowiednim dniu cyklu trzeba?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 23:06

‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ